Novice
  Članek

EUR<>SIT
EUR
SIT
Dossier korupcija: Sodniki povzročili delno zastaranje najhujše davčne utaje pri nas
Sodniki povzročili delno zastaranje najhujše davčne utaje pri nas
14.4.2007 ob 09:01

Razširjen naslov: Zaradi nesposobnosti mariborskega sodišča delno zastaranje hude davčne utaje

Dnevnik: Rekordna davčna utaja že v fazi zastaranja – 14.4.2007


Naš komentar:

Slovensko sodstvo je obremenjeno z veliko neučinkovitostjo sodnikov, ki se kaže predvsem v vodenju postopkov nepravilnosti oziroma sumov kaznivih dejanj, kjer so obtoženi bolj podkovani.

Zadnji primer takšne neučinkovitosti sodišča je sodni postopek v primeru hude davčne utaje, ki je delno zastaral. Ta postopek se na marborskem sodišču vleče že 6 let in je bil dodeljen že trem sodnicam. Prva je odstopila od primera, ker je postala odvetnica, drugi sodnici so bili bolj pomembni drugi sodni postopki, tretja se je pa izločila.

Očitno je, da se mariborsko sodišče otepa reševanja tega primera. Morda tudi zato, ker se obtoženi spretno izmikajo sojenju in onemogočajo obravnave. Vedno je nekdo odsoten, če sodišče poseže po možnosti sojenja v nenavzočnosti, pa pridejo, a brez odvetnika, zaradi česar postopek ne more teči.

Takšno stanje je čisti dokaz popolne zanikrnosti dela slovenskih sodišč in prav sramotno je, da politika, tako leva kot desna, v celoti in očitno tudi namerno nezmožna ukrepanja zoper očitno neodgovornost do pravne države, tudi s strani slovenskih sodnikov.

Zaradi primera hude davčne utaje je del obtožnice že zastaral, verjetno bo pa ob takšnem delu zastaralo še kaj, če ne kar celoten primer.

Poraznost dela slovenskega pravosodja, sploh kar zadeva preganjanje gospodarskega kriminala, se kaže tudi v tem, da je utaja davkov v tem delno zastaranem primeru vredna kar 2,2 milijardi tolarjev (okoli 10 milijonov evrov).

Moramo povedati, da ne vemo, kaj Državni zbor v tej državi počne, da dopušča lopovščino in neodgovornost slovenskih sodnikov, ki se je dogajala v Sloveniji ves čas tranzicije, od osamosvojitve dalje.

Kako je možno, da nihče v tej nepravni državi ne more uvesti reda v sodstvu in dopušča tako hude primere, da padajo zaradi takšnih neumnosti?

Sodniki se v tej državi obnašajo totalno neodgovorno, še posebej do najhujših in najzahtevnejših primerov nepravilnosti. Zaradi svojega dela bi se pa verjetno kar precej sodnikov moralo znajti samo v zaporu. V to smo pa v popolnosti prepričani.

Na žalost ta farsa ni edina. Takšne farse so v Sloveniji standard delovanja pravosodja, ki ima skoraj ničelno, oziroma mizerno učinkovitost razreševanja tovrstnih primerov.

Sami se čudimo, kako je Slovenija prišla v EU. Ali je sama EU res tako slaba, kar zadeva pravosodje? Očitno je temu res tako.

Bralcem svetujemo, naj si preberejo tudi članek časopisa Dnevnik, ki smo ga navedli zgoraj, saj nazorno kaže, zaradi kakšnih bednih izgovorov je sodišče vedno znova prelagalo obravnavo primera in pokazalo popolno nesposobnost delovanja, zaradi katerega bi se lahko pošteno sramovalo. Ta postopek je očitno v posmeh pravni državi.

Za konec še zelo nevspodbudna informacija, da bo postopek zastaral že konec leta 2008 in zato je glede na dosedanje delo vrlih slovenskih sodnikov za pričakovati, da bo postopek zastaral v celoti.

In potem bomo seveda spet glavne krivce za takšno stanje, to pa je pravosodna vrhuška v Ljubljani (vrhovno, višje sodišče) poslušali, kako so slovenski sodniki pridni in delavni. Pa še kaj. Pridni so samo v pravnih malverzacijah, povezanih s koruptivnimi navezami. Takrat so pa res zelo pridni.


Ogled vseh člankov




Komentarji

Avtor: 66205 Lokacija: - 30.1.2018 ob 22:41 - IP shranjen
http://w.w.w/ ????????????! ??? ?????????? ?????????? ???? ?????? ??? ??????? ????? ??????? ? ?????? ????? ?? email: alexoshnuper@gmail.com

Vsi komentarji na ta članek


* označuje polja, ki jih je potrebno obvezno izpolniti
Ime*:
Lokacija*:
E-mail:
Spletna stran:
  Krepko Poševno Podčrtano Emotikoni
Komentar*:
(največ 5000 znakov)
Števec znakov:
 

Varnostna koda - Vnesite kodo, ki jo vidite na tej sliki v polje pod to sliko. Kontaktirajte administratorja, če imate težave z vpogledom v kodo. Naloži novo kodo
Powered by Web Wiz CAPTCHA version 2.01
Copyright ©2005-2006 Web Wiz Guide