Zadnja novica

nedelja, 31.avgust.2014 - 09:17

Kljub grožnjam s sankcijami EU proti Rusiji se mora Ukrajina začeti deliti na dva dela.

Ukrajina se je znašla na točki razpada, a zahodne države, predvsem ZDA in EU, niso sposobne tega uvideti, saj še vedno niso pripravljene spoznati, da so se zadeve spremenile in da je prišel čas sprememb. Vse meje ne bodo mogle obstati kot v času po drugi svetovni vojni in to je jasno vsem razen zahodnim državam, ki niso pripravljene sprejeti dejstva, da je njihova ureditev, katere se oklepajo, postala obsolentna in že preživeta. Ukrajina je ena od držav, ki ob novi ureditvi zagotovo ne bo več nikoli bila takšna, kot je bila poprej. Po našem mnenju bi bila najbolj optimalna razdelitev Ukrajine, kot je prikazana na spodnji sliki.

Rusija mora bolj odločno ščititi svoje interese v Ukrajini, sploh na jugovzhodu Ukrajine, saj ima glede Ukrajine veliko bolj pravilno stališče kot ga imajo zahodne države. Nikoli več se ne bi smelo zgoditi, da ruski uporniki v Ukrajini ostanejo brez podpore Rusije, tudi zaradi tega, ker bi napredovanje ukrajinske vojske na JV Ukrajine pomenilo destabilizacijo in nove nepotrebne žrtve. Ukrajina namreč ne more več obstati kot edinstvena država. Vsakršna večja prisotnost ukrajinske vojske na JV Ukrajine bi pomenila eskalacijo nasilja in povečevanje nestabilnosti. Jugovzhodni del Ukrajine je dejansko postal ruski in Rusija bi morala stremeti k temu, da pod svoje okrilje vzame tisto, kar je njenega, bodisi kot pripojitev v rusko ozemlje, bodisi kot (vsaj začasno) ustanovitev nove državne tvorbe (Severovzhodne Ukrajine, ki bi se lahko poimenovala tudi Nova Rusija), ki bi gravitirala k Rusiji kot narodnostno gledano matični državi. Rusija je malo preveč popuščala zahodu, ki vodi popolnoma napačno politiko do Ukrajine. Rusija mora prenehati s takšno servilnostjo in se mora začeti bolj zavzemati za svoje pravice, še posebej zato, ker je pravica v primeru Ukrajine na njeni strani in ne na strani zahodnih držav, ki nimajo resnih argumentov za vztrajanje pri celovitosti Ukrajine. Ozemeljska celovitost Ukrajine je lahko prisotna zgolj ob predhodni razdelitvi Ukrajine na dva dela. SZ del je lahko celovit, JV del pa naj postane ruski.

JV del Ukrajine bi se lahko povezal v novo začasno državno tvorbo, ki bi se poimenovala Nova Rusija. Ta novonastala država bi gravitirala Rusiji. V prihodnosti pa bi se lahko z Rusijo tudi povezala kot sestavni del Ruske federacije.

Razdelitev_Ukrajine_med_EU_in_Rusijo

 

Še pred dnevi je kazalo, da Rusija izgublja svoj vpliv na jugovzhodu Ukrajine, saj so ukrajinske sile začele nevarno napredovati na vzhod države, a zadeve so se trenutno ponovno začele stabilizirati in ruski uporniki so s pomočjo »zunanjih sil« ponovno začeli prevzemati nadzor nad vzhodom države.

Nevarnost je tako vsaj začasno umaknjena.

Vendar sama situacija je še vedno napeta.

Rusija več ne bi smela dovoliti ponovne dominacije ukrajinskih sil na jugovzhodu Ukrajine, kajti to bi samo povečalo število smrtnih žrtev.

Rusija mora zavzeti trdo stališče glede Ukrajine in se zavzeti za cepitev te države na dva dela.

Svet več ni v situaciji, ko bi se moralo za vsako ceno upoštevati načelo nespreminjanja meja držav, ki velja vse od konca druge svetovne vojne. To načelo je zastarelo. In to je potrebno vedeti.

Napočil je čas sprememb.

Ukrajina ne more več obstati kot država, ki je obstajala do sedaj. To je splošno znano dejstvo.

Ukrajina je v situaciji, ko mora razpasti kot dosedanja država.

Zahod želi vsaj navidezno ohranjati neko ureditev, ki je že preživeta, ohranjati želi načelo nespreminjanja meja, želi ohranjati svoj vodilni status v svetu, ki pa ga izgublja.

Sankcije, ki jih je sprejela EU proti Rusiji lahko kratkoročno povzročijo nevšečnosti tudi Rusiji, a se Rusija ne sme bati efektov teh sankcij, podanih s strani EU.

Dejstvo je, da mnoge države EU dolgoročno nameravajo sodelovati z Rusijo še naprej, ne glede na to, kaj pravijo v Bruslju.

Če bi EU sprejela hujše sankcije zoper Rusijo, bi dolgoročno to pripeljalo do neupoštevanja EU-ja s strani precej držav članic EU. EU bi začela obstajati samo še na papirju.

Torej. Vsaka sankcija EU zoper Rusijo bo dolgoročno pomenila šibitev Evropske unije in ne Rusije.

To naj ima Rusija v mislih, ko bo na prekretnici, kaj storiti, ali se ukloniti sankcijam EU, ali nadaljevati nekaj, kar je neizogibno, to pa je nadaljevanje cepitve Ukrajine na dva dela.

Zahod v odnosu do Ukrajine ne vodi pravilne politike. Politika zahoda je v primeru Ukrajine popolnoma napačna. Zahod živi v zanj ugodni preteklosti, ne zavedajoč se, da je ta minila in da se zadeve močno spreminjajo, pa ne zgolj na področju Ukrajine, ampak marsikje na svetu.

Svet prehaja skozi obdobje transformacije in so zato spremembe čisto normalne.

Rusija je do sedaj zaradi kratkoročnih strahov (strah pred kratkoročno izgubo recimo poslovnih priložnosti ali pred kratkoročno izgubo naklonjenosti posameznih držav Rusiji (izguba ugleda) in podobno) popuščala pred bolj ali manj praznimi grožnjami EU s sankcijami, sedaj je končno začela bolj uveljavljati svoje interese.

Vladimir Putin je v enem od govorov povedal, da si nihče ne želi napadov na Rusijo, saj je ta ena največjih jedrskih sil v svetu. To je res.

Če sami podamo nek hipotetičen črni scenarij, bi Rusija v primeru zaostritve odnosov z Evropo (Natom) najbolj verjetno preusmerila jedrske konice na vsaj šest politično pomembnih ciljev v Evropi.

To so Berlin, Pariz, London, Bruselj (v manjši meri Strasbourg, zato ga nismo upoštevali), Stockholm in Varšava.

To je šesterica politično strateških mest, ki bi najbolj ogrožala ruske interese v primeru najbolj črnega scenarija – oboroženega spopada med EU in Rusijo.

Ta scenarij je seveda samo hipotetičen, da ne bo pomote.

Rusija se je torej začela zavedati, da EU nima te moči, s katero bi lahko uspešno parirala Rusiji v pogledu razvoja ukrajinske krize, niti moralne moči.

Namreč. Vedno se je potrebno vrniti na čas začetka ukrajinske krize. To je nasilna odstranitev demokratično izvoljenega predsednika Janukovića z mesta predsednika Ukrajine.

Evropska unija se vseskozi zavzema za neko demokracijo in volitve. S tem, kar je EU pomagala narediti v Ukrajiini, je dejansko izgubila moralno moč, saj je poteptala tisto, kar najbolj izpostavlja – demokracijo in demokratične volitve.

Torej. EU nima niti ene same stvari, s katero bi lahko upravičila svoje interese, kar zadeva Ukrajina, nima finančne moči, nima vojaške moči in nima moralne moči, niti povezanosti med državami (države EU še zdaleč niso usklajene glede sankcij Rusiji – mnogo držav v EU se počuti ujetnice tistih držav, ki zagovarjajo ukrepe zoper Rusijo, čeprav jih same ne zagovarjajo). Ravno zato se vedno obeša na neko načelo nespreminjanja meja, ker je to edina stvar, na katero se lahko EU nasloni.

EU nima torej praktično nič oprijemljivega, s čemer bi lahko izsiljevala Rusijo.

Zato je precej nenavadno, da se Rusija pusti izsiljevati Evropski uniji.

Zanimivo je, da je EU na čelo Evropskega sveta postavil Donalda Tuska, Poljaka, ki je izrazito nenaklonjen Rusiji.

Evropska unija je očitno na vrh postavila antiruske osebnosti in s tem dala jasno vedeti, kakšen bo njen odnos do Rusije v prihodnosti.

Rusija tudi če bi želela imeti neke dobre odnose z EU, teh ne bo mogla imeti. EU se s sedanjo politično sestavo njenega vrha ne bo nikoli uspela iskreno povezati z Rusijo.

Rusija bi torej že lahko zaznala, da je postal prijateljski odnos EU do Rusije nemogoč, tudi če bi Rusija v celoti popustila glede Ukrajine – v tem primeru bi Rusija doživela posmeh Evropske unije in njenih politikov, sploh tistih, ki so antiruski tipa Poljaki.

Skratka. Prišli smo v situacijo, ko bo potrebno močneje zastopati lastne interese.

Predvsem Rusija bo morala prenehati z defenzivno politiko v odnosu do Ukrajine.

Potrebno se je sprijazniti z dejstvom, da je Ukrajina država, ki bo razpadla, kajti dejansko nima nobene možnosti več obstati kot država, katero smo poznali prej.

Tisti, ki se tega ne zaveda, načrtno zavaja samega sebe. To v veliki meri počnejo zlasti v EU, kjer niso sposobni prepoznati situacije.

Rusija po našem mnenju nikakor več ne bi smela dovoliti, da jugovzhod Ukrajine spet pride pod popolno oblast Ukrajine. To bi bila strateška napaka Rusije.

Zaenkrat so se zadeve ponovno obrnile vsaj delno v prid ruskega prebivalstva na JV Ukrajine, se bo pa videlo, kako bodo zadeve potekale naprej.

Rusiji gre svetovno gledano v prid tudi dejstvo, da so zahodne države trenutno obremenjene še z eno zadevo (ISIL), kar še dodatno šibi njihovo moč, kar zadeva reševanje ukrajinske krize.

Rusija ima glede tega kar nekaj sreče. Ali jo bo izkoristila, se bo pa še videlo.

Bistvo tega članka je torej, naj Rusija ne popušča pri svojih interesih, kar zadeva Ukrajino, še posebej zato, ker zahodne države glede Ukrajine nimajo prav in vodijo popolnoma napačno politiko, česar se očitno niso sposobne zavedati in zato po nepotrebnem ustvarjajo konflikt z Rusijo.Značke prispevka:

Komentarji (1)

 

 1. admin pravi:

  Pri vsem je potrebno povedati še nekaj. Evropska unija je sestavljena kot zveza suverenih držav, vendar dejansko suverenost držav članic EU ni popolna.

  Zato bi pomenilo članstvo celotne Ukrajine v EU odtegnitev Ukrajine od Rusije.

  Dejansko bi EU prevzela celotno ozemlje Ukrajine medse in ga tako uzurpirala.

  Če bi Ukrajina vstopila v EU kot celota, potem bi dejansko pol države (JV del) v Unijo vstopil neprostovoljno.

  Neprostovoljno bi prišlo do uzurpacije ozemlja s strani EU.

  Zgolj pravno gledano bi bile zadeve na videz pravilne, dejansko pa bi šlo za uzurpacijo.

  EU Rusiji očitajo vmešavanje in uzurpiranje JV dela Ukrajine, medtem ko je sama EU pomagala na nedemokratičen način spodnesti obstoječega ukrajinskega predsednika in nastaviti proevropsko začasno ukrajinsko oblast z željo prilastiti si celotno ozemlje Ukrajine, ki bi postalo del Evropske unije.

  Praktično je Evropska unija naredila to, kar sedaj dvolično očita Rusiji.

  Rusija ima po našem mnenju vsakršno pravico JV del Ukrajine pripojiti k sebi. EU je namreč želela pfipojiti celotno Ukrajino in to na totalno nedemokratičen način.

  Prav grozljivo je gledati sprenevedanje evropskih politikov, ki napadajo Rusijo, češ da si prisvaja ozemlje druge države, ko je pa ta ista EU naredila ravno to, na sicer dosti bolj prefrigan način.

  Po našem mnenju Rusi morjo uvideti, da so bili totalno izigrani s strani EU, ki jih sedaj dodatno ponižuje s sankcijami.

  Pri delovanju EU gre za posmehovanje par exellance, kjer je žrtev posmeha ravno Rusija. Res žalostno.

  EU je na primeru Ukrajine res pokazala vso svojo bedo in res neverjetno je, kako se Rusija sploh pusti, da se neka tvorba (EU) tako igra z njenim ugledom in z za Rusijo strateško pomembno državo, to je Ukrajino.

  Dejansko imamo neko tvorbo (EU), ki je pomagala narediti kaos v Ukrajini, sedaj pa se predstavlja kot neka zaščitnica.

  Ukrajinski primer je res tragikomedija pod taktirko EU, največja žrtev te tragikomedije pa je poleg jugovzhodnega dela Ukrajine Rusija.

Odgovorite
SLOVENIJA

Kandidati za župana Celja se strinjajo, da se mora vprašanje poplavljanja Savinje rešiti, a opozarjajo tudi, da tako, da se ob tem ne ogrozijo druga mesta.
16.09.2014 - 15:06
ZL je predstavil županske kandidate, ki se bodo za županska mesta potegovali v večjih krajih. Luka Mesec je opozoril na neenakosti in poudaril, da želijo obnoviti vladavino ljudstva.
16.09.2014 - 14:52
Kandidatka za zdravstveno ministrico Milojka Kolar je dobila zadostno podporo odbora.
16.09.2014 - 13:19
Kandidatka za ministrico za okolje in prostor Irena Majcen je na matičnem odboru dobila 10 glasov podpore, pet pa jih je glasovalo proti njej.
16.09.2014 - 11:10
" Eden izmed izzivov, ki jih vidim, je pretirana birokratizacija, ki je mlinski kamen te države ," je na predstavitvi povedal kandidat za ministra za javno upravo Boris Koprivnikar.
16.09.2014 - 10:16ČRNA KRONIKA

Na podlagi izsledkov preiskav, ki jih je NPU izvedel decembra lani, so zdaj na specializirano tožilstvo ovadili 15 ljudi, ki so utemeljeno osumljeni kaznivih dejanj nedovoljenega dajanja in . . .
16.09.2014 - 18:48
Nekdanji predsednik uprave Istrabenza Igor Bavčar je na vrhovno sodišče vložil zahtevek za varstvo zakonitosti. Boško Šrot je zahtevek vložil že na začetku tega meseca.
16.09.2014 - 17:10
Neznani storilec je sinoči pred stanovanjsko hišo na območju PU-ja Ljubljana Moste, ki je v lasti nekdanje državne tožilke, odvrgel eksplozivno sredstvo.
16.09.2014 - 12:17
NPU je na ljubljanskem Onkološkem inštitutu in na ministrstvu za zdravstvo izvedel preiskavo. Domnevno naj bi preiskovali sporen razpis za gradnjo vodovoda na inštitutu.
16.09.2014 - 11:53
Most pri Vranskem, na katerem se je med sobotnimi poplavami zgodila tragična nesreča, je bil že večkrat uničen, opozarja AMZS, ki odgovorne za varnost v prometu poziva, naj "opravijo svoje delo".
15.09.2014 - 17:40ZADNJE NOVICE

Nogometaši Maribora drevi ob 20.45 s tekmo proti Sportingu iz Lizbone začenjajo nastope v ligi prvakov. Čeprav bo zaradi poškodbe manjkal steber obrambe Marko Šuler, slovenski prvaki odločno napovedujejo igro na zmago.
Avtor: Dnevnik.si
17.09.2014 - 00:06
Tridesetletni kapetan nogometašev Maribora Marcos Tavares je ljubljenec navijačev. Z njegovim prihodom januarja 2008 je Zlatko Zahović začel graditi novi evropski Maribor, ki po treh sezonah v ligi Evropa drevi doživlja nov mejnik – tekmovanje v...
Avtor: Dnevnik.si
17.09.2014 - 00:05
Selektor kolesarske reprezentance Gorazd Štangelj je z izborom sedmerice, ki bo prišla v poštev za nastop šesterice na elitni dirki profesionalcev na svetovnem prvenstvu v Ponferradi 28. septembra, kar malce presenetil. Kristjan Fajt, Kristijan...
Avtor: Dnevnik.si
17.09.2014 - 00:04
V slovenskem reliju nič novega, novi stari državni prvak je Aleks Humar. 42-letni Idrijec je žalosten zavoljo slabe konkurence, ko ne dirka – sezona ga stane 40.000 evrov – pa skrbi za lastno malo elektrarno v Slapu pri Idrijci.
Avtor: Dnevnik.si
17.09.2014 - 00:03
Obsojeni preprodajalec mamil Andrej Lapornik bo moral državi plačati dobrih 247.000 nezakonito pridobljenih evrov, je odločilo ljubljansko okrožno sodišče. Gre za prvo, sicer še nepravnomočno, sodbo, ki temelji na zakonu o odvzemu premoženja
Avtor: Dnevnik.si
17.09.2014 - 00:03ZADNJE NOVICE

Težko, bo pa delnice prek borze možno kupiti od petka
16.09.2014 - 20:30
Z obratoma Sinteza 1 in Notol 2 novomeški farmacevt krepi svojo konkurenčnost na svetovnem trgu
16.09.2014 - 20:30
16.09.2014 - 20:30
Agencija za varstvo konkurence (AVK) je ustavila postopek proti 16 dobaviteljem zemeljskega plina in gospodarskemu interesnemu združenju za distribucijo plina ter dokončno ovrgla očitke o usklajenem ravnanju pri določanju cen zemeljskega plina za gospodinjske odjemalce
16.09.2014 - 20:30
Google Prevajalnik sicer dela katastrofalne napake, a jih tudi odpravlja
16.09.2014 - 20:30GOSPODARSTVO

Slovenski državni holding je konec junija s posebnim sklepom vodstvu NKBM prepovedal prejemanje plačila za delo v nadzornih svetih odvisnih družb. Predsednika uprave banke Aleša Hauca očitno te funkcije zdaj ne zanimajo več, saj je z njih
Avtor: Dnevnik.si
17.09.2014 - 00:02
Hitu je na včerajšnji javni dražbi propadlega Daimonda uspelo kupiti hčerinsko družbo MMPštiri, ki je lastnica nepremičnine, v kateri domuje igralnica Drive In na Vrtojbi.
Avtor: Dnevnik.si
17.09.2014 - 00:01
V Avstriji so leta 2001 začeli graditi železniško progo med Celovcem in Gradcem, ki bo končana leta 2023. V tem času v Sloveniji nismo niti zasadili lopate za drugi tir med Divačo in Koprom, ki ga po oceni novega ministra sploh ne potrebujemo. Kaj v...
Avtor: Dnevnik.si
17.09.2014 - 00:00
Družba T2 bo tudi po začetku stečajnega postopka nemoteno zagotavljala storitve za več kot 175.000 naročnikov. V mesecu dni pa bo znano, ali bo stečajna upraviteljica po pričakovanjih nadaljevala poslovanje in operaterja skupaj z naročniki prodala...
Avtor: Dnevnik.si
17.09.2014 - 00:00
Oleg Burlakov je po več kot dve leti trajajočih pogajanjih oddal zadnjo ponudbo za nakup Termoelektrarne Trbovlje. Zasavci odločitev HSE pričakujejo do konca tedna.
Avtor: Dnevnik.si
17.09.2014 - 00:00SVET

Francoskemu premierju Manuelu Vallsu je s tesno večino v parlamentu uspelo zbrati potrebno večino v podporo svoji reformistični socialno-liberalni politiki.
16.09.2014 - 17:52
Vplivni veji Al Kaide v Jemnu in Magrebu pozivata "brate" v Iraku in Siriji, naj se "prenehajo pobijati" in "združijo proti zlobni ameriški koaliciji". ZDA medtem kujejo nove taktike napada.
16.09.2014 - 16:31
V hudih poplavah na vzhodu Srbije je umrla ženska, trije ljudje so pogrešani. Evakuiranih je bilo najmanj 500 ljudi iz treh občin. Oblasti so razglasile izredne razmere.
16.09.2014 - 13:06
Le še dober dan nas loči od referenduma, ki bo odločal o tem, ali bo razpadlo šesto največje gospodarstvo na svetu ali pa bo Škotska ostala del Združenega kraljestva.
16.09.2014 - 12:54
Potem ko je ukrajinski parlament ratificiral zgodovinski pridružitveni sporazum z EU-jem, je Rusija sporočila, da bo okrepila vojaške enote na Krimskem polotoku.
16.09.2014 - 10:27ŠPORT

Selektor španskih košarkarjev Juan Antonio Orenga je po izpadu v četrtfinalu domačega svetovnega prvenstva odstopil s položaja.
16.09.2014 - 19:30
Na seji izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) so podpisali štiri štipendijske pogodbe olimpijske solidarnosti Rio 2016.
16.09.2014 - 19:03
Borussia iz Dortmunda je udarno začela Ligo prvakov. Na derbiju skupine D je ugnala Arsenal z 2:0. Jan Oblak je branil za Atletico, ki je izgubil v Pireju, Olympaicos je bil boljši s 3:2.
16.09.2014 - 18:45
Kolesarji se bodo med 21. in 28. septembrom v Ponferradi v Španiji merili na svetovnem prvenstvu, na katerem si želijo čim večji pečat pustiti tudi Slovenci.
16.09.2014 - 16:53
Bayern in Manchester City sta stara znanca, v Ligi prvakov se merita že tretjič v zadnjih štirih sezonah. Bavarci imajo številne težave s poškodbami, v sredo bo manjkal tudi Franck Ribery.
16.09.2014 - 16:45

nedelja, 31.avgust.2014 - 09:17

Kljub grožnjam s sankcijami EU proti Rusiji se mora Ukrajina začeti deliti na dva dela.

Ukrajina se je znašla na točki razpada, a zahodne države, predvsem ZDA in EU, niso sposobne tega uvideti, saj še vedno niso pripravljene spoznati, da so se zadeve spremenile in da je prišel čas sprememb. Vse meje ne bodo mogle obstati kot v času po drugi svetovni vojni in to je jasno vsem razen zahodnim […]

četrtek, 19.junij.2014 - 23:02

Miro Cerar je bil leta 1981 na robu smrti. Rešile so ga »zunanje silnice – energije, ki so ga usmerile stran od gotove smrti«.

Miro Cerar je bil leta 1981 na robu smrti. Rešile so ga »zunanje silnice - energije, ki so ga usmerile stran od gotove smrti«.

Pokojna mati Mira Cerarja je verjela, da obstajajo neke silnice, ki so njeno družino leta 1981 obvarovale pred gotovo smrtjo, ko je nekaj zanimivih naključij privedlo do tega, da so odpovedali smrtonosni letalski let na Korziko, let, v katerem so umrli vsi potniki na letalu.  Če bi oče Mira Cerarja upošteval nasvet turistične vodičke, njegov […]

ponedeljek, 16.junij.2014 - 10:26

Rusija bo čisto upravičeno izklopila plin Ukrajincem, če Ukrajina ne plača dolgov

Rusija bo čisto upravičeno izklopila plin Ukrajincem, če Ukrajina ne plača dolgov

Ukrajina je v svoji nacionalistični nespametnosti zaostrila odnose z Rusijo, državo, zaradi katere je uživala velike gospodarske koristi. Med drugim tudi ugodno pridobivanje plina. Za EU je sicer zaskrbljujoče, da večina poti ruskega plina v EU vodi skozi tako nestabilno državo, kot je Ukrajina, zato preseneča, zakaj EU tako nasprotuje Južnemu toku, ki bi se […]

torek, 13.maj.2014 - 11:01

Karl Erjavec: »Slovenija bo branila svoje gospodarske zveze z Rusijo tudi v primeru, če EU uvede ostre sankcije«

Karl Erjavec: »Slovenija bo branila svoje gospodarske zveze z Rusijo tudi v primeru, če EU uvede ostre sankcije«

Karl Erjavec pravi, da se bo Slovenija tudi v primeru ostrih sankcij EU proti Rusiji poskušala izogniti sodelovanju slovenskih podjetij pri teh sankcijah, saj meni, da bi sankcije EU proti Rusiji imele poguben učinek na slovensko gospodarstvo. Karl Erjavec, slovenski zunanji minister, je izrazil zaskrbljenost nad scenarijem, da bi Evropska unija proti Rusiji uvedla močne […]

torek, 13.maj.2014 - 01:43

Donetsk in Lugansk po poti Krima. Bodo šle po isti poti tudi druge pokrajine na JV Ukrajine?

Donetsk in Lugansk po poti Krima. Bodo šle po isti poti tudi druge pokrajine na JV Ukrajine?

Donetsk in Lugansk sta še dve ukrajinski pokrajini, ki bosta šla po poti Krima. Razpad Ukrajine se tako neizogibno stopnjuje. Proces razpadanja Ukrajine se nadaljuje. Po nedavnih referendumih o samostojnosti ukrajinskih pokrajin Donetsk in Lugansk, kjer je večina volivcev prav tako potrdila pripravljenost odcepiti se od Ukrajine, so tamkajšnje oblasti razglasile neodvisnost in Rusijo že […]

sobota, 10.maj.2014 - 09:52

Predsednik Rusije Vladimir Putin na slovesnem obisku na ruskem Krimu

Predsednik Rusije Vladimir Putin na slovesnem obisku na ruskem Krimu

Vladimir Putin je obiskal krimski polotok, ki je pred kratkim postal del Ruske federacije Predsednik Ruske federacije Vladimir Putin je obiskal krimski polotok, ki je pred kratkim postal enakopraven del Ruske federacije. Vladimir Putin je ponosen na dejstvo, da je Krim postal ruski. Rekel je, da se bo leto 2014 v zgodovini zapisalo kot zgodovinsko […]