ponedeljek, 7.januar.2019 - 12:17

Velika sprememba uredniške politike na Dossier korupcija

Bralce obveščamo, da smo odstranili vse analitične prispevke, ki smo jih napisali doslej na Dossier korupcija. Osredotočili se bomo namreč na eno tematiko.

Med drugim so odstranjeni tudi prispevki na temo begunske krize, ki smo jo poglobljeno obravnavali v času največjih begunskih valov, predvsem v letu 2015. Odstranili smo tudi prispevke iz teme Samomori in nekatere druge teme.

Prispevki iz drugih tematik bodo zaenkrat odstranjeni iz javnosti, kar se pa lahko v prihodnosti tudi spremeni.

Za konkreten korak smo se odločili zato, ker nameravamo v celoti spremeniti uredniško politiko in pozornost posvetiti le enemu, to pa je stanju v Slovenski policiji.

Mnenja smo namreč, da boj proti korupciji ni mogoč, v kolikor ključni organ v državi, ki je pristojen za preiskovanje, ne deluje pošteno in pravilno. In ravno zato se nam zdi izjemno pomembno najprej urediti stanje v omenjeni inštituciji, ki po našem mnenju sedaj niti pod razno ne deluje optimalno.

Obravnavali bomo predvsem primere neprimernih ravnanj v policiji, a poleg tega bomo opozarjali tudi na primere dobre prakse v policiji.

Prav tako bomo opozarjali na pomanjkljivosti, ki so trenutno prisotne v povezavi s policijskim delom.Značke prispevka: ,

Odgovorite