Novice
  Članek

EUR<>SIT
EUR
SIT
Dossier korupcija: V miniaturnem Liechtensteinu naj bi davke utajevali tudi Slovenci
V miniaturnem Liechtensteinu naj bi davke utajevali tudi Slovenci
28.2.2008 ob 17:49

Podnaslov: Angela Merkel začela s križarskim pohodom nad evropske davčne oaze. Njenemu primeru so začele slediti tudi druge države.

ANGELA MERKEL ZAČELA Z BOJEM NA ŽIVLJENJE IN SMRT Z MINIATURNIMA LIECHTENSTEINOM IN MONACCOM, NEMŠKEMU BOJU SE PRIDRUŽUJE TUDI SLOVENIJA, KI JE ŽE ZAPROSILA ZA SEZNAM SLOVENCEV, KI IMAJO TAJNE RAČUNE V LIECHTENSTEINU

OBLASTI OMENJENIH MINI DRŽAVIC JE ŽE ZAČEL PREVEVATI OBČUTEK NEIZMERNEGA STRAHU IN PANIKE, ŠE BOLJ PA TISTE, KI SO V TEH DRŽAVICAH IMELI TAJNE RAČUNE, KI SE JIM JE ZARADI NEMŠKEGA POHODA ŽE ZAČELO MEGLITI PRED OČMI.

Forum Dossier korupcija: Kolikšen je odliv slovenskega denarja v davčne oaze? - tema začeta 8.10.2005

Delo:

 

Naš komentar:

Miniaturna državica, kneževina Liechtenstein, je bila očitno raj za utajevanje davkov

Nemci so bili zaradi tega, ker od nemških podjetij in podjetnikov niso prejeli zadostne količine pobranih davkov, zelo zaskrbljeni in apatični, predvsem pa razočarani in nejevoljni, saj so ti prikrivali premoženje v eni izmed davčnih oaz, miniaturni kneževini Liechtenstein.

Angela Merkel, katere stranki podpora volivcev precej upada, je zato začela z neusmiljenim, na inkvizicijo spominjajočim bojem zoper utajevalce davkov in evropske davčne oaze, ki se nahajajo predvsem v evropskih mini žepnih državicah.

Nemčija je že začela z vso močjo pritiskati na Liechtenstein, naj ta omili zakonodajo o bančni tajnosti, s čemer bi omogočil večji vpogled v račune posameznikov in podjetij v tej evropski davčni oazici. Nemčija Liechtensteinu grozi, da bo v primeru neposluha ukrepala zoper to kneževino, ki bo tako utrpela nepojmljive posledice, če se ne ukloni nemškim zahtevam.

Nemčija se ni ustavila le pri Liechtensteinu, ampak je začela resno groziti tudi princu Albertu iz kneževine Monacco, prav tako mini državice, le da je Monacco na "azurni obali".

Oblasti Liechtenstein-a in Monacca so začeli prevevati občutki strahu in panike, še posebej zato, ker so tudi druge države Nemčijo zaprosile, naj jim posreduje podatke, saj sumijo, da tudi njihovi državljani utajajo davke v teh kneževinah. Strah je postal tolikšen, da že ob omembi imena "Angela Merkel" uradnike v teh mini državicah spreleti kurja polt.

Tudi slovenska policija oziroma organi pregona so zaprosili Nemčijo in Liechtenstein, naj jim posreduje podatke Slovencev, ki so utajevali davke, tako da lahko sprožijo ukrepe zoper njih.

Skratka. Nemčija, predvsem v podobi odločne Angele Merkel, ki smo jo sami poimenovali analogno z Margaret Tacher, železna kanclerka, je začela pohod na evropske mini davčne oaze, s katerimi jih želi prisiliti k temu, da spremenijo zakonodajo, po kateri več ne bodo gnezdišča utajevanja davkov, zaradi česar imajo številne evropske države velike proračunske davčne prilivne manjke v proračunsko blagajno. Mnogim ljudem se je zaradi tega zečelo megliti pred očmi, saj se bojijo, da se bodo razkrile velike davčne utaje, ki so jih počeli ves ta čas.


Ogled vseh člankov




Komentarji

Trenutno še ni komentarjev.


* označuje polja, ki jih je potrebno obvezno izpolniti
Ime*:
Lokacija*:
E-mail:
Spletna stran:
  Krepko Poševno Podčrtano Emotikoni
Komentar*:
(največ 5000 znakov)
Števec znakov:
 

Varnostna koda - Vnesite kodo, ki jo vidite na tej sliki v polje pod to sliko. Kontaktirajte administratorja, če imate težave z vpogledom v kodo. Naloži novo kodo
Powered by Web Wiz CAPTCHA version 2.01
Copyright ©2005-2006 Web Wiz Guide