Zadnja novica

ponedeljek, 27.april.2015 - 08:25

V NLB bi morali narediti čistko na delovnih mestih blizu upravnega odbora. Islamizacija Evropske unije ima vse večji zamah.

 V Evropi prihaja do nevarnega pojava islamizacije in to v najbolj absurdnih primerih človeškega življenja. Ta islamizacija se v Evropi dogaja tudi prek nekaterih podjetij. Težava je predvsem v slabih politikah Evropske unije, ki so pripeljale do tega, da se celo tradicionalni vzorci evropske kulture zamenjujejo z nekimi neumnimi in primitivnimi vzorci iz drugih kultur.

 Bo Evropa ob tako visoki stopnji islamizacije, kot jo je deležna zadnje čase, čez čas spremenila tudi svojo zastavo, da bi zadovoljila versko svobodo muslimanov?

islamska_EU_zastava_DK

Bi lahko zavoljo politične korektnosti tudi slovenska podjetja, recimo banka NLB, začela sprejemati odločitve, ki bi šle v korist zgolj ene od religij?

banka_nlb_logo

Slovenski državljani so že tolikokrat z megalomanskimi količinami denarja reševali slovenske banke, predvsem pa Novo ljubljansko banko, da bi morali imeti nekaj besede pri tem, kdo upravlja to banko.

Pri Novi Ljubljanski banki gre za banko, katero je slovenska politika označila kot strateško podjetje, v katerem bo ohranila zadosten delež, da bo še vedno imela nadzor nad njenim poslovanjem.

Ker je temu tako, bi po našem mnenju morala Slovenija imeti tudi nadzor nad tem, kdo je v banki zaposlen.

Kar zadeva NLB, sami trenutno vidimo problem v kadru Nove Ljubljanske banke, ki svetuje upravi banke.

Na Dossier korupcija močno sovražimo, če nas nekdo napade zaradi naših člankov in nam želi vsiljevati svoje poglede na stvari.

Tako nam je pred dnevi zatežil nek uporabnik Twitterja, ki se ni strinjal z našim člankom na temo svinjskega mesa v obrokih, pripravljenih za begunce, ki pribežijo v Evropsko unijo.

Članek se nahaja na naslednjem naslovu:

Dossier korupcija: EU bi morala muslimanskim beguncem za obroke pripravljati jedi s svinjskim mesom

Razprava z omenjenim kritikom našega članka na Twitterju pa je naslednja.

Pogovor o svinjini v obrokih za priseljence muslimanske veroizpovedi

razprava_svinjsko_meso_za_begunce_1razprava_svinjsko_meso_za_begunce_2

Več kot očitno je, da oseba, ki se je podala v razpravo z nami, ni dojela bistva članka. Najprej sploh nismo vedeli, kdo je ta oseba. Rekli smo si, verjetno je nekdo, ki ima očitno preveč časa in se zato spušča v brezpredmetne pogovore, a kasneje smo vendarle šli malo preverit osebo in ugotovili, da gre za svetovalca uprave Nove ljubljanske banke.

Na Dossier korupcija že nekaj dni obravnavamo problematiko, da nekateri želijo svoje nazadnjaške verske nauke vsiliti tudi preostali populaciji.

O tem smo recimo pisali v naslednjem članku:

Dossier korupcija: Ivica Todorić, pomnite, Slovenija ni islamska država!!!: V Mercatorju so se končno spametovali in ne ponujajo več le 100% govejih čevapčičev.

V članku smo se opredelili proti vsiljevanju vzorcev obnašanja, ki ne sodijo v evropski kulturni prostor, zavoljo neke politične korektnosti in verske svobode.

Ne le, da nekateri želijo zaradi verskih naukov prepovedati svinjino v obrokih, pripravljenih na javnih mestih, ampak želijo celo vplivati na normalne nakupne navade preostalih državljanov, namesto, da bi se sami prilagodili okolju, v katerem so.

V Evropi vlada neka popolnoma bolna miselnost, ki jo promovira predvsem Evropska unija, kjer se je očitno zaredilo veliko profesionalne nesnage, tako med evropskimi politiki kot med strokovnjaki, ki svoje nebuloze želijo vsiliti tudi drugim.

Evropska unija ima v svojih vrstah profesionalne analfabete, ki svoje neumnosti prek Evropskega parlamenta in Evropske komisije vsiljujejo tudi drugim državam.

Tako je v posameznih državah celo postalo politično nekorektno ponujati svinjino in jedi iz svinjskega mesa, češ da to žali verska čustva muslimanov.

Islamske organizacije za človekove pravice so se ponekod v Evropi tako močno izpridile, da so začele pritiskati na lokalne in državne oblasti celo v zadevah, ki so bile do pred nedavnim čisto normalne.

Stanje se je močno poslabšalo predvsem v Veliki Britaniji, poslabšuje pa se tudi na Nizozemskem. Ti dve državi iskreno povedano postajata čedalje manj zgledni za preostalo Evropo.

V teh dveh državah je prišlo do normalnim ljudem nepojmljivih prepovedi, ki temeljijo na politični korektnosti.

Vse se tičejo podobe svinje (prašiča) in konzumacije svinjskega mesa. V islamski religiji prašiča dojemajo kot nečisto žival, katere se ne sme konzumirati. Muslimani, ki so znani po svoji fundamentalnosti in nagnjenosti k primitivističnemu dojemanju lastne religije, so šli v svojih primitivnih pogledih še dlje. Ne le, da želijo prepovedati jesti svinjino, ampak so začeli na evropske oblasti in podjetja pritiskati tudi z namenom, da bi te prepovedale kakršno koli upodobitev prašiča.

Če podamo samo nekaj prepovedi, od katerih večina prihaja iz državnega skropucala imenovanega Velika Britanija, oziroma Združeno kraljestvo, torej iz države, ki od zgledne države vse bolj postaja sramota Evropske unije, ki bi jo bilo potrebno doživljati kot primer prodane države.

David Cameron je premier države, ki je postala sramota Evropske unije, države, ki se ni sposobna zavzeti za lastno kulturo in se je poceni prodala.

david_cameron_Wikipedia

Če podamo nekaj restrikcij iz Velike Britanije.

Ena največjih svetovnih založb Oxford University Press je podala prepoved omenjanja prašičev in izdelkov iz svinjskega mesa v pravljicah za otroke, saj naj bi to žalilo verska čustva muslimanov. Prepovedano je omenjati tudi besedo »klobasa«, če se s tem aludira na klobase iz svinjskega mesa.

Daily Mail: Oxford University Press bans sausages and pigs from children’s books in effort ‘to avoid offence’: Bizarre clampdown branded ‘nonsensical political correctness’

Times of Israel: UK politicians mock publisher over ban on pigs in books

Veriga lokalov s hitro prehrano se je po konstantnem napadanju s strani muslimanov, ki so se obregnili ob ponudbo jedi, odločila iz ponudbe odstraniti vse svinjsko meso in po novem začeti prodajati le halal hrano, torej meso, ki je pripravljeno po muslimanskih tradicionalnih običajih.

Daily Mail: Subway removes ham and bacon from nearly 200 stores and offers halal meat only after ‘strong demand’ from Muslims

Nekatere banke so prepovedale hranilnike za denar v obliki prašičkov. Pri tem je potrebno povedati, da je ravno oblika prašička evropska tradicionalna podoba za hranilnike, a očitno se je nekaterim bankam zdelo sporno ponujati otrokom hranilnike v prašičji podobi, ker bi lahko tako užalili verska čustva nekaterih muslimanov.

Theage.com: Piggy banks ‘offend UK Muslims’

ReligionNewsBlog: Banks fear piggy banks offend Muslims

Podobno so se odločili tudi v banki na Nizozemskem Fortis. V banki so se sicer izgovorili, da so hranilnik v obliki prašička ukinili, ker se je temu izdelku iztekla njegova življenjska doba. To je sicer priročen izgovor podjetij.

Free Republic: Netherlands: Fortis Bank Bans Piggy-Banks to Please Muslims

Zadeve so šle v Veliki Britaniji že tako daleč, da so neko družino, ki je prepevala pesem iz risanke Pujsa Pepa, vrgli ven iz avtobusa. Prepevanje pesmi je močno ujezilo eno od muslimanskih sopotnic v avtobusu, ki je družino obtožila rasizma in od voznika avtobusa zahtevala, naj vrže »rasistično« družino ven iz avtobusa. Ta se je postavil na stran muslimanke in rekel družini, naj gre ven iz avtobusa, da ne zadržuje prometa. Rasizem so muslimani utemeljevali s tem, da prepevanje pesmi iz risanke Pujsa Pepa nasprotuje prepovedi prašičev, kot to narekuje muslimanska religija.

Daily Mail: Couple singing Peppa Pig tune to toddler ‘forced off bus after complaints they were being racist’ because it goes against Muslim pork ban 

Zaradi nespametnih prepovedi v Veliki Britaniji so se oglasili tudi nekateri kritiki le teh, tudi med karikaturisti.

Karikatura, ki kritizira prepovedovanje prašičje podobe v javnosti

prasicek_caka_na_odstrel

V ZDA je ena od organizacij, katero vodi musliman, pod pretvezo skrbi za zdravje arabskih otrok v ZDA, natančneje za preprečevanje debelosti med muslimanskimi otroci v ZDA, izdala smernice o prepovedi omembe svinjine v knjigah. Kritiki takšne odločitve so rekli, da prepoved omembe svinjine nima nič z bojem proti debelosti med ameriškimi muslimani.

Frontpagmag: Ban Mention of Pork in Dearborn Schools to Prevent Muslim Obesity?

Primerov je še veliko. Za konec podajamo še primer, ki je naravnost grozljiv. Podali pa smo ga že v enem prejšnjih člankov. Muslimani niso le proti prašičem, ampak so v veliki meri tudi proti Židom. Tako je predvsem v Franciji mogoče opaziti veliko povečanje antisemitizma. Židje so v nekaterih četrtih Pariza, ki so postale pretežno muslimanske, tarče groženj in poniževanja že če nosijo na glavi svojo čepico kipah. Muslimani izvajajo praktično popoln rasizem nad Židi. Francoskega predsednika Francoisa Hollanda to seveda ne zanima, ker je preveč zaseden s tem, da soli pamet drugim državam, namesto da bi se zamislil nad stanjem v svoji lastni državi. Torej. Tudi v Franciji se atmosfera močno primitivizira.

V Franciji so še posebej na udaru prebivalci judovske veroizpovedi, ki jih muslimani naravnost sovražijo, zaradi česar so ti pogosto tarče nestrpnosti.

Če se vrnemo na slovenski primer. Oseba, ki nas je napadla prek Twitterja, je Mitja Učakar, ki se predstavlja kot svetovalec uprave banke NLB in tudi kot prostočasni (hobi) psiholog (karkoli bi že to pomenilo). Glede na to, da gre pri NLB za strateško državno banko, je po našem mnenju precej pomembno, kakšni so vplivi na to banko.

Glede na to, da je v Sloveniji uživanje svinjskega mesa najbolj normalna stvar, saj je Slovenija del evropskega kulturnega prostora, bi se morala uprava NLB kot strateška slovenska banka, zamisliti, kakšne svetovalce ima in z določenimi svetovalci opraviti pogovore, ali imajo ti zaradi svojih zgrešenih prepričanj kakršnekoli zadržke glede posameznih stvari.

Mitjo Učakarja bi bilo potrebno vprašati, ali ima zaradi nekega (po našem mnenju nezdravega) pogleda na človeško sobivanje, morda zadržke glede recimo hranilnikov v obliki prašiča in ali bi njegova miselnost lahko povzročila podajanje takšnih nasvetov upravi NLB, ki bi načrtno zatirale posamezne za slovensko kulturno območje normalne prakse zavoljo nekih religioznih restrikcij. Če bi bil njegov odgovor pritrdilen, bi ga sami na mestu uprave opozorili, da spremeni svoje mnenje, ali pa se poslovi z mesta svetovalca uprave NLB.

Že primeri iz Velike Britanije in Nizozemske kažejo, da lahko tudi v bankah pride do kontaminacije uprav teh bank z neko restriktivno miselnostjo prek recimo svetovalcev, ki niso sposobni širšega pogleda na kakšne stvari.

Ob takšnih svetovalcih kot jih ima trenutno NLB se lahko upravičeno bojimo tega, da bi se sprejemale totalne neumnosti zaradi neke kao politične korektnosti tudi v Sloveniji.

Mitji Učakarju svetujemo, da si prebere komentar na enega od člankov, ki govori o nesmiselnih prepovedih svinskega mesa. Komentar dokazuje to, da so tudi nekateri muslimani proti tovrstnim prepovedim. Mitja Učakar bi zato moral resno premisliti o pravilnosti svojega razmišljanja, kajti le to ni dobro in ni sprejemljivo (po našem mnenju) za nekoga, ki svetuje upravi največje slovenske banke, ki mora dajati pozitivne zglede prebivalstvu Slovenije.

Upamo, da bo Mitja Učakar uvidel, da je njegovo razmišljanje glede omenjene problematike napačno in da ga bo moral spremeniti.

mnenja_ljudi_na_temo_prepovedi_prasicev

Ravno zaradi vsega tega, kar se dogaja, se sami tudi zavzemamo za to, da se razbije mit o prašičih kot umazanih živalih med muslimani, ki pridejo v Evropo, saj ne le, da se muslimani v Evropi te totalne bedarije, ki ji jo narekuje njihova religija, držijo kot pijanec plota, ampak pod pretvezo verske svobode takšne neumnosti celo želijo vsiliti drugim.

Tako prihaja do popolnoma nepotrebne islamizacije Evrope, ki je, glede na to, kakšne neumne restrikcije se uvajajo, izrazito škodljiva.

Evropska unija je na žalost tako nespametna in neumna skupnost politikov, da je sposobna lastno kulturo podrediti totalnim neumnostim drugih kultur.

Dolgoročno to vodi v propad osnovne evropske ideje. Sami krivce za takšno slabo stanje vidimo tudi v nekaterih evropskih politikih. Eden od teh je nekdanja evropska komisarka Viviane Reding. Ta ženska je bila po našem mnenju ena najbolj škodljivih političark Evropske unije, ki na srečo več ni v Evropski komisiji. Ravno v času, ko je bila ona evropska komisarka, se je v EU zgodilo največ takšnih neumnosti. To pa zato, ker je EU spodbujala takšen nezdravi razvoj evropske družbe in človekovih pravic.

Sami bi na mestu EU naredili popolno revizijo delovanja Viviane Reding znotraj Evropske komisije in izničili vse slabe stvari, ki so bile narejene v EU zaradi te po našem mnenju izrazito problematične luksemburške političarke.

Dejstvo je, da Evropa v želji po izkazovanju neke visoke stopnje spoštovanja človekovih in verskih pravic dosega ravno nasprotne učinke, katerih posledica je ta, da se Evropejcem vsiljujejo totalne neumnosti iz kulturnega okolja priseljencev, namesto da bi se priseljenci prilagodili kulturnemu okolju Evrope.

Takšen nezdravi razvoj vodi v to, da bo v prihodnje zavoljo nekaterih primitivnih skupin čedalje manj pravic v Evropi, namesto da bi jih bilo več. In to je živa katastrofa.Komentarji (5)

 

 1. admin pravi:

  Sicer se na internetu pojavljajo tudi informacije, da gre pri primeru prepovedi hranilnih prašičkov v nekaterih angleških medijih za novinarsko raco, katere cilj je preveriti islamofobijo v medijih.

  Ne ve se, kaj od tega je res.

  Morda so nekateri tudi zaradi želje ustaviti gonjo proti muslimanom načrtno začeli govoriti, da je zgodba o prepovedi novinarska raca, ko so ugotovili, kako neumno je izpadla ta nesmiselna prepoved. Torej.

  Novinarska raca je lahko ravno informacija o tem, da je informacija o prepovedi hranilnih prašičkov novinarska raca.

  Pri muslimanih, ki so znani po skrajnem primitivizmu v marsikaterem pogledu, namreč prepoved hranilnih prašičkov ne bi bila popolnoma nič nenavadna.

  Karkoli je že res, niti ni pomembno, saj je veliko drugih primerov, kjer pa so prepovedi resnične.

  V primeru banke Fortis na Nizozemskem pa gre zagotovo za resnično zgodbo o prepovedi hranilnih prašičkov, verjetno pa je tudi v zgodbi iz Velike Britanije veliko resnice in verjetno obstajajo tudi v Veliki Britaniji marsikateri muslimani, ki bi želeli doseči prepoved hranilnih prašičkov.

  Potrebno je vedeti, da nekateri pač preizkušajo, koliko si lahko privoščijo. Če ugotovijo, da so naredili neumnost, pa se potem začnejo izgovarjati, češ da niso resno mislili in podobno. Tudi v navideznih šalah je lahko kdaj veliko resnice.

 2. admin pravi:

  Srhljivo: Na Danskem so muslimanski otroci kamenjali prašiča do smrti v agrikulturnem muzeju.

  V enem od naravnih centrov z domačimi živalmi, ki je bil postavljen zato, da prebivalci, predvsem otroci lahko vidijo in se seznanijo z različnimi domačimi živalmi, so bili prisiljeni odstraniti domače prašiče iz ograd, saj so jih otroci muslimanske veroizpovedi konstantno maltretirali in vanje metali kamenje. Prašiče so odstranili po tem, ko so muslimanski otroci enega od prašičkov kamenjali do smrti.

  Prašiči so bili od vseh živali v agrikulturnem muzeju najbolj priljubljene živali za večino prebivalstva, razen očitno za muslimane.

  Islam versus Europe: Denmark: Muslim children stone pigs to death

  Ekstra Bladet: Indvandrerdrenge stenede grise på naturcenter

  To je še en dokaz, ki dokazuje, zakaj je potrebno muslimane načrtno prevzgojiti in zatreti mit o prašičih, ki jim ga narekuje njihova skrajno nazadnjaška religija.

  Očitno se v Evropi redi en izrazito primitiven živelj, ki je verjetno še hujši od muslimanov v kakšnih islamskih državah.

  Ob takšnih informacijah ne presenečajo dejstva, da so med muslimani, ki se borijo na področju Sirije in še nekaterih drugih držav, najbolj krvoločni predvsem borci, ki so bili vzgojeni v zahodnoevropskih državah.

 3. admin pravi:

  Iz Velike Britanije izhaja še ena totalno nora zgodba.

  Proizvajalec igrač je v igrači, ki predstavlja kmetijo, iz nabora živali izključil prašiča. Razlog naj bi bil v tem, da so se nekateri muslimani pritoževali nad prisotnostjo prašiča na kmetiji.

  Prašićka kot igračo so sicer odstranili, še vedno pa obstaja na farmi tudi zvok kruljenja prašiča.

  Zgodba je prišla na plano potem, ko je mati svojemu otroku kupila igračo. Otrok (deklica) je med igranjem pogrešal tudi prašiča, zato se je mama pozanimala pri proizvajalcu, zakaj ni prašiča na kmetiji. Proizvajalec igrač je povedal, da je prejel veliko pritožb strank, ki so bile proti temu, da se na kmetiji nahaja tudi prašič, zato so se iz verskih razlogov odločili umakniti prašiča iz kmetije.

  Več o tej bizarni zgodbi si preberite spodaj.

  The Atheist Conservative: Britain submits to Islam

 4. admin pravi:

  Ugotovili smo, da pri prikazu razprave Twitter ni podal čisto vseh tweetov iz razprave. Tako podajamo še nekatere manjkajoče tvite, da nam ne bi kdo očital, da smo kaj namerno izpustili, ker to ne drži, ampak so izpuščeni slučajno. Manjkajoče tvite smo podali poleg nekaterih že objavljenih, da jih lahko bralci pravilno umestijo v razpravo.

  Razprava o svinjskem mesu za begunce: Manjkajoči tviti

  Bistvo našega zagovarjanja testa, ki je omenjen v tem tvitu, je v tem, da se ugotovi stopnjo islamske fundamentalnosti beguncev, ravno s ciljem, da se preprečijo situacije, ki smo jih opisovali v tem članku (vključno z našimi dodatnimi komentarji pod člankom).

  Skratka. Potrebno je poskrbeti za zmernost islamske populacije v Evropi, ki mora sprejeti kulturne in tudi kulinarične vzorce, ki veljajo v Evropi.

Odgovorite
SLOVENIJA

Premier Miro Cerar naj bi javnosti sporočil odločitev o izboru kandidata ali kandidatke za ministra oziroma ministrico za izobraževanje, znanost in šport.
28.04.2015 - 06:13
" S takim okupatorjem nobeno sodelovanje ne more biti dovoljeno in je zavržno dejanje ," je na osrednji slovesnosti ZZB-ja NOB-ja povedal slavnostni govornik Bogdan Osolnik.
27.04.2015 - 06:26
" Problemi so zlasti v primerih, ko so kovinski spomeniki ukradeni ali ko so spomeniki namerno močno poškodovani in potrebni celovite obnove ," o vzdrževanju kulturne dediščine, povezane z NOB-jem, . . .
27.04.2015 - 04:40
Vlada ima rekordno nizko podporo javnosti: podpira jo 23,4 odstotka vprašanih.
26.04.2015 - 18:56
V Šempetru pri Gorici je ob 70. obletnici osvoboditve potekala osrednja primorska prireditev z naslovom Svoboda je zasijala.
26.04.2015 - 12:25ČRNA KRONIKA

Kot zdaj kaže, bo nekdanji predsednik uprave Igor Bavčar 30. aprila vendarle začel prestajati sedemletno zaporno kazen. A so presenečenja še vedno možna.
28.04.2015 - 09:36
V nedeljo zvečer je na Bregu ob Savi v kranjski občini zaradi hudih poškodb v prometni nesreči umrl 17-letni motorist iz Škofje Loke.
27.04.2015 - 08:03
Ustavno sodišče je razveljavilo obsodilne sodbe v zadevi Patria in primer vrnilo na prvo stopnjo v ponovno odločanje, je zapisano v tiskovnem sporočilu ustavnega sodišča.
23.04.2015 - 10:21
Ljubljanski policisti so v torek popoldne pri posredovanju na Društveni ulici ugotovili, da je bil zaboden 27-letni Ljubljančan, ki pa po podatkih policije ni več v smrtni nevarnosti.
22.04.2015 - 10:42
Osumljeni za umor direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika, Milko Novič, po odločitvi vrhovnega sodišča v priporu ostaja vsaj še mesec dni.
21.04.2015 - 16:52ZADNJE NOVICE

Tekmovalka iz žepne kneževine Liechtenstein Tina Weirather je zmagovalka predzadnjega smuka za svetovni pokal alpskih smučark v Garmisch-Partenkirchnu. Druga je bila Avstrijka Anna Fenninger (+0,51), tretje mesto je pripadlo Slovenki Tini Maze...
Avtor: Dnevnik.si
07.03.2015 - 16:27
Biatlonci so na svetovnem prvenstvu v Kontiolahtiju opravili s prvo posamično preizkušnjo. Moški sprint na 10 km je dobil Norvežan Johannes Thingnes Boe (24:12,8/1), ki je za 12,1 sekunde (1 kazenski krog) ugnal Kanadčana Nathana Smitha, tretji je...
Avtor: Dnevnik.si
07.03.2015 - 14:00
V Rusiji so v povezavi z umorom opozicijskega politika Borisa Nemcova prijeli dve osebi, sta poročala tako ruska televizija Rossiya-24 kot tudi agencija Interfax.
Avtor: Dnevnik.si
07.03.2015 - 11:00
Moštvo severnoameriške košarkarske lige NBA Miami Heat je v noči na soboto gostovalo pri Washington Wizards in izgubilo z minimalno razliko 97:99. Ob odsotnosti Dwyana Wada in Luola Denga je bil prvi strelec Miamija Goran Dragić, ki je v 29 minutah...
Avtor: Dnevnik.si
07.03.2015 - 10:38
V vinski kleti Vinakoper so malvazijo za najprestižnejšo linijo capo d'istria potrgali konec septembra z 21 let starih trt. Po 12-urni hladni maceraciji je mošt pri kontrolirani temperaturi s selekcioniranimi kvasovkami zavrel v 225-litrskih sodčkih...
Avtor: Dnevnik.si
07.03.2015 - 06:00ZADNJE NOVICE

Učenci in študentje prek interneta iščejo in si izmenjujejo učno snov, vsi beremo spletne časopise, iščemo informacije o naših hobijih in izdelkih ali storitvah, ki jih potrebujemo, kupujemo, mimogrede pogledamo še za vremensko napoved - in to je to
28.04.2015 - 08:30
Rok Pikon in Karel Lipnik preverjata, kaj bomo v četrtek, ko se izteče rok za oddajo nacionalnega reformnega programa in programa stabilnosti, poslali v Bruselj
28.04.2015 - 08:00
Modni trendi so se obrnili na glavo. Kako?
28.04.2015 - 07:15
Direktor največje evropske zavarovalnice in družbe za upravljanje premoženja Allianz in direktor največjega upravljavca premoženja na svetu BlackRock sta posvarila pred vlaganjem v Evropi.
27.04.2015 - 20:30
Lumar je sredi aprila sodeloval na 19. mednarodni konferenci o pasivni gradnji v Leipzigu. Nosilni temi letošnje konference sta bili trajnost in ekonomičnost pasivne gradnje.
27.04.2015 - 20:30GOSPODARSTVO
SVET

Rusija bo parado, ki bo 9. maja na Rdečen trgu v Moskvi, izkoristila za predstavitev novega glavnega tanka svojih oboroženih sil T -14, ki se ga je že prijelo ime Armata.
28.04.2015 - 09:54
Na dan pogreba Freddieja Graya, še ene žrtve rasnega nasilja policije, so v Baltimoru izbruhnili hudi nemiri, zaradi katerih je guverner države Maryland Larry Logan uvedel izredne razmere.
28.04.2015 - 09:23
Na severu BiH-a je oboroženi moški napadel policijsko postajo v Zvorniku in ubil policista, dva pa huje ranil. Policija trdi, da je šlo za teroristični napad.
28.04.2015 - 07:41
Zaradi počasnega odziva nepalske vlade je več sto Nepalcev začelo z golimi rokami odkopavati nasutje, pod katerim so njihovi ljubljeni.
28.04.2015 - 06:06
Med 60 Slovenci, ki ostajajo v Nepalu, sta tudi Matjaž Pinter in Eva Pivač, mladi par, ki je v državi opravljal antropološko raziskavo.
28.04.2015 - 04:06ŠPORT

Na namiznoteniškem svetovnem prvenstvu Sužouju je Manca Fajmut v 1. krogu glavnega dela premagala Rusinjo Julijo Prohorovo in se uvrstila med 64 najboljših na svetu.
28.04.2015 - 09:57
Nogometaši Bournemoutha so si prvič v 125-letni zgodovini kluba priborili nastop v Premier league. Napredovanje v elito so si zagotovili z zmago nad Boltonom (3:0).
28.04.2015 - 09:24
Ob odhajanju na SP 2015 sta glede Slovenije kristalno jasni dve stvari: risi še na nobenem svetovnem prvenstvu niso bili močnejši, a cilj vseh je najprej obstanek.
28.04.2015 - 09:03
Slovenska hokejska reprezentanca bo letos osmič nastopila na svetovnem prvenstvu elitne divizije. Zadnja zmaga v najmočnejšem rangu svetovnega hokeja je stara štiri leta.
28.04.2015 - 07:59
Košarkarji Portlanda so z 99:92 na domačem parketu ugnali Memphis ter v seriji izid znižali na 3:1. Pri Grizlijih je Beno Udrih zaigral po poškodbi gležnja in dal 13 točk.
28.04.2015 - 06:36

ponedeljek, 27.april.2015 - 08:25

V NLB bi morali narediti čistko na delovnih mestih blizu upravnega odbora. Islamizacija Evropske unije ima vse večji zamah.

V NLB bi morali narediti čistko na delovnih mestih blizu upravnega odbora. Islamizacija Evropske unije ima vse večji zamah.

 V Evropi prihaja do nevarnega pojava islamizacije in to v najbolj absurdnih primerih človeškega življenja. Ta islamizacija se v Evropi dogaja tudi prek nekaterih podjetij. Težava je predvsem v slabih politikah Evropske unije, ki so pripeljale do tega, da se celo tradicionalni vzorci evropske kulture zamenjujejo z nekimi neumnimi in primitivnimi vzorci iz drugih kultur. […]

sobota, 25.april.2015 - 18:14

Ali bo Bašar al Asad kmalu umrl?

Ali bo Bašar al Asad kmalu umrl?

Bašar al Asad bo moral biti pazljiv, saj se lahko zgodi, da bo kmalu sklaten z oblasti. Ne vemo zakaj, ampak imamo nek občutek, da se približuje skorajšnja smrt Bašarja al Asada. Kot da bi se v Siriji pripravljal teren za njegovo eliminacijo. Sicer ne vemo, ali ta smrt Bašarja al Asada pomeni dejansko smrt, […]

petek, 24.april.2015 - 18:09

V Ratečah, Kranjski Gori, italijanskem Trbižu in na avstrijskem Koroškem so zaradi beguncev iz Afrike zagnali rdeči alarm.

V Ratečah, Kranjski Gori, italijanskem Trbižu in na avstrijskem Koroškem so zaradi beguncev iz Afrike zagnali rdeči alarm.

Severni Italijani, Avstrijci in Slovenci so zaradi načrtov Italije, ki želi begunske centre za afriške begunce zgraditi ob meji z Avstrijo in Slovenijo, zagnali rdeči alarm. Bojijo se, da jih bodo preplavile množice beguncev, ki bodo uničile njihov turizem. Zadeve v zvezi z afriškimi begunci postajajo vse bolj napete. Italijanske oblasti so se namreč sprva […]

četrtek, 23.april.2015 - 23:24

EU bi morala muslimanskim beguncem za obroke pripravljati jedi s svinjskim mesom

EU bi morala muslimanskim beguncem za obroke pripravljati jedi s svinjskim mesom

Z jedmi s svinjskim mesom bi EU morala preverjati, ali so begunci, ki prihajajo v Evropo, pripravljeni sprejeti evropsko kulturo in kulinariko. V Evropi je veliko govora o beguncih in o tem, kako poskrbeti za njihovo nastanitev na področju Evrope. Begunci v Evropo pogostokrat pridejo s ciljem zaživeti boljše, bolj bogato življenje brez vojn. Vendar. […]

četrtek, 23.april.2015 - 10:24

Ivica Todorić, pomnite, Slovenija ni islamska država!!!: V Mercatorju so se končno spametovali in ne ponujajo več le 100% govejih čevapčičev.

Ivica Todorić, pomnite, Slovenija ni islamska država!!!: V Mercatorju so se končno spametovali in ne ponujajo več le 100% govejih čevapčičev.

Še donedavnega slovenski ponos Mercator je odprl piknik sezono z govejimi čevapčiči. V reklami je še posebej navedel, da je v čevapčičih samo in samo le goveje meso. Zadnje čase smo ob spremljanju Mercatorjeve akcijske ponudbe ostali zelo neprijetno presenečeni, ker je Mercator v Sloveniji promoviral novo piknik sezono in ob tem že prav nadležno […]

torek, 21.april.2015 - 00:03

EU bi morala sprostiti solidarnostne poti beguncev do Švedske in Velike Britanije

EU bi morala sprostiti solidarnostne poti beguncev do Švedske in Velike Britanije

EU bi morala sprostiti solidarnostne poti beguncev do Švedske in Velike Britanije Sredozemlje so kot cunamiji začeli preplavljati valovi beguncev, ki v Evropo prihajajo iz držav, ki so prizadete z vojnami, lakoto, pa tudi s preveliko rastjo prebivalstva (ki je tudi eden od razlogov za naraščanje konfliktov, saj več prebivalstva pomeni večje potrebe, kar vodi […]