ponedeljek, 23.januar.2012 - 14:33

Janša trdi, da bo ministrska mesta razdelil šele po tem, ko ga parlament izglasuje za mandatarja

 Janez Janša trdi, da se bodo najprej dogovorili o koalicijski pogodbi, nato bodo izglasovali njega za mandatarja, šele potem si bodo razdelili ministrska in druga mesta. Torej želi do vlade priti postopno.

 

V slovenski javnosti že kar nekaj časa krožijo informacije o tem, kdo bo zasedel kakšno ministrsko mesto. Takoj, ko se izve za kakšno ime, se člani nove desne koalicije prestrašijo in iščejo druga imena, da bi čim bolj zagodli medijem (ki jim ne zaupajo), ki objavljajo imena o novih ministrih.

V bodočih koalicijskih strankah sicer vztrajno zavračajo, da bi se menili o kadrovskih vprašanjih, čeprav je dejstvo, da so se do določene mere zmenili tudi glede teh vprašanj.

Tako so se že pojavila različna imena, ki naj bi zasedla ministrske položaje in so zatorej obrisi nove Janševe vlade že znani. Seveda pa bo potrebno počakati do uradnega imenovanja ministrskih kandidatov, ko se bo zagotovo vedelo o vseh ministrih.

Nekako najbolj izstopa predvsem mesto zunanjega ministra in predsednika državnega zbora. Znano je namreč, da bi Karl Erjavec rad opravljal delo predsednika državnega zbora, po novem pa ga želi tudi Virant.

Skratka. Desne politične stranke želijo prikriti imena novih ministrov. Najprej želijo dogovoriti koalicijsko pogodbo, po kateri bi v prvem letu privarčevali kar 800 milijonov evrov denarja. Ko bo pogodba usklajena, želijo na vladarski prestol postaviti Janeza Janšo, nato pa želijo predstaviti še nove ministre.

Verjetno že sedaj potekajo zahteve Janezu Janši po imenovanju za mandatarja, če mu uspe, pa bodo še toliko bolj, kjer stranke zahtevajo, kaj hočejo in za koga.

Poleg usklajevanja koalicijske pogodbe v strankah prihodnje desne koalicije poteka tudi boj za položaje.

Komu bo Janša polepšal mandat z želeno funkcijo?

 The Offspring – Give it to me baby (Pretty fly for a white guy)



Značke prispevka:

Odgovorite