četrtek, 23.julij.2015 - 07:42

Matilda spet kosila na slovenskih cestah. V sredo, 22.7.2015, umrla kar 2 kolesarja.

Na slovenskih cestah zadnje dni kot za stavo umirajo kolesarji. 22.7.2014 sta zvečer v dveh prometnih nesrečah umrla kolesar in kolesarka. Še vedno pa odmeva prometna nesreča, v kateri sta 11.7.2015 zjutraj  v eni prometni nesreči umrla spet kolesar in kolesarka.

 

Slovenske ceste so postale pravo malo morišče, saj skoraj ne mine več dan brez poročanja o mrtvih na slovenskih cestah.

Med udeleženci v prometu, ki so zadnje dni nekako najbolj izpostavljeni po udeležbi v smrtnih prometnih nesrečah, so kolesarji.

Te dobra Matilda kosi kot za stavo.

Matilda kosi kolesarje kot za stavo.

V zadnjih dveh prometnih nesrečah, ki sta se zgodili, zanimivo precej pozno zvečer (v sredo, 22.7.2015), sta umrla 51-letni kolesar in 73-letna kolesarka.

51-letni kolesar je umrl ob 21:15, takrat, ko je na cesti Log pri Brezovici-Bevke vozilo rdeče barve začelo nepravilno prehitevati traktor, a ravno v tistem času sta nasproti vozila dva kolesarja. Eden kolesar se je začel umikati desno, na rob vozišča, ta jo je odnesel brez poškodb, drugi kolesar pa se je začel umikati kar levo. Končal je med traktorjem in balirko in obstal na mestu mrtev.

V drugi prometni nesreči, ki se je zgodila v naselju Limbuš pri Mariboru, pa je umrla 73-letnica. Sicer je nekoliko nenavadno, kaj je ta ženska sploh delala na kolesu ob 22:30, ko se je zgodila prometna nesreča.

73-letnico je sicer od zadaj zbil voznik kombiniranega vozila, ki je vozil očitno prehitro.

Voznica, ki je padla in se hudo poškodovala, je nato umrla v bolnišnici.

Oba voznika, ki sta trčila v kolesarja, sta pobegnila z mesta nesreče.

Enega je izsledila policija in ugotovila, da je vozil v vinjenem stanju. To je bil voznik kombija, ki je imel v telesu 1,14 mg/l alkohola.

Drugega pobeglega voznika pa policija še išče.

Očitno sta se voznika odločila pobegniti zato, da bi se izognila kazni za povzročitev prometne nesreče s smrtnim izidom. To je v Sloveniji sicer značilno obnašanje voznikov.

Naj povemo, da še vedno odmeva nesreča, ki se je zgodila pri Trebnjem, kjer sta umrla nekdanji vrhunski kolesar in lastnik podjetja U-sistem Bojan Udovič in administrativna delavka v slovenski policiji, Andreja Križaj. Ta prometna nesreča se je zgodila 11.7.2015. Nesreča se je zgodila, ko je 24-letni voznik najprej pri Trebnjem zagrešil prometno nesrečo, zaradi katere se je, da bi se izognil kazni, ker je vozil v vinjenem stanju, pognal v hitri beg z avtomobilov. Pri Trebelnem pa sta takrat ravno vozila dva kolesarja. Bojan Udovič in Andreja Križaj. Bojan Udović je namreč šel pomagati Andreji Križaj na kolesarski turi, ker je ta malo zaostajala za drugimi kolesarji. Voznik avtomobila se je z izjemno veliko hitrostjo zaletel najprej v robnik, nato pa v oba kolesarja in ju pokosil oba hkrati. Zanimivo je, da je bil povzročitelj pijan že navsezgodaj zjutraj, saj se je nesreča zgodila v jutranjih urah. Več o tem si preberite tukaj in tukaj.

24ur.com: V dveh nesrečah umrla dva kolesarja, oba povzročitelja pobegnila s kraja dogodka



Komentarji

 

  1. admin pravi:

    17.7.2.2015 se je zgodila še ena nesreča s (sicer poznejšo) smrtjo kolesarja. Takrat se je 79-letni kolesar nepravilno vključeval v promet na Dunajski cesti v Ljubljani, zaradi česar je povzročil prometno nesrečo. Vanj se je namreč zaletela 46-letna voznica osebnega vozila Audi Q5.

    Kolesar je dobil hude poškodbe in je bil odpeljan v bolnišnico, v kateri je 20.7.2015 umrl.

    24ur.com: Za posledicami poškodb, ki jih je utrpel v nesreči, umrl 79-letni kolesar

  2. admin pravi:

    6.7.2015 je smrt pokosila še eno kolesarko v bizarni prometni nesreči.

    Sedemletna punčka (sicer precej korpulentna) je zapeljala na bankino in izgubila ravnotežje ter padla s kolesa. Ob padcu je udarila ob krmilo kolesa, kar je bilo zanjo usodno.

    Zanimivo je, da so vzdrževalci ceste bankino, ki je sedemletnico stala življenja in katero starši krivijo za smrt deklice, popravili naslednji dan. Očitno je deklica imela smolo.

    Večer: FOTO: Bankina, zaradi katere je umrla 7-letnica, bi bila urejena jutri

  3. admin pravi:

    30.6.2015 je umrl še en kolesar. In sicer Marjan Manfreda Marjon, sicer alpinist.

    Umrl je med vožnjo s kolesom. Trčil je z osebnim avtomobilom. Po poročanju medijev je Marjan Manfreda umrl zato, ker ni upošteval pravila prednosti.

    Zanimivo je, da je tako v članku omenjenega Bojana Udoviča kot Marjana Manfredo poznal nekdanji slovenski kolesarski reprezentant Brane Terglav, ki je povedal, da je v dveh tednih izgubil 2 velika prijatelja, ki sta oba umla v prometni nesreči, medtem ko sta vozila kolo.

    RTV Slovenija: V prometni nesreči umrl kolesar
    RTV Slovenija: V prometni nesreči umrl alpinist Marjan Manfreda
    Delo: V prometni nesreči umrl sloviti alpinist Marjan Manfreda
    Slovenske novice: V dveh tednih na cesti izgubil dva prijatelja

Odgovorite