Zadnja novica

Ponedeljek, 7.April.2014 - 08:58

Napočil je čas, da se sprovede načrt delitve Ukrajine na vzhod in zahod

Evropska unija je začela s procesom trganja Ukrajine na dva dela, zato je njena odgovornost, da naredi vse, da Ukrajina razpade na miren način.

Razdelitev_Ukrajine_med_EU_in_Rusijo

Predelava: Dossier korupcija

Po majdanskih protestih in posledični pripojitvi Krima Rusiji je postalo jasno, da Ukrajina več ne more funkcionirati kot država.

Ta država je razdeljena na dva dela. Proevropski in proruski del.

S povečevanjem tenzij je vse manj možnosti, da bi ta dva dela ostala skupaj.

Da bi se omogočilo mirno sobivanje teh dveh delov, bi moralo priti do razpada države Ukrajine.

Severozahodni del se bo integriral v Evropsko unijo, Jugovzhodni del pa se bo integriral v Rusko federacijo.

To smo že vse povedali v enem od naših prejšnjih člankov z naslovom Ukrajina bi se utegnila razdeliti na dva dela – severozahodni in jugovzhodni, tokrat pa to ponavljamo, saj opažamo, da je nastopil čas, ko je potrebno razdeliti Ukrajino.

Ukrajina je daleč prevelika država in geostrateško precej pomembna, da bi lahko zdržala kot celota.

EU in Rusija se ne bosta nikoli zedinili glede statusa Ukrajine, ravno zato je dobro, da se zavoljo tega sprovede načrt delitve Ukrajine, katerega je, mimogrede povedano, začela Evropska unija s tem, ko je z nasilno sklatitvijo predsednika Janukoviča želela sprožiti proces priključevanja Ukrajine Evropski uniji.

Angela Dorothea Merkel je začela s procesom delitve Ukrajine, zato naj se z Vladimirjem Putinom dogovori o čim manj boleči razdelitvi Ukrajine med Evropsko unijo in Rusijo.

Angela Merkel

Zadeve se lahko izpeljejo tudi na miren način.

Ta bi šel v naslednjih korakih. Če podamo predlog.

Ukrajina naj postane na začetku federacija dveh enakovrednih delov – prozahodnega in proruskega (ali pa vseh pokrajin posebej, a boljše je, da bi bila samo ta dva dela).

Ko postane federacija, proruski del izpelje referendum o priključitvi Rusiji, tako kot se je to storilo v primeru Krima, preostali del Ukrajine pa referendum o vstopu Ukrajine v Evropsko unijo.

Zaradi novega dogajanja bo federacijo verjetno čedalje težje vzpostaviti in je bolj verjetno, da bo prišlo do trganja Ukrajine po delih (po pokrajinah).

Kakorkoli že. Končni cilj je jasen. Razdelitev Ukrajine na severozahodni in jugovzhodni del. En del bo pripadel Evropski uniji, drugi del pa Ruski federaciji.

Te zadeve je najboljše izpeljati čim prej. Če se bo preveč čakalo, se bo vse preveč zakompliciralo.Komentarji (2)

 

 1. admin je rekel/-la:

  Barack Obama in EU sta oba dobila Nobelovo nagrado za mir. Na primeru Ukrajine lahko tako EU kot ZDA upravičita svojo nagrado in dosežeta, da Ukrajina razpade na miren način.

  Zadeve v Ukrajini se razvijajo.

  V več mestih na vzhodu Ukrajine namreč prihaja do nemirov in spopadov.

  Tam živeči Rusi si namreč želijo pripojitve z Rusijo.

  Trenutna ukrajinska oblast sicer obljublja tem področjem večjo avtonomijo, vendar ji ni za verjeti, glede na to, da je bila po sklatenju Janukovića ena prvih stvari, ki jo je ta oblast naredila, ukinitev ruskega jezika kot enega od uradnih jezikov v Ukrajini.

  Ravno zato je več kot oćitno, da gre za prazne obljube ukrajinskih oblasti, ki so jih ukrajinskim oblastem najverjetne svetovale zahodne države, ki so tudi zanetile konflikt v Ukrajini.

  Dodatno posnetki Julije Timošenko kažejo na to, kakšen je odnos ukrajinskih politikov do tamkaj živečih Rusov.

  Zveza NATO pričakuje, da naj Rusija odstrani vojake, ki se nahajajo v Rusiji vzdolž ukrajinsko – ruske meje.

  To se ne bo zgodilo, sploh pa ne sedaj, ob povečevanju tenzij.

  Strateško gledano bo Rusija za zaščito lastnih interesov še okrepila število vojakov ob ukrajinsko – ruski meji in se tako ustrezno pripravila na vojno, v kolikor bo to potrebno.

  Najboljše bi sicer bilo, da zadeve potekajo brez vojne.

  Vse je sicer odvisno od tega, kako bo reagirala ukrajinska oblast.

  Za razliko od Krima bi v določenih drugih delih Ukrajine utegnilo priti do večjih napetosti, celo do vojne.

  Kot smo že rekli.

  Cena vstopa Ukrajine v Evropsko unijo bo izguba njenega jugovzhoda.

  Na to se morajo Ukrajinci pač pripraviti.

  Sami smo že pred časom napovedali, da bo prišlo do razpada Ukrajine. To se bo resnično tudi zgodilo.

  Nekateri so podcenjevali dejstvo, da je Ukrajina na stičišču dveh vplivnih silnic – EU in Rusije.

  Ukrajina se pač ni odločila ostati na precepu, ampak se je odločila za eno od strani, kar je posledično pripeljalo do njenega razpada.

  Sami razpad Ukrajine vidimo kot daleč najboljšo rešitev za obstoječe stanje.

  Če ne bo prišlo do razpada, bo to vedno območje na robu konflikta. V primeru razdelitve Ukrajine, pa se bodo zadeve razelektrile.

  Zdaj je samo vprašanje, ali bo prišlo do relativno mirnega razpada Ukrajine, ali pa bo ta boleč.

  Vsekakor je bolj sprejemljiv mirni razpad Ukrajine.

  V primeru mirnega razpada Ukrajine bi se zadeve razpletle na boljši način.

  Od mirnega razpada Ukrajine bi imela koristi tudi Evropska unija, saj bi ohranila relativno dobre odnose z Rusijo, sama Ukrajina (njen severzahodni del, ki bi pač ostal ukrajinski, saj bi se jugovzhodni del integriral v Rusko federacijo) pa bi prav tako lahko navezal vsaj gospodarske stike z Rusijo.

  Za EU je torej boljše, da pride do mirnega razpada Ukrajine.

  EU in Barack Obama sta oba dobila Nobelovo nagrado za mir.

  Sedaj lahko tako ZDA kot EU upravičita to svojo nagrado in se zavzameta za miren razpad Ukrajine.

  RTV Slovenija: Ukrajinski notranji minister: Na vzhodu Ukrajine gre za napad Ruske federacije

Odgovorite
SLOVENIJA

Na srečanju premierke Alenke Bratušek s člani PS-ja iz zahodne in osrednjeslovenske regije so tako rekoč vsi navzoči povedali, da podpirajo aktualno vlado in Bratuškovo.
18.04.2014 - 17:11
RTV Slovenija v teh dneh pripravlja obsežen praznični program. Zaradi preglednosti ga objavljamo na enem mestu.
18.04.2014 - 14:52
Študentska krvodajalska akcija Častim pol litra! je presegla pričakovanja, saj je kri darovalo 1. 097 krvodajalcev, kar je največ do zdaj.
18.04.2014 - 12:51
Novo komisijo, ki bo izbrala oba namestnika predsednika KPK-ja, bo vodila nekdanja generalna sekretarka vlade Helena Kamnar, ki je zdaj svetovalka predsednika republike za ekonomsko in socialno . . .
18.04.2014 - 10:40
Predsednik DZ-ja Janko Veber je za četrtek sklical izredno sejo DZ-ja, na kateri bodo poslanci skušali doseči dogovor o novem datumu referenduma o arhivski noveli.
18.04.2014 - 08:41ČRNA KRONIKA

Celjski kriminalisti so končali obsežno preiskavo neupravičene proizvodnje in prometa z mamili - za 50 kaznivih dejanj bo kazensko ovadenih 47 ljudi, starih od 20 do 45 let.
18.04.2014 - 10:45
Na portoroškem letališču se je med gasilsko vajo, v kateri so simulirali letalsko nesrečo, prevrnilo gasilsko vozilo s cisterno. Poškodovani so bili trije gasilci.
18.04.2014 - 08:59
Neznani storilec je okoli 8. ure oropal pošto na Prijateljevi ulici v Ljubljani. Poilcija roparja išče s helikopterjem, ki preletava center mesta.
18.04.2014 - 07:15
Policisti so identificirali truplo, ki so ga prejšnji teden našli v reki Savi. Gre za 67-letnega državljana Slovenije, ki je preteklih 15 let živel v BiH-u. Umora je osumljen njegov sin.
17.04.2014 - 14:46
Tednik Mladina je bil v Sloveniji obsojen zaradi zapisa o takratnem poslancu Srečku Prijatelju, Evropsko sodišče za človekove pravice pa je odločilo, da je bila Mladini kršena pravica do svobode . . .
17.04.2014 - 11:56ZADNJE NOVICE

V današnjem Dnevniku pišemo o spremembah, ki bi jih morali uvesti v slovenska mesta, da bi se izognili škodljivim vplivom za okolje in prebivalce, o ciprskem nabiralniku družine Janković in o pohodu šaleškega energetskega lobija na vodilna mesta...
Avtor: Dnevnik.si
19.04.2014 - 00:10
Slovenija jutri začenja hokejsko SP divizije I v Goyangu. Prvi tekmec Japonska, drugi Južna Koreja. O pričakovanjih pred azijskim izzivom smo povprašali nekdanja jeseniška hokejista Zvoneta Šuvaka in Draga Mlinarca. Prvi je prepričan o napredovanju,...
Avtor: Dnevnik.si
19.04.2014 - 00:06
V spopadu za mesti v razširjeni upravi HSE naj bi najbolje kazalo nekdanjemu članu uprave AUKN Danilu Grašiču in vodji odbora za nadzor TEŠ 6 Marku Tandlerju. Oba sta po volji krogom iz šaleške energetike, za katero bo obvladovanje HSE
Avtor: Dnevnik.si
19.04.2014 - 00:06
»Imamo jajca!? Pokažimo jih skupaj!« Tako se glasi uradni slogan rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško za napoved derbija petega kroga proti Gorenju v končnici za prvaka v 1. NLB Leasing ligi, ki se bo začel danes ob 16. uri v dvorani Zlatorog.
Avtor: Dnevnik.si
19.04.2014 - 00:05
Kmalu bo znano, ali bo članica uprave Kapitalske družbe Anja Strojin Štampar dobila nov mandat. Še pred koncem leta bodo nadzorniki odločali tudi o usodi predsednika uprave Bachtiarja Djalila, pri čemer se zaradi novega zakona o SDH tudi njim
Avtor: Dnevnik.si
19.04.2014 - 00:05ZADNJE NOVICE

Družba je v prvem trimesečju ustvarila slab milijon evrov čistega dobička
18.04.2014 - 16:47
Premierka Alenka Bratušek pred volilnim kongresom Pozitivne Slovenije (PS) prihodnji petek pospešeno obiskuje člane mestnih odborov. Pri tem ji najbolj pomaga vodja poslanske skupine PS Jani Möderndorfer. Kaj pa Zoran Janković?
18.04.2014 - 15:15
Dobra novica: vse banke upnice trgovca pristale na reprogram, uradno bo to po praznikih
18.04.2014 - 14:49
Pri analizi zaposlovanja na Generalnem sekretariatu vlade KPK opozarja "na prakse, ki predstavljajo tveganje za nesmotrno zaposlovanje oziroma tveganje za klientelizem pri zaposlovanju"
18.04.2014 - 14:24
Odvetnik stečajnega upravitelja Mitja Jelenič Novak se je na sklep o podaljšanju pripora pritožil
18.04.2014 - 13:33GOSPODARSTVO

V spopadu za mesti v razširjeni upravi HSE naj bi najbolje kazalo nekdanjemu članu uprave AUKN Danilu Grašiču in vodji odbora za nadzor TEŠ 6 Marku Tandlerju. Oba sta po volji krogom iz šaleške energetike, za katero bo obvladovanje HSE
Avtor: Dnevnik.si
19.04.2014 - 00:06
Kmalu bo znano, ali bo članica uprave Kapitalske družbe Anja Strojin Štampar dobila nov mandat. Še pred koncem leta bodo nadzorniki odločali tudi o usodi predsednika uprave Bachtiarja Djalila, pri čemer se zaradi novega zakona o SDH tudi njim
Avtor: Dnevnik.si
19.04.2014 - 00:05
Kranjski Iskraemeco je eno redkih podjetij, ki je uspešno končalo prisilno poravnavo in skoraj v celoti poplačalo vse upnike. A cena je visoka. Podjetje v rokah egiptovskih lastnikov je število zaposlenih zmanjšalo za polovico. Danes
Avtor: Dnevnik.si
19.04.2014 - 00:04
Zaposleni Litostroja Power od novega lastnika zahtevajo ohranitev obsega proizvodnje na obstoječi lokaciji, modernizacijo in zagotavljanje enakih standardov kakovosti delovnih mest, ohranitev števila zaposlenih in višine plač.
Avtor: Dnevnik.si
19.04.2014 - 00:02
Adria Airways kategorično zanika navedbe časnika Dnevnik v članku Adriin dolg skrbi letalsko agencijo (15. 4. 2014), da dolgovi Adrie Airways naraščajo. V zadnjem letu se je namreč dolg Adrie Airways znižal za devet milijonov evrov in se v tem letu...
Avtor: Dnevnik.si
19.04.2014 - 00:00SVET

Po pričakovanjih je alžirski predsednik Abdelaziz Bouteflika na četrtkovih predsedniških volitvah zmagal. Tako bo še četrtič predsednik Alžirije. Zanj je glasovalo več kot 81 odstotkov volivcev.
18.04.2014 - 19:46
Krščanski verniki pred praznikom velike noči, največjim krščanskim praznikom, obhajajo obrede Kristusovega trpljenja. Papež Frančišek je drugič v svojem pontifikatu sodeloval v tradicionalnem . . .
18.04.2014 - 19:07
Oblasti v Kijevu so se zavezale, da bodo izvedle ustavne spremembe, ki bodo med drugim zagotovile poseben status ruskega jezika v Ukrajini in dale več pristojnosti lokalnim oblastem.
18.04.2014 - 18:30
Ker je Iran spoštoval svoje zaveze iz dogovora o jedrskem programu, bodo ZDA sprostile njegova zamrznjena sredstva. Obenem je ameriška vlada zaplenila iransko stavbo zaradi plačila odškodnin žrtvam . . .
18.04.2014 - 16:54
Oboroženi napadalci so v četrtek napadli oporišče Združenih narodov v mestu Bor v Južnem Sudanu, pri čemer je bilo ubitih najmanj 58 ljudi, več kot 100 jih je bilo ranjenih.
18.04.2014 - 15:22ŠPORT

Nogometaši madridskega Atletica so v 34. krogu španskega prvenstva z 2:0 premagali Elche, ki pa je pošteno namučil vodilno moštvo lige.
18.04.2014 - 21:24
Ekipa v futsalu Oplast Kobarid je v tretji tekmi finala državnega prvenstva s 4:3 premagala Litijo in zaostanek v zmagah znižala na 1:2. V Kobaridu sta blestela Jani in Borut Ručna.
18.04.2014 - 20:29
Košarkarji moskovskega CSKA-ja so v četrtfinalu Evrolige povedli z 2:0, potem ko so na drugi tekmi s 77:51 premagali Panathinaikos.
18.04.2014 - 18:40
Mitja Petkovšek se v Tivoliju ni prebil v finale tekme svetovnega pokala na bradlji. Pri seskoku je padel in z oceno 14,350 osvojil 9. mesto v kvalifikacijah.
18.04.2014 - 18:08
Rokometni klub Celje Pivovarna Laško je za prihodnji dve sezoni podpisal pogodbo z 20-letnim in 209 cm visokim Čehom Michalom Kasalom.
18.04.2014 - 17:29

Sobota, 12.April.2014 - 14:56

Jasnovidka Sara: »Svet čakajo hude spremembe na slabše. Upam, da umrem prej, kot doživim tisto, kar v prihodnosti čaka svet«

Jasnovidka Sara: »Svet čakajo hude spremembe na slabše. Upam, da umrem prej, kot doživim tisto, kar v prihodnosti čaka svet«

ZASKRBLJUJOČA VIDENJA JASNOVIDKE SARE Jasnovidka Sara meni, da svet čakajo hude spremembe na slabše. Praktično vsi vizionarji in jasnovidci, tako domači, kot tuji, tako tisti, ki so živeli daleč v zgodovini kot tisti, ki živijo danes, vsi imajo eno skupno videnje – to je videnje, kjer je govora o propadu sveta, kot je znan danes. [...]

Ponedeljek, 7.April.2014 - 08:58

Napočil je čas, da se sprovede načrt delitve Ukrajine na vzhod in zahod

Napočil je čas, da se sprovede načrt delitve Ukrajine na vzhod in zahod

Evropska unija je začela s procesom trganja Ukrajine na dva dela, zato je njena odgovornost, da naredi vse, da Ukrajina razpade na miren način. Predelava: Dossier korupcija Po majdanskih protestih in posledični pripojitvi Krima Rusiji je postalo jasno, da Ukrajina več ne more funkcionirati kot država. Ta država je razdeljena na dva dela. Proevropski in [...]

Nedelja, 23.Marec.2014 - 22:49

Ukrajina bi se utegnila razdeliti na dva dela – severozahodni in jugovzhodni

Ukrajina bi se utegnila razdeliti na dva dela – severozahodni in jugovzhodni

Ob nadaljnjem povečevanju napetosti v Ukrajini, ki bi ga prineslo enostransko priključevanje Ukrajine Evropski Uniji, se lahko zgodi, da se bo ta država razpadla na dva dela, severozahodni in jugovzhodni. SZ del Ukrajine se bo kot nova, pomanjšana Ukrajina pripojil Evropski uniji, JV del Ukrajine pa se bo integriral v okvir Ruske federacije. V kolikor [...]

Sobota, 22.Marec.2014 - 23:00

Nova ukrajinska oblast je precej oddaljena od realnosti tako kot njen bizaren zemljevid EU

Nova ukrajinska oblast je precej oddaljena od realnosti tako kot njen bizaren zemljevid EU

Ukrajinci so se malo ušteli pri zemljevidu Evropske unije. Celotna SFRJ je postala Hrvaška. Nova oblast je naredila videospot, ki deluje tako, kot da bi ga izdelal kak povprečen Američan. Ti so namreč znani, da v svoji samozadostnosti precej zanemarjajo svoje znanje o drugih državah. Namreč. V videospotu v podporo ukrajinskemu vstopu v Evropsko unijo [...]

Petek, 21.Marec.2014 - 17:53

Ukrajina je Krim izgubila. Na preostali jug in vzhod države pošilja tanke in gradi obrambne rove.

Ukrajina je Krim izgubila. Na preostali jug in vzhod države pošilja tanke in gradi obrambne rove.

Ukrajinski tanki se pomikajo proti vzhodu in jugu Ukrajine. Tam Ukrajinci gradijo tudi obrambne rove, da preprečijo Rusom morebitno napredovanje v državo. Fotomontaža: Dossier korupcija Po več kot očitni izgubi Krima, se ukrajinske oblasti pospešeno pripravljajo na odpor, v primeru, da pride do oboroženega konflikta s proruskimi silami ali celo rusko vojsko. Ukrajina v ta [...]

Torek, 18.Marec.2014 - 18:52

Po priključitvi Krima Rusiji mora Rusija poskrbeti za mirno predajo ukrajinskih vojakov

Po priključitvi Krima Rusiji mora Rusija poskrbeti za mirno predajo ukrajinskih vojakov

Ker iz glavnega mesta Ukrajine, Kijeva, prihajajo precej militantne besede, to predstavlja nevarnost za ukrajinske vojake v vojašnicah na Krimu. Rusija mora te vojašnice čim bolj zablokirati in ukrajinskim vojakom omogočiti mirno predajo orožja in varen umik iz vojašnic. Škoda bi bilo, če bi kdorkoli po nepotrebnem izgubil življenje zaradi nespametnosti posameznikov ali posameznih oblasti [...]