sobota, 21.februar.2015 - 09:18

SEZONA SAMOMOROV SE JE ZAČELA: Reka Ljubljanica v Ljubljani se polni s trupli samomorilcev

Pri papirnici Vevče so zadnje dni našli že 3 trupla utopljencev v reki Ljubljanici

papirnica_vevce

V Sloveniji se je spet začela sezona samomorov. Precej samomorov se izvrši tudi z utopitvijo. Tako reko Ljubljanico počasi že naplavljajo trupla novih samomorilcev. Ob koncu zime se v Sloveniji namreč začne sezona samomorov.

V Sloveniji velja tiho nenapisano pravilo, da se ne sme govoriti o samomorih, zaradi česar slovenska policija podatkov o samomorih ne daje, prav tako pa slovenski mediji o samomorih ne poročajo, saj naj bi poročanje o samomorih lahko spodbudilo nove samomore.

Kljub vsesplošnemu molku o samomorih, ki obstaja v Sloveniji, do samomorov prihaja v isti meri. Razlika je le v tem, da ti niso tako opazni, saj se večina samomorov v Sloveniji načrtno zamolči iz že prej navedenega razloga.

Problem samomorov je v Sloveniji prisoten še posebej v določenih časovnih obdobjih. Recimo ob koncu zime in na začetku spomladi.

Eden od kazalcev, da se je v Sloveniji začela sezona samomorov, je povečano naplavljanje trupel samomorilcev v slovenskih rekah.

Eno od naplavišč trupel utopljencev v Sloveniji je jez pri papirnici Vevče, kjer so tamkajšnji delavci zaradi številnih naplavljenih trupel samomorilcev predvsem v času sezone samomorov že navajeni morbidnih scen, ko policisti in sanitarne službe pridejo po naplavljena trupla, da jih odpeljejo v mrtvašnico.

A delavci papirnice in tiskarne (tam je tudi tiskarna) niso preveč zgovorni glede tega, saj so jim slovenski policisti prepovedali komentiranje najdb trupel, da preprečijo medijsko poročanje o (številnih) samomorih.

Trupla so v Vevčah, kot že rečeno, najdena predvsem ob jezu pri papirnici, na področju, ki se po že tradicionalni papirnici, ki je tam prisotna že desetletja, imenuje Papirniška pot. Glede na številna najdena trupla samomorilcev pa bi se lahko ta pot enostavno preimenovala tudi v Pot samomorilcev.

To sicer ni edino naplavišče trupel v reki Ljubljanici. Tudi drugod večkrat najdejo trupla samomorilcev. Eno od naplavišč je recimo tudi zapornica na Ambroževem trgu.

Tudi vodna zapornica na Ambroževem trgu je pogosto kraj, kamor se zagozdijo trupla utopljencev v reki Ljubljanici.

vodna_zapornica_na_ambrozevem_trgu

Žalostno je, da nekateri izberejo za končanje življenja tako krute oblike samomora. Utopitev je ena precej neprijetnih oblik samomora z vidika trpljenja posameznika, a očitno jo samomorilci izberejo pogosto. Morda zato, ker je to oblika samomora, ki jim je najbolj pri roki.

Slovenske novice: Truplo v jezu Papirnice



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Samomori in nesreče se dogajajo tudi drugod.

    Žurnal: Na železniški postaji je vlak povozil moškega – v tem primeru naj bi šlo za nesrečo

    Slovenske novice: Iz Drave potegnili utopljenca

  2. admin pravi:

    Januarja so pri zapornicah pri papirnici Vevče odkrili moško truplo.

    Njena.si: FOTOGALERIJA: Iz Ljubljanice potegnili moško truplo

  3. admin pravi:

    MEDVEDJA USLUGA?

    SI JE MOŠKI, KI JE SKOČIL V LEDENO MRZLO SAVO, SPLOH ŽELEL REŠITVE?

    Mimoidoči sprehajalci so v Hrastniku pomagali moškemu, ki je z mosta skočil v Savo.

    Če je moški skušal storiti samomor, se pojavi vprašanje, ali si je sploh želel, da bi ga rešili, ali so “rešitelji” le podaljšali njegovo agonijo na tem svetu, ki jo bo dodatno bremenil negativen sloves, da gre za samomorilno osebo.

    Če je skušal storiti samomor, ali ga bo skušal storiti še kdaj?

    Slovenske novice: Mimoidoiči iz Save rešili moškega

Odgovorite