sobota, 22.januar.2011 - 22:52

Poslanko Evro Irgl zanima stanje v slovenskih zaporih

Eva Irgl se zanima, kako je poskrbljeno za slovenske zapornike

Ob nedavni smrti moškega, ki je 18 ur po tem, ko so ga zaprli, storil samomor (ko je nadzornik odšel, je iz torbe odstranil nosilni trak (pas) in se obesil, zapornik je že domačim pred odhodom v zapor rekel, da če bo šel v zapor, bo storil samomor, kar je tudi uresničil), je Eva Irgl postavila poslansko vprašanje Alešu Zalarju.

–    Kako izvajate nadzor v zvezi z zagotavljanjem varnostno ustreznih razmer v zavodih za prestajanje kazni zapora in varnostjo zaprtih oseb?

–    Kakšne napake in kršitve ste ugotovili oziroma jih ugotavljate v okviru izvajanja nadzora v zvezi z zagotavljanjem varnostno ustreznih razmer v zavodih za prestajanje kazni zapora in varnostjo zaprtih oseb ter kako jih boste odpravili oziroma jih odpravljate?

–    Ali boste pri zadnjem tragičnem dogodku v zaporu na Dobu izvedli nadzor v zvezi z zagotavljanjem varnostno ustreznih razmer v zavodih za prestajanje kazni zapora in varnostjo zaprtih oseb, zakaj ni bilo poskrbljeno za varnost zaprte osebe?

SDS: Kako ministrstvo zagotavlja varnost v zaporih?



Značke prispevka: ,

Komentarji

 

  1. TIHI pravi:

    Vslovenskih zaporih je stanje slabo saj minister Zalar navkljub ugotovitvam nadzora izvršenega 2009 v zaporu DOB,kateri je podal negativno mnenje za delo z zaprtimi ljudmi ne ukrene nič, in se dela neumnega in nevedega,naj odstopi za drugo tako ali tako ni,saj gleda samo svojo korist???!!””__

  2. TIHI pravi:

    Inšpekcija je tudi ugotovila ,da psihologi v zaporu so delali psihološke poskuse nad zaporniki,in jih skozi njih prisiljevali v različna priznanja kaznivih dejanj. Minister Zalar to že leto dni ve in ker ne ukrepa pomeni,da to dovoljuje in potpira.

Odgovorite