Zadnja novica

nedelja, 31.avgust.2014 - 09:17

Kljub grožnjam s sankcijami EU proti Rusiji se mora Ukrajina začeti deliti na dva dela.

Ukrajina se je znašla na točki razpada, a zahodne države, predvsem ZDA in EU, niso sposobne tega uvideti, saj še vedno niso pripravljene spoznati, da so se zadeve spremenile in da je prišel čas sprememb. Vse meje ne bodo mogle obstati kot v času po drugi svetovni vojni in to je jasno vsem razen zahodnim državam, ki niso pripravljene sprejeti dejstva, da je njihova ureditev, katere se oklepajo, postala obsolentna in že preživeta. Ukrajina je ena od držav, ki ob novi ureditvi zagotovo ne bo več nikoli bila takšna, kot je bila poprej. Po našem mnenju bi bila najbolj optimalna razdelitev Ukrajine, kot je prikazana na spodnji sliki.

Rusija mora bolj odločno ščititi svoje interese v Ukrajini, sploh na jugovzhodu Ukrajine, saj ima glede Ukrajine veliko bolj pravilno stališče kot ga imajo zahodne države. Nikoli več se ne bi smelo zgoditi, da ruski uporniki v Ukrajini ostanejo brez podpore Rusije, tudi zaradi tega, ker bi napredovanje ukrajinske vojske na JV Ukrajine pomenilo destabilizacijo in nove nepotrebne žrtve. Ukrajina namreč ne more več obstati kot edinstvena država. Vsakršna večja prisotnost ukrajinske vojske na JV Ukrajine bi pomenila eskalacijo nasilja in povečevanje nestabilnosti. Jugovzhodni del Ukrajine je dejansko postal ruski in Rusija bi morala stremeti k temu, da pod svoje okrilje vzame tisto, kar je njenega, bodisi kot pripojitev v rusko ozemlje, bodisi kot (vsaj začasno) ustanovitev nove državne tvorbe (Severovzhodne Ukrajine, ki bi se lahko poimenovala tudi Nova Rusija), ki bi gravitirala k Rusiji kot narodnostno gledano matični državi. Rusija je malo preveč popuščala zahodu, ki vodi popolnoma napačno politiko do Ukrajine. Rusija mora prenehati s takšno servilnostjo in se mora začeti bolj zavzemati za svoje pravice, še posebej zato, ker je pravica v primeru Ukrajine na njeni strani in ne na strani zahodnih držav, ki nimajo resnih argumentov za vztrajanje pri celovitosti Ukrajine. Ozemeljska celovitost Ukrajine je lahko prisotna zgolj ob predhodni razdelitvi Ukrajine na dva dela. SZ del je lahko celovit, JV del pa naj postane ruski.

JV del Ukrajine bi se lahko povezal v novo začasno državno tvorbo, ki bi se poimenovala Nova Rusija. Ta novonastala država bi gravitirala Rusiji. V prihodnosti pa bi se lahko z Rusijo tudi povezala kot sestavni del Ruske federacije.

Razdelitev_Ukrajine_med_EU_in_Rusijo

 

Še pred dnevi je kazalo, da Rusija izgublja svoj vpliv na jugovzhodu Ukrajine, saj so ukrajinske sile začele nevarno napredovati na vzhod države, a zadeve so se trenutno ponovno začele stabilizirati in ruski uporniki so s pomočjo »zunanjih sil« ponovno začeli prevzemati nadzor nad vzhodom države.

Nevarnost je tako vsaj začasno umaknjena.

Vendar sama situacija je še vedno napeta.

Rusija več ne bi smela dovoliti ponovne dominacije ukrajinskih sil na jugovzhodu Ukrajine, kajti to bi samo povečalo število smrtnih žrtev.

Rusija mora zavzeti trdo stališče glede Ukrajine in se zavzeti za cepitev te države na dva dela.

Svet več ni v situaciji, ko bi se moralo za vsako ceno upoštevati načelo nespreminjanja meja držav, ki velja vse od konca druge svetovne vojne. To načelo je zastarelo. In to je potrebno vedeti.

Napočil je čas sprememb.

Ukrajina ne more več obstati kot država, ki je obstajala do sedaj. To je splošno znano dejstvo.

Ukrajina je v situaciji, ko mora razpasti kot dosedanja država.

Zahod želi vsaj navidezno ohranjati neko ureditev, ki je že preživeta, ohranjati želi načelo nespreminjanja meja, želi ohranjati svoj vodilni status v svetu, ki pa ga izgublja.

Sankcije, ki jih je sprejela EU proti Rusiji lahko kratkoročno povzročijo nevšečnosti tudi Rusiji, a se Rusija ne sme bati efektov teh sankcij, podanih s strani EU.

Dejstvo je, da mnoge države EU dolgoročno nameravajo sodelovati z Rusijo še naprej, ne glede na to, kaj pravijo v Bruslju.

Če bi EU sprejela hujše sankcije zoper Rusijo, bi dolgoročno to pripeljalo do neupoštevanja EU-ja s strani precej držav članic EU. EU bi začela obstajati samo še na papirju.

Torej. Vsaka sankcija EU zoper Rusijo bo dolgoročno pomenila šibitev Evropske unije in ne Rusije.

To naj ima Rusija v mislih, ko bo na prekretnici, kaj storiti, ali se ukloniti sankcijam EU, ali nadaljevati nekaj, kar je neizogibno, to pa je nadaljevanje cepitve Ukrajine na dva dela.

Zahod v odnosu do Ukrajine ne vodi pravilne politike. Politika zahoda je v primeru Ukrajine popolnoma napačna. Zahod živi v zanj ugodni preteklosti, ne zavedajoč se, da je ta minila in da se zadeve močno spreminjajo, pa ne zgolj na področju Ukrajine, ampak marsikje na svetu.

Svet prehaja skozi obdobje transformacije in so zato spremembe čisto normalne.

Rusija je do sedaj zaradi kratkoročnih strahov (strah pred kratkoročno izgubo recimo poslovnih priložnosti ali pred kratkoročno izgubo naklonjenosti posameznih držav Rusiji (izguba ugleda) in podobno) popuščala pred bolj ali manj praznimi grožnjami EU s sankcijami, sedaj je končno začela bolj uveljavljati svoje interese.

Vladimir Putin je v enem od govorov povedal, da si nihče ne želi napadov na Rusijo, saj je ta ena največjih jedrskih sil v svetu. To je res.

Če sami podamo nek hipotetičen črni scenarij, bi Rusija v primeru zaostritve odnosov z Evropo (Natom) najbolj verjetno preusmerila jedrske konice na vsaj šest politično pomembnih ciljev v Evropi.

To so Berlin, Pariz, London, Bruselj (v manjši meri Strasbourg, zato ga nismo upoštevali), Stockholm in Varšava.

To je šesterica politično strateških mest, ki bi najbolj ogrožala ruske interese v primeru najbolj črnega scenarija – oboroženega spopada med EU in Rusijo.

Ta scenarij je seveda samo hipotetičen, da ne bo pomote.

Rusija se je torej začela zavedati, da EU nima te moči, s katero bi lahko uspešno parirala Rusiji v pogledu razvoja ukrajinske krize, niti moralne moči.

Namreč. Vedno se je potrebno vrniti na čas začetka ukrajinske krize. To je nasilna odstranitev demokratično izvoljenega predsednika Janukovića z mesta predsednika Ukrajine.

Evropska unija se vseskozi zavzema za neko demokracijo in volitve. S tem, kar je EU pomagala narediti v Ukrajiini, je dejansko izgubila moralno moč, saj je poteptala tisto, kar najbolj izpostavlja – demokracijo in demokratične volitve.

Torej. EU nima niti ene same stvari, s katero bi lahko upravičila svoje interese, kar zadeva Ukrajina, nima finančne moči, nima vojaške moči in nima moralne moči, niti povezanosti med državami (države EU še zdaleč niso usklajene glede sankcij Rusiji – mnogo držav v EU se počuti ujetnice tistih držav, ki zagovarjajo ukrepe zoper Rusijo, čeprav jih same ne zagovarjajo). Ravno zato se vedno obeša na neko načelo nespreminjanja meja, ker je to edina stvar, na katero se lahko EU nasloni.

EU nima torej praktično nič oprijemljivega, s čemer bi lahko izsiljevala Rusijo.

Zato je precej nenavadno, da se Rusija pusti izsiljevati Evropski uniji.

Zanimivo je, da je EU na čelo Evropskega sveta postavil Donalda Tuska, Poljaka, ki je izrazito nenaklonjen Rusiji.

Evropska unija je očitno na vrh postavila antiruske osebnosti in s tem dala jasno vedeti, kakšen bo njen odnos do Rusije v prihodnosti.

Rusija tudi če bi želela imeti neke dobre odnose z EU, teh ne bo mogla imeti. EU se s sedanjo politično sestavo njenega vrha ne bo nikoli uspela iskreno povezati z Rusijo.

Rusija bi torej že lahko zaznala, da je postal prijateljski odnos EU do Rusije nemogoč, tudi če bi Rusija v celoti popustila glede Ukrajine – v tem primeru bi Rusija doživela posmeh Evropske unije in njenih politikov, sploh tistih, ki so antiruski tipa Poljaki.

Skratka. Prišli smo v situacijo, ko bo potrebno močneje zastopati lastne interese.

Predvsem Rusija bo morala prenehati z defenzivno politiko v odnosu do Ukrajine.

Potrebno se je sprijazniti z dejstvom, da je Ukrajina država, ki bo razpadla, kajti dejansko nima nobene možnosti več obstati kot država, katero smo poznali prej.

Tisti, ki se tega ne zaveda, načrtno zavaja samega sebe. To v veliki meri počnejo zlasti v EU, kjer niso sposobni prepoznati situacije.

Rusija po našem mnenju nikakor več ne bi smela dovoliti, da jugovzhod Ukrajine spet pride pod popolno oblast Ukrajine. To bi bila strateška napaka Rusije.

Zaenkrat so se zadeve ponovno obrnile vsaj delno v prid ruskega prebivalstva na JV Ukrajine, se bo pa videlo, kako bodo zadeve potekale naprej.

Rusiji gre svetovno gledano v prid tudi dejstvo, da so zahodne države trenutno obremenjene še z eno zadevo (ISIL), kar še dodatno šibi njihovo moč, kar zadeva reševanje ukrajinske krize.

Rusija ima glede tega kar nekaj sreče. Ali jo bo izkoristila, se bo pa še videlo.

Bistvo tega članka je torej, naj Rusija ne popušča pri svojih interesih, kar zadeva Ukrajino, še posebej zato, ker zahodne države glede Ukrajine nimajo prav in vodijo popolnoma napačno politiko, česar se očitno niso sposobne zavedati in zato po nepotrebnem ustvarjajo konflikt z Rusijo.Značke prispevka:

Komentarji (1)

 

 1. admin pravi:

  Pri vsem je potrebno povedati še nekaj. Evropska unija je sestavljena kot zveza suverenih držav, vendar dejansko suverenost držav članic EU ni popolna.

  Zato bi pomenilo članstvo celotne Ukrajine v EU odtegnitev Ukrajine od Rusije.

  Dejansko bi EU prevzela celotno ozemlje Ukrajine medse in ga tako uzurpirala.

  Če bi Ukrajina vstopila v EU kot celota, potem bi dejansko pol države (JV del) v Unijo vstopil neprostovoljno.

  Neprostovoljno bi prišlo do uzurpacije ozemlja s strani EU.

  Zgolj pravno gledano bi bile zadeve na videz pravilne, dejansko pa bi šlo za uzurpacijo.

  EU Rusiji očitajo vmešavanje in uzurpiranje JV dela Ukrajine, medtem ko je sama EU pomagala na nedemokratičen način spodnesti obstoječega ukrajinskega predsednika in nastaviti proevropsko začasno ukrajinsko oblast z željo prilastiti si celotno ozemlje Ukrajine, ki bi postalo del Evropske unije.

  Praktično je Evropska unija naredila to, kar sedaj dvolično očita Rusiji.

  Rusija ima po našem mnenju vsakršno pravico JV del Ukrajine pripojiti k sebi. EU je namreč želela pfipojiti celotno Ukrajino in to na totalno nedemokratičen način.

  Prav grozljivo je gledati sprenevedanje evropskih politikov, ki napadajo Rusijo, češ da si prisvaja ozemlje druge države, ko je pa ta ista EU naredila ravno to, na sicer dosti bolj prefrigan način.

  Po našem mnenju Rusi morjo uvideti, da so bili totalno izigrani s strani EU, ki jih sedaj dodatno ponižuje s sankcijami.

  Pri delovanju EU gre za posmehovanje par exellance, kjer je žrtev posmeha ravno Rusija. Res žalostno.

  EU je na primeru Ukrajine res pokazala vso svojo bedo in res neverjetno je, kako se Rusija sploh pusti, da se neka tvorba (EU) tako igra z njenim ugledom in z za Rusijo strateško pomembno državo, to je Ukrajino.

  Dejansko imamo neko tvorbo (EU), ki je pomagala narediti kaos v Ukrajini, sedaj pa se predstavlja kot neka zaščitnica.

  Ukrajinski primer je res tragikomedija pod taktirko EU, največja žrtev te tragikomedije pa je poleg jugovzhodnega dela Ukrajine Rusija.

Odgovorite
SLOVENIJA

Kardinal Franc Rode bo v torek praznoval 80. rojstni dan. Jubilej bo zaznamoval s praznično mašo, ki jo bo daroval v domači župnijski cerkvi v Grobljah pri Domžalah.
21.09.2014 - 09:34
Potem ko je samoimenovanje Alenke Bratušek za kandidatko za evropsko komisarko njeno stranko stalo sodelovanja v vladi, kandidacijski postopek pa preiskuje
20.09.2014 - 17:19
Ob pomniku braniteljev slovenske zemlje na Cerju so šestič zapored praznovali svetovni dan miru. V interesu Slovenije je, da mir nikoli več ne bo ogrožen, je opozoril predsednik države Borut Pahor.
20.09.2014 - 16:03
Festival Stična mladih je letos privabil 7. 000 udeležencev, ki so po navedbah organizatorjev ustvarili odlično vzdušje, pa tudi nekaj vidnih predstavnikov države.
20.09.2014 - 14:52
Ministrstvo za zunanje zadeve je sporočilo, da Slovenija konkretne odločitve glede boja proti Islamski državi še ni sprejela, a hkrati ne more le mirno stati ob strani in opazovati grozodejstev, ki . . .
20.09.2014 - 12:50ČRNA KRONIKA

V kraju Miklavž pri Taboru so v petek zjutraj našli mrtvo 62-letno domačinko, ki jo je pod sabo pokopal traktor. Nesreča se je zgodila že v četrtek.
21.09.2014 - 11:19
30-letni voznici, ki je ponoči iz za zdaj neznanega vzroka zapeljala v Savinjo, se je uspelo rešiti iz avtomobila, a je bil tok reke premočan. Našli so jo mrtvo v strugi Savinje.
21.09.2014 - 08:15
V prometni nesreči, ki se je zgodila v soboto zvečer na lokalni cesti zunaj naselja Slivice, je umrl 82-letni voznik avtomobila. Trčil je v nasproti vozeče vozilo.
21.09.2014 - 07:06
Uvodno poročilo službe za preiskovanje letalskih nesreč in incidentov o letalski nesreči v Divači je pokazalo, da je imel pilot, ki je v nesreči umrl, vsa dovoljenja.
19.09.2014 - 15:19
Na Tolminskem se je zjutraj pri spravilu lesa iz gozda smrtno ponesrečil 38-letni moški iz občine Tolmin.
19.09.2014 - 13:23ZADNJE NOVICE

Gazela savinjsko-zasavske regije je postalo velenjsko podjetje Plastika Skaza, ki razvija in proizvaja izdelke iz visoko tehnoloških materialov, med katerimi so tudi biomateriali in reciklati. Nastalo je leta 1977 in je tipično družinsko podjetje v...
Avtor: Dnevnik.si
22.09.2014 - 00:06
Real Madrid je v prejšnjem tednu odgovoril na številne kritike, ki jih je klub prejel po neprepričljivem začetku nove sezone. V ligi prvakov je Baslu nasul pet golov, še huje pa jo je v domačem prvenstvu odnesel novinec Deportivo. Na stadionu Riazor...
Avtor: Dnevnik.si
22.09.2014 - 00:05
Pikin festival letos praznuje srebrni jubilej, v Velenju pa so ponosni, da je iz enodnevnega dogodka prerasel v največji otroški festival pri nas, pa tudi v tem delu Evrope, saj vsako leto pritegne več kot sto tisoč malih in velikih obiskovalcev....
Avtor: Dnevnik.si
22.09.2014 - 00:04
Slaba banka bo v kratkem pod svoje okrilje dobila tudi posojila, ki so jih ACH odobrile Probanka, Factor banka in Abanka. Dogovor o dolgoročnem reprogramiranju posojil ACH naj bi bil tik pred podpisom, k pospešku pri pogajanjih pa je pomembneje...
Avtor: Dnevnik.si
22.09.2014 - 00:04
Največji dobitnik devetega kroga slovenske nogometne lige je Maribor. Slovenski prvaki so z igralcem manj z 2:1 zmagali v Kopru, potem ko so gostitelji zastreljali enajstmetrovko. Derbi vodilnih Domžal in Olimpije se je končal 0:0. Maribor je tako...
Avtor: Dnevnik.si
22.09.2014 - 00:03ZADNJE NOVICE

Prišlo je do napake.
GOSPODARSTVO

Slaba banka bo v kratkem pod svoje okrilje dobila tudi posojila, ki so jih ACH odobrile Probanka, Factor banka in Abanka. Dogovor o dolgoročnem reprogramiranju posojil ACH naj bi bil tik pred podpisom, k pospešku pri pogajanjih pa je pomembneje...
Avtor: Dnevnik.si
22.09.2014 - 00:04
Davkarija je zaradi 200.000 evrov dolga spravila v stečaj nekdanje podjetje Samida Osmanovića. Zdaj imajo težave z izginulo dokumentacijo, vendar se je Osmanović spretno izognil plačilu globe in zaporu.
Avtor: Dnevnik.si
22.09.2014 - 00:02
V prihodnost zazrto podjetje Melamin je ob 60-letnici postalo tudi energetsko samozadostno. Kot energent po novem uporabljajo zeleno biomaso, ki je je v naših gozdovih trenutno ogromno.
Avtor: Dnevnik.si
22.09.2014 - 00:02
Kovinoplastika Lož od nekdanje dolgoletne vodstvene ekipe Cimosa s predsednikom uprave Francem Krašovcem na čelu terja štiri milijone evrov.
Avtor: Dnevnik.si
22.09.2014 - 00:00
V Dnevniku in na spletni strani www.dnevnik.si je bil 17. 9. 2014 objavljen članek z naslovom »Hit kupil prostore za Drive In na Vrtojbi«.
Avtor: Dnevnik.si
22.09.2014 - 00:00SVET

Pred torkovim začetkom podnebnega vrha ZN-a v New Yorku so po vsem svetu potekali protesti za učinkovitejše ukrepanje proti podnebnim spremembam.
21.09.2014 - 18:56
V Moskvi se je na "pohodu za mir" zbralo več tisoč ljudi, ki so izražali svoje nestrinjanje z ruskim vmešavanjem v spopade na vzhodu Ukrajine.
21.09.2014 - 15:47
V Keniji se spominjajo terorističnega napada na nakupovalno središče v Nairobiju, kjer so islamski skrajneži pred letom dni ubili več kot 60 ljudi.
21.09.2014 - 14:53
Kitajska stopnjuje svojo diplomatsko dejavnost, ki je tokrat usmerjena na sosednje azijske države.
21.09.2014 - 13:59
Politično dogajanje v Franciji je ta konec tedna razburkala napoved nekdanjega predsednika Nicolasa Sarkozyja, da se po dveh letih in pol po porazu na predsedniških volitvah vrača v francosko . . .
21.09.2014 - 13:56ŠPORT

Nogometaši Barcelone tudi po četrtem krogu španskega prvenstva zanesljivo vodijo. Še naprej so stoodstotni, nazadnje pa so v Valencii premagali Levante s 5:0.
21.09.2014 - 21:08
Poljska odbojkarska reprezentanca je izkoristila domač teren in po 23 igralnih dneh drugič po letu 1974 postala svetovni prvak. V finalu je v Katovicah s 3:1 premagala Brazilijo.
21.09.2014 - 20:32
Nogometaši zagrebškega Dinama so na derbiju 9. kroga hrvaškega prvenstva na Kantridi premagali Rijeko (1:2) in se utrdili v vodstvu. Junak je bil Alžirec El Arbi Hillel Soudani.
21.09.2014 - 19:47
Jasmin Kurtić je odločil tekmo 3. kroga Serie A v Bergamu. Njegova Fiorentina je z 1:0 premagala Atalanto. Slovenski reprezentant je zadel dve minuti po vstopu v igro.
21.09.2014 - 18:01
Kanuista Luka Božič in Sašo Taljat sta v dvojcu na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Deep Creeku po izvrstni vožnji osvojila zlato odličje.
21.09.2014 - 17:00

nedelja, 31.avgust.2014 - 09:17

Kljub grožnjam s sankcijami EU proti Rusiji se mora Ukrajina začeti deliti na dva dela.

Ukrajina se je znašla na točki razpada, a zahodne države, predvsem ZDA in EU, niso sposobne tega uvideti, saj še vedno niso pripravljene spoznati, da so se zadeve spremenile in da je prišel čas sprememb. Vse meje ne bodo mogle obstati kot v času po drugi svetovni vojni in to je jasno vsem razen zahodnim […]

četrtek, 19.junij.2014 - 23:02

Miro Cerar je bil leta 1981 na robu smrti. Rešile so ga »zunanje silnice – energije, ki so ga usmerile stran od gotove smrti«.

Miro Cerar je bil leta 1981 na robu smrti. Rešile so ga »zunanje silnice - energije, ki so ga usmerile stran od gotove smrti«.

Pokojna mati Mira Cerarja je verjela, da obstajajo neke silnice, ki so njeno družino leta 1981 obvarovale pred gotovo smrtjo, ko je nekaj zanimivih naključij privedlo do tega, da so odpovedali smrtonosni letalski let na Korziko, let, v katerem so umrli vsi potniki na letalu.  Če bi oče Mira Cerarja upošteval nasvet turistične vodičke, njegov […]

ponedeljek, 16.junij.2014 - 10:26

Rusija bo čisto upravičeno izklopila plin Ukrajincem, če Ukrajina ne plača dolgov

Rusija bo čisto upravičeno izklopila plin Ukrajincem, če Ukrajina ne plača dolgov

Ukrajina je v svoji nacionalistični nespametnosti zaostrila odnose z Rusijo, državo, zaradi katere je uživala velike gospodarske koristi. Med drugim tudi ugodno pridobivanje plina. Za EU je sicer zaskrbljujoče, da večina poti ruskega plina v EU vodi skozi tako nestabilno državo, kot je Ukrajina, zato preseneča, zakaj EU tako nasprotuje Južnemu toku, ki bi se […]

torek, 13.maj.2014 - 11:01

Karl Erjavec: »Slovenija bo branila svoje gospodarske zveze z Rusijo tudi v primeru, če EU uvede ostre sankcije«

Karl Erjavec: »Slovenija bo branila svoje gospodarske zveze z Rusijo tudi v primeru, če EU uvede ostre sankcije«

Karl Erjavec pravi, da se bo Slovenija tudi v primeru ostrih sankcij EU proti Rusiji poskušala izogniti sodelovanju slovenskih podjetij pri teh sankcijah, saj meni, da bi sankcije EU proti Rusiji imele poguben učinek na slovensko gospodarstvo. Karl Erjavec, slovenski zunanji minister, je izrazil zaskrbljenost nad scenarijem, da bi Evropska unija proti Rusiji uvedla močne […]

torek, 13.maj.2014 - 01:43

Donetsk in Lugansk po poti Krima. Bodo šle po isti poti tudi druge pokrajine na JV Ukrajine?

Donetsk in Lugansk po poti Krima. Bodo šle po isti poti tudi druge pokrajine na JV Ukrajine?

Donetsk in Lugansk sta še dve ukrajinski pokrajini, ki bosta šla po poti Krima. Razpad Ukrajine se tako neizogibno stopnjuje. Proces razpadanja Ukrajine se nadaljuje. Po nedavnih referendumih o samostojnosti ukrajinskih pokrajin Donetsk in Lugansk, kjer je večina volivcev prav tako potrdila pripravljenost odcepiti se od Ukrajine, so tamkajšnje oblasti razglasile neodvisnost in Rusijo že […]

sobota, 10.maj.2014 - 09:52

Predsednik Rusije Vladimir Putin na slovesnem obisku na ruskem Krimu

Predsednik Rusije Vladimir Putin na slovesnem obisku na ruskem Krimu

Vladimir Putin je obiskal krimski polotok, ki je pred kratkim postal del Ruske federacije Predsednik Ruske federacije Vladimir Putin je obiskal krimski polotok, ki je pred kratkim postal enakopraven del Ruske federacije. Vladimir Putin je ponosen na dejstvo, da je Krim postal ruski. Rekel je, da se bo leto 2014 v zgodovini zapisalo kot zgodovinsko […]