četrtek, 15.julij.2010 - 09:16

Nekateri člani slovenske narkomafije so bili zaposleni na ljubljanskem sodišču

Slovenski policisti so pred kratkim prijeli več kriminalcev, ki so se ukvarjali predvsem s preprodajo kokaina

 

Slovenska policija je pred mesecem dni zaključila eno pomembnejših akcij pri boju zoper prekupčevanje z mamili. Gre za policijsko akcijo Emona, imenovano tudi balkanski bojevnik, ki jo je slovenska policija opravljala v povezavi s policijami drugih držav na tako imenovani balkanski poti. Poleg te akcije je policija končala tudi nekaj drugih podobnih akcij, kjer je razkrinkala mafijske združbe, ki so se ukvarjale s prekupčevanjem z mamili in s trgovino z ljudmi (ilegalna priseljevanja).

Ena izmed zanimivosti je ta, da so v slovenski narkomafiji aktivno sodelovale tudi Slovenke. V operaciji Emona je bila med drugim aretirana Slovenka Sandra Udrih, ki je skrbela za falsificirane potne liste članom balkanske mafije. Tako naj bi priskrbela potni list za prosti vstop v Evropsko unijo tudi zloglasnemu mafijcu Darku Šariću, Srbu, znanemu po tem, da je po tem, ko je bila v akciji balkanski bojevnik razkrinkana njegova kriminalna mreža, naročil likvidacije vseh, ki so bili povezani v to mrežo in bi lahko podatke posredovali naprej policiji.

Zanimivo je tudi to, da je bil v Sloveniji aretiran tudi lastnik priljubljenih ljubljanskih lokalov, Dragan Tošić.

Več o akciji balkanski bojevnik si preberite v spodnjih člankih:

RTV Slovenija:

“Balkanski bojevnik”: 14 aretiranih, zaseg orožja in mamil

Darko Šarić, domnevni balkanski kokainski kralj

Balkanski bojevnik: zaslišanja končana

“Kokainski kralj” Šarić sodeloval z odvetnikom Goršetom?

Gorše: Šarića ne poznam

Press: Darko Šarić “odstranjuje” priče?

Slovenka Šariću priskrbela ponarejen slovenski potni list?

Balkanski bojevnik: osumljenci ostajajo v priporu

No. V drugem primeru pa so odkrili kriminalno združbo, ki je za potrebe svojega delovanja sodelovala z zaposleno na ljubljanskem sodišču. Zaposlena na ljubljanskem sodišču je pregledovala spise, ki se tičejo narkomafijske združbe in obveščala kriminalno združbo o prihodnjih aktivnostih slovenske policije in tožilstva, tako da so se ti lahko pripravili na prihod policistov. Ta kriminalna združba se je ukvarjala tako s prenosom mamil kot tudi ljudi. V tej narkozdružbi je bil eden vodilnih tudi Makedonec, ki je pred lokalom Ultra lani odvrgel ročno bombo.

Več si preberite v spodnjih člankih:

Žurnal24: V akciji aretiranih 19 preprodajalcev

Siol: V Ljubljani nove aretacije preprodajalcev drog

Dolenjski list: Prijeli preprodajalce kokaina, preiskave tudi na območju PU Novo mesto

Pri kriminalnih združbah je zelo zaskrbljujoče tudi to, da naj bi se v Sloveniji tvorili centri narkomafij tudi na področju romskih naselij na Dolenjskem, v Posavju in Beli krajini. To je zaskrbljujoče zato, ker so ta naselja pod zaščito Republike Slovenije. Zadeve, ki se tičejo antidiskriminacijske politike so se v Sloveniji izpridile do takšne mere, da je sama država postala generator logističnih centrov balkanske narkomafije skozi ščitenje populacij, ki so se očitno začele ukvarjati z organiziranim kriminalom. To dejstvo je katastrofalno in kaže na izrazito neodgovorno delovanje slovenske politike.  

Če se vrnemo k uslužbenki sodišča.

Uslužbenka sodišča je imela 24 let in je imela prost dostop do podatkov, ki so bili označeni s stopnjo zaupnosti kot tajni podatki. Tako je lahko vseskozi pridobivala informacije o nadaljnih postopkih v preiskavi zoper narkomafijsko združbo in o tem obveščala vodilne v tem slovenskem narkokartelu.

No. Slovensko sodišče ni prvič zaposlilo ljudi, ki so bili vpeti v narkomafijske združbe. Znan je tudi primer, ko sta se na ljubljanskem okrajnem sodišču zaposlila kurirja, ki sta bila vpeta v eden izmed slovenskih narkokartelov. Očitno sta bila aktivno vpletena v narkokartel, saj sta tajnemu policijskemu delavcu celo ponudila izobraževanje glede predelovanja mamil.

Ljubljansko sodišče ima že zgodovino zaposlovanja članov ali sodelavcev slovenske narkomafije. Na strani sodstva Republike Slovenije so na najbolj vidnem mestu zapisali, da nihče ni dolžan izdati samega sebe. Upamo, da tega ne mislijo tudi v primerih, ko so kriminalci, sploh člani združb organiziranega kriminala zaposleni pri njih.

Slovenski pravni in policijski organi bi se morali zamisliti nad kadrovsko politiko ljubljanskega sodišča in ugotoviti, ali morda v kriminalno podzemlje ni vpleten niti kdo iz kadrovske službe ljubljanskega sodišča. Namreč. Naravnost pošastno je, da so delavci na ljubljanskem sodišču aktivni člani slovenske narkomafije. Tako je postalo tudi samo sodišče operativni center slovenske narkomafije.

Slovenski organi pregona bi morali temeljito preučiti kadrovsko službo ljubljanskega sodišča in tudi drugih slovenskih sodišč in morebitno vpletenost še kakšnih delavcev sodišča (sodišč) v narkomafijske združbe.

Očitno kriminalci v Republiki Sloveniji vodijo dvojno življenje, ko po eni strani imajo stalne in legalne zaposlitve, po drugi strani pa se udejanjajo v kriminalnih združbah. Sami se spomnimo, ko nam je neka oseba enkrat govorila o določenih ljudeh, ki so zaposleni v Tovarni zdravil Krka, ki da so tudi bili ali so vpleteni v preprodajo mamil. Sami smo bili takrat šokirani in smo si rekli. Sramotno, kaj se dogaja v tej državi. Ampak očitno je v Sloveniji pač stanje takšno.

In ravno v tem je problem, da so kriminalci velikokrat integrirani v samo družbo in so normalni delavci, po drugi strani pa se v prostem času ukvarjajo s kriminalom. Očitno pa kriminalne združbe uporabljajo tudi getoizirana področja (recimo romska naselja na jugovzhodu države, ki med drugim slovijo tudi kot največji civilni arsenali različnega orožja v državi) in iz njih ustvarjajo logistične mafijske centre. To vse pa podpira država v neki kvazi antidiskriminacijski politiki, ki očitno namesto, da bi povečala strpnost, povečuje kriminal, kar je skrajno zavrženo.

Očitno pa v Sloveniji narkokriminal cveti, če so kriminalci vpeti tudi v slovenska sodišča in tam lahko dobijo celo informacije o policijskih preiskavah zoper slovenske narkokartele, ki so praviloma povezani z balkanskimi mafijami, katerih centra sta očitno Srbija in pa Kosovo.



Značke prispevka: , , ,

Odgovorite