sobota, 28.november.2015 - 07:42

Uporniške Turkmene v Siriji bi bilo potrebno izbrisati z obličja Zemlje. Rusija in Sirija bi morali intenzivirati napade na to uporniško skupino in jo uničiti v popolnosti.

RUSIJA IN SIRIJA BI MORALI V POPOLNOSTI UNIČITI UPORNIŠKE TURKMENE.

Turkmeni so etnična ločina v Siriji s turškim poreklom. Obstajajo različne ocene, koliko jih je dejansko v Siriji. Po enih ocenah jih je od 750.000 do 1,5 milijona, po drugih pa celo 3,5 milijona.

turkmeni_v_siriji_Wikipedia

Uporniški Turkmeni so po tem, ko se je katapultiral iz s strani turških letalskih sil sestreljenega letala, zverinsko ubili ruskega pilota.

Tako kot je po francoskih terorističnih napadih islamska država v očeh zahoda postala skupina teroristov, ki jo je potrebno v celoti uničiti, je po turški sestrelitvi ruskega letala, pri čemer je s strani uporniških Turkmenov umrl eden od dveh ruskih pilotov in v helikoptrski reševalni akciji še en ruski vojak, ko so uporniki sestrelili enega od dveh ruskih helikopterjev, ki sta priletela na pomoč dvem ruskim pilotom v sestreljenem ruskem letalu SU-24, in ubili ruskega vojaka v njem, postalo evidentno, da so tudi Turkmeni (vsaj tisti uporniški) ena od skupin v Siriji, ki je postala zrela za uničenje.

Rusija in Sirija sta že sedaj intenzivirali napade na Turkmene, ki so poleg Turkov najbolj odgovorni za smrt ruskega pilota.

Po našem mnenju je te napade potrebno izvajati toliko časa, da se v celoti očisti teren od uporniških Turkmenov in dokler področja, ki jih zasedajo tovrstni uporniki, ne pridejo pod nadzor sirskih vladnih vojaških sil.

Da ne bo pomote. Turkmenov v Siriji je kar precej, zatorej sami nimamo v mislih etničnega čiščenja Turkmenov, ampak je potrebno uničiti uporniške Turkmene.

Preostali Turkmeni pa bi se morali podrediti sirskim vladnim silam.

Za Rusijo in Sirijo bi bilo torej najboljše, da zasedejo vse položaje, ki jih trenutno zasedajo turkmenski uporniki, nato pa zavarujejo turško-sirsko mejo na osvobojenih mestih.

Še drobno pojasnilo.

Turkmeni so sicer sirski državljani, ki pa so turškega porekla oziroma se imajo za Turkmene, oziroma po poreklu Turke.

Zato imajo precejšnje povezave s Turčijo. To je tudi eden od razlogov, zakaj Turčija tako (besedno) napada režim Baršarja al Asada in je za čim prejšnji odhod Asada.

Turkmeni so etnična ločina v Siriji, ki je formirala tako svoje politične kot tudi vojaške formacije, ki se bojujejo proti sirskim oblastem.

Mesta, kjer imajo Turkmeni močno populacijo, so Alepo, Damask, Jazira, Hama, Homs in Latakija.

Turkmeni so seveda suniti in ne šiiti. Tudi to je eden od razlogov, zaradi česar so tako proti Bašarju al Asadu, ki sodi med Alavite, ki pa so ena posebna veja šiitskih muslimanov.

Turkmeni pogostokrat za pomoč zaprosijo »bratsko« Turčijo. Turčija pa zaradi porekla Turkmenov, ki je turško, igra precej zaščitniško vlogo do njih.

Turkmeni v sedanji sirski vojni predstavljajo hud problem, ker se preveč borijo proti režimu Bašarja al Asada, zato so ena največjih nevarnosti za trenutni sirski režim, pa tudi za ruski oporišči v Siriji, predvsem za oporišče v Latakiji.

Ravno zato Rusija tudi izvaja napade na upornike na tem področju, ker predstavljajo neposredno nevarnost tudi za njene geostrateške interese.

Rusija si ne more privoščiti zgolj napadov na položaje islamske države, če so v neposredni bližini njenih vojaških oporišč in obenem tudi ozemlja, ki ga nadzorujejo sirske vladne sile, Turkmeni, ki se bojujejo proti sirskim vladnim silam in očitno tudi proti Rusiji. Ne smemo pozabiti dejstva, da so Turkmeni suniti, kot nenazadanje tudi islamska država in sama Turčija.

Glede na zadnje informacije o tem, da Turčija posluje z islamsko državo, ki vanjo tihotapi nafto, pa tudi sirske zgodovinske artefakte, je več kot očitno, da so Turkmeni še veliko hujši problem, saj asistirajo islamski državi pri njeni trgovini s Turčijo.

Zaradi vsega tega so uporniški Turkmeni legitimna tarča ruskih napadov, po turški sestrelitvi ruskega letala, pri čemer so ravno uporniški Turkmeni zverinsko streljali in tudi umorili ruskega pilota, pa so postali skupina, ki jo je potrebno prednostno odstraniti, da bi se zagotovila varnost trdega jedra sirske države, v katerem sta tudi ruski vojaški oporišči.

Turkmeni so tudi ena od stvari, ki neti spore med Turčijo in Rusijo, ki sta bili še do pred kratkim prijateljski državi.

Po našem mnenju se bodo Turkmeni morali prenehati boriti proti sirskemu režimu. Dokler se bodo, bodo legitimna tarča tako sirskih vladnih sil kot Rusije.

Rusija bi lahko najbolj maščevala nepotrebno smrt svojega pilota na način, da skupaj s sirskimi vladnimi silami uniči uporniške Turkmene (uporniške skupine, ne cel narod) in tako zaščiti ključna področja za sirske vladne sile.

Turkmenski uporniki so postali sovražnik, ki je očitno enako nevaren kot sama islamska država.

Če se zahod zavzema za anihilacijo islamske države, bi se morali Sirija in Rusija zavzeti za anihilacijo uporniških Turkmenov in ko se to zgodi, za močno zaščito sirsko-turške meje na področjih, ki so ga pred tem nadzorovali uporniški Turkmeni.

Dokler sirske vladne sile ogrožajo uporniški Turkmeni, Sirija ne more začeti stremeti k pravemu miru.

Zatorej je potrebno napade v Siriji usmeriti tako proti islamski državi kot tudi proti uporniškim Turkmenom. Po našem mnenju tako islamska država kot uporniški Turkmeni predstavljajo enako teoristično grožnjo za Sirijo, vsekakor pa za sirske vladne sile in tudi Rusijo.

Rusija bi morala voditi intenzivne napade na uporniške Turkmene, dokler jih v popolnosti ne uniči, prav tako pa bi morala Turčijo pozvati, da jih preneha podpirati na podlagi skupne turške identitete.

Turčija bo morala spremeniti svojo politiko do Turkmenov, prav tako pa tudi svojo odklonilno politiko do Bašarja al Asada.

Ravno vse te informacije, ki prihajajo iz Sirije, kažejo, da trenutna sirska vlada preprosto nima dobre alternative v Siriji. Proti njej so skupine, ki imajo neke svoje prav nič državne vsesirske interese, ampak svoje parcialne interese.

Zahod po našem mnenju dela napako, ker podpira skupine, katerih glavna želja je raztrgati Sirijo, jo uničiti, ne pa neka želja po odstranitvi bojda (po njihovem mnenju) nasilnega sirskega režima.

Ravno zato smo sami, ko je govora o sirskem vprašanju, na strani režima Bašarja al Asada. Alternative Bašarju al Asadu so namreč pošastne, torej uničujoče za samo Sirijo.

Zato se mora prvenstveno doseči, da se več ne napada sirskih vladnih sil. Vse skupine, ki napadajo sirski režim, je potrebno dati v koš skupaj z islamsko državo.

Tudi zahod bi moral malo preučiti, ali so vse sile, ki jih ima ta za zmerne, res zmerne. Uporniški Turkmeni vsekakor niso zmerne sile, ampak so čisto isti kot islamska država.



Značke prispevka:

Odgovorite