torek, 18.avgust.2015 - 16:05

NOVI BERLINSKI ZID?: Vzhodni Nemci jezni na nemško oblast, da jim podtika begunce, da bi zaščitila zahod Nemčije

BEGUNCI SO ZAČELI TRGATI NEMŠKO ENOTNOST

Begunci v Nemčiji postavljajo nov »berlinski zid« med nekdanjima dvema Nemčijama.

Begunska kriza je pokazala, da je Nemčija še vedno razdeljena na »dve državi«. Oblasti namreč begunce naseljujejo pretežno na vzhod, vzhodni Nemci pa protestirajo, ker se počutijo izigrane s strani zahodne Nemčije.

razdeljena_nemcija_DK

Zvezna republika Nemčija je bila precej časa, od druge svetovne vojne do konca osemdesetih let oziroma začetka devetdesetih let prejšnjega stoletja, razdeljena na zahodno in vzhodno Nemčijo. Prva je bila demokratična, druga pa komunistična.

Padec berlinskega zidu je povzročil ponovno združitev obeh Nemčij.

A delitve so v glavah še vedno ostale.

Vzhodni Nemci se še vedno počutijo manj vredne v primerjavi z zahodnimi Nemci.

Svoje k temu pa dela tudi nemška oblast.

Tudi kar zadeva begunsko krizo je tako.

Kot je znano, je Nemčija postala ena največjih sprejemnic beguncev, ki pridejo v Evropsko unijo in se hvali s svojo humanitarno naravnanostjo.

Vendar tudi Nemci niso tako zelo oh in sploh pošteni, kot bi si lahko mislili.

Namreč. Nemške oblasti naj bi večino beguncev nastanile na področju vzhodne Nemčije (ki je bila prej DDR). Vzhodni Nemci se ponovno počutijo kot državljani drugega reda, saj da Nemčija daje begunce k njim, da bi zaščitila področje Zahodne Nemčije.

Zato je na (prej komunističnem) vzhodu Nemčije čedalje več nezadovoljnežev, ki nasprotujejo temu, da nemške oblasti azilante naseljujejo na njihovo ozemlje, v njihova mesta.

Prav tako se povečuje število napadov na begunske centre, ki kot gobe po dežju rastejo predvsem na revnejšem vzhodu Nemčije.

Te informacije so sicer sila zanimive.

Očitno tudi po združitvi Nemčije ni enakega odnosa do zahoda in vzhoda nemške države.

Tiste regije, ki so bile prej del DDR, se smatrajo kot manj pomembne in se jih uporablja kot odlagališče za stvari, ki jih drugi, predvsem pa zahodni Nemci nočejo.

Ali torej v Nemčiji vlada dvoličnost, zaradi katere bi se utegnilo zgoditi, da bi se Nemci spet začeli deliti na zahodne in vzhodne? Ali pa če vprašamo drugače. Ali se Nemci dejansko nikoli niso zares počutili enotno in so se vedno delili na zahodne in vzhodne in je begunska kriza to ponovno pokazala?

Glede na to, da bo število beguncev, ki jih bo Nemčija sprejela dosti večje, kot so sprva predvidevali, namesto 450.000 beguncev bi jih Nemčija to leto lahko sprejela tudi do 750.000, bodo napetosti v Nemčiji še naraščale, tudi napetosti med zahodno in vzhodno Nemčijo, še posebej, če bodo nemške oblasti še vedno naseljevale begunce pretežno na vzhod, da bi zaščitile zahod države.

BBC: Germany to expect 750,000 refugees in 2015 – reports

Spletna stran skupine v Nemčiji (BZH), ki je proti priseljevanju beguncev v Nemčijo: Bündnis-Zukunft-Hildburghausen

Opomba: Facebook stran združenja BZH je veliko bolj aktualna: Facebook stran Bündnis-Zukunft-Hildburghausen



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    V NEMČIJI BEGUNSKI CENTRI RASTEJO KOT GOBE PO DEŽJU

    Nemčija je preplavljena z azilnimi domovi in jih še vedno odpira

    Zemljevid azilnih domov v Nemčiji
    Ta slika bo kmalu obsolentna, saj Nemčija odpira nove in nove begunske centre.

    Čeprav so vzhodni Nemci nezadovoljni s postavljanjem begunskih centrov na njihovem področju, pa slika vseh azilnih domov v Nemčiji kaže, da razporejenost azilantov po državi le ni tako neuravnotežena.

    Največ azilnih domov je na Bavarskem in Nemčija jih odpira vse več, v skladu z vse večjim številom azilantov, ki prihajajo vanjo.

    Očitno bo kmalu celotna Nemčija preplavljena z azilnimi domovi, to je begunskimi centri.

    Za pričakovati je, da bo to v prihodnosti prineslo vse več nestrpnosti do beguncev, sploh če bo v Nemčijo prišla recesija.

    Namreč. Nemčijo sedaj rešuje relativno dobra gospodarska slika. Če se bo ta poslabšala, bo Nemčija postala sod smodnika.

    Stanje s prihajajočimi begunci se bo še nekaj časa poslabševalo, saj Frontex navaja, da se je število beguncev, ki prihajajo v EU v juliju povečalo do te mere, da so nastale že izredne razmere.

    Deutsche Welle: EU border agency Frontex records soaring migrant numbers

Odgovorite