Zadnja novica

nedelja, 31.avgust.2014 - 09:17

Kljub grožnjam s sankcijami EU proti Rusiji se mora Ukrajina začeti deliti na dva dela.

Ukrajina se je znašla na točki razpada, a zahodne države, predvsem ZDA in EU, niso sposobne tega uvideti, saj še vedno niso pripravljene spoznati, da so se zadeve spremenile in da je prišel čas sprememb. Vse meje ne bodo mogle obstati kot v času po drugi svetovni vojni in to je jasno vsem razen zahodnim državam, ki niso pripravljene sprejeti dejstva, da je njihova ureditev, katere se oklepajo, postala obsolentna in že preživeta. Ukrajina je ena od držav, ki ob novi ureditvi zagotovo ne bo več nikoli bila takšna, kot je bila poprej. Po našem mnenju bi bila najbolj optimalna razdelitev Ukrajine, kot je prikazana na spodnji sliki.

Rusija mora bolj odločno ščititi svoje interese v Ukrajini, sploh na jugovzhodu Ukrajine, saj ima glede Ukrajine veliko bolj pravilno stališče kot ga imajo zahodne države. Nikoli več se ne bi smelo zgoditi, da ruski uporniki v Ukrajini ostanejo brez podpore Rusije, tudi zaradi tega, ker bi napredovanje ukrajinske vojske na JV Ukrajine pomenilo destabilizacijo in nove nepotrebne žrtve. Ukrajina namreč ne more več obstati kot edinstvena država. Vsakršna večja prisotnost ukrajinske vojske na JV Ukrajine bi pomenila eskalacijo nasilja in povečevanje nestabilnosti. Jugovzhodni del Ukrajine je dejansko postal ruski in Rusija bi morala stremeti k temu, da pod svoje okrilje vzame tisto, kar je njenega, bodisi kot pripojitev v rusko ozemlje, bodisi kot (vsaj začasno) ustanovitev nove državne tvorbe (Severovzhodne Ukrajine, ki bi se lahko poimenovala tudi Nova Rusija), ki bi gravitirala k Rusiji kot narodnostno gledano matični državi. Rusija je malo preveč popuščala zahodu, ki vodi popolnoma napačno politiko do Ukrajine. Rusija mora prenehati s takšno servilnostjo in se mora začeti bolj zavzemati za svoje pravice, še posebej zato, ker je pravica v primeru Ukrajine na njeni strani in ne na strani zahodnih držav, ki nimajo resnih argumentov za vztrajanje pri celovitosti Ukrajine. Ozemeljska celovitost Ukrajine je lahko prisotna zgolj ob predhodni razdelitvi Ukrajine na dva dela. SZ del je lahko celovit, JV del pa naj postane ruski.

JV del Ukrajine bi se lahko povezal v novo začasno državno tvorbo, ki bi se poimenovala Nova Rusija. Ta novonastala država bi gravitirala Rusiji. V prihodnosti pa bi se lahko z Rusijo tudi povezala kot sestavni del Ruske federacije.

Razdelitev_Ukrajine_med_EU_in_Rusijo

 

Še pred dnevi je kazalo, da Rusija izgublja svoj vpliv na jugovzhodu Ukrajine, saj so ukrajinske sile začele nevarno napredovati na vzhod države, a zadeve so se trenutno ponovno začele stabilizirati in ruski uporniki so s pomočjo »zunanjih sil« ponovno začeli prevzemati nadzor nad vzhodom države.

Nevarnost je tako vsaj začasno umaknjena.

Vendar sama situacija je še vedno napeta.

Rusija več ne bi smela dovoliti ponovne dominacije ukrajinskih sil na jugovzhodu Ukrajine, kajti to bi samo povečalo število smrtnih žrtev.

Rusija mora zavzeti trdo stališče glede Ukrajine in se zavzeti za cepitev te države na dva dela.

Svet več ni v situaciji, ko bi se moralo za vsako ceno upoštevati načelo nespreminjanja meja držav, ki velja vse od konca druge svetovne vojne. To načelo je zastarelo. In to je potrebno vedeti.

Napočil je čas sprememb.

Ukrajina ne more več obstati kot država, ki je obstajala do sedaj. To je splošno znano dejstvo.

Ukrajina je v situaciji, ko mora razpasti kot dosedanja država.

Zahod želi vsaj navidezno ohranjati neko ureditev, ki je že preživeta, ohranjati želi načelo nespreminjanja meja, želi ohranjati svoj vodilni status v svetu, ki pa ga izgublja.

Sankcije, ki jih je sprejela EU proti Rusiji lahko kratkoročno povzročijo nevšečnosti tudi Rusiji, a se Rusija ne sme bati efektov teh sankcij, podanih s strani EU.

Dejstvo je, da mnoge države EU dolgoročno nameravajo sodelovati z Rusijo še naprej, ne glede na to, kaj pravijo v Bruslju.

Če bi EU sprejela hujše sankcije zoper Rusijo, bi dolgoročno to pripeljalo do neupoštevanja EU-ja s strani precej držav članic EU. EU bi začela obstajati samo še na papirju.

Torej. Vsaka sankcija EU zoper Rusijo bo dolgoročno pomenila šibitev Evropske unije in ne Rusije.

To naj ima Rusija v mislih, ko bo na prekretnici, kaj storiti, ali se ukloniti sankcijam EU, ali nadaljevati nekaj, kar je neizogibno, to pa je nadaljevanje cepitve Ukrajine na dva dela.

Zahod v odnosu do Ukrajine ne vodi pravilne politike. Politika zahoda je v primeru Ukrajine popolnoma napačna. Zahod živi v zanj ugodni preteklosti, ne zavedajoč se, da je ta minila in da se zadeve močno spreminjajo, pa ne zgolj na področju Ukrajine, ampak marsikje na svetu.

Svet prehaja skozi obdobje transformacije in so zato spremembe čisto normalne.

Rusija je do sedaj zaradi kratkoročnih strahov (strah pred kratkoročno izgubo recimo poslovnih priložnosti ali pred kratkoročno izgubo naklonjenosti posameznih držav Rusiji (izguba ugleda) in podobno) popuščala pred bolj ali manj praznimi grožnjami EU s sankcijami, sedaj je končno začela bolj uveljavljati svoje interese.

Vladimir Putin je v enem od govorov povedal, da si nihče ne želi napadov na Rusijo, saj je ta ena največjih jedrskih sil v svetu. To je res.

Če sami podamo nek hipotetičen črni scenarij, bi Rusija v primeru zaostritve odnosov z Evropo (Natom) najbolj verjetno preusmerila jedrske konice na vsaj šest politično pomembnih ciljev v Evropi.

To so Berlin, Pariz, London, Bruselj (v manjši meri Strasbourg, zato ga nismo upoštevali), Stockholm in Varšava.

To je šesterica politično strateških mest, ki bi najbolj ogrožala ruske interese v primeru najbolj črnega scenarija – oboroženega spopada med EU in Rusijo.

Ta scenarij je seveda samo hipotetičen, da ne bo pomote.

Rusija se je torej začela zavedati, da EU nima te moči, s katero bi lahko uspešno parirala Rusiji v pogledu razvoja ukrajinske krize, niti moralne moči.

Namreč. Vedno se je potrebno vrniti na čas začetka ukrajinske krize. To je nasilna odstranitev demokratično izvoljenega predsednika Janukovića z mesta predsednika Ukrajine.

Evropska unija se vseskozi zavzema za neko demokracijo in volitve. S tem, kar je EU pomagala narediti v Ukrajiini, je dejansko izgubila moralno moč, saj je poteptala tisto, kar najbolj izpostavlja – demokracijo in demokratične volitve.

Torej. EU nima niti ene same stvari, s katero bi lahko upravičila svoje interese, kar zadeva Ukrajina, nima finančne moči, nima vojaške moči in nima moralne moči, niti povezanosti med državami (države EU še zdaleč niso usklajene glede sankcij Rusiji – mnogo držav v EU se počuti ujetnice tistih držav, ki zagovarjajo ukrepe zoper Rusijo, čeprav jih same ne zagovarjajo). Ravno zato se vedno obeša na neko načelo nespreminjanja meja, ker je to edina stvar, na katero se lahko EU nasloni.

EU nima torej praktično nič oprijemljivega, s čemer bi lahko izsiljevala Rusijo.

Zato je precej nenavadno, da se Rusija pusti izsiljevati Evropski uniji.

Zanimivo je, da je EU na čelo Sveta Evrope postavil Donalda Tuska, Poljaka, ki je izrazito nenaklonjen Rusiji.

Evropska unija je očitno na vrh postavila antiruske osebnosti in s tem dala jasno vedeti, kakšen bo njen odnos do Rusije v prihodnosti.

Rusija tudi če bi želela imeti neke dobre odnose z EU, teh ne bo mogla imeti. EU se s sedanjo politično sestavo njenega vrha ne bo nikoli uspela iskreno povezati z Rusijo.

Rusija bi torej že lahko zaznala, da je postal prijateljski odnos EU do Rusije nemogoč, tudi če bi Rusija v celoti popustila glede Ukrajine – v tem primeru bi Rusija doživela posmeh Evropske unije in njenih politikov, sploh tistih, ki so antiruski tipa Poljaki.

Skratka. Prišli smo v situacijo, ko bo potrebno močneje zastopati lastne interese.

Predvsem Rusija bo morala prenehati z defenzivno politiko v odnosu do Ukrajine.

Potrebno se je sprijazniti z dejstvom, da je Ukrajina država, ki bo razpadla, kajti dejansko nima nobene možnosti več obstati kot država, katero smo poznali prej.

Tisti, ki se tega ne zaveda, načrtno zavaja samega sebe. To v veliki meri počnejo zlasti v EU, kjer niso sposobni prepoznati situacije.

Rusija po našem mnenju nikakor več ne bi smela dovoliti, da jugovzhod Ukrajine spet pride pod popolno oblast Ukrajine. To bi bila strateška napaka Rusije.

Zaenkrat so se zadeve ponovno obrnile vsaj delno v prid ruskega prebivalstva na JV Ukrajine, se bo pa videlo, kako bodo zadeve potekale naprej.

Rusiji gre svetovno gledano v prid tudi dejstvo, da so zahodne države trenutno obremenjene še z eno zadevo (ISIL), kar še dodatno šibi njihovo moč, kar zadeva reševanje ukrajinske krize.

Rusija ima glede tega kar nekaj sreče. Ali jo bo izkoristila, se bo pa še videlo.

Bistvo tega članka je torej, naj Rusija ne popušča pri svojih interesih, kar zadeva Ukrajino, še posebej zato, ker zahodne države glede Ukrajine nimajo prav in vodijo popolnoma napačno politiko, česar se očitno niso sposobne zavedati in zato po nepotrebnem ustvarjajo konflikt z Rusijo.Značke prispevka:

Komentarji (1)

 

 1. admin pravi:

  Pri vsem je potrebno povedati še nekaj. Evropska unija je sestavljena kot zveza suverenih držav, vendar dejansko suverenost držav članic EU ni popolna.

  Zato bi pomenilo članstvo celotne Ukrajine v EU odtegnitev Ukrajine od Rusije.

  Dejansko bi EU prevzela celotno ozemlje Ukrajine medse in ga tako uzurpirala.

  Če bi Ukrajina vstopila v EU kot celota, potem bi dejansko pol države (JV del) v Unijo vstopil neprostovoljno.

  Neprostovoljno bi prišlo do uzurpacije ozemlja s strani EU.

  Zgolj pravno gledano bi bile zadeve na videz pravilne, dejansko pa bi šlo za uzurpacijo.

  EU Rusiji očitajo vmešavanje in uzurpiranje JV dela Ukrajine, medtem ko je sama EU pomagala na nedemokratičen način spodnesti obstoječega ukrajinskega predsednika in nastaviti proevropsko začasno ukrajinsko oblast z željo prilastiti si celotno ozemlje Ukrajine, ki bi postalo del Evropske unije.

  Praktično je Evropska unija naredila to, kar sedaj dvolično očita Rusiji.

  Rusija ima po našem mnenju vsakršno pravico JV del Ukrajine pripojiti k sebi. EU je namreč želela pfipojiti celotno Ukrajino in to na totalno nedemokratičen način.

  Prav grozljivo je gledati sprenevedanje evropskih politikov, ki napadajo Rusijo, češ da si prisvaja ozemlje druge države, ko je pa ta ista EU naredila ravno to, na sicer dosti bolj prefrigan način.

  Po našem mnenju Rusi morjo uvideti, da so bili totalno izigrani s strani EU, ki jih sedaj dodatno ponižuje s sankcijami.

  Pri delovanju EU gre za posmehovanje par exellance, kjer je žrtev posmeha ravno Rusija. Res žalostno.

  EU je na primeru Ukrajine res pokazala vso svojo bedo in res neverjetno je, kako se Rusija sploh pusti, da se neka tvorba (EU) tako igra z njenim ugledom in z za Rusijo strateško pomembno državo, to je Ukrajino.

  Dejansko imamo neko tvorbo (EU), ki je pomagala narediti kaos v Ukrajini, sedaj pa se predstavlja kot neka zaščitnica.

  Ukrajinski primer je res tragikomedija pod taktirko EU, največja žrtev te tragikomedije pa je poleg jugovzhodnega dela Ukrajine Rusija.

Odgovorite
SLOVENIJA

Nesreča hrvaškega vojaškega letala mig 21, ki je 5. avgusta strmoglavilo nedaleč od Velike Gorice, se je zgodila zaradi napake na hidravliki, napak med poveljevanjem pa ni bilo.
01.09.2014 - 19:14
Višje sodišče je potrdilo, da so na ljubljanski občini podjetju Tritonis prodali zemljišča, ki so bila obremenjena in so jih uporabljala tudi druga podjetja. Tritonis toži še za štiri milijone.
01.09.2014 - 18:06
V povprečju je vsak občan v Sloveniji zadolžen za okoli 410 evrov, kar je skorajda dvakrat več kot leta 2008.
01.09.2014 - 17:35
Skorajšnje vladne partnerice SMC, DeSUS in SD bodo besedilo koalicijskega sporazuma parafirale v sredo dopoldne, je danes potrdil prvak DeSUS-a Karl Erjavec.
01.09.2014 - 13:45
Izvršni sekretar Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Goran Lukič kljub drugačnim napovedim z današnjim dnem ne zapušča zveze, temveč bo delo opravljal do 1. januarja 2015.
01.09.2014 - 12:53ČRNA KRONIKA

Potem ko je v nedeljo v mimoidočega pešca na pločniku zapeljal 30-letni voznik, je pešec zaradi poškodb umrl. Policisti o nesreči še zbirajo obvestila.
01.09.2014 - 17:25
Ali policija po več kot osmih mesecih skrivanja stiska obroč okoli najbolj razvpitega slovenskega ubežnika ta hip Roberta Časarja?
01.09.2014 - 16:55
Ljubljanski župan Zoran Janković se bo zaradi Mercatorjevih poslov v Nišu moral zagovarjati na sodišču. Kljub prvi pravnomočni obtožnici ga njegova Lista še vedno podpira.
01.09.2014 - 09:05
Ljubljansko okrožno sodišče je izdalo sklep o ustavitvi sodne preiskave zoper finskega novinarja Magnusa Berglunda, avtorja oddaje Resnica o Patrii.
30.08.2014 - 09:11
V trčenju vlaka in osebnega avtomobila, ki se je zgodilo v petek nekaj pred 23. uro v Notranjih Goricah, sta umrla 25-letni moški in 21-letna sopotnica. Nesreča se je zgodila, ko je 25-letni voznik . . .
30.08.2014 - 06:11ZADNJE NOVICE

Težko si je zamisliti, a vendar bo najbrž držalo, da Primož Trubar nemara nikdar v življenju ni jedel koruzne polente ali žgancev. Za časa njegovega življenja se je ta poljščina, ki so jo Kolumbovi pomorščaki prinesli v Evropo iz Srednje Amerike,...
Avtor: Dnevnik.si
02.09.2014 - 06:00
Ponovno se bliža nova sezona kuharskih resničnostnih šovov, zato je prav, da razložimo še nekaj pojmov, ki jih tako rad uporablja šef Bine. Pa tudi drugi kuharski mojstri, ki se radi hvalijo s svojim znanjem klasične francoske kuharije.
Avtor: Dnevnik.si
02.09.2014 - 06:00
Marko Šuler je pri 31 letih sklenil reprezentančno pot. Za Slovenijo je nazadnje igral februarja lani. To je bil njegov 39. nastop za izbrano vrsto, za katero je dosegel tri gole. Igral je tudi v JAR.
Avtor: Dnevnik.si
02.09.2014 - 00:05
Medtem ko iz državnega statističnega urada prihajajo podatki o letošnji visoki gospodarski rasti, podjetja objavljajo manj spodbudne rezultate. Prihodki še naprej upadajo ali stagnirajo, v drugem četrtletju pa so podjetja začela izgubljati tudi...
Avtor: Dnevnik.si
02.09.2014 - 00:04
Ob 70. obletnici ustanovitve je Partizanska tiskarna Slovenija pod Vojskim na stežaj odprla vrata obiskovalcem. Njen oskrbnik Srečko Skok je ob tej priložnosti znova zagnal tiskarski stroj in na njem natisnil 1000 izvodov 248. številke...
Avtor: Dnevnik.si
02.09.2014 - 00:03ZADNJE NOVICE

Codeable je spletni servis, namenjen uporabnikom programskega orodja za izdelavo spletnih strani Wordpress.
01.09.2014 - 20:30
Vse dogovore z delavci zapišite in ne pozabite, podjetja so tista, ki morajo v tožbah na sodišču predložiti ustrezne dokumente
01.09.2014 - 20:30
Narok za stečaj telekomuni­kacijskega operaterja T-2, ki ga je spomladi predlagala Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) in bi moral biti v četrtek, 4. septembra, je preklican.
01.09.2014 - 20:30
Družba Mahle je 28
01.09.2014 - 20:30
Grška vlada je včeraj v Parizu začela nov krog pogovorov z mednarodnimi posojilodajalci. Predstavnike EU in Mednarodnega denarnega sklada (MDS) bodo poskušali prepričati o popuščanju pri strogih varčevalnih ukrepih, predvsem pri davkih.
01.09.2014 - 20:30GOSPODARSTVO

Medtem ko iz državnega statističnega urada prihajajo podatki o letošnji visoki gospodarski rasti, podjetja objavljajo manj spodbudne rezultate. Prihodki še naprej upadajo ali stagnirajo, v drugem četrtletju pa so podjetja začela izgubljati tudi...
Avtor: Dnevnik.si
02.09.2014 - 00:04
Delničarji Holdinga PMP, ki ga obvladujejo menedžerji Perutnine Ptuj, so pred dnevi pristali na vpis zastavnih pravic bank na desetih odstotkih delnic Perutnine. Krogu Romana Glaserja se pred novimi pogovori z bankami tako oži manevrski prostor.
Avtor: Dnevnik.si
02.09.2014 - 00:02
Država pri urejanju voda že več let serijsko krši predpise, s čimer smo izgubili milijone evrov. Starim koncesionarjem že pet let podaljšuje pogodbe z aneksi, zdaj pa ministrstvo za kmetijstvo in okolje že skoraj leto dni zavlačuje z izbiro novih.
Avtor: Dnevnik.si
02.09.2014 - 00:02
Čeprav so geopolitična trenja na vrhuncu, se nafta ne draži. Prav nasprotno, v dveh mesecih se je pocenila za več kot desetino, kar bi lahko pomenilo milijardne izgube Rusije. Krivci so Američani, ki črpajo s polno paro in obljubljajo nove vrtine
Avtor: Dnevnik.si
02.09.2014 - 00:02
Ker Cimosu v treh mesecih kljub pomoči dragih tujih svetovalcev ni uspelo pripraviti načrta o finančnem prestrukturiranju družbe, mu je sodišče podaljšalo rok za dva meseca.
Avtor: Dnevnik.si
02.09.2014 - 00:01SVET

Libijska začasna vlada je sporočila, da je večina državnih poslopij v glavnem mestu Tripoli v rokah milic in da zato niso varna. Vlada bo zato delovala v drugem mestu.
01.09.2014 - 19:51
Nesreča hrvaškega vojaškega letala mig 21, ki je 5. avgusta strmoglavilo nedaleč od Velike Gorice, se je zgodila zaradi napake na hidravliki, napak med poveljevanjem pa ni bilo.
01.09.2014 - 19:14
Nemčija bo kurdskim borcem na severu Iraka dobavila orožje in vojaško opremo v vrednosti 70 milijonov evrov, da bi ustavili napredovanje Islamske države (IS).
01.09.2014 - 16:47
Mineva 75 let od vpada nacistične Nemčije na Poljsko, s čimer se je začela druga svetovna vojna.
01.09.2014 - 15:53
V Ukrajini se bojujejo tudi številni borci iz tujine, in sicer na obeh straneh ter z različnimi razlogi. Največ jih prihaja iz Rusije, Francije, Španije, Srbije in Poljske, menda tudi iz Slovenije.
01.09.2014 - 14:57ŠPORT

Nekdanji selektor hrvaške nogometne reprezentance Miroslav Blažević je postal trener Zadra, kar bo že njegova sedma trenerska postaja v hrvaški ligi.
01.09.2014 - 20:46
Andy Murray je v osmini finala Odprtega prvenstva ZDA v New Yorku s 7:5, 7:5 in 6:4 ugnal Jo-Wilfrieda Tsongaja in se bo v četrtfinalu srečal z Novakom Đokovićem.
01.09.2014 - 17:01
Slovenski košarkarji so po dveh odličnih predstavah na svetovnem prvenstvu v Španiji odšli na zasluženo druženje s slovenskimi navijači.
01.09.2014 - 15:47
Po uspešnih prvih dveh dneh prvenstva ima slovenska reprezentanca na svetovnem prvenstvu prost dan, ki je bil namenjen sprostitvi, popoldne pa se bodo misli že usmerile proti naslednjim trem . . .
01.09.2014 - 15:34
Na tri tekme Lige prvakov v Ljudskem vrtu bo najlažje priti z nakupom sezonske vstopnice, sporočajo iz mariborskega kluba, ki se je okrepil z Izraelcem Dudujem Bitonom.
01.09.2014 - 12:31

nedelja, 31.avgust.2014 - 09:17

Kljub grožnjam s sankcijami EU proti Rusiji se mora Ukrajina začeti deliti na dva dela.

Ukrajina se je znašla na točki razpada, a zahodne države, predvsem ZDA in EU, niso sposobne tega uvideti, saj še vedno niso pripravljene spoznati, da so se zadeve spremenile in da je prišel čas sprememb. Vse meje ne bodo mogle obstati kot v času po drugi svetovni vojni in to je jasno vsem razen zahodnim […]

četrtek, 19.junij.2014 - 23:02

Miro Cerar je bil leta 1981 na robu smrti. Rešile so ga »zunanje silnice – energije, ki so ga usmerile stran od gotove smrti«.

Miro Cerar je bil leta 1981 na robu smrti. Rešile so ga »zunanje silnice - energije, ki so ga usmerile stran od gotove smrti«.

Pokojna mati Mira Cerarja je verjela, da obstajajo neke silnice, ki so njeno družino leta 1981 obvarovale pred gotovo smrtjo, ko je nekaj zanimivih naključij privedlo do tega, da so odpovedali smrtonosni letalski let na Korziko, let, v katerem so umrli vsi potniki na letalu.  Če bi oče Mira Cerarja upošteval nasvet turistične vodičke, njegov […]

ponedeljek, 16.junij.2014 - 10:26

Rusija bo čisto upravičeno izklopila plin Ukrajincem, če Ukrajina ne plača dolgov

Rusija bo čisto upravičeno izklopila plin Ukrajincem, če Ukrajina ne plača dolgov

Ukrajina je v svoji nacionalistični nespametnosti zaostrila odnose z Rusijo, državo, zaradi katere je uživala velike gospodarske koristi. Med drugim tudi ugodno pridobivanje plina. Za EU je sicer zaskrbljujoče, da večina poti ruskega plina v EU vodi skozi tako nestabilno državo, kot je Ukrajina, zato preseneča, zakaj EU tako nasprotuje Južnemu toku, ki bi se […]

torek, 13.maj.2014 - 11:01

Karl Erjavec: »Slovenija bo branila svoje gospodarske zveze z Rusijo tudi v primeru, če EU uvede ostre sankcije«

Karl Erjavec: »Slovenija bo branila svoje gospodarske zveze z Rusijo tudi v primeru, če EU uvede ostre sankcije«

Karl Erjavec pravi, da se bo Slovenija tudi v primeru ostrih sankcij EU proti Rusiji poskušala izogniti sodelovanju slovenskih podjetij pri teh sankcijah, saj meni, da bi sankcije EU proti Rusiji imele poguben učinek na slovensko gospodarstvo. Karl Erjavec, slovenski zunanji minister, je izrazil zaskrbljenost nad scenarijem, da bi Evropska unija proti Rusiji uvedla močne […]

torek, 13.maj.2014 - 01:43

Donetsk in Lugansk po poti Krima. Bodo šle po isti poti tudi druge pokrajine na JV Ukrajine?

Donetsk in Lugansk po poti Krima. Bodo šle po isti poti tudi druge pokrajine na JV Ukrajine?

Donetsk in Lugansk sta še dve ukrajinski pokrajini, ki bosta šla po poti Krima. Razpad Ukrajine se tako neizogibno stopnjuje. Proces razpadanja Ukrajine se nadaljuje. Po nedavnih referendumih o samostojnosti ukrajinskih pokrajin Donetsk in Lugansk, kjer je večina volivcev prav tako potrdila pripravljenost odcepiti se od Ukrajine, so tamkajšnje oblasti razglasile neodvisnost in Rusijo že […]

sobota, 10.maj.2014 - 09:52

Predsednik Rusije Vladimir Putin na slovesnem obisku na ruskem Krimu

Predsednik Rusije Vladimir Putin na slovesnem obisku na ruskem Krimu

Vladimir Putin je obiskal krimski polotok, ki je pred kratkim postal del Ruske federacije Predsednik Ruske federacije Vladimir Putin je obiskal krimski polotok, ki je pred kratkim postal enakopraven del Ruske federacije. Vladimir Putin je ponosen na dejstvo, da je Krim postal ruski. Rekel je, da se bo leto 2014 v zgodovini zapisalo kot zgodovinsko […]