sobota, 22.marec.2014 - 23:00

Nova ukrajinska oblast je precej oddaljena od realnosti tako kot njen bizaren zemljevid EU

Ukrajinci so se malo ušteli pri zemljevidu Evropske unije. Celotna SFRJ je postala Hrvaška.

Bizaren_ukrajinski_zemljevid

Nova oblast je naredila videospot, ki deluje tako, kot da bi ga izdelal kak povprečen Američan. Ti so namreč znani, da v svoji samozadostnosti precej zanemarjajo svoje znanje o drugih državah.

Namreč. V videospotu v podporo ukrajinskemu vstopu v Evropsko unijo je narejeno kar nekaj pomembnih napak.

Bizarni videospot v podporo ukrajinskemu vstopu v EU

Najbolj očitna je ta, da je z modro barvo označena celotna bivša SFRJ, ki so jo naslovili kar s Hrvaško. Sicer je napaka tako huda, da niti ne zbuja neke jeze, ampak je skoraj zabavna.

Tu ne gre torej le za tiskarsko napako, ampak tudi vsebinsko.

Od nekdanjih republik SFRJ sta namreč samo Slovenija in Hrvaška v Evropski uniji, preostale nekdanje republike (sedaj države) pa seveda (še) niso.

V današnjem sodobnem času interneta je kar malo smešno, da je prišlo do takšne velike napake.

Če so se lepo potrudili in podali kronološki seznam vstopa posameznih držav z letnicami njihovega vstopa v Evropsko unijo, je precej nenavadno, da so se tako zmotili pri zemljevidu.

Ali v Ukrajini ni bilo čisto nikogar, ki bi opazil, da je nekaj narobe z zemljevidom Evropske unije v videospotu?

Ponovno se lahko vprašamo, kdo je izdelal ta zemljevid.

No. Glede na to, da je zemljevid precej pomanjkljiv že, kar zadeva obstoječe države članice EU, potem ni nič hudega, da je tudi Krim vštet v ta seznam kot prihodnji del EU v okviru Ukrajine, čeprav je postalo jasno, da gre odslej za ruski teritorij.

Sicer v spotu ni problematičen le pomanjkljiv zemljevid, ampak tudi superlativi, s katerimi Ukrajinci predstavljajo Evropsko unijo.

Evropska unija še zdaleč ni tako dobra, kot jo prikazuje Jacenjuk.

To je pravljični prikaz EU.

Resnica je precej bolj žalostna.

V EU so namreč ustvarjeni zelo dobri pogoji za razrast korupcije, kriminala, socialne neenakosti. Mnoge države so ravno po vstopu v EU močno propadle in postale polne kriminala.

Sicer nova ukrajinska oblast že kar nekaj časa kaže znake, da ni preveč povezana z realnostjo in da živi v nekih oblakih.

Vprašanje je sicer, kakšni so to ljudje, ki so trenutno na oblasti v Ukrajini in ali se bodo sploh kdaj prebudili iz spanca in se prizemljili na realna tla.



Značke prispevka:

Odgovorite