Domov Domov : Dossier korupcija - Splošno o forumu : Dossier korupcija
  Aktivne teme Aktivne teme
  FAQ FAQ  Iskanje po forumu   Včlanitev uporabnika Včlanitev uporabnika  Prijava Prijava

predlagam obvezno registracijo

Odgovori! Odgovori!
Avtor
Sporočilo
  Tema Iskanje po forumu Tema Iskanje po forumu  Možnosti teme Možnosti teme
rgrcman Poglej spustni seznam
MDCNVCP
 MDCNVCP

Član od: 25/December/2004
Država: Slovenia
Tukaj: Ni tukaj
Objave: 1086
  Odgovori skupaj z navedkom rgrcman Odgovori skupaj z navedkom  Odgovori!Odgovor bullet Tema: predlagam obvezno registracijo
    Objavljeno: 12/Januar/2008 ob 22:51
Glede na to, da so res prepiri na tem forumu postali že kar neke vrste "ljudska folklora", predlagam Uredništvu foruma, da onemogoči pisanje neregistriranim članom, IP pa ki se ponavlja zablokira. Tako imajo vsi taki forumu z resnejšo vsebino in mislim, da je tako prav.

Kot gost ima možnost le branja, ne pa odgovarjanja in drugega sodelovanja. Kaj mislite ?
Na vrh
Administrator Poglej spustni seznam
Administrator
Administrator

Član od: 30/Marec/2001
Država: Slovenija
Objave: 5489
  Odgovori skupaj z navedkom Administrator Odgovori skupaj z navedkom  Odgovori!Odgovor bullet Objavljeno: 12/Januar/2008 ob 23:03
Sami smo že večkrat o tem razmišljali. Ampak dejstvo je, da nekateri ljudje tega ne marajo preveč. Sami smo si rekli tako. Dokler ne bomo imeli prehudih težav s tem, tega ne bomo naredili. In zaenkrat jih še nimamo.

Blokada IP-jev je uporabna samo pri fiksnih IP-jih, večina jih pa to ni, zato tudi ta ukrep ni tako dober, kot se zdi na prvi pogled. Če bi recimo blokirali kar večji rang IP-ja bi bilo pa še slabše, kajti iste IP številke se pri spremenljivih IP-jih dodelujejo različnim ljudem glede na to, kako se prijavljajo na internet. In to bi lahko povzročilo blokado nekoga, ki ga sploh nismo imeli namena blokirati.

Sicer pa sami odstranjujemo prispevke, ki so brezvezni, ker ne prenašamo puhlic, ki so recimo standard pri komentarjih na članke različnih medijev.

Tu in tam se bo pa verjetno še kaj našlo. To pa pač je tako. Če tako pogledamo: Tudi na cesti ali zelenici se kdaj najde kakšen papirček in ni brezhibno čista. Na srečo je Dossier korupcija glede brezveznih komentarjev precej bolj v redu, kot kakšni drugi mediji, sploh komentarji pri nekaterih medijih so kdaj pa kdaj čisto brez vezni.

Na vrh
MDCNVCP
 MDCNVCP

Odgovori skupaj z navedkom rgrcman Odgovori skupaj z navedkom  Odgovori!Odgovor bullet Objavljeno: 13/Januar/2008 ob 13:40
Originalno objavil(-a) Administrator

Sami smo že večkrat o tem razmišljali. Ampak dejstvo je, da nekateri ljudje tega ne marajo preveč. Sami smo si rekli tako. Dokler ne bomo imeli prehudih težav s tem, tega ne bomo naredili. In zaenkrat jih še nimamo.

Blokada IP-jev je uporabna samo pri fiksnih IP-jih, večina jih pa to ni, zato tudi ta ukrep ni tako dober, kot se zdi na prvi pogled. Če bi recimo blokirali kar večji rang IP-ja bi bilo pa še slabše, kajti iste IP številke se pri spremenljivih IP-jih dodelujejo različnim ljudem glede na to, kako se prijavljajo na internet. In to bi lahko povzročilo blokado nekoga, ki ga sploh nismo imeli namena blokirati.

Sicer pa sami odstranjujemo prispevke, ki so brezvezni, ker ne prenašamo puhlic, ki so recimo standard pri komentarjih na članke različnih medijev.

Tu in tam se bo pa verjetno še kaj našlo. To pa pač je tako. Če tako pogledamo: Tudi na cesti ali zelenici se kdaj najde kakšen papirček in ni brezhibno čista. Na srečo je Dossier korupcija glede brezveznih komentarjev precej bolj v redu, kot kakšni drugi mediji, sploh komentarji pri nekaterih medijih so kdaj pa kdaj čisto brez vezni.

Bil je samo predlog, ker sem osebno mnenja, da kogar teme do take mere zanimajo, da bi želel resneje sodelovati, se bo v vsakem primeru registriral - tudi če to počne iz drugega računalnika (npr.knjižnice), samo geslo in uporabniško ime se mora zapomniti, da se odjavi in spet prijavi. Sem že preizkusila. Za branje pa je itak dostopno vsakemu. Tu ne vidim težav in ovir, da se ne bi - če bi nastal seveda problem.

Sicer pa če pravite, da takega problema še ni, smatrajte predlog za brezpredmeten. Konec koncev je to vaš forum, ne moj, boste že vedel, kdaj in kaj je možno in kaj ne, bolje kot jaz.  
Na vrh
Administrator Poglej spustni seznam
Administrator
Administrator

Član od: 30/Marec/2001
Država: Slovenija
Objave: 5489
  Odgovori skupaj z navedkom Administrator Odgovori skupaj z navedkom  Odgovori!Odgovor bullet Objavljeno: 13/Januar/2008 ob 19:58
Ja. Nekateri so res problem. Ampak ravno na prvem forumu Dossier korupcija pa so tudi nekateri, ki pišejo kot gosti, pa so zelo aktivni in se zanimajo za stvari.

Sicer je pa vaš predlog čisto na mestu. Tudi sami smo večkrat razmišljali o tem. Samo ne bi želeli prizadeti tistih, ki so aktivni, pa pišejo kot gosti, tistih drugih pa ni tako veliko.

Sicer pa sami razmišljamo o tem, da bi posamezne primere iz foruma prenesli na svoj forum izven tega prvega foruma, tako da bi ta prvi forum bil namenjen zgolj splošnim temam. Tam bi pa lahko naredili rešitev, da se pisanje onemogoči gostom v posameznih temah. Druge bi pa še vedno bile omogočene vsem. Pač po želji.

Zanima nas, kako se to vam zdi, ker imate par svojih tem na tem forumu. V novem forumu bi vam lahko dali celotno kategorijo z več forumi, ki bi jo lahko tudi urejali. To so trenutno zgolj razmišljanja in pogovori, nas pa zanima, kakšno je mnenje drugih v zvezi s tem.
Na vrh
MDCNVCP
 MDCNVCP

Odgovori skupaj z navedkom rgrcman Odgovori skupaj z navedkom  Odgovori!Odgovor bullet Objavljeno: 13/Januar/2008 ob 22:10
Ja, zelo dobro bi bilo, da povedo o tem svoje mnenje tudi drugi.

No, ne vem, meni je čisto v redu tako, kot je, le da mi je izgled Drugega foruma nekako bolj všeč, kot ta Prvi.

Glede na to, da so nekatere moje osebne teme pravzaprav že zgodovina in da nisem več tak naivnež in nevednež, kot sem bila včasih (kar ima seveda veliko zaslugo tudi ta forum) - mi pa tudi že počasi zmanjkuje idej o problematiki, ki je še prisotna v našem slovenskem prostoru, zato se tudi ne vidim v posebnem forumu, kjer bi ga lahko sama urejala, sem kar zadovoljna tako, kot je.

Svoje aktivnosti sem že usmerila v pomoči potrebnim, saj so me moje izkušnje zelo veliko naučile in če bi lahko čas zavrtela nazaj, bi zagotovo danes drugače ravnala. Vsi ljudje namreč ne moremo biti odvetniki, toda sistem to zahteva od ljudi. Le kako se naj znajdejo ob takih dvoumni zakonodaji in ureditvi navadni državljani, če se še odvetniki ne morejo.

Sem pa do neke mere že "pogruntala" naš pravni sistem - vendar še ne popolnoma. Moram pa priznati, da sem tudi izredno ponosna na to, da sem pred leti sploh "zalutala" na ta forum DK, kajti s pomočjo vseh sodelujočih na forumu, sem dobila toliko samozavesti, da sem sposobna tega, kar dandanes počnem.

Od takrat, ko sem prišla na ta forum, pa do danes, se je bistveno vse spremenilo in čisto drugače gledam sedaj na probleme, saj sem osvojila veliko veščin, ki so mi bile prej nedosegljive  -  temu bi lahko rekla, da sem se na nek poseben način socializirala.

Vem in poznam še nekaj forumašev tu iz DK foruma, ki so na isti poti, kot sem jaz in ponosna sem na njih, da gredo po mojih stopinjah, saj se tudi nekateri drugi zavedajo, da je zmaga lahko tudi moralna, ne samo finančna.

Na vrh
upajoča Poglej spustni seznam
Gost
Gost
  Odgovori skupaj z navedkom upajoča Odgovori skupaj z navedkom  Odgovori!Odgovor bullet Objavljeno: 14/Januar/2008 ob 00:11
no sama pišem kot neregistrirana, ne zato ker mi je registracija moteča, temveč ko sem prvič na vaš forum prišla sem avtomatično pričela pisati brez registracije, ker mi je pač forum omogočil, pa še eden nickename in geslo manj za v spomin. Nabira se tega, v podjetjih delamo v raznolikih programih, vsak zahteva svoje ime in geslo,  kode vstopov v objekte, številke kartic ipd. Pač še to bomo morali v arhivček spraviti.Ni mi moteče če se bomo morali registrirati. Predvidevam, da bom pisala na isti način registrirana kot neregistrirana. če prav sklepam se shrani IP, tako da v primeru težav, večjih kršitev je neka povezava. Meni osebno nič ne pomeni če si ti "racman", saj to ni EMŠO ali kateri drugi mirodajni podatek. Tudi objavljen e-mail npr. pinkobalinko@email.si mi nič ne pomeni.

Vsako razhajanje mnenj ne tretiram kot kreganje. Dobrodošla je izmenjava mnenj, včasih celo razsvetlitev.

Na vrh
Gost Poglej spustni seznam
Gost
Gost
  Odgovori skupaj z navedkom Gost Odgovori skupaj z navedkom  Odgovori!Odgovor bullet Objavljeno: 14/Januar/2008 ob 12:56
Vidim, da obstojijo resne teževe in se brisanje širi še na ostale uporabnike!
Na vrh
MDCNVCP
 MDCNVCP

Odgovori skupaj z navedkom rgrcman Odgovori skupaj z navedkom  Odgovori!Odgovor bullet Objavljeno: 14/Januar/2008 ob 13:42

Temu se lahko brez težav izogne vsak sam že s tem, če se vsaj približno tako resno in odgovorno vede na forumu,  kot so resni tudi problemi.  

Tudi moji posti so bili včasih izbrisani, toda iz te muhe ne delam  slona.

V tem forumu sodelujem že 4. leto, pa sem vsakokrat pred izbrisom videla, da se pisce najprej nekajkrat opozarja in šele nato briše - zato si lahko tisto, kar pišete lahko pravočasno shranite, kajti če je slučajno vmes vaš prispevek, bo seveda tudi vaš izbrisan. Prav bi bilo, da take ukrepe sprejemate, kot kršitev pravil foruma zgolj zoper določeno osebo in zato, če je še kak drug prispevek izbrisan, sankcija ne nanaša ali razširja na druge uporabnike.

V vseh teh letih, kar poznam ta forum, pa je vse, kar se zahteva tu na forumu le spoštljiv odnos do članov foruma, avtorizacija prrispevkov in samocenzuro zaradi lastne varnosti. To je pa tudi vse.

Tako forum ZŽPN, kot drugi forumi pa že imajo pogoj, da si registriran, če hočeš pisat in sodelovat na forumu, tako, da tudi to ni nobena novota.

Res je, da se lahko tudi tako pojavi več imen, saj ti vsak brskalnik (najdi.si, Goggle, Mat, kurja) omogoči novo registracijo in s tem pisanje eni in isti osebi z večimi imeni - vendar pa je kljub vsemu precej bolj omejeno, kot pa sedaj, ko se lahko vsakokrat pride na forum z drugim imenom in nikoli ne veš na kaj se nanaša link in kaj hoče povedati. Posledično pride potem do napačnega oz,. zgrešenega odgovora, nato do reakcije in nenazadnje še do povsem nepotrebnega spora. To pa ni dobro, Posledice pa so znane.

Na vrh
luoxiaosang Poglej spustni seznam
Novinec
Novinec

Član od: 16/Avgust/2010
Objave: 5
  Odgovori skupaj z navedkom luoxiaosang Odgovori skupaj z navedkom  Odgovori!Odgovor bullet Objavljeno: 16/Avgust/2010 ob 08:51
  When I archlord money, was about 13, my parents decided to buy an old house in the country. They found an old school house for sale and the main quarters were the headmaster’s house. The headmaster’s house being the larger of the two was the one we lived in. The school house was used as guest accommodation when family and friends came to visit. I loved living there because whenever I had friends stay over, we could use the school house unsupervised and because the place had a kitchen and a bathroom we never had to go to the main archlord money house.
    This one dog clothes,night in particular I had two people staying in the house with me my best friend Sandy and my cousin Shane. We collected all the things we would need for the night and set up our sleeping bags in the middle of the room. We talked until the early hours of the morning, and as we were all getting sleepy we thought it was a good time to say goodnight. We were doing our rip-off of the Waltons "good night Jim Bob, etc." when I saw something out the corner of my eye. It was one green orb about the size of a small dinner plate and it went from one side of the room straight over to the fire place and just stopped. My friends had also noticed and we were all whispering, "What is dog clothes that?"
    Feeling unusually maple story mesos,brave, I decided to prove that it was the moon because that’s all it could have been; we were out in the middle of nowhere and there were no lights of any kind. I got up and went to look out the window. But there was no light source; the moon was behind the clouds and outside was pitch maple story mesos black.
    Just as I was flyff penya, about to say this, all the windows in the room started to shake and the orb was changing in colour from green to orange to red and getting brighter all the time. I backed away from the windows and sat back down between my two friends, trying to hide the fact that I was flyff penya petrified.
    When all last chaos gold,the shaking stopped and the place calmed down, my cousin dared me to go and see if I could touch the orb. A dare is a dare so I accepted. I got up and somehow made my feet walk over to the orb. I reached up and it disappeared. yelling at us for making so much noise and waking him up. He said it sounded like we were banging on the walls and he also said he could see lights on in the school house. But he said it was when we started screaming that he really got fed up and decided to tell us to shut up and go to last chaos gold bed.
    We tried Designer Glasses,to convince him that we hadn’t done anything, that we hadn’t even made a noise, but he didn’t belive us. We didn’t see any point in arguing, so we called it a night we decided to take our chances in the school house because dad was to mad to reason with.After he left, I felt the immediate need to go to the bathroom. I put the light on and made my friends stand lookout on the other side of the door. Just as I sat down, the darn thing flushed and I nearly hit the roof. I don’t know how it happened, but I didn’t hang around to find out. I went outside instead. We stayed awake until it was morning and I haven’t slept in there Designer Glasses since.
Na vrh
 Odgovori! Odgovori!

Hiter odgovor
Ime:

Sporočilo:
   Omogoči KODE FORUMA za oblikovanje sporočil
Unikatna zaščitna koda:
Code Image - Please contact webmaster if you have problems seeing this image code Nova koda
Vnesite kodo tako kot piše na sliki.
Brskalnik mora imeti omogočene piškotke.

Prehod na forum Dovoljenja za forum Poglej spustni seznam

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 9.03
Copyright ©2001-2007 Web Wiz