nedelja, 15.oktober.2017 - 10:17

ŠAHIST Z MORILSKIMI NAGNJENJI: Aktivni član slovenske šahovske zveze poskušal umoriti žrtev in jo zakopati v vnaprej pripravljeno jamo v gozdu. Podobnosti z umorom Jureta Erjavca.

MORILSKA PARTIJA ŠAHA SE MU NI IZŠLA

Šahovsko zvezo Slovenije pretresa poskus umora, katerega je izvršil njihov aktivni član.

Šahistu Bojanu Jerančiču se ni izšel načrt umora Miodraga Lazerevića.

V Šahovski zvezi Slovenije so se znašli v neprijetnem položaju, saj je njihov aktivni član (oziroma bolje povedano – redni igralec šaha, evidentiran pri Šahovski zvezi Slovenije) aretiran zaradi poskusa umora.

Namreč. V bližini Novega mesta, natančneje, v gozdu pri kraju Šentjošt pri Novem mestu je aktivni član slovenske šahovske zveze, 66-letni Bojan Jerančič poskušal umoriti moškega.

Bojan Jerančič, kot že rečeno aktivni član Šahovske zveze Slovenije, ki je ravno pri igranju šaha aktiven v novomeškem društvu upokojencev, pred tem pa je bil lastnik znanega novomeškega lokala Kavka, je najprej moškega zvabil v gozd, kamor ga je odpeljal s svojim vozilom. Ko sta prišla v gozd, ga je ustrelil. K sreči je obstreljeni žrtvi uspelo zbežati. V begu za življenje je naletel na dva domačina, ki sta bila tedaj ravno na sproščujočem rekreativnem sprehodu po gozdu. Ko je ustreljeni moški stopical proti njima, sta najprej pomislila, da gre za še enega od pohodnikov, a ko se je približal, sta ugotovila hudo resnico. Moški je namreč, ko je pristopil do njiju, začel prositi za pomoč. Rekel jima je: »Pomagajte mi, ustrelili so me!«.

Domačina sta mu pomagala. Ustreljeni je bil odpeljan v novomeško bolnišnico, kjer so ugotovili, da je huje ranjen, a je izven življenjske nevarnosti.

Zanimivo je, da je bil strelec, ki je nameraval umoriti ustreljenega, gre za 45-letnega Miodraga Lazarevića, po poročanju nekaterih percepiran kot prijazen in uglajen gospod, kako niti ne, saj je bil ugledni upokojeni podjetnik, ki je vodil lokal Kavka v Novem mestu (pri novomeškem McDonaldsu). Tudi po upokojitvi je strelec ostal aktiven meščan in je v okviru novomeškega društva upokojencev igral šah in bil redni član slovenske šahovske zveze.

Bojan Jerančič ima odprt profil pri Šahovski zvezi Slovenije. Njegov profil se nahaja na naslednji povezavi: http://www.sah-zveza.si/igralci/redni/?pid=1060146

A ugledni upokojenec je kljub temu, da je veljal za uglednega, koval neugledni načrt.

Načrt, kako se znebiti Miodraga Lazarevića.

Vsi vemo, da je pri šahu zelo pomembno poznati več korakov vnaprej in dobro preučiti vse možne scenarije in reakcije nasprotnika. Tako je tudi Jerančič dobro načrtoval umor. Miodraga Lazarevića je s svojim vozilom odpeljal v gozd, kjer ga je ustrelil.

Pred tem je Jerančič v gozdu dal izkopati jamo, češ da bo tam zakopal stvari, ki so ostale za njegovim sinom, ki je umrl v prometni nesreči z motorjem. A to je bil le izgovor.

Pravi motiv izkopa jame je bil bolj zlovešč. Tam naj bi po tem, ko ustreli Miodraga Lazarevića, le tega zakopal in se tako znebil človeka, ki ga več kot očitno ni maral. Jerančić je bojda Lazareviću dolgoval denar.

O tem priča dejstvo, da je Miodraga Lazarevića ustrelil v bližini izkopane jame. Tako bi si olajšal delo pri zakopu trupla Miodraga Lazarevića.

A očitno se mu ni izšlo. Njegova partija šaha z živimi igralci je šla po zlu. Miodrag Lazarević je, sicer ranjen, zbežal, njega pa so policisti aretirali in je sedaj priprt po odločitvi preiskovalnega sodnika, zoper njega pa je uvedena preiskava zaradi poskusa umora.

Več o vsem si lahko preberete še v naslednjih člankih:

Slovenske novice: FOTO: Dolenjski strelec je za svojo žrtev že skopal grob

Slovenske novice: FOTO: Ugledni podjetnik v gozdu dvakrat ustrelil znanca

Dnevnik: »Pomagajte mi. Ustrelili so me!«

Dolenjska News: FOTO: Streljanje pri Novem mestu in jama

Dolenjska News: Streljal na moškega in pobegnil

Dolenjska News: V&F: Podjetnik streljal na ‘znanca’ policije, incident še v bolnišnici

 

Ta primer sicer nekoliko spominja na še en primer, ki je zbudil veliko pozornosti na Dolenjskem.

To je umor mladega Jureta Erjavca, katerega je morilec Miran Plut prav tako ustrelil. Motiv Mirana Pluta je bil v tem, da mu je Jure Erjavec posodil večjo količino denarja. Ker ga Miran Plut ni želel vrniti, se je odločil, da umori Jureta Erjavca in se na ta način reši dolga do njega.

Primer je zanimiv zato, ker so Jureta Erjavca nazadnje videli v lokalu hitre prehrane, ki se nahaja v neposredni bližini novomeškega McDonaldsa in lokala Kavka.

Morilec je Jureta Erjavca, po tem ko sta šla skupaj s prijateljem Tomažem Kristanom v lokal hitre prehrane, kjer pripravljajo hamburgerje in kebab, zvabil v gozd, kjer ga je od zadaj ustrelil, zavil v plastično folijo in odvrgel v vodnjak zapuščene osamljene hiše v gozdu.

Svojci so Jureta Erjavca po izginotju dolgo časa iskali, po Novem mestu in okoliških krajih so viseli plakati s sliko Jureta Erjavca in opombo, naj jih kdorkoli, ki ve, kje je, obvesti. A zaman. Sicer je že nekaj dni po izginotju jasnovidni radiestezist z nadnaravnimi sposobnostmi Zdravko Zdravko Malnarič pravilno napovedal, da se truplo Jureta Erjavca nahaja na področju Bereče vasi v Beli krajini.

Jasnovidni radiestezist z nadnaravnimi sposobnostmi Zdravko Malnarič (na sliki v sredini) je pravilno lociral truplo Jureta Erjavca že nekaj dni po izginotju, a njegovih informacij policisti niso dovolj temeljito raziskali.

Jasnovidni radiestezist Zdravko Malnarič ima sposobnost videti, ali je kakšna oseba mrtva ali živa in jo prek svojih misli oziroma spiritualne sfere (vpogleda v onstranstvo) locirati, čeprav ima sposobnost locirati tudi izgubljene predmete. Jasnovidni radiestezist se sicer tudi prek samovrtljive mize pogovarja z dušami umrlih.

Čeprav je slovenska policija upoštevala tudi informacije jasnovidnega radiestezista z nadnaravnimi sposobnostmi, Zdravka Malnariča, pa se žal niso preveč zavzeto lotili pregleda vseh objektov na področju Bereče vasi, zato je truplo Jureta Erjavca ležalo v vodnjaku zapuščene hiše dve leti.

Do trupla je policiste pripeljal Tomaž Kristan, ki je vedel, kaj se je zgodilo, a se je bal morilca, za katerega je trdil, da ima dobre zveze po vsej Sloveniji in se je zato bal, da bi lahko nekdo stregel tudi po njegovem življenju, če bi povedal, kaj se je zgodilo, čeprav mu morilec ni grozil. A vest mu ni dala miru in je čez dve leti policistom le povedal, kje se nahaja truplo Jureta Erjavca (v kraju, za katerega je povedal že jasnovidni radiestezist z nadnaravnimi sposobnostmi).

Tomaž Kristan je bil obsojen na pogojno kazen zaradi skrivanja informacij o truplu Jureta Erjavca (po pravniško – zaradi pomoči pri skrivanju trupla).

Torej. Tudi v primeru Jureta Erjavca je šlo za neke podobnosti.

Žrtev se je najprej nahajala v bližini novomeškega McDonaldsa, žrtev se je storilcem z vozilom odpeljala v gozd (v primeru Jureta Erjavca je morilca in žrtev v gozd odpeljal njun prijatelj Tomaž Kristan, a je bil storilec očitno glavni iniciator), pri čemer je imel storilec načrt, kam s truplom, že vnaprej pripravljen.

Razlika je le v tem, da je morilec Miran Plut Jureta Erjavca uspešno ustrelil, medtem ko Bojan Jerančič Miodraga Lazarevića ni uspel umoriti in je ta zbežal, tako da ga ni mogel zakopati v vnaprej pripravljeno jamo.

Očitno gozdovi v bližini Novega mesta skrivajo številne skrivnosti. Ali je na področju Dolenjske in Bele krajine pokopano še kakšno truplo, ki čaka na razkritje in kdaj se bo zgodil še kakšen takšen primer, ko bo nekdo ustreljenega zakopal ali skušal zakopati v gozdno jamo? To bo pokazal čas.

Dossier korupcija: Jasnovidni bioenergetik zadel, kje se nahaja Jure Erjavec. Na območju Bereče vasi pri Suhorju

Dnevnik: Tomaž Kristan, ključna oseba pri razkritju umora Jureta Erjavca, se je pogodil za 730 ur dela v splošno korist



Značke prispevka:

Odgovorite