petek, 9.oktober.2015 - 17:11

Rusija in Iran ZDA obtožujeta psihološke vojne z lažmi

Vsaka novica se lahko potvori. Od grožnje Baracku Obami lahko nastane tudi pohvala.

thank_you_obama_from_ ISIL_with_love_DK

Izdelava: Dossier korupcija

Rusija in Iran nista zadovoljni s poročanjem ameriških oblasti in zveze NATO o ruski vojaški akciji v Siriji.

ZDA namreč Rusijo vsake toliko časa napadajo češ da ne napada ISIL-a, ampak zmerne uporniške sile. Rusija si sicer prizadeva, da ji ameriške oblasti oziroma NATO posredujejo informacije o tem, katere so to zmerne uporniške sile v Siriji, ki jih podpirajo ZDA, a doslej brez uspeha. ZDA verjetno še same ne vedo, koga podpirajo in ali so tisti, ki jih ZDA podpirajo, res zmerni uporniki, ali so se že radikalizirali.

NATO se vede tudi zelo občutljivo. Turčija je na primer zaradi benignega vstopa ruskih vojaških letal zagnala vik in krik, dasiravno ni šlo za nič pretresljivega, kot to hoče prikazati NATO.

Da bi bila stvar še bolj bizarna, se repenči ravno Turčija, ki je doslej imela dobre odnose z Rusijo in dobro ve, da Rusija ni mislila storiti nič slabega, pa četudi so njena letala morda res zašla na področje Turčije za par sekund ali minut.

NATO od benignih stvari – torej od muhe – dela slona, kar samo dokazuje, da je njegov osnovni cilj očrniti Rusijo in njeno vojaško akcijo v Siriji.

ZDA so dodatno kritizirale tudi izstrelitev raket s strani ruske mornarice iz Kaspijskega morja (dejansko jezera). ZDA so rekle, da so od 26 izstrelkov štirje izstrelki zgrešili cilj in padli na področje Irana, kar je Rusija zanikala, prav tako pa tudi Iran.

Obe državi sta ZDA obtožila vodenja psihološke vojne proti Rusiji, ki ob podpori še nekaterih držav, tudi Irana, vodi vojaško akcijo v Siriji.

Sicer je situacija skrajno bizarna predvsem zato, ker ZDA bolj problematizirajo dejstvo, da so določeni izstrelki Rusije padli na iransko ozemlje, kot sam Iran.

Očitno ZDA želijo zanetiti spor med koalicijskimi državami v želji spodkopati rusko akcijo.

Očitno neka psihološka vojna ZDA proti Rusiji res obstaja.

Le tako je mogoče razumeti ameriško živčnost zaradi malenkosti.

Da bi ponazorili, kako enostavno je mogoče lažirati informacije, pa smo se odločili na hitro (torej ne preveč temeljito – sicer bi se lahko čisto enostavno bolj potrudili, pa se nismo, ker smo želeli le ponazoriti bistvo, ne pa dlakocepiti z izdelavo slike) predelati sliko fanta, ki je s projektilom v roki v imenu ISIL-a zagrozil ZDA, naj se ne vmešavajo v Bližnji vzhod. Po predelavi deček v imenu ISIL-a sporoča Baracku Obami hvaležnost za zaščito ISIL-a, kar pa skorajda ni tako daleč od resnice, saj ZDA v letu in pol kampanje proti ISIL-u niso storile skoraj ničesar in je njihov edini rezultat vse bolj pereča begunska kriza v Evropi, ki je nastala zato, ker vojna v Siriji traja že predolgo časa samo zaradi tega, ker je ZDA v interesu spodnesti režim Bašarja al Asada, kar se po našem mnenju zdi napačna strategija ZDA, zaradi tega, ker menimo, da je Asad ne glede na to, kaj si kdo misli o njem, dejansko največji garant prihodnjega miru v Siriji. Ne le, da ameriška akcija ni dala rezultatov v smislu zmanjšanja moči ISIL-a, ampak se je vpliv ISIL-a še povečal.

ZDA bi bi bilo boljše, da sodelujejo z Rusijo, ki za razliko od ZDA vodi veliko bolj sistematično operacijo v Siriji, kot pa da spodkopavajo prizadevanja Rusije za dosego miru v Siriji.



Značke prispevka: ,

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    No. Če je obravnavanje ruskih vletov v turški zračni prostor kot napadanje Rusije na članico zveze NATO, Turčijo, popolnoma pretirano, pa je turško ohlajanje odnosov dosti bolj realno.

    Turčija čisto po nepotrebnem ponižuje Rusijo s svojimi napadi nanjo zaradi totalnih malenkosti.

    Še več. Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je Rusiji povedal, da bo Rusija izgubila veliko, če izgubi takšnega prijatelja kot je bila Turčija.

    Predvsem v slabem se pozna pravi prijatelj in Turčija žal ni pokazala pravega prijateljstva z Rusijo. To je seveda žalostno.

    Ob tem komentarju ne moremo, da ne bi podali tudi pesem od Sarah Connor From Sarah With Love, ki nam je, mimogrede tudi dala idejo za napis na sliki From Isil with love.

    V konkretnem primeru pa bi bil napis drugačen. From Turkey with love, kot ponazoritev krhanja enega prej velikega prijateljstva Turčije z Rusijo.

    Namreč. Kar nekako žalostno je, da se je Turčija tako grdo spravila nad Rusijo in se resnično pokazala za pravo “prasico”, kakor bi rekli Slovenci, torej nesramnico, razen če tudi to ni igra, da se Turčija ne bi preveč zamerila ZDA, ker vendarle gre za državo NATA. V svetovni politiki je namreč vse možno. Čeprav je pa verjetno res ravno to, da je Turčija to počela zaradi konfliktnih interesov z Rusijo, saj Turčija ne podpira Bašarja al Asada, Rusija pa ga in od tod izvira jeza Turčije. Sami bi Turčiji zato resno predlagali, da spremeni svoje mnenje o Asadu.

    Rusija verjetno ni pričakovala, da bo deležna takšnega hladnega tuša s strani države, katero je smatrala za prijateljsko državo, prijateljskim državam pa se takšne malenkosti, kot je bil bežen in slučajen vlet ruskih letal v turški zračni prostor, oprostijo, še posebej če se ve, da Rusija ni imela nobenih sovražnih namer do Turčije in da v neposredni bližini izvaja veliko vojaško operacijo (v Turčiji sosednji Siriji).

    Sarah Connor – From Sarah With Love

  2. admin pravi:


    TÖVBE, TÖVBE, ERDOGAN!

    Če je Turčija sklatila rusko letalo, je to zelo, zelo žalostno in nesprejemljivo dejanje Turčije.

    Iz Turčije prihajajo zaskrbljujoče informacije o tem, da naj bi turška letala sklatila enega od ruskih lovcev, ki naj bi vletel v turški zračni prostor.

    To je zelo neprimerno vedenje Turčije, ki je s tem praktično zarila nož v hrbet Rusiji.

    Čeprav je že informacija o sklatenju letala grozljiva, pa upamo, da se je vsaj ruski pilot uspel rešiti.

    Sicer informacije še niso potrjene ne s strani Turčije ne zveze NATO, ampak če so resnične, je pa to sramotno.

    To ni noben način.

    Lahko bi rekli samo. Tövbe, tövbe, Erdogan.

    Jutarnji list: TURCI OBORILI RUSKOG LOVCA KOJI JE PREŠAO GRANICU? Turski presretači krenuli su u lov, a potom je na noćnom nebu zasjala eksplozija…

Odgovorite