torek, 28.julij.2015 - 09:41

V Ljubljani so na makadamski poti našli truplo policista. Po vsej verjetnosti je storil samomor. Našli so ga namreč ustreljenega v glavo.

V Ljubljani našli truplo policista, ustreljenega v glavo. Po vsej verjetnosti je policist storil samomor.

 policijska_kapa_DK

V Ljubljani so v predelu Ljubljana – Polje na makadamski cesti našli mrtvega policista. Policista so našli njegovi kolegi. Po najdbi trupla so zavarovali kraj nesreče, da bi zavarovali sledi.

Policisti so sprva dopuščali vse možne scenarije, med drugim tudi možnost, da bi policista kdo umoril, še posebej zaradi nedavnega napada na policijsko patruljo, katerega je iz maščevanja izvedel nekdanji mož slovenske diplomatke. Več o tem primeru si preberite tukaj.

Sicer preiskava primera mrtvega policista na makadamski poti v ljubljanskem polju uradno še traja, a po preučitvi okoliščin dogodka vse kaže, da v ozadju smrti ni kaznivega dejanja, ampak je najverjetnejši scenarij ta, da je policist storil samomor tako, da se je s strelnim orožjem ustrelil v glavo.

Slovenija je sicer država, ki ima eno najvišjih stopenj samomorov in to v svetovnem merilu.

Samomori so se že dogajali tudi v slovenski policiji. Razlogi so različni. Recimo nesrečna ljubezen, karierni problemi in podobno.

Pred kratkim se je recimo zgodil tudi samomor policista, ki so ga ujeli kot enega izmed članov hudodelske združbe, ki se je ukvarjala s preprodajo substance kamagra, zdravilne učinkovine za zdravljenje motenj erekcije (po domače povedano – kot viagra), hudodelsko združbo pa so sumili še preprodaje mamil, tihotapljenja ljudi, velikih tatvin, ponarejanja denarja,…

Policista so ob prijetju priprli, ta pa je nedolgo po prijetju v mariborskem priporu storil samomor.

Več o tej zgodbi si preberite na naslednjem naslovu:

Slovenke novice: Po preiskavah: policist v priporu si je sodil sam

Kaj je bil razlog za nesrečno smrt policista na makadamski poti v Ljubljana – Polju, še ni znano, a dobro bi bilo, da po opravljeni preiskavi policisti obvestijo javnost o razlogih.

Za konec še to. Policist je bil po določenih podatkih zaposlen v oddelku za izravnalne ukrepe.

RTV Slovenija: V ljubljanskem Polju našli mrtvega policista

Slovenske novice: Policist ustreljen v glavo, območje zaprto!

Zurnal24: Kot vse kaže, policist ni umrl nasilne smrti

Delo: V Ljubljani našli mrtvega policista



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Policist, katerega so ustreljenega našli na makadamski cesti v Ljubljana-Polju, ni bil oblečen v policijsko uniformo. Bil je policist v civilu.

  2. admin pravi:

    Poleg včeraj najdenega trupla policista v Ljubljani so danes našli še truplo moškega v Celju na Golovcu. Truplo moškega je našel sprehajalec. Moški, ki je bil star med 30 in 40 let, je storil samomor.

    Večer: Truplo na celjskem Golovcu

    Novice.si: CELJE – Našli truplo na Golovcu

    Novice.si: FOTO: Slika odnašanja trupla s kraja samomora

  3. admin pravi:

    Žurnal poroča o zanimivih podrobnostih samomora slovenskega policista v Ljubljana-Polju.

    Policist v civilu naj bi bil namreč v času samomora v službi.

    Natančneje. Policist je bil v službi, od koder pa je izginil. Ko so ugotovili, da ga ni, so ga njegovi kolegi začeli iskati in nato so ga našli na makadamski poti. Policista so našli prek signala GPS.

    Res zanimivo. Dobro bi bilo vedeti, kaj je bil povod za to, da je policist storil samomor.

    Žurnal: Ogled kraja, kjer so našli ustreljenega policista, še poteka

Odgovorite