Domov Domov : Različni primeri : Opišite svoj primer
  Aktivne teme Aktivne teme
  FAQ FAQ  Iskanje po forumu   Včlanitev uporabnika Včlanitev uporabnika  Prijava Prijava

Redarska služba

Odgovori! Odgovori! stran  <12
Avtor
Sporočilo
  Tema Iskanje po forumu Tema Iskanje po forumu  Možnosti teme Možnosti teme
miha_ Poglej spustni seznam
Gost
Gost
  Odgovori skupaj z navedkom miha_ Odgovori skupaj z navedkom  Odgovori!Odgovor bullet Objavljeno: 28/April/2007 ob 10:42
živjo rgrcman,
lepa hvala za informacije, zdi se da bi lahko bile koristne... vsekakor se bom še malo pozanimal.

zdj ko si omenu redarsko obvestilo: pomoje ga nism dobil, dobil sm samo en listek k zgleda kot račun (to je vse, sm še enkrat preveru), pa ravno opazu sm da se je redar malodane podpisal s križcem. glede na to in se mi še bolj dozdeva da je vse skupj za lase privlečeno in v režiji zafrustriranega "lastnika", kateremu je redar  naredil uslugo.

no zdj me čaka izlet na geodetsko upravo...

Na vrh
rgrcman Poglej spustni seznam
MDCNVCP
 MDCNVCP

Član od: 25/December/2004
Država: Slovenia
Tukaj: Ni tukaj
Objave: 1086
  Odgovori skupaj z navedkom rgrcman Odgovori skupaj z navedkom  Odgovori!Odgovor bullet Objavljeno: 28/April/2007 ob 10:53

v končni fazi pa, da ne  bo kaj več težav, me lahko kontaktirate tudi na zasebni e-mail : rezka.grcman@siol.net  in se dogovoriva, da mi fotokopijo tega obvestila  pošljete na moj naslov, da preverim, če je pristen in sploh veljaven.

Izlet na geodetsko pa vseeno opravite.
Na vrh
Nazze Poglej spustni seznam
Novinec
Novinec

Član od: 08/Oktober/2009
Objave: 1
  Odgovori skupaj z navedkom Nazze Odgovori skupaj z navedkom  Odgovori!Odgovor bullet Objavljeno: 08/Oktober/2009 ob 14:21
Hej! Danes se mi je zgodilo nekaj neverjetnega! Dobil sem obvestilo od medobčinskega in�pektorata, ki zgleda takole:

http://www.shrani.si/f/q/Bn/1gX4bR8I/redarstvo.jpg

Fora pa je v tem, da se parkiral pred hi�o, kjer sploh ni ZELENA javna povr�ina, ampak pesek. Tudi pomislil nisem, da bi bilo vse skupaj prepovedano, ker je �e zgledalo, kot da tam dostikrat parkira folk...

Ima kdo kako idejo, kak jim dopovedat, da neki ne �tima oz. ali je mo�na prito�ba na vso stvar?

Hvala.

Lp

Uredil Nazze - 08/Oktober/2009 ob 14:21
Na vrh
rgrcman Poglej spustni seznam
MDCNVCP
 MDCNVCP

Član od: 25/December/2004
Država: Slovenia
Objave: 1086
  Odgovori skupaj z navedkom rgrcman Odgovori skupaj z navedkom  Odgovori!Odgovor bullet Objavljeno: 09/Oktober/2009 ob 23:09
...tu nimaš kaj naredit drugega, kot zaprosit za obročno odplačilo ali pa plačat, ker gre za javno površino, ne glede kakšno.

...na obvestilu ti piše, kaj narediti. Dobro ga preberi. Kolikor vem, se lahko pritožiš, šele ko dobiš odločbo ali sklep, prej ne. Samo na obvestilo se ne moreš. Ko pa to dobiš pa po tvojem pisanju sodeč predvidevam, da bi se mogoče vendarle lahko v naslednjih primerih preizkusil :

• če npr. dokažeš da si invalid ali pa da si npr. vozil invalida . Tu bi šlo za kar verjetno domnevo, da je prekršek storjen na podlagi dejanske zmote (npr. sem mislil, da bom olajšal invalidu pot do trgovine, urada, ker je bila pot bolj ravna in bolj dostopna in tedaj nisem pomislil, da sem naredil prekršek ...) 
  • včasih je učinkovito tudi, če se sklicuješ na pravno zmoto, npr., da si v tistem kraju prvič ali pa zelo poredko in da nisi videl nobenega znaka za prepoved parkiranja, tamkajšne prometne ureditve pa tudi ne poznaš, da je bil pred tabo tam parkiran avtomobil in je ravno odpeljal, zato si bi prepričan, da lahko na njegovo mesto parkiraš svojega, saj si se imel namen zamuditi na/v.... le nekaj minut...ipd.
 ....kolebanje okrog tega ali zelenica ali pločnik v takih kaznih, pa je brez veze.
Na vrh
 Odgovori! Odgovori! stran  <12

Prehod na forum Dovoljenja za forum Poglej spustni seznam

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 9.03
Copyright ©2001-2007 Web Wiz