Zadnja novica

Ponedeljek, 7.April.2014 - 08:58

Napočil je čas, da se sprovede načrt delitve Ukrajine na vzhod in zahod

Evropska unija je začela s procesom trganja Ukrajine na dva dela, zato je njena odgovornost, da naredi vse, da Ukrajina razpade na miren način.

Razdelitev_Ukrajine_med_EU_in_Rusijo

Predelava: Dossier korupcija

Po majdanskih protestih in posledični pripojitvi Krima Rusiji je postalo jasno, da Ukrajina več ne more funkcionirati kot država.

Ta država je razdeljena na dva dela. Proevropski in proruski del.

S povečevanjem tenzij je vse manj možnosti, da bi ta dva dela ostala skupaj.

Da bi se omogočilo mirno sobivanje teh dveh delov, bi moralo priti do razpada države Ukrajine.

Severozahodni del se bo integriral v Evropsko unijo, Jugovzhodni del pa se bo integriral v Rusko federacijo.

To smo že vse povedali v enem od naših prejšnjih člankov z naslovom Ukrajina bi se utegnila razdeliti na dva dela – severozahodni in jugovzhodni, tokrat pa to ponavljamo, saj opažamo, da je nastopil čas, ko je potrebno razdeliti Ukrajino.

Ukrajina je daleč prevelika država in geostrateško precej pomembna, da bi lahko zdržala kot celota.

EU in Rusija se ne bosta nikoli zedinili glede statusa Ukrajine, ravno zato je dobro, da se zavoljo tega sprovede načrt delitve Ukrajine, katerega je, mimogrede povedano, začela Evropska unija s tem, ko je z nasilno sklatitvijo predsednika Janukoviča želela sprožiti proces priključevanja Ukrajine Evropski uniji.

Angela Dorothea Merkel je začela s procesom delitve Ukrajine, zato naj se z Vladimirjem Putinom dogovori o čim manj boleči razdelitvi Ukrajine med Evropsko unijo in Rusijo.

Angela Merkel

Zadeve se lahko izpeljejo tudi na miren način.

Ta bi šel v naslednjih korakih. Če podamo predlog.

Ukrajina naj postane na začetku federacija dveh enakovrednih delov – prozahodnega in proruskega (ali pa vseh pokrajin posebej, a boljše je, da bi bila samo ta dva dela).

Ko postane federacija, proruski del izpelje referendum o priključitvi Rusiji, tako kot se je to storilo v primeru Krima, preostali del Ukrajine pa referendum o vstopu Ukrajine v Evropsko unijo.

Zaradi novega dogajanja bo federacijo verjetno čedalje težje vzpostaviti in je bolj verjetno, da bo prišlo do trganja Ukrajine po delih (po pokrajinah).

Kakorkoli že. Končni cilj je jasen. Razdelitev Ukrajine na severozahodni in jugovzhodni del. En del bo pripadel Evropski uniji, drugi del pa Ruski federaciji.

Te zadeve je najboljše izpeljati čim prej. Če se bo preveč čakalo, se bo vse preveč zakompliciralo.Komentarji (2)

 

 1. admin je rekel/-la:

  Barack Obama in EU sta oba dobila Nobelovo nagrado za mir. Na primeru Ukrajine lahko tako EU kot ZDA upravičita svojo nagrado in dosežeta, da Ukrajina razpade na miren način.

  Zadeve v Ukrajini se razvijajo.

  V več mestih na vzhodu Ukrajine namreč prihaja do nemirov in spopadov.

  Tam živeči Rusi si namreč želijo pripojitve z Rusijo.

  Trenutna ukrajinska oblast sicer obljublja tem področjem večjo avtonomijo, vendar ji ni za verjeti, glede na to, da je bila po sklatenju Janukovića ena prvih stvari, ki jo je ta oblast naredila, ukinitev ruskega jezika kot enega od uradnih jezikov v Ukrajini.

  Ravno zato je več kot oćitno, da gre za prazne obljube ukrajinskih oblasti, ki so jih ukrajinskim oblastem najverjetne svetovale zahodne države, ki so tudi zanetile konflikt v Ukrajini.

  Dodatno posnetki Julije Timošenko kažejo na to, kakšen je odnos ukrajinskih politikov do tamkaj živečih Rusov.

  Zveza NATO pričakuje, da naj Rusija odstrani vojake, ki se nahajajo v Rusiji vzdolž ukrajinsko – ruske meje.

  To se ne bo zgodilo, sploh pa ne sedaj, ob povečevanju tenzij.

  Strateško gledano bo Rusija za zaščito lastnih interesov še okrepila število vojakov ob ukrajinsko – ruski meji in se tako ustrezno pripravila na vojno, v kolikor bo to potrebno.

  Najboljše bi sicer bilo, da zadeve potekajo brez vojne.

  Vse je sicer odvisno od tega, kako bo reagirala ukrajinska oblast.

  Za razliko od Krima bi v določenih drugih delih Ukrajine utegnilo priti do večjih napetosti, celo do vojne.

  Kot smo že rekli.

  Cena vstopa Ukrajine v Evropsko unijo bo izguba njenega jugovzhoda.

  Na to se morajo Ukrajinci pač pripraviti.

  Sami smo že pred časom napovedali, da bo prišlo do razpada Ukrajine. To se bo resnično tudi zgodilo.

  Nekateri so podcenjevali dejstvo, da je Ukrajina na stičišču dveh vplivnih silnic – EU in Rusije.

  Ukrajina se pač ni odločila ostati na precepu, ampak se je odločila za eno od strani, kar je posledično pripeljalo do njenega razpada.

  Sami razpad Ukrajine vidimo kot daleč najboljšo rešitev za obstoječe stanje.

  Če ne bo prišlo do razpada, bo to vedno območje na robu konflikta. V primeru razdelitve Ukrajine, pa se bodo zadeve razelektrile.

  Zdaj je samo vprašanje, ali bo prišlo do relativno mirnega razpada Ukrajine, ali pa bo ta boleč.

  Vsekakor je bolj sprejemljiv mirni razpad Ukrajine.

  V primeru mirnega razpada Ukrajine bi se zadeve razpletle na boljši način.

  Od mirnega razpada Ukrajine bi imela koristi tudi Evropska unija, saj bi ohranila relativno dobre odnose z Rusijo, sama Ukrajina (njen severzahodni del, ki bi pač ostal ukrajinski, saj bi se jugovzhodni del integriral v Rusko federacijo) pa bi prav tako lahko navezal vsaj gospodarske stike z Rusijo.

  Za EU je torej boljše, da pride do mirnega razpada Ukrajine.

  EU in Barack Obama sta oba dobila Nobelovo nagrado za mir.

  Sedaj lahko tako ZDA kot EU upravičita to svojo nagrado in se zavzameta za miren razpad Ukrajine.

  RTV Slovenija: Ukrajinski notranji minister: Na vzhodu Ukrajine gre za napad Ruske federacije

Odgovorite
SLOVENIJA

Z večernimi bogoslužji se začenja osrednji del velikega tedna, ki ga praznujejo kristjani. Ti po vsem svetu praznujejo veliki četrtek, ko se spominjajo Jezusove zadnje večerje.
17.04.2014 - 05:23
Od srede imamo v glavnem mestu Slovenije spominsko ploščo žrtvam totalitarnih režimov, torej fašizma, nacizma in komunizma, postavljeno tudi v čast vsem slovenskim borcem za mir in spravo.
16.04.2014 - 22:27
Ponovna obnova napisa Tito na Sabotinu je nedostojna in nehumana provokacija, menijo v iniciativi, ki temu dejanju nasprotuje. Pristojne organe pozivajo, naj ta poseg v prostor preprečijo.
16.04.2014 - 19:07
SDS je odprl poseben račun za pomoč "obtoženim ali obsojenim v politično motiviranih sodnih postopkih", kot so zapisali na svoji spletni strani.
16.04.2014 - 16:57
Notranje ministrstvo poudarja, da policijo v preiskavah usmerja le tožilstvo. S tem so se odzvali na navedbe Alenke Magister Vrhunec, da je DeSUS podprl Gregorja Viranta ob interpelaciji v zameno za . . .
16.04.2014 - 14:36ČRNA KRONIKA

V Kromberku pri Novi Gorici so ponoči oboroženi neznanci oropali pošto in zažgali avtomobil na bližnjem parkirišču.
17.04.2014 - 07:37
Nacionalni preiskovalni urad je vložil prvo kazensko ovadbo zaradi poslov NKBM-ja, in sicer proti 12 ljudem. Med njimi naj bi bil tudi nekdanji predsednik uprave Matjaž Kovačič.
17.04.2014 - 07:29
Celjski kriminalisti in policisti skupaj z drugimi kolegi na večjem območju Slovenije opravljajo 46 hišnih preiskav. Gre za preiskavo o prepovedanih mamilih, policisti pa so enajstim ljudem odvzeli . . .
16.04.2014 - 15:45
Mariborski policisti prosijo za pomoč pri iskanju 59-letnega Stanislava Drevenška iz Stanošine v občini Podlehnik.
15.04.2014 - 19:31
Razvpiti stečajni upravitelj in odvetnik Brane Gorše je bil zaradi pranja denarja, poslovne goljufije in zlorabe položaja obsojen na 10 let zapora.
15.04.2014 - 12:56ZADNJE NOVICE

Višje sodišče je po poročanju 24ur.com oprostilo nekdanjega stečajnega upravitelja Braneta Goršeta v zadevi Hranilno-kreditne družbe Sicura (HKS), za katero je bil lani aprila na prvostopenjskem sodišču obsojen na štiri leta zapora. Oproščen je bil...
Avtor: Dnevnik.si
17.04.2014 - 11:18
Kriminalisti so zoper nekdanjega direktorja mariborskega doma za starostnike Dom pod gorco Matjana Cojhterja vložili kazensko ovadbo zaradi suma zlorabe položaja pri gospodarski dejavnosti. Po poročanju časnika Večer naj bi Cojhter s podpisovanjem...
Avtor: Dnevnik.si
17.04.2014 - 10:59
Nacionalni preiskovalni urad (NPU) je dve leti po preiskavah pri nekdanjem predsedniku uprave NKBM Matjažu Kovačiču vložil prvo kazensko ovadbo zaradi poslov banke, poroča današnji Večer. Po neuradnih informacijah časnika gre za poslovanje NKBM na...
Avtor: Dnevnik.si
17.04.2014 - 10:41
Ukrajinske varnostne sile so ponoči odbile napad na svojo bazo v mestu Mariupol na jugovzhodu države, pri čemer so ubile tri napadalce, 13 so jih ranile, je danes sporočil ukrajinski notranji minister Arsen Avakov. Na napad se je odzval tudi ruski...
Avtor: Dnevnik.si
17.04.2014 - 10:37
Iskanje skoraj 300 ljudi, ki jih pogrešajo po nesreči trajekta pred južnokorejsko obalo, se danes nadaljuje. Doslej je potrjenih devet smrtnih žrtev, z vsako uro pa je manj upanja za 287 pogrešanih po brodolomu trajekta Sewol s 475 ljudmi na krovu,...
Avtor: Dnevnik.si
17.04.2014 - 10:15ZADNJE NOVICE

Prvostopenjsko sodišče je nekdanjega stečajnega upravitelja Braneta Goršeta lani aprila obsodilo na štiri leta zapora. Višje sodišče je sodbo danes zavrnilo
17.04.2014 - 08:50
Kupec prihaja iz okolice Gradca in ima le 35 tisoč evrov ustanovitvenega kapitala, registrirano pa je za upravljanje nestanovanjskih objektov
17.04.2014 - 08:33
Novinarja Teja Grapulin in Jure Ugovšek preverjata, kje so kazenski in predkazenski postopki zoper politike in gospodarstvenike, kot so Zoran Janković, Janez Janša, Boško Šrot, Igor Bavčar
17.04.2014 - 08:23
EU in njene članice sprejemajo nove ukrepe, s katerimi bi lahko mladi učinkoviteje prišli do kakovostne službe. Dosedanji ukrepi niso prinesli želenih učinkov, problem mladinske brezposelnosti pa je iz leta v leto večji.
17.04.2014 - 07:54
Nadzorniki Laškega danes še ne bodo razpravljali o usodi šefa pivovarske skupine, smo izvedeli neuradno
17.04.2014 - 07:35GOSPODARSTVO

Odvetnik Gašparja Gašparja Mišiča je po pisanju medijev v sredo na Okrožno sodišče v Kopru vložil tožbo, s katero želi izničiti petkov sklep nadzornega sveta Luke Koper o odpoklicu Gašparja Mišiča s funkcije predsednika uprave Luke. Med drugim je...
Avtor: Dnevnik.si
17.04.2014 - 09:56
Slovenske železnice se z bankami in Eurofimo dogovarjajo o reprogramiranju posojil, pri čemer naj bi imela ključno vlogo država. Kljub temu so v tem poslovnem sistemu v začetku leta dvignili plače. To jih bo uradno stalo 4,5 milijona evrov, neuradno...
Avtor: Dnevnik.si
17.04.2014 - 00:06
Paket 24,2 odstotka delnic Perutnine Ptuj, ki je ključen za obvladovanje družbe, je Roman Glaser prodal avstrijskemu podjetju Vektor, ki ima 35.000 evrov kapitala. S tem je Glaser dodatno razburil banke in povzročil nove preglavice Merkurju,...
Avtor: Dnevnik.si
17.04.2014 - 00:05
Združitev slovenskega proizvajalca plovil Seaway s ciprskim lastnikom je razkrila njegovo dejansko lastniško strukturo. Brata Jakopin obvladujeta le dobro polovico podjetja.
Avtor: Dnevnik.si
17.04.2014 - 00:04
Prihodnost je svetla za tista podjetja, ki znajo svoje zaposlene spodbuditi k medsebojnemu sodelovanju in izmenjavi idej. Največ poslovnih zamisli se rodi v neformalnem okolju, ki povezuje različno misleče. Podjetje ima od tega številne koristi: več...
Avtor: Dnevnik.si
17.04.2014 - 00:03SVET

V Rimu v obdobju od velikonočnih do prvomajskih praznikov pričakujejo kar pet milijonov turistov in romarjev.
17.04.2014 - 08:34
V Indiji v več kot mesec dni trajajočih parlamentarnih volitvah poteka najbolj množičen volilni dan, saj lahko svoj glas odda skoraj 200 milijonov volilnih upravičencev.
17.04.2014 - 08:33
V Ženevi bodo prvi neposredni pogovori med predstavniki Ukrajine, Rusije, ZDA in Evropske unije glede krize na vzhodu Ukrajine, kjer so bili ubiti trije proruski separatisti.
17.04.2014 - 06:47
Pred obalo Južne Koreje se nadaljuje mrzlično iskanje skoraj 300 pogrešanih po brodolomu trajekta z več kot 470 potniki, med katerimi je bila večina srednješolcev.
17.04.2014 - 05:32
Pariški inštitut Louis Pasteur je priznal, da pogreša več kot dva tisoč stekleničk z vzorci virusa sars, a hkrati zagotavlja, da izginuli vzorci ne predstavljajo grožnje javnosti.
16.04.2014 - 18:04ŠPORT

Tuja nogometna prvenstva so v samem finišu. Pod lupo je še posebej boj v Angliji in Španiji, kjer veliko zgodbo nepričakovano pišeta Liverpool in Atletico Madrid. Kakšne pasti ju čakajo do končnega . . .
17.04.2014 - 08:05
Prvi "brejk" v končnici Lige NHL je uspel Montrealu, ki je po podaljšku s 5:4 slavil v Tampi. Pittsburgh je naredil preobrat proti Columbusu, malo pa je zmanjkalo Dallasu v Anaheimu.
17.04.2014 - 06:14
Končal s e je redni del v Ligi NBA. Memphis je v boju za sedmo mesto po podaljšku premagal Dallas (106:105) in se bo v končnici pomeril z Oklahomo. Beno Udrih spet ni dobil priložnosti.
17.04.2014 - 05:46
Nogometaši Real Madrida so v finalu španskega kraljevega pokala v Valencii z 2:1 premagali Barcelono. Odločilni zadetek je v 85. minuti dosegel Gareth Bale.
16.04.2014 - 19:23
Košarkarji Hopsov so strup za favorite, saj so po zmagi nad Unionom Olimpijo v gosteh premagali tudi državnega prvaka Krko. In to kar s 95:75!
16.04.2014 - 18:49

Sobota, 12.April.2014 - 14:56

Jasnovidka Sara: »Svet čakajo hude spremembe na slabše. Upam, da umrem prej, kot doživim tisto, kar v prihodnosti čaka svet«

Jasnovidka Sara: »Svet čakajo hude spremembe na slabše. Upam, da umrem prej, kot doživim tisto, kar v prihodnosti čaka svet«

ZASKRBLJUJOČA VIDENJA JASNOVIDKE SARE Jasnovidka Sara meni, da svet čakajo hude spremembe na slabše. Praktično vsi vizionarji in jasnovidci, tako domači, kot tuji, tako tisti, ki so živeli daleč v zgodovini kot tisti, ki živijo danes, vsi imajo eno skupno videnje – to je videnje, kjer je govora o propadu sveta, kot je znan danes. [...]

Ponedeljek, 7.April.2014 - 08:58

Napočil je čas, da se sprovede načrt delitve Ukrajine na vzhod in zahod

Napočil je čas, da se sprovede načrt delitve Ukrajine na vzhod in zahod

Evropska unija je začela s procesom trganja Ukrajine na dva dela, zato je njena odgovornost, da naredi vse, da Ukrajina razpade na miren način. Predelava: Dossier korupcija Po majdanskih protestih in posledični pripojitvi Krima Rusiji je postalo jasno, da Ukrajina več ne more funkcionirati kot država. Ta država je razdeljena na dva dela. Proevropski in [...]

Nedelja, 23.Marec.2014 - 22:49

Ukrajina bi se utegnila razdeliti na dva dela – severozahodni in jugovzhodni

Ukrajina bi se utegnila razdeliti na dva dela – severozahodni in jugovzhodni

Ob nadaljnjem povečevanju napetosti v Ukrajini, ki bi ga prineslo enostransko priključevanje Ukrajine Evropski Uniji, se lahko zgodi, da se bo ta država razpadla na dva dela, severozahodni in jugovzhodni. SZ del Ukrajine se bo kot nova, pomanjšana Ukrajina pripojil Evropski uniji, JV del Ukrajine pa se bo integriral v okvir Ruske federacije. V kolikor [...]

Sobota, 22.Marec.2014 - 23:00

Nova ukrajinska oblast je precej oddaljena od realnosti tako kot njen bizaren zemljevid EU

Nova ukrajinska oblast je precej oddaljena od realnosti tako kot njen bizaren zemljevid EU

Ukrajinci so se malo ušteli pri zemljevidu Evropske unije. Celotna SFRJ je postala Hrvaška. Nova oblast je naredila videospot, ki deluje tako, kot da bi ga izdelal kak povprečen Američan. Ti so namreč znani, da v svoji samozadostnosti precej zanemarjajo svoje znanje o drugih državah. Namreč. V videospotu v podporo ukrajinskemu vstopu v Evropsko unijo [...]

Petek, 21.Marec.2014 - 17:53

Ukrajina je Krim izgubila. Na preostali jug in vzhod države pošilja tanke in gradi obrambne rove.

Ukrajina je Krim izgubila. Na preostali jug in vzhod države pošilja tanke in gradi obrambne rove.

Ukrajinski tanki se pomikajo proti vzhodu in jugu Ukrajine. Tam Ukrajinci gradijo tudi obrambne rove, da preprečijo Rusom morebitno napredovanje v državo. Fotomontaža: Dossier korupcija Po več kot očitni izgubi Krima, se ukrajinske oblasti pospešeno pripravljajo na odpor, v primeru, da pride do oboroženega konflikta s proruskimi silami ali celo rusko vojsko. Ukrajina v ta [...]

Torek, 18.Marec.2014 - 18:52

Po priključitvi Krima Rusiji mora Rusija poskrbeti za mirno predajo ukrajinskih vojakov

Po priključitvi Krima Rusiji mora Rusija poskrbeti za mirno predajo ukrajinskih vojakov

Ker iz glavnega mesta Ukrajine, Kijeva, prihajajo precej militantne besede, to predstavlja nevarnost za ukrajinske vojake v vojašnicah na Krimu. Rusija mora te vojašnice čim bolj zablokirati in ukrajinskim vojakom omogočiti mirno predajo orožja in varen umik iz vojašnic. Škoda bi bilo, če bi kdorkoli po nepotrebnem izgubil življenje zaradi nespametnosti posameznikov ali posameznih oblasti [...]