Zadnja novica

sreda, 20.julij.2016 - 08:54

ZANIMIV VIDEOPOSNETEK: Sirski uporniki so obglavili 10-letnega dečka. Pod njim je nastala luža krvi.

KRVAV VIDEOPOSNETEK EKSEKUCIJE 10-LETNEGA OTROKA

NECENZURIRAN POSNETEK OBGLAVITVE 10-LETNEGA DEČKA S STRANI SIRSKIH UPORNIKOV, KI JIH PODPIRAJO ZDA

Sirski uporniki so najprej pozirali z 10-letnim dečkom, ki je bil nadvse prestrašen.

decek_pred_obglavljenjem

Nato pa so ga ubili.

Sirski upornik začenja z rezanjem dečkove glave.

sirski_upornik_zacenja_rezati_vrat_decka

Sirski upornik dvigne odrezano dečkovo glavo v zrak.

sirski_upornik_drzi_deckovo_glavo

Če si želite ogledati necenzuriran video obglavitve dečka, preberite članek do konca.

Na splet je prišel nadvse zanimiv videoposnetek, kako sirijski uporniki, ki jih sicer podpirajo ZDA, obglavljajo dečka, starega okoli 10 let.

Posnetek je zelo nazoren. Gre za prikaz dogodka, ki se je zgodil v sirskem mestu Handarat severno od največjega sirskega mesta Alep, kjer še vedno potekajo boji. Najprej upornik na prikolici tovornjaka privzdigne glavo dečku, da izpostavi vrat, nato pa dečku prereže vrat in kasneje reže še toliko časa, da odreže celotno glavo. Ob tem se na tleh dela luža dečkove krvi. Ko odreže dečkovo glavo, jo upornik, ki v desni roki drži nož, z levo roko dvigne in jo pokaže množici sobojevnikov, ki navdušeno vzklikajo »Allahu Akbar«. Na koncu sirski upornik položi dečkovo glavo na njegovo telo, kot je značilno pri tovrstnih eksekucijah.

Sirski upornik, ki je izvršil eksekucijo dečka, je pripadnik uporniške skupine Nour al-Din al-Zenk.

Dečka so obglavili zato, ker so menili, da gre za provladnega bojevnika iz Palestine.

Skupaj s tem posnetkom je bil objavljen še en video, kjer sirski uporniki pozirajo s še živim 10-letnim dečkom, ki ves prestrašen sedi z njimi. Prizor iz tega videa si lahko ogledate v sliki, zgoraj.

Čeprav smo sami na spletu uspeli pridobiti necenzuriran material tega dogodka, smo v tem članku zakrili obraz dečka.

Vsi, ki bi si želeli ogledati necenzuriran posnetek obglavitve dečka, pa si ga lahko ogledajo na spodnji spletni strani. Video je nazoren in ga ne priporočamo bolj občutljivim ljudem.

Čeprav pa drži tudi to, da so ljudje v današnjem svetu vajeni že vsega, tako da je ta posnetek le eden v nizu podobnih. Ljudje pa so znani po tem, da se navadijo na marsikaj.

Necenzurirani videoposnetek obglavljenja dečka se nahaja na naslednji povezavi:

Zero Censorship: WATCH: Boy’s Beheading Execution By Syrian Rebels – video

 

Dodatni članki:

BBC: Syria conflict: Rebels ‘filmed beheading boy’ in Aleppo

Jutarnji list: DIVLJACI KOJE AMERIKA NAORUŽAVA U BORBI S IS-om: Prestrašenom dječačiću (10) odrubili glavu

 

Posnetek obglavljenja dečka je zanimiv tudi zato, ker opozarja na dejstvo, da so tudi “zmerni uporniki”, katere podpirajo Združene države Amerike pri tem, kaj lahko storijo, precej podobni bojevnikom islamske države. To pomeni, da če je nekdo bil zmerni upornik, še ne pomeni, da se je tudi zmerno bojeval.

Še posebej je to pomembno, če bi se nekateri zmerni uporniki vrnili nazaj v svoje države, recimo v Evropo.Značke prispevka: ,

Komentarji (5)

 

 1. admin pravi:

  Združene države Amerike so povedale, da bodo preučile svojo podporo zmernim upornikom v Siriji, v kolikor se izkaže, da je posnetek obglavljenja 10-letnega palestinskega dečka, pristen.

  RT: US mulls ‘pause’ in support of Syrian rebels following beheading of Palestinian boy

 2. admin pravi:

  Deček, katerega so ubili sirski uporniki, naj bi imel 12 let, čeprav se je prej omenjala starost 10 let (oziroma okoli 10 let).

  Na pravilno starost dečka je opozoril medij Al Jazeera, ki je tudi sam še pred kratkim navajal starost dečka 10 let.

  Deček sicer izgleda, kot da bi imel 10 let (na necenzuriranih slikah, kjer je viden njegov obraz v celoti).

  Deček je živel v Alepu v revni družini v predelu, kjer že sicer živijo revnejše družine.

  Čeprav so ga sirski uporniki ubili zato, ker naj bi bil tudi sam mladi bojevnik, pa se je izkazalo, da to ni res in da deček ni bil bojevnik.

  Al Jazzera: Syria war: Rebels ‘behead 12-year-old boy’ on video

 3. admin pravi:

  V zvezi s primerom obglavljenega dečka so se oglasili tudi uslužbenci administracije Združenih držav Amerike, ki so obsodili dejanje in povedali, da naj bi Svobodna sirska vojska (Free Syrian Army), katero podpirajo, že izvedla aretacije domnevno vpletenih v umor dečka.

  Vodje sirske opozicije so dejanje označile za individualno napako.

  CNN: Rebels in Syria behead boy in ‘mistake’

 4. admin pravi:

  Obglavljeni deček je nosil podobno frizuro kot priljubljeni nogometaš Neymar

  Kot zanimivost. Obglavljeni deček je imel frizuro podobno frizuri kot jo je svoj čas imel nogometni zvezdnik Neymar da Silva Santos Junior.

  Preverite.

  Frizura obglavljenega dečka

  Frizura nogometnega zvezdnika Neymar-ja

  Nogometaševo frizuro si lahko ogledate tudi tukaj in tukaj.

  Ali je bil deček ljubitelj omenjenega brazilskega nogometaša, ali kakšnega drugega zvezdnika s podobno frizuro, glede na to, da so takšne frizure sedaj precej popularne, ni znano.

  Je pa vsekakor zanimivo, da je imel obglavljeni deček precej moderno frizuro – to je svojevrstno irokezo, ki je v zadnjem času postala pravi hit med moškimi in deškimi frizurami.

  To sicer ne preseneča. V Siriji imajo ljudje precej oziroma dokaj moderen način življenja, ki ne odstopa tako močno od evropskega načina.

  Ravno zato je še toliko hujše, da se je vojna razplamtela ravno v tej med arabskimi državami dokaj moderni državi.

 5. admin pravi:

  V spodnjem videoposnetku si lahko ogledate tudi prvi posnetek, kjer sirski uporniki pozirajo skupaj z dečkom.

  Deli, ki bi lahko bili za nekatere gledalce pretresljivi, so v posnetku zamegljeni.

  V posnetku uporniki trdijo, da so ujeli pripadnika brigade Quds, kateri primanjkuje odraslih moških, zaradi česar v boj pošiljajo tudi otroke.

  Sicer je znano, da so v brigadi Quds že zanikali, da je obglavljeni deček bil njihov borec.

  Sirski uporniki so dečka obtožili sodelovanja v nasprotniški bojevniški skupini, zvesti Bašarju al Asadu.

Odgovorite
SLOVENIJA

Kljub nekaterim drugačnim napovedim pa vlada pred počitnicami očitno ne bo obravnavala sprememb zakona o nalogah in pooblastilih policije.
28.07.2016 - 06:25
Prekmurje so fašistične okupacije ob asistenci partizanov dokončno osvobodili ruski vojaki - aprila 1945 jih je padlo 521. Do zdaj so bili večinoma neznani junaki, ki pa v zadnjem obdobju dobivajo . . .
27.07.2016 - 17:43
Člani ESS-ja so se sporazumeli, da je treba pravila socialnega dialoga spremeniti. Socialnim partnerjem bo treba dati možnost, da od začetka sodelujejo pri pripravi ključnih zakonov, pravi premier.
27.07.2016 - 14:08
Varnost je poleg človekovih pravic na prvem mestu, zato mora biti vlada vseskozi zelo budna, poudarja predsednik vlade Miro Cerar, ki je sklical sejo sveta za nacionalno varnost, po kateri je dejal, . . .
27.07.2016 - 05:45
Ob obisku ruskega predsednika Vladimirja Putina, ki bo tretjič, tokrat le za pol dneva obiskal Slovenijo, se zaradi strogih varnostnih ukrepov napovedujejo precej kaotične prometne razmere na . . .
27.07.2016 - 05:22ČRNA KRONIKA

Na Gorjancih je medved v torek zvečer napadel 53-letnega lovca in mu poškodoval nogo. Medved je po napadu zbežal v gozd, kjer ga išče intervencijska skupina, ki je že zaprosila za izredni odstrel.
27.07.2016 - 11:35
Policisti so po iskalni akciji pogrešanega 63-letnega moškega odkrili njegovo truplo v okolici Trbovelj. Po prvih ugotovitvah je moški umrl nasilne smrti.
27.07.2016 - 08:55
Na cesti med Ljubljano in Litijo je pri naselju Senožeti 25-letna voznica trčila v zaščitno ograjo, njeno vozilo pa se je večkrat prevrnilo. Voznica je zaradi poškodb umrla.
27.07.2016 - 07:53
Gasilci, ki so v ponedeljek posredovali pri gašenju požara na pobočju Svete gore, so morali danes popoldne pohiteti v Miren, kjer je strela ob 17. 30 zanetila nov požar.
26.07.2016 - 11:45
Na tovorni ladji, ki je v Luko Koper priplula iz Turčije, so odkrili 12 nezakonitih prebežnikov. Vsi so zaprosili za azil, nato pa so jih odpeljali v azilni dom.
26.07.2016 - 07:47ZADNJE NOVICE

Papež Frančišek se je na poti v Krakov, kjer se bo srečal z mladimi z vsega sveta, spomnil tudi na predsednika Pahorja in njegove ovčice.
Avtor: Dnevnik.si
28.07.2016 - 06:00
Proteze, ki jih vstavljajo ortopedskim bolnikom, niso nujno večne. Celovitega pregleda nad tem, kaj se z njimi dogaja v letih po operacijah v slovenskih bolnišnicah, nima nihče. V bolnišnici Valdoltra si ga v dobro bolnikov želijo, a jim oblasti še...
Avtor: Dnevnik.si
28.07.2016 - 00:03
Zvidika volonterskega športnega delavca je Ljubo Jasnič, predsednik odbora in zbora za skoke in nordijsko kombinacijo pri Smučarski zvezi Slovenije, maratonec. Za vsakega izmed 42 maratonskih kilometrov je bil eno leto funkcionar v športu. Pot ga je...
Avtor: Dnevnik.si
28.07.2016 - 00:03
Čeprav je cerkveno sklenjen zakon nerazvezljiv, je papež s spremembami olajšal vernikom možnost, da razveljavijo svoj cerkveni zakon. Prošenj za to je vsako leto več, razlogi za ugotavljanje ničnosti takega zakona pa ostajajo enaki kot doslej.
Avtor: Dnevnik.si
28.07.2016 - 00:03
Mitja Kotnik, nekdanji vodja kabineta mariborskega rektorja Ivana Rozmana, se je poslovno povezal s starimi znanci iz študentske politike. Kot sodelavec Press Clippinga redno službuje na mariborski občini, njegove storitve pa plačujeta občinsko...
Avtor: Dnevnik.si
28.07.2016 - 00:02ZADNJE NOVICE

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc predlaga nov zakon o lekarniški dejavnosti
28.07.2016 - 08:16
Neuradno: skupini Telekom še vedno upadajo prihodki, dobiček
28.07.2016 - 04:18
Država je mehanizem, skozi katerega urejamo skupno. To, kakšen časopis bere sosed, kakšno glasbo posluša soseda in kateri tuji kanal gleda sosedov mulc, ni »skupno«.
27.07.2016 - 20:30
Zaradi obiska ruskega predsednika Vladimirja Putina bo promet na Gorenjskem in delu ljubljanske obvoznice ohromljen. Veljali bodo namreč najstrožji varnostni ukrepi, to pa pomeni tudi začasno zaporo cest. Se pa stanju na cesti z malo pameti da izogniti.
27.07.2016 - 20:30
Če poslušaš gradbenike, je logika povsem preprosta. Gradilo se ni nič, čez nekaj let bo pomanjkanje stanovanj, vse se bo prodalo.
27.07.2016 - 20:30GOSPODARSTVO
SVET

Francoski preiskovalci so objavili identiteto drugega džihadističnega napadalca v cerkvi na severu države.
28.07.2016 - 07:45
Nihče ni bolj usposobljen za predsednico ZDA, kot je Hillary Clinton, je prepričan ameriški predsednik Barack Obama, ki optimistično zre v prihodnost Amerike.
28.07.2016 - 05:38
"Rusija, če poslušaš, upam, da boš lahko našla 30. 000 pogrešanih elektronskih sporočil," je Rusijo pozval Donald Trump.
27.07.2016 - 17:52
V Krakovu poteka večdnevno srečanje katoliške mladine - Svetovni dan mladih, kamor je prispel tudi papež Frančišek.
27.07.2016 - 15:56
V okoli 1,2 milijarde evrov vrednih poslih med arabskimi, srednje- in južnoevropskimi državami ter Turčijo je od leta 2012 lastnika zamenjalo več tisoč kosov orožja, ki so končali tudi na bojiščih v . . .
27.07.2016 - 14:47ŠPORT

Atletico Nacional iz Medellina je drugič južnoameriški nogometni prvak. V povratni tekmi finala Pokala Libertadores je z golom Miguela Borje z 1:0 premagali ekvadorski Independiente del Valle.
28.07.2016 - 07:11
Pep Guardiola je dal po prihodu v Manchester City hitro vedeti, kdo je glavni: Samir Nasri do preklica ne sme trenirati z ekipo, saj ima preveč kilogramov.
28.07.2016 - 05:50
Jaka Lakovič, ki je bil vrsto let pravi sinonim košarkarske reprezentance, je končal igralsko kariero, a že obrnil novo stran na športni poti in zaplul v trenerske vode.
28.07.2016 - 04:13
Nogometaši Fenerbahčeja so na prvi tekmi 3. predkroga Lige prvakov premagali Monaco z 2:1. Trenčin, ki je prejšnji teden izločil Olimpijo, je izgubil proti Legii iz Varšave z 0:1.
27.07.2016 - 21:17
Aleš Kranjc je tik pred 35. rojstnim dnem podpisal enoletno pogodbo z Jesenicami. Odlični branilec se po sedmih letih vrača v Podmežaklo.
27.07.2016 - 20:05

sreda, 20.julij.2016 - 08:54

ZANIMIV VIDEOPOSNETEK: Sirski uporniki so obglavili 10-letnega dečka. Pod njim je nastala luža krvi.

ZANIMIV VIDEOPOSNETEK: Sirski uporniki so obglavili 10-letnega dečka. Pod njim je nastala luža krvi.

KRVAV VIDEOPOSNETEK EKSEKUCIJE 10-LETNEGA OTROKA NECENZURIRAN POSNETEK OBGLAVITVE 10-LETNEGA DEČKA S STRANI SIRSKIH UPORNIKOV, KI JIH PODPIRAJO ZDA Sirski uporniki so najprej pozirali z 10-letnim dečkom, ki je bil nadvse prestrašen. Nato pa so ga ubili. Sirski upornik začenja z rezanjem dečkove glave. Sirski upornik dvigne odrezano dečkovo glavo v zrak. Če si želite ogledati […]

nedelja, 17.julij.2016 - 23:45

Spiritualna sfera pravi: »V prihodnje bodo na udaru napadov predvsem policisti. Napadi nanje bodo vse pogostejši in vse bolj smrtonosni.«

Spiritualna sfera pravi: »V prihodnje bodo na udaru napadov predvsem policisti. Napadi nanje bodo vse pogostejši in vse bolj smrtonosni.«

SEZONA LOVA NA POLICISTE Spiritualna sfera: POLICISTI POSTAJAJO GLAVNA TARČA NAPADOV.  Policisti bodo v očeh vse več ljudi postali legitimna tarča napadov, zato bo vse več smrtonosnih napadov nanje. Naj povemo, da smo na Dossier korupcija že kar nekaj dni pred dogodkom, ko je 22-letni nemški državljan Bastian Ifrin ubil policista Damirja Golobiča, razmišljali o […]

ponedeljek, 9.maj.2016 - 12:52

Ob vztrajanju pri politiki odprtih vrat za begunce bi se moralo odpreti tajektne linije za prevoz beguncev iz Severne Afrike v Nemčijo.

Ob vztrajanju pri politiki odprtih vrat za begunce bi se moralo odpreti tajektne linije za prevoz beguncev iz Severne Afrike v Nemčijo.

BEGUNCE IZ SEVERNE AFRIKE SE MORA NEPOSREDNO PREPELJATI V NEMČIJO ALI V ŠVEDSKO, ČE SI TI DVE DRŽAVI ŠE ŽELITA BEGUNCEV. TRAJEKTNE LINIJE OD SEVERNE AFRIKE DO BALTIŠKEGA MORJA. Evropska unija pri reševanju begunske krize vse bolj izvaja diktaturo nad državami članicami EU, namesto da bi evropskim državam prepustila svobodno voljo, kar zadeva ukvarjanje z […]

nedelja, 8.maj.2016 - 16:25

BIOENERGETIK ZDENKO DOMANČIĆ: »Če bi povedal skrivnost človeških možganov, bi bil v nekaj dneh mrtev. Umorili bi me. Obstaja druga stran, o kateri moram biti tiho.«

BIOENERGETIK ZDENKO DOMANČIĆ: »Če bi povedal skrivnost človeških možganov, bi bil v nekaj dneh mrtev. Umorili bi me. Obstaja druga stran, o kateri moram biti tiho.«

ZNANI BIOENERGETIK ZDENKO DOMANČIĆ: »ČE BI POVEDAL SKRIVNOST DELOVANJA ČLOVEŠKIH MOŽGANOV, BI ME UBILI V NEKAJ DNEH.« »NIHČE NE POZNA DRUGE STRANI.« »SVETU VLADA 300 LJUDI. Eden od teh 300 ljudi živi na Hrvaškem.« Zdenko Domančić Bioenergetik Zdenko Domančič, 67-letni v hrvaški Istri živeči bioenergetik, katerega poznajo predvsem na Bledu, saj je Bled glavno mesto […]

nedelja, 8.maj.2016 - 07:00

IZŽVIŽGAN ZARADI BEGUNCEV: Za Nemce je nemški pravosodni minister Heiko Maas postal izdajalec nemškega naroda in levičarska podgana

IZŽVIŽGAN ZARADI BEGUNCEV: Za Nemce je nemški pravosodni minister Heiko Maas postal izdajalec nemškega naroda in levičarska podgana

BEGUNCI VSE BOLJ RUŠIJO OBLAST ANGELE MERKEL. Nemškega ministra za pravosodje so Nemci 1. maja 2016 proglasili za izdajalca nemškega naroda. Nemškega ministra za pravosodje so Nemci zmerjali tudi z levičarsko podgano. Ogled tega videoposnetka močno priporočamo. Nemški pravosodni minister je zaradi nezadovoljstva nemškega ljudstva moral osramočen zapustiti govorniški oder. Razmere v Nemčiji so že […]

četrtek, 28.april.2016 - 11:00

POBARVANKA PREROKA MOHAMEDA: Evropa mora izničiti prepoved upodabljanja preroka Mohameda.

POBARVANKA PREROKA MOHAMEDA: Evropa mora izničiti prepoved upodabljanja preroka Mohameda.

POBARVANKA PREROKA MOHAMEDA V Evropi bi morali muslimane že od malega navajati na upodobitve preroka Mohameda. Ali ste vedeli? Celo v Iranu, ki se ponaša s tem, da je islamska republika, je bil prerok Mohamed že upodobljen. In sicer na razglednici, na kateri je poleg podobe preroka Mohameda navedeno, da je Bog eden in da […]