Zadnja novica

sobota, 28.november.2015 - 07:42

Uporniške Turkmene v Siriji bi bilo potrebno izbrisati z obličja Zemlje. Rusija in Sirija bi morali intenzivirati napade na to uporniško skupino in jo uničiti v popolnosti.

RUSIJA IN SIRIJA BI MORALI V POPOLNOSTI UNIČITI UPORNIŠKE TURKMENE.

Turkmeni so etnična ločina v Siriji s turškim poreklom. Obstajajo različne ocene, koliko jih je dejansko v Siriji. Po enih ocenah jih je od 750.000 do 1,5 milijona, po drugih pa celo 3,5 milijona.

turkmeni_v_siriji_Wikipedia

Uporniški Turkmeni so po tem, ko se je katapultiral iz s strani turških letalskih sil sestreljenega letala, zverinsko ubili ruskega pilota.

Tako kot je po francoskih terorističnih napadih islamska država v očeh zahoda postala skupina teroristov, ki jo je potrebno v celoti uničiti, je po turški sestrelitvi ruskega letala, pri čemer je s strani uporniških Turkmenov umrl eden od dveh ruskih pilotov in v helikoptrski reševalni akciji še en ruski vojak, ko so uporniki sestrelili enega od dveh ruskih helikopterjev, ki sta priletela na pomoč dvem ruskim pilotom v sestreljenem ruskem letalu SU-24, in ubili ruskega vojaka v njem, postalo evidentno, da so tudi Turkmeni (vsaj tisti uporniški) ena od skupin v Siriji, ki je postala zrela za uničenje.

Rusija in Sirija sta že sedaj intenzivirali napade na Turkmene, ki so poleg Turkov najbolj odgovorni za smrt ruskega pilota.

Po našem mnenju je te napade potrebno izvajati toliko časa, da se v celoti očisti teren od uporniških Turkmenov in dokler področja, ki jih zasedajo tovrstni uporniki, ne pridejo pod nadzor sirskih vladnih vojaških sil.

Da ne bo pomote. Turkmenov v Siriji je kar precej, zatorej sami nimamo v mislih etničnega čiščenja Turkmenov, ampak je potrebno uničiti uporniške Turkmene.

Preostali Turkmeni pa bi se morali podrediti sirskim vladnim silam.

Za Rusijo in Sirijo bi bilo torej najboljše, da zasedejo vse položaje, ki jih trenutno zasedajo turkmenski uporniki, nato pa zavarujejo turško-sirsko mejo na osvobojenih mestih.

Še drobno pojasnilo.

Turkmeni so sicer sirski državljani, ki pa so turškega porekla oziroma se imajo za Turkmene, oziroma po poreklu Turke.

Zato imajo precejšnje povezave s Turčijo. To je tudi eden od razlogov, zakaj Turčija tako (besedno) napada režim Baršarja al Asada in je za čim prejšnji odhod Asada.

Turkmeni so etnična ločina v Siriji, ki je formirala tako svoje politične kot tudi vojaške formacije, ki se bojujejo proti sirskim oblastem.

Mesta, kjer imajo Turkmeni močno populacijo, so Alepo, Damask, Jazira, Hama, Homs in Latakija.

Turkmeni so seveda suniti in ne šiiti. Tudi to je eden od razlogov, zaradi česar so tako proti Bašarju al Asadu, ki sodi med Alavite, ki pa so ena posebna veja šiitskih muslimanov.

Turkmeni pogostokrat za pomoč zaprosijo »bratsko« Turčijo. Turčija pa zaradi porekla Turkmenov, ki je turško, igra precej zaščitniško vlogo do njih.

Turkmeni v sedanji sirski vojni predstavljajo hud problem, ker se preveč borijo proti režimu Bašarja al Asada, zato so ena največjih nevarnosti za trenutni sirski režim, pa tudi za ruski oporišči v Siriji, predvsem za oporišče v Latakiji.

Ravno zato Rusija tudi izvaja napade na upornike na tem področju, ker predstavljajo neposredno nevarnost tudi za njene geostrateške interese.

Rusija si ne more privoščiti zgolj napadov na položaje islamske države, če so v neposredni bližini njenih vojaških oporišč in obenem tudi ozemlja, ki ga nadzorujejo sirske vladne sile, Turkmeni, ki se bojujejo proti sirskim vladnim silam in očitno tudi proti Rusiji. Ne smemo pozabiti dejstva, da so Turkmeni suniti, kot nenazadanje tudi islamska država in sama Turčija.

Glede na zadnje informacije o tem, da Turčija posluje z islamsko državo, ki vanjo tihotapi nafto, pa tudi sirske zgodovinske artefakte, je več kot očitno, da so Turkmeni še veliko hujši problem, saj asistirajo islamski državi pri njeni trgovini s Turčijo.

Zaradi vsega tega so uporniški Turkmeni legitimna tarča ruskih napadov, po turški sestrelitvi ruskega letala, pri čemer so ravno uporniški Turkmeni zverinsko streljali in tudi umorili ruskega pilota, pa so postali skupina, ki jo je potrebno prednostno odstraniti, da bi se zagotovila varnost trdega jedra sirske države, v katerem sta tudi ruski vojaški oporišči.

Turkmeni so tudi ena od stvari, ki neti spore med Turčijo in Rusijo, ki sta bili še do pred kratkim prijateljski državi.

Po našem mnenju se bodo Turkmeni morali prenehati boriti proti sirskemu režimu. Dokler se bodo, bodo legitimna tarča tako sirskih vladnih sil kot Rusije.

Rusija bi lahko najbolj maščevala nepotrebno smrt svojega pilota na način, da skupaj s sirskimi vladnimi silami uniči uporniške Turkmene (uporniške skupine, ne cel narod) in tako zaščiti ključna področja za sirske vladne sile.

Turkmenski uporniki so postali sovražnik, ki je očitno enako nevaren kot sama islamska država.

Če se zahod zavzema za anihilacijo islamske države, bi se morali Sirija in Rusija zavzeti za anihilacijo uporniških Turkmenov in ko se to zgodi, za močno zaščito sirsko-turške meje na področjih, ki so ga pred tem nadzorovali uporniški Turkmeni.

Dokler sirske vladne sile ogrožajo uporniški Turkmeni, Sirija ne more začeti stremeti k pravemu miru.

Zatorej je potrebno napade v Siriji usmeriti tako proti islamski državi kot tudi proti uporniškim Turkmenom. Po našem mnenju tako islamska država kot uporniški Turkmeni predstavljajo enako teoristično grožnjo za Sirijo, vsekakor pa za sirske vladne sile in tudi Rusijo.

Rusija bi morala voditi intenzivne napade na uporniške Turkmene, dokler jih v popolnosti ne uniči, prav tako pa bi morala Turčijo pozvati, da jih preneha podpirati na podlagi skupne turške identitete.

Turčija bo morala spremeniti svojo politiko do Turkmenov, prav tako pa tudi svojo odklonilno politiko do Bašarja al Asada.

Ravno vse te informacije, ki prihajajo iz Sirije, kažejo, da trenutna sirska vlada preprosto nima dobre alternative v Siriji. Proti njej so skupine, ki imajo neke svoje prav nič državne vsesirske interese, ampak svoje parcialne interese.

Zahod po našem mnenju dela napako, ker podpira skupine, katerih glavna želja je raztrgati Sirijo, jo uničiti, ne pa neka želja po odstranitvi bojda (po njihovem mnenju) nasilnega sirskega režima.

Ravno zato smo sami, ko je govora o sirskem vprašanju, na strani režima Bašarja al Asada. Alternative Bašarju al Asadu so namreč pošastne, torej uničujoče za samo Sirijo.

Zato se mora prvenstveno doseči, da se več ne napada sirskih vladnih sil. Vse skupine, ki napadajo sirski režim, je potrebno dati v koš skupaj z islamsko državo.

Tudi zahod bi moral malo preučiti, ali so vse sile, ki jih ima ta za zmerne, res zmerne. Uporniški Turkmeni vsekakor niso zmerne sile, ampak so čisto isti kot islamska država.Značke prispevka:

Odgovorite
SLOVENIJA

Na današnjo prvo adventno nedeljo se začenja adventni čas, ki za kristjane predstavlja čas pričakovanja in priprave na božič, praznik Jezusovega rojstva.
29.11.2015 - 05:51
Vlada je na dopisni seji sprejela predlog novele zakona za uravnoteženje javnih financ, po kateri bi za dve leti zmanjšali obremenitve tretjega dohodninskega razreda in s tem razbremenili srednji . . .
28.11.2015 - 18:42
Koalicijska stranka SD je v Mariboru obravnavala nov strankin ekonomski program, s katerim želijo razbremeniti srednji razred in spodbuditi delodajalce k zaposlovanju.
28.11.2015 - 14:25
Urad za mladino, ki deluje v okviru ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, bo v letih 2016 in 2017 za sofinanciranje programov mladinskega dela skupaj namenil 2,4 milijona evrov.
28.11.2015 - 12:52
Mineva 150 let od rojstva Janeza Evangelista Kreka, slovenskega politika, sociologa, teologa, pisatelja in publicista.
28.11.2015 - 12:05ČRNA KRONIKA

V noči s petka na soboto se je v kraju Založe v občini Polzela zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 21-letni voznik osebnega vozila.
28.11.2015 - 07:53
Potapljač je v Dravi našel truplo 21-letnega Petra Aplinca, ki so ga pogrešali od četrtka, so sporočili z mariborske policijske uprave.
27.11.2015 - 13:40
Nekdanji veleposlanik Slovenije v Zagrebu Boštjan Kovačič mora državi vrniti 65. 000 evrov, je po okrožnem sklenilo še višje sodišče.
27.11.2015 - 13:12
Okrožno sodišče v Krškem je očima, ki je ob pomoči invalidnega prijatelja spolno zlorabljal svoji pastorki, obsodilo na 23 let zaporne kazni, kar je najvišja tovrstna kazen v Sloveniji.
27.11.2015 - 09:39
Ker se je po pričanju dveh izvedencev iz vrst Slovenske vojske postopek v zadevi Popov končal, bo vojska imenovala delovno skupino, ki bo preverila vse informacije v povezavi s tem - in po potrebi . . .
26.11.2015 - 19:23ZADNJE NOVICE

Otis Johnson je pri 25 letih zaradi poizkusa uboja policista pristal v zaporu. Ko je avggusta lansko leto po 44 letih prišel na prostost, je bil presenečen, kako se je okolje v tem času spremenilo.
Avtor: Dnevnik.si
28.11.2015 - 16:49
Katja Perat in Svetlana Makarovič, verjetno največja slovenska pesnica, kot so jo predstavili, sta v duetu na Pisateljskem odru knjižnega sejma v Cankarjevem domu razglabljali o novi pesniški zbirki Makarovičeve.
Avtor: Dnevnik.si
28.11.2015 - 06:00
Evropska unija bo na prvem vrhu z najdolgotrajnejšo kandidatko za polnopravno članstvo v Uniji, Turčijo, jutri sklenila akcijski načrt za zmanjšanje toka beguncev v Evropo. Po letih zastalega pridružitvenega procesa se Turčiji zaradi pragmatičnosti...
Avtor: Dnevnik.si
28.11.2015 - 00:03
Ko sem še treniral košarko, smo si na Ježici trenerja Petra Brumna delili z reprezentanco gluhih in naglušnih košarkarjev in občasno smo zato na treningih igrali proti njim. Bili so, kot se temu reče, naš priljubljen sparing partner in, vsaj nam,...
Avtor: Dnevnik.si
28.11.2015 - 00:02
Obstajajo tudi politične pravljice. Zgodbe o dobrem in zlu, o nadnaravnih silah in bitjih, o pravičnih kraljih, pretkanih mačehah, strašnih čarovnicah in srečnem koncu. V eni takšnih sta nekoč davno tam spodaj na jugu živeli dve državi, druga...
Avtor: Dnevnik.si
28.11.2015 - 00:01ZADNJE NOVICE

Predstavljajte si dogodek in dve povsem različni interpretaciji. Ne samo, da je to v resničnosti mogoče - nekaj takšnega se je v Sloveniji v četrtek dejansko zgodilo.
29.11.2015 - 07:57
Kakšno popotnico za izlet v ZDA si je pripravila vlada? Slabo
28.11.2015 - 17:30
Upamo, da gre v boju za politične točke zgolj za lapsus ministrice. Upamo. Če ministrica misli resno, v bistvu predlaga večje razslojevanje družbe, več zelo revnih in več bogatejših
28.11.2015 - 13:05
V Sloveniji se morda dogaja čudež - večinsko spoznanje, da visoki davki delajo reveže.
28.11.2015 - 12:59
Sklad Abris Palomo prevzema s kombinacijo dokapitalizacije in izplačila delničarjev
28.11.2015 - 10:04GOSPODARSTVO
SVET

V ponedeljek se bo v Parizu začela dolgo pričakovana podnebna konferenca: prinesla naj bi svetovni podnebni dogovor, ki bi zagotovil omejitev dviga temperature na še vzdržni dve stopinji Celzija.
29.11.2015 - 05:00
V bližini Sindžarja na severu Iraka so našli množično grobišče, v katerem je več kot 120 trupel žrtev samooklicanega kalifata Islamska država.
28.11.2015 - 17:26
Albanci praznujejo dan zastave, na katerega se spominjajo datuma ustanovitve prve albanske države, ki so jo oklicali prav na ta dan pred 103 leti.
28.11.2015 - 15:36
V streljanju na jugovzhodu Turčije je bil ubit Tahir Elçi, odvetnik in aktivist za pravice Kurdov. Po pozivu Stranke ljudske demokracije (HDP) se je v Carigradu zbralo približno 2. 000 protestnikov.
28.11.2015 - 15:06
Več pušk, ki so jih uporabili napadalci v Parizu, je bilo še pred razpadom Jugoslavije izdelano v tovarni Zastava v Srbiji. Puške so bile del pošiljke, ki so jo med drugim dostavili tudi v Slovenijo.
28.11.2015 - 13:26ŠPORT

Anže Kopitar je z dvema podajama igral zelo pomembno vlogo pri zmagi hokejistov Los Angelesa nad Chicagom s 3:2. V podaljšku je odločil Marian Gaborik.
29.11.2015 - 07:14
Najboljši slovenski jadralec Vasilij Žbogar je na svetovnem prvenstvu razreda finn v morju pred Novo Zelandijo osvojil bronasto medaljo. To je njegova prva medalja na SP-ju.
29.11.2015 - 06:26
Boštjan Lederer se bo decembra odpravil na vrh Kilimandžara, čeprav je na invalidskem vozičku in ima oslabljena pljuča. Na podvig se pripravlja tudi s treningom boksa.
29.11.2015 - 05:03
Britanski boksar Tyson Fury je v obračunu za naslov svetovnega prvaka v supertežki kategoriji v Düsseldorfu premagal dolgoletnega "kralja" Vladimirja Klička.
28.11.2015 - 23:25
V 16. krogu Lige INL so SIJ Acroni Jesenice v Zalogu premagale Playboy Slavijo (0:1). Veliko premoč gostov (streli na gol: 13:38) je kronal Andrej Židan.
28.11.2015 - 21:04

sobota, 28.november.2015 - 07:42

Uporniške Turkmene v Siriji bi bilo potrebno izbrisati z obličja Zemlje. Rusija in Sirija bi morali intenzivirati napade na to uporniško skupino in jo uničiti v popolnosti.

Uporniške Turkmene v Siriji bi bilo potrebno izbrisati z obličja Zemlje. Rusija in Sirija bi morali intenzivirati napade na to uporniško skupino in jo uničiti v popolnosti.

RUSIJA IN SIRIJA BI MORALI V POPOLNOSTI UNIČITI UPORNIŠKE TURKMENE. Turkmeni so etnična ločina v Siriji s turškim poreklom. Obstajajo različne ocene, koliko jih je dejansko v Siriji. Po enih ocenah jih je od 750.000 do 1,5 milijona, po drugih pa celo 3,5 milijona. Uporniški Turkmeni so po tem, ko se je katapultiral iz s […]

petek, 27.november.2015 - 08:35

Ali Turčija vseskozi finančno podpira islamsko državo? Rusija je predočila dokaze o turški vpletenosti v naftno trgovanje z islamsko državo.

Ali Turčija vseskozi finančno podpira islamsko državo? Rusija je predočila dokaze o turški vpletenosti v naftno trgovanje z islamsko državo.

RUSIJA JE PREDOČILA DOKAZE RUSIJA VZTRAJA PRI OBTOŽBI, DA TURČIJA TRGUJE Z NAFTO IZ ISLAMSKE DRŽAVE Rusija je postregla z dokazi, po katerih je razvidno, da naftne tihotapske poti islamske države segajo do Turčije. Islamska država ima naftna skladišča tudi v svojem “glavnem mestu” Raki v Siriji. Posnetek uničenja naftnega skladišča v Raki v Siriji. […]

torek, 24.november.2015 - 21:00

TURČIJA JE UMAZALA ROKE ZVEZE NATO: Turška sestrelitev ruskega letala je sramotna. Turčija je po nepotrebnem povzročila smrt dveh ruskih pilotov.

TURČIJA JE UMAZALA ROKE ZVEZE NATO: Turška sestrelitev ruskega letala je sramotna. Turčija je po nepotrebnem povzročila smrt dveh ruskih pilotov.

Pomemben popravek (25.11.2015 ob 14:25): Sirski uporniki so sprva povedali, da so ubili oba ruska pilota, ki sta se nahajala v sestreljenem ruskem vojaškem letalu SU-24. A izkazalo se je, kot je potrdil tudi sam ruski predsednik Vladimir Putin, da je umrl le en ruski pilot v omenjenem letalu, drugega pilota pa so vladne vojaške […]

ponedeljek, 23.november.2015 - 09:37

ZASKRBLJUJOČE: Videoposnetek v arabščini poziva arabske, predvsem sirske begunce, naj za azil zaprosijo v Sloveniji

ZASKRBLJUJOČE: Videoposnetek v arabščini poziva arabske, predvsem sirske begunce, naj za azil zaprosijo v Sloveniji

ZASKRBLJUJOČ REKLAMNI VIDEOPOSNETEK Refugees, welcome to Slovenia Na spletu se je pojavil videoposnetek, ki je neke vrste reklamno sporočilo za begunce, naj pridejo živet v Slovenijo. Videoposnetek je v arabskem jeziku z angleškimi podnaslovi. V videoposnetku so jasno opredeljene vse pravice, ki jih dobijo begunci, ki dobijo azil v Republiki Sloveniji. Če podamo videoposnetek. Reklamni […]

sobota, 21.november.2015 - 07:35

Neizvolitev Klemna Jakliča kot kandidata za sodnika ESČP ni škandalozna, ampak morda celo pravilna odločitev

SLOVENSKA POLITIČNA DESNICA IN VAROVANJE ČLOVEKOVIH PRAVIC STA POJMA, KI PO NAŠEM MNENJU NE GRESTA SKUPAJ. NEIZVOLITEV KLEMNA JAKLIČA KOT ENEGA IZMED KANDIDATOV ZA SODNIKA ESČP NI ŠKANDALOZNA ODLOČITEV DRŽAVNEGA ZBORA, AMPAK REZULTAT ZASKRBLJENOSTI VEČINE POSLANCEV O NJEGOVI PRIMERNOSTI. VEČINO POSLANCEV SLOVENSKEGA PARLAMENTA JE SKRBELA NJEGOVA POLITIČNA OPREDELJENOST, KI BI LAHKO V OČEH POSLANCEV IMELA […]

sreda, 18.november.2015 - 09:19

PRIŠLA JE DOBA MAŠČEVANJA: Rusi, Francozi in Američani so se začeli maščevati islamski državi zaradi nedavnih terorističnih napadov.

PRIŠLA JE DOBA MAŠČEVANJA: Rusi, Francozi in Američani so se začeli maščevati islamski državi zaradi nedavnih terorističnih napadov.

PRIŠLA JE DOBA MAŠČEVANJA RUSKO MAŠČEVANJE ZARADI TERORISTIČNEGA NAPADA NA RUSKO LETALO. Teroristični napad na rusko letalo je sprožil rusko ofenzivo na glavno mesto ISIS-a sirsko mesto Raka. FRANCOSKO IN AMERIŠKO MAŠČEVANJE ZARADI NAPADOV NA PARIZ. Zaradi napadov v Parizu se maščujejo tudi Francozi in Američani. Pred dnevi je svetovno, predvsem pa rusko in egiptovsko […]