nedelja, 10.maj.2015 - 09:40

Makedonija v prihodnosti ne bo obstala kot država. Makedonci so narod v izumiranju.

Albanci bodo pojedli Makedonijo za malo malico. Makedonija bo kmalu postala nova muslimanska država na področju Evrope.

muslimanska_makedonska_zastava

Vojne na področju bivše SFRJ so prizadele skoraj vse države, ene bolj in druge manj. Na področju Makedonije pa praktično ni bilo nobene vojne, kljub temu, da je njena etnična struktura ena najbolj neugodnih na področju nekdanje SFRJ.

Kljub temu, da ni bilo vojne v Makedoniji, pa je ta država tista, ki ima daleč najbolj negotovo prihodnost, kar zadeva njen narod.

Makedonci so namreč narod v izumiranju.

Če gledamo statistike, lahko vidimo, da se delež Albancev v celotni populaciji vseskozi povečuje. Po popisu prebivalstva v Makedoniji iz leta 2002 je delež Albancev že dosegel četrtino prebivalstva (od tega so določena mesta na zahodu Makedonije postala že praktično v celoti albanska).

Zavedati se je potrebno, da smo sedaj že leta 2015, torej 13 let po zadnjih podatkih na podlagi popisa prebivalstva v Makedoniji. Najbrž se je v teh 13-ih letih delež albanskega prebivalstva še dodatno zvišal, delež makedonskega prebivalstva pa je upadel.

Seveda pa je potrebno pri vsem tem upoštevati tudi dejstvo, da je verjetno pri Makedoncih več starejših. Za prihodnje primerjave je torej potrebno pogledati razmerje (deleže) v prebivalstvu pri mlajši populaciji.

Tam pa je očitno, da je delež Albancev že veliko višji.

Če podamo statistične podatke o rojstvih v Makedoniji iz leta 2012, lahko vidimo, da kljub temu, da je Makedoncev navidezno še vedno veliko več kot Albancev, se Albanci razmnožujejo veliko, veliko, veliko hitreje.

Struktura rojstev po narodnosti matere ali očeta novorojenčka v Makedoniji za leto 2011

novorojencki_v_makedoniji_po_narodnosti_starsev

Tu je potrebno pogledati eksponentno krivuljo. Na začetku je prirastek na krivulji manjši, nato pa postane izrazito strm. In na ta način gre razmnoževanje albanske populacije, ki postaja čedalje bolj strmo. Zato se mnogi tudi tako bojijo večjega števila Albancev na svojem področju.

Razmnoževanje Albancev v mnogočem spominja na eksponentno krivuljo.

eksponentna_krivulja_DK

Moramo vedeti, da je sedaj kljub večjemu deležu Makedoncev število rojstev Makedoncev glede na celotno število Makedoncev relativno manjše kot število rojstev Albancev glede na celotno število Albancev. Zato lahko zelo kmalu pričakujemo, da bo število novorojenčkov albanske narodnosti postalo tudi absolutno večje od števila novorojenčkov makedonske narodnosti. Takrat bo prišlo do hitrega upadanja števila Makedoncev in se bo zgodil scenarij, kot ga poznamo že iz Kosova, kjer se je zelo rapidno povečevalo število Albancev glede na število Srbov in so zaradi tega Srbi tudi izgubili Kosovo.

Tudi Srbi so izgubili Kosovo zaradi velikega razmnoževanja Albancev. Ko je delež Albancev dosegel polovico prebivalstva, je manjkalo le še malo časa, da je Kosovo postalo skoraj etnično čisto.

Zastava nove države Kosovo

Srbi so izgubili zgolj Kosovo, medtem ko bodo Makedonci izgubili celotno državo in lasten narod.

Že v desetih, dvajsetih letih od sedaj (torej čez 10, 20 let) lahko pričakujemo, da bo delež Albancev skokovito narastel in bo kmalu prišlo do točke, ko bodo Makedonci postali manjšina v svoji državi, če bo do takrat sploh še obstajala Makedonija (če se ne bo že prej razpadla na vzhodni – makedonski del in zahodni – albanski del).

Po tem, ko pride do te spremembe v narodnosti novorojenčkov lahko pričakujemo hiter nadaljnji upad in kasneje tudi propad Makedoncev kot naroda.

Kot nazoren primer lahko podamo Kosovo. Če ponovimo besedilo, ki smo ga napisali kot spremljajoči tekst nad sliko kosovske zastave. Od takrat ko se je delež Albancev na Kosovu v primerjavi s Srbi povzpel na polovico, je minilo še zelo malo časa, ko so Albanci postali izrazito prevladujoča večina, Kosovo pa skoraj etnično čisto z večinskim deležem Albancev, medtem ko so Srbi postali neka res majhna manjšina na severu Kosova.

Zadnje dogajanje v Kumanovem, ko so pripadniki Osvobodilne vojske Kosova vdrli na področje Makedonije in zajeli makedonske policiste, v bojih pa je bilo ubitih že 5 makedonskih policistov, ni še nič, kar Makedonijo čaka v prihodnosti.

Po našem mnenju je Makedonija izgubljena država, Makedonci pa izgubljeni narod.

Makedonce čaka usoda Kosova. V to sploh ni dvoma. To se bo zgodilo, če bo vojna v Makedoniji, ali pa če je ne bo.

Makedonci bi kot narod sami lahko obstali, če ne bi imeli Albancev. Še vedno imajo vsaj nekakšno nataliteto, ki omogoča ohranitev prebivalstva, ker pa so zraven še Albanci, ki se razmnožujejo veliko, veliko, veliko hitreje, pa jih bodo ti zelo hitro preplavili in bodo tako Makedonci kmalu zradirani.

Makedonci so torej narod brez prihodnosti, vsaj brez prihodnosti v takšni državi, kot je Makedonija sedaj.

Makedonci so narod, ki ga bo Evropa (EU) kmalu imela kot nekaj, kar bo morala reševati kot neko vrsto v izumiranju.

Če Makedonija ne bo propadla kot država, bo pa vedno v enem zelo čudnem, nezavidljivem položaju, v katerem nobena država ne bi želela biti.

Skratka. Makedoniji se v prihodnosti ne piše nič dobrega.



Odgovorite