Zadnja novica

nedelja, 5.julij.2015 - 10:11

Za Grke bi bilo najboljše, da na referendumu obkrožijo OXI

OXI, OXI, OXI – Grki bi morali reči NE

oxi_grcija_DK

Na Dossier korupcija smo že rekli, da zagovarjamo referendum, na katerem bi se morali Grki sami odločiti o svoji usodi, kako naj se rešijo iz dolžniške krize, v katero so padli.

Po našem mnenju bi morala odločitev Grčije iti v smeri zavrnitve ponujenega predloga, ki je bil podan Grčiji.

Zakaj smo OXI, torej zakaj smo proti.

Prvenstveno je razlog v tem, ker se grška kriza samo vleče in vleče.

Evropska unija ne počne čisto nič za reševanje grške krize. Sedanje stanje je zgolj neka spirala, v kateri se Grčija znova in znova vrti.

Grčiji EU, ECB in MDS znova in znova posojajo denar in povečujejo grški dolg.

Vsi pravijo, da so Grki sami krivi za takšno stanje, čeprav je pa resnica tudi v tem, da so predvsem v preteklosti grške vlade zelo nepremišljeno jemale kredite in kot po načelu napihovanja balona, napihovale svoj dolg.

Pogostokrat so se našli tudi profiterji, ki so narekovali, na kaj naj Grčija porabi svoj denar. Grčija je recimo metala ogromne količine denarja tudi na nepotrebno oboroževanje, ker so to pač zahtevale nekatere države in še kaj bi se našlo.

Preprosto so nekateri bogateli oziroma želeli bogateti na špekulativnem posojanju denarja Grčiji.

In potem se ti isti ljudje sedaj kažejo v vlogi nekih rešiteljev Grčije, a ceno za reševanje Grčije prenašajo na revnejše sloje ljudstva.

Grčija se je znašla v nekih okovih, iz katerih se sedaj nekateri v Grčiji želijo rešiti.

Slovenci bi se lahko zavedali, da so tudi sami bili izrazito proti reševanju lastnih težav s strani takoimenovane trojke, vsaj na način, ker so vedeli, da to lahko povzroči pretrese v državi.

In to se sedaj dogaja v Grčiji, ki je v tako slabem stanju, da ni sposobna imeti niti neke trajne vlade, ker vlade pod bremenom ukrepov, ki jih narekuje trojka, padajo ena za drugo.

Grčija se je znašla v spirali reševanja s strani totalno nesposobnih organizacij tipa MDS, ECB.

Nastopil je čas, da se takšno nesposobno reševanje Grčije ustavi in da Grčija začne okrevati na nek bolj človeški način.

Še nekaj je potrebno vedeti.

Grški kreditorji prvenstveno želijo rešiti same sebe. Ti kreditorji so Grčiji po načelu balona dajali in dajali kredite, misleč, da bodo mastno zaslužili na račun obresti, tako so izpostavljali Grčijo in sebe tveganju, Grčijo so izpostavili tveganju, da se bo njen dolg povzpel tako visoko, da ga ta ne bo mogla več odplačevati, sebe pa tveganju, da ne bodo dobili donosov, kot so si jih želeli, oziroma da bodo celo na izgubi.

Grčija je tipičen primer popolnoma neprimerne politike, za katero so v veliki meri krivi tudi sami kreditorji.

Kreditorji so Grčiji dajali lažen standard, ki pa je bil nerealen. Toliko časa so vztrajali pri tem, da se je država Grčija preprosto zlomila.

Zato bi bilo najboljše, da zadeve res gredo na nek default, da Grčija sama poskrbi zase.

Po našem mnenju bo Grčija najbolje sama rešila zadeve in se tudi naučila odgovornosti. Sedaj preprosto odgovornosti ni bilo, saj se je vedno zanašala na neka nova in nova posojila pogoltnih kreditorjev.

Sami podpiramo ne le OXI na referendumu, ampak smo mnenja, da bi bilo za Grke najboljše, da se vrnejo nazaj k svoji stari valuti in tako vzpostavijo sistem, ki ga bodo lahko sami upravljali.

Verjamemo, da bi Grčija na ta način lahko uspela, sploh če se gospodarsko poveže tudi z nekaterimi drugimi državi tipa države evrazijske unije.

Grčija bi morala sprejeti ta korak, ker bi dolgoročno ta korak bil zanjo najboljši.

Če bo sedaj zaradi kratkoročnih beneficij nekaterih ostala v sedanji situaciji, bo samo podaljšala svojo agonijo in bodo zadeve čez nekaj let enake.

MSD, ECB in tudi evropska monetarna unija očitno niso sposobni delovati učinkovito.

Žal je Grčija talka inštitucij, ki sploh ne funkcionirajo najboljše.

K sreči Slovenija ni zapadla v spiralo, kot je bil primer z Grčijo. Hvala Bogu, saj bi drugače imela lahko kmalu iste težave.

Grki bi torej morali reči OXi, torej ne.

Tudi Evropa bi morala spremeniti svoj način delovanja, ne pa vztrajati pri nečem, kar se je izkazalo za neučinkovito.

Sami bi bili razočarani, če bi Grki rekli da (NAI). Ampak če bodo rekli NAI, torej da, potem bi morali biti tiho kot site riti, ker bodo v tem primeru pokazali, da so se pripravljeni podrediti.

Ravno zato je pravilno, da se je izvedel referendum. Grki bodo namreč sami odločili o lastni usodi.

Če bi bili dovolj pogumni, bi se morali odločiti za OXI, potem bi se morali odločiti o tem, da ponovno sprejmejo drahmo, morali bi močno oklestiti obrambni proračun in se gospodarsko navezati na države evrazijske unije (Rusija, Turčija, Egipt) ter Kitajsko.

To bi bil sistem, ki bi rešil Grčijo, trojko pa naj kar odslovijo in nanjo pozabijo, trojka ne prinaša nič dobrega. To lahko vidijo že sami, saj se jim stanje sploh ne izboljšuje.

Če dobijo denar, so prisiljeni na veliko varčevati, če ga ne dobijo, so pa v krizi in vedno na pogajanjih. V vsakem primeru so v dreku. Če pa bi se odločili na samostojno pot, pa bi bili vsaj samostojni in ni ga zlomka, da se ne bo našel nekdo, ki bo Grčiji priskočil na pomoč.

Vse je boljše kot več kot očitno izrazito nesposobna trojka.

Grki bi morali preprosto imeti toliko poguma, da presekajo takšno nevzdržno spiralo propadanja države pod taktirko nesposobne trojke in se podajo na samostojno pot, ki bo sprva precej trnova, ampak dolgoročno bo pa pot v pravo smer.Odgovorite
SLOVENIJA

SDS ima največjo podporo med političnimi strankami, medtem ko je SMC tik za njo, razkriva Delova julijska raziskava javnega mnenja. Priljubljenost ZL-ja pa je nekoliko padla.
06.07.2015 - 05:35
Z začetkom julija je starejšim, ki so žrtve nasilja, na voljo brezplačni anonimni telefon. Na brezplačni številki 080 51 16 jim omogočijo brezplačno pomoč in svetovanje.
06.07.2015 - 05:03
Vladne predloge za spremembe v plačnem sistemu in načrte za omejitev mase sredstev za plače v letu 2016 so sindikati javnega sektorja že zavrnili. Dogovor pa, kot kaže, ne bo kmalu dosežen.
05.07.2015 - 15:31
V Št. Joštu nad Horjulom je potekala slovesnost v spomin " na pogumne može in fante, ki so se uprli komunističnemu nasilju in morali zato pred 70. leti v smrt, ter ob 70-letnici begunstva ".
05.07.2015 - 11:38
Poleti iz Slovenije v Tunizijo so odpovedani do avgusta, iz Münchna pa lahko letite tja že za neverjetnih 160 evrov.
04.07.2015 - 14:23ČRNA KRONIKA

V Lučah se je dopoldne zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 52-letni motorist z območja Laškega. V skupini motoristov se je peljal iz smeri Luč proti Solčavi.
05.07.2015 - 10:55
V policiji so pretreseni nad sobotnim tragičnim dogodkom, v katerem je povzročitelj prometne nesreče namerno trčil v policijsko vozilo, pri čemer je umrl 33-letni policist, drugi je poškodovan.
05.07.2015 - 05:44
Skupina jamarjev in biologov je pri raziskovanju Planinske jame pogrešila enega izmed jamskih potapljačev. Stekla je reševalna akcija, potapljača pa so po več urah našli živega.
04.07.2015 - 16:50
Na Ižanski cesti v Ljubljani se je okoli 11. ure zgodila huda prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo policijsko vozilo na nujni vožnji.
04.07.2015 - 12:35
Kriminalisti so v petek pred preiskovalnega sodnika privedli deset osumljencev, povezanih s trgovino z mamili.
04.07.2015 - 09:48ZADNJE NOVICE

Tekmovalka iz žepne kneževine Liechtenstein Tina Weirather je zmagovalka predzadnjega smuka za svetovni pokal alpskih smučark v Garmisch-Partenkirchnu. Druga je bila Avstrijka Anna Fenninger (+0,51), tretje mesto je pripadlo Slovenki Tini Maze...
Avtor: Dnevnik.si
07.03.2015 - 16:27
Biatlonci so na svetovnem prvenstvu v Kontiolahtiju opravili s prvo posamično preizkušnjo. Moški sprint na 10 km je dobil Norvežan Johannes Thingnes Boe (24:12,8/1), ki je za 12,1 sekunde (1 kazenski krog) ugnal Kanadčana Nathana Smitha, tretji je...
Avtor: Dnevnik.si
07.03.2015 - 14:00
V Rusiji so v povezavi z umorom opozicijskega politika Borisa Nemcova prijeli dve osebi, sta poročala tako ruska televizija Rossiya-24 kot tudi agencija Interfax.
Avtor: Dnevnik.si
07.03.2015 - 11:00
Moštvo severnoameriške košarkarske lige NBA Miami Heat je v noči na soboto gostovalo pri Washington Wizards in izgubilo z minimalno razliko 97:99. Ob odsotnosti Dwyana Wada in Luola Denga je bil prvi strelec Miamija Goran Dragić, ki je v 29 minutah...
Avtor: Dnevnik.si
07.03.2015 - 10:38
V vinski kleti Vinakoper so malvazijo za najprestižnejšo linijo capo d'istria potrgali konec septembra z 21 let starih trt. Po 12-urni hladni maceraciji je mošt pri kontrolirani temperaturi s selekcioniranimi kvasovkami zavrel v 225-litrskih sodčkih...
Avtor: Dnevnik.si
07.03.2015 - 06:00ZADNJE NOVICE

Sodne počitnice se začnejo 15. julija in trajajo mesec dni; v tem obdobju sodišča ne vročajo sodnih pisanj in procesni roki ne tečejo
05.07.2015 - 20:30
SmonEL iz Središča ob Dravi je mlado podjetje z mladim, a kljub temu izkušenim kadrom, ki deluje predvsem na področju industrijske elektrotehnike.
05.07.2015 - 20:30
Brzdanje javnih financ je verjetno največ, kar država lahko naredi za svojo suverenost.
05.07.2015 - 20:30
Fuchs je eden vodilnih globalnih proizvajalcev maziv. Po prihodkih se uvršča na deveto mesto na svetu. Izdelke proizvaja v 33 tovarnah in jih prek predstavništev prodaja sto tisoč kupcem v sto državah. Svoje predstavništvo ima tudi v Sloveniji.
05.07.2015 - 20:30
Slovenija je med evrskimi državami med najbolj izpostavljenimi.
05.07.2015 - 20:30GOSPODARSTVO
SVET

Ko je 17. marca leta 1959, tibetanski duhovni in svetni voditelj Tenzin Gyatzo, 14. dalajlama, s spremstvom pobegnil iz Lhase, je bilo to za marsikoga začetek konca tibetanskega budizma.
06.07.2015 - 04:49
Ameriški državni sekretar John Kerry je danes na Dunaju posvaril pred pretiranimi pričakovanji glede sklenitve dogovora s Teheranom o iranskem jedrskem programu.
05.07.2015 - 18:56
V nedeljski eksploziji v tovarni orožja Tara v mestu Mojkovac na severu Črne gore je umrl en človek, več ljudi je poškodovanih, je sporočila tamkajšnja policija.
05.07.2015 - 13:44
Mednarodna koalicija pod vodstvom ZDA je ob koncu tedna izvedla več letalskih napadov na Rako, oporišče Islamske države v Siriji. Ubitih je bilo tudi šest civilistov.
05.07.2015 - 13:06
Spletna stran Wikileaks naj bi imela dokaze, da je ameriška Agencija za nacionalno varnost (NSA) rutinsko vohunila za več brazilskimi vladnimi uslužbenci.
05.07.2015 - 11:26ŠPORT

V finalu svetovnega nogometnega prvenstva za ženske v Kanadi so ZDA nadigrala branilke naslova Japonsko s 5:2 in tretjič v zgodovini postala najboljša ekipa na svetu.
06.07.2015 - 06:34
Padlega šampiona je vedno težko gledati. Zaradi spoštovanja do vseh dosežkov, ki jih je ustvaril. V tej vlogi se je v zadnjih tednih znašel Rafael Nadal.
06.07.2015 - 05:54
Po dveh izjemno slabih sezonah v Ligi NBA želi vodstvo LA Lakersov zgraditi moštvo, ki bi se lahko prebilo v končnico. Najboljši šesti igralec lige Lou Williams je privolil v dogovor.
05.07.2015 - 21:15
Vstopnica za drugi ponedeljek v Wimbledonu je ena najbolj zaželenih. Na sporedu je vseh 16 dvobojev osmine finala. Program na osrednjem igrišču bosta začeli sestri Williams.
05.07.2015 - 18:01
Tako kot leta 2010 v Ljudskem vrtu so tudi na Bonifiki nogometaši Luke Koper po enajstmetrovkah (3:2) premagali Maribor in se zono začeli z lovoriko.
05.07.2015 - 18:00

nedelja, 5.julij.2015 - 10:11

Za Grke bi bilo najboljše, da na referendumu obkrožijo OXI

Za Grke bi bilo najboljše, da na referendumu obkrožijo OXI

OXI, OXI, OXI – Grki bi morali reči NE Na Dossier korupcija smo že rekli, da zagovarjamo referendum, na katerem bi se morali Grki sami odločiti o svoji usodi, kako naj se rešijo iz dolžniške krize, v katero so padli. Po našem mnenju bi morala odločitev Grčije iti v smeri zavrnitve ponujenega predloga, ki je […]

nedelja, 5.julij.2015 - 07:40

SAMOMORILSKI NAPAD V LJUBLJANI: Na Ižanski cesti se je zgodil umor policista ob hkratnem poskusu samomora

SAMOMORILSKI NAPAD V LJUBLJANI: Na Ižanski cesti se je zgodil umor policista ob hkratnem poskusu samomora

Samomorilski napad v Ljubljani, v katerem je umrl 33-letni slovenski policist, je še eden od dokazov, da se stanje varnosti v Sloveniji močno slabša. Po vstopu Slovenije v EU je družbena klima v državi postala izjemno slaba in konkretno dejanje je le eden od kazalcev slabšanja klime v državi. Preprosto je vstop Slovenije v okolje, […]

sreda, 1.julij.2015 - 09:52

Rusija se pospešeno pripravlja na izgradnjo mostu, ki bo povezal rusko ozemlje s Krimom

Rusija se pospešeno pripravlja na izgradnjo mostu, ki bo povezal rusko ozemlje s Krimom

Črno morje bo kmalu dobilo most, ki bo omogočal cestno in železniško povezavo med Krimom in Rusijo (to je med krimskim in tamanskim polotokom) Za povečavo kliknite na sliko Krim in Taman bosta kmalu povezana z mostom Za povečavo kliknite na sliko Po izrazito uspešni odcepitvi Krimskega polotoka od Ukrajine in pripojitvi Rusiji, kar je […]

sobota, 27.junij.2015 - 16:37

Cipras se je pravilno odločil. Referendum je najboljša možna rešitev grškega vprašanja.

Cipras se je pravilno odločil. Referendum je najboljša možna rešitev grškega vprašanja.

Evropski politiki so sposobni zagrabiti ljudi tudi takrat, ko ti tega sploh ne pričakujejo. Na začetku je potrebno povedati, da morajo ljudje spremeniti mnenje o EU kot o neki skupnosti držav, v kateri se je zbral cvet evropskega poštenja. Seveda to ne drži. Evropska unija je skupek zelo prefriganih politikov, ki zasledujejo svoje interese in […]

petek, 26.junij.2015 - 15:57

POT V NEBESA: Pri Zidanem mostu se je vozilo z veliko hitrostjo zabilo v betonsko ograjo. Umrla 79-letna sopotnica.

POT V NEBESA: Pri Zidanem mostu se je vozilo z veliko hitrostjo zabilo v betonsko ograjo. Umrla 79-letna sopotnica.

Betonska ograja pri kamnolomu je postala pot v nebesa za 79-letno sopotnico v avtomobilu. V naselju Veliko Širje pri Zidanem mostu se je v četrtek, 25.6.2015, ob 14:35 zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. 80-letni voznik rdečega Ford Focusa je iz neznanega vzroka zavil desno in nato z vso hitrostjo zapeljal proti betonski ograji. V […]

ponedeljek, 22.junij.2015 - 09:59

ISLAMSKA RADIKALIZACIJA MLADIH: Negativne izkušnje zahodnoevropskih držav z muslimanskimi priseljenci

ISLAMSKA RADIKALIZACIJA MLADIH: Negativne izkušnje zahodnoevropskih držav z muslimanskimi priseljenci

Zahodnoevropske države se soočajo s pospešeno islamizacijo, zato želijo breme beguncev prevaliti na vzhodnoevropske države. V spodnjem članku si oglejte negativne posledice islamizacije na zahodu Evropske unije. Soon, Islam will dominate Europe. Čeprav pod pritiskom evropskih politikov in skrajno levih združenj prihaja do selekcije informacij o islamu in islamskih priseljencih ter prepovedi negativnih informacij, kar […]