Zadnja novica

ponedeljek, 26.september.2016 - 17:00

Boji v mestu Alep se morajo nadaljevati v vsej svoji veličini

Vojna v Alepu se mora nadaljevati. Premirje ne koristi svojemu namenu.

Rusija in sirski režim ne bi smela popustiti pritisku zahodnih držav, saj bi prehitro premirje imelo kontraproduktivne učinke na zagotovitev stabilnejšega miru v Siriji oziroma na področju Alepa.

Položaj bojev v Alepu na dan 26.9.2016. Za povečavo kliknite na sliko.

polozaj_bojev_v_alepu_26_09_2016_wikipedia

Na Dossier korupcija smo že avgusta prek Twitterja povedali, da je vzpostavitev premirja v Alepu napačna poteza, ki bi prinesla le podaljšanje vojne v tem sirskem mestu.

Tviti Dossier korupcija o premirju na področju Alepa.

dk_on_ceasefire_in_aleppo

Preprosto bi premirje omogočilo nasprotni strani in tudi terorističnim skupinam, da okrepijo svoje vrste.

Ta naša svarila so se sedaj pokazala za točna.

Takoj po tem, ko se je pred okoli dvema tednoma vzpostavilo premirje in so po tem premirju ameriška letala bombardirala položaje sirske vojske ter ubila 62 sirskih vojakov, ki so tedaj še (očitno edini) spoštovali premirje, so militantne skupine, ki jih podpirajo tudi zahodne države, ter Islamska država, začele z ofenzivo na položaje sirske vojske.

Sirska vojska in Rusija nista mogli stati kar križem rok in gledati, kako jih pod pretvezo lažnega premirja uničujejo sovražne skupine, zato sta morali tudi sami odstopiti od premirja.

Na žalost se je zgodilo ravno to, na kar smo opozorili v naših tvitih, ki smo jih zapisali v angleščini.

Sedaj še enkrat ponavljamo.

Premirje v Alepu ne bi imelo nobene velike koristi za vzpostavitev miru v Siriji, zato je potrebno boje v Alepu izpeljati do konca, tudi skozi intenzivnejše vojaške udare.

Bojevanje v Alepu je prišlo v ključno fazo in v tej fazi bo vojna najbolj intenzivna.

Diplomacija bi morala še počakati z mirovnimi pobudami, prav tako pa bi se morala vzdržati obtoževanja glede vojnih zločinov, ki samo povečujejo napetosti v mednarodni skupnosti.

Vojno v Alepu je potrebno izpeljati, ne glede na to, kako grozno se to sliši, še posebej za Evropsko unijo, ki se neskončno boji ponovne eskalacije begunske krize, ki maje temelje obstoječim političnim oblastem v njenih državah članicah.

Stanje v Alepu je sedaj namreč takšno, da je možna le vojaška rešitev.

Vsako premirje bi vojno stanje le še podaljšalo, vsekakor pa ne bi prineslo rešitve v obliki miru, saj je več kot očitno, da se nasprotne strani v Alepu niso željne pogovarjati o miru, ampak vsako premirje izkoristijo za okrepitev svojih položajev in napadanje nasprotne strani.

Sami intenziviranje vojne v Alepu trenutno vidimo kot najboljšo rešitev. Mirne rešitve žal ni mogoče doseči.

Delo: Goreči Alep v poslednjih vzdihljajih: sirsko Sarajevo in Guernica

Deutsche Welle: Russia dismisses war crimes claims as Aleppo campaign continuesZnačke prispevka: ,

Komentarji (3)

 

 1. admin pravi:

  V ALEPU SE ZAČENJA VELIKA OFENZIVA

  SIRSKE VOJSKE

  VELIKA OFENZIVA: Sirska vojska poziva prebivalce na vzhodu Alepa, da zapustijo ta predel; Množične dezertacije med sirskimi uporniki, ki bežijo v Turčijo.

  Sirska vojska je prebivalce na vzhodu Alepa, ki stanujejo na področjih, ki jih imajo v rokah sirski uporniki, pozvala, naj čim prej zapustijo svoje domove.

  Poziv je podan zato, ker namerava sirska vojska na tem področju izvesti veliko vojaško operacijo s ciljem zavzetja teh predelov Alepa iz rok upornikov.

  Ob tej novici je zanimiva tudi novica o množičnih dezertacijah iz vrst sirskih upornikov, gre predvsem za poveljnike uporniških enot, ki so odložili orožje in se podali v beg v sosednjo Turčijo, saj se zavedajo, da bodo poraženi. Eden od poveljnikov Svobodne sirske vojske FSA (zmerni uporniki) je zaradi dezertacij obtožil poveljnike enot, ki so bili povezani s FSA. Rekel je, kje so sedaj tisti verski voditelji uporniških vojaških enot, ki so govorili, da so blizu Bogu, sedaj pa so pobegnili. Obtožil jih je, da so na bojiščih kradli denar od tamkajšnjih ljudi in so trgovali s sirsko krvjo, sedaj, ko je postalo kritično, pa so pobegnili in zapustili Sirijo.

  FARS: Syrian Army Urges Remaining Civilians to Leave Eastern Districts of Aleppo City

 2. admin pravi:

  Mednarodna skupnost mora za nekaj časa zamižati na obe očesi in pustiti, da se ofenziva v Alepu odvije v svoji smeri. Vsake smrti in zadete stavbe se ne sme potencirati. Nobena vojaška operacija pač ne mine brez posledic.

  Iz Alepa prihajajo poročila o določenih smrtnih žrtvah zaradi ofenzive.

  Vedeti je potrebno, da vsaka večja vojaška akcija za seboj potegne nekaj kolateralne škode.

  To je potrebno vzeti v zakup, kakorkoli se to neprijetno sliši.

  Potrebno je vedeti, da je vseeno, če je v kratkem času skoncentrirano nekoliko več smrti ali pa je to isto število smrti razpotegnjeno v večjem časovnem obdobju.

  Rezultat je podoben, le vojno stanje traja v drugem primeru več časa.

  Sami zato ne bi delali prevelikega pompa zaradi poročil o določenih smrtnih žrtvah.

  Če se na tem mestu dotaknemo še papeževega govora.

  Papež Frančišek je povedal, da bodo vsi odgovorni za bombardiranje v Alepu za to odgovarjali pred Bogom.

  S to trditvijo se ne strinjamo.

  Ustroj v onstranstvu ni narejen na način, da bi predvideval odgovornost v takšnih primerih. Še posebej če se ve, da se sedanja ofenziva izvaja s ciljem, da se doseže situacija, ki bi omogočila stabilnejši mir v Siriji.

  Ponavljamo, da ima vsaka vojaška operacija kot posledico določeno kolateralno škodo.

  Temu se je nemogoče izogniti, sploh v naseljenih področjih.

  Preprosto je sedaj potrebno zamižati na obe očesi in počakati na končni izid vojaške operacije.

  Iskreno povedano, smo opazili, da to nekateri (tako svetovni mediji kot tudi nekateri politiki) že sedaj počnejo s tem, ko nič ali pa zelo omejeno poročajo o konkretni ofenzivi.

  Morda je res prav, da se za nekaj časa umakne pogled in se dovoli, da stvari stečejo v svojo smer.

  Kompliciranje je po našem mnenju popolnoma nepotrebno.

  Še posebej zato, ker se ve, da so vsi že počasi naveličani od dolgotrajne sirske vojne in bi na tem področju želeli končno videti neke pozitivne premike. Le večja ofenziva lahko pripelje do teh premikov.

  The Guardian: Two Aleppo hospitals bombed out of service in ‘catastrophic’ airstrikes
  BBC: Syria war: Those bombing Aleppo ‘must answer to God’ – Pope

 3. admin pravi:

  Bodo sirski uporniki uporabili kemično orožje in krivdo naprtili sirski vojski?

  Rusija svari, da uporniške skupine načrtujejo s kemičnim orožjem napasti civiliste v vzhodnem Alepu z namenom, da za to dejanje nato obtožijo sirsko vojsko in na ta način ustavijo ofenzivo le te v Alepu.

  Te novice je potrebno vzeti v ozir, saj bi mednarodni skupnosti verjetno takšne vrste incident kar ustrezal, da predčasno ustavi ofenzivo sirskih vladnih sil v Alepu.

  RT: Terrorists mull ‘chemical attack’ in Aleppo to frame Syrian govt – Russia’s Defense Ministry

Odgovorite
SLOVENIJA

Državni svet bo na izredni seji vendarle odločal o vetu na noveli zakona o dohodnini in o davku od dohodkov pravnih oseb. Predlog je v državni svet vložila interesna skupina delodajalcev.
30.09.2016 - 15:25
V ponedeljek se bo začel prenos posmrtnih ostankov iz Hude Jame v Spominski park Dobrava. Izkop in iznos iz prvega jaška na območju vojnega grobišča Barbara rov sta se začela pred nekaj tedni.
30.09.2016 - 12:40
Z zadnjim septembrom se izteka rok, do katerega morajo študenti starih študijskih programov končati šolanje, torej zagovarjati magistrsko ali doktorsko nalogo, diplomo in v nekaterih primerih . . .
30.09.2016 - 04:23
Čeprav pravnomočna sodba pogrebniku Boštjanu Maleriču iz Črnomlja zaradi skrunitve trupel prepoveduje opravljanje pogrebne dejavnosti, ta še naprej opravlja dejavnost.
29.09.2016 - 18:30
Naša vlada deluje dobro in skupaj napredujemo tako, kot smo si to zastavili, je dejal predsednik vlade Miro Cerar v odzivu na interpelacijo, ki so jo napovedali poslanci SDS-a.
29.09.2016 - 13:22ČRNA KRONIKA

Preiskovalna sodnica je po zaslišanju za osumljenega Blaža Kujundžiča , ki naj bi namerno trčil v škofjeloškega župana, zaradi ponovitvene nevarnosti odredila pripor.
30.09.2016 - 06:42
Senat Okrožnega sodišča v Celju je zavrnil ugovor Janeza Janše, ki ga je podal v kazenski zadevi, povezani s sumom kaznivega dejanja razžalitve novinark TV Slovenija Eugenije Carl in Mojce Šetinc . . .
29.09.2016 - 15:12
Psihologinja Ivna Bulič Vidnjevič je v nadaljevanju sojenja Ivanu Radanu, ki je obtožen šestih umorov, pričala, da bi pri njem lahko šlo za narcisistično osebnostno motnjo.
29.09.2016 - 15:07
Po ugotovitvah gorenjskih policistov je voznik avtomobila v sredo zjutraj v Škofji Loki namerno trčil v škofjeloškega župana, ki se je s kolesom peljal v službo.
29.09.2016 - 12:02
V prometni nesreči na regionalni cesti v Dobruški vasi je nekaj po 11. uri zaradi hudih poškodb umrl 59-letni voznik.
29.09.2016 - 11:31ZADNJE NOVICE

V Mestu oblikovanja v Ljubljani je včeraj potekal drugi letošnji Gospodarsko arhitekturni forum, na katerem je več kot 150 udeležencev prisluhnilo izjemni zasedbi mednarodno uveljavljenih arhitektov ter njihovemu svežemu in inovativnemu pristopu k...
Avtor: Dnevnik.si
30.09.2016 - 13:40
Antonio Campana je ob diagnozi raka in napovedi, da ima le še pet let življenja, pričel reciklirati odpadni material. Svojo sanjsko srednjeveško vas iz odpadkov je gradil še 24 let.
Avtor: Dnevnik.si
30.09.2016 - 12:54
Union Olimpija je na uvodu v novo sezono proti Mega Leksu odigrala nad pričakovanji, a vseeno izgubila za točko (86:85). Budućnost premagala Cedevito.
Avtor: Dnevnik.si
30.09.2016 - 10:59
Manchester United je bil na domači tekmi proti Zoryi iz Luganska neprepričljiv, a na koncu po zaslugi Ibrahimovića vendarle slavil. Inter je izgubil še drugič.
Avtor: Dnevnik.si
30.09.2016 - 10:11
Trebanjska gazela REM bo zastopala dolenjsko-posavsko regijo v finalu Dnevnikovega izbora Gazela 2016.
Avtor: Dnevnik.si
30.09.2016 - 10:00ZADNJE NOVICE

V družbi Coca-Cola HBC, ki je bila v začetku meseca z Dow Jones indeksom trajnostnega razvoja razglašena za globalno vodjo na področju trajnostnega poslovanja med proizvajalci pijač, so razglasili nove trajnostne cilje.
30.09.2016 - 15:37
8849672V izogib očitkov novinarke Financ o zavajanju naj pojasnimo, da so podatki, ki jih je navedla novinarka Andreja Rednak napačni, saj je novinarka v izračunu upoštevala 22-odstotni DDV
30.09.2016 - 14:25
Na odločitev Panasonica o morebitmen prevzemu Gorenja bomo čakali nekaj tednov, pravijo naši viri z Daljnega Vzhoda
30.09.2016 - 12:20
V DZ trdijo, da nikakor ne. A prav lahko bi bili. Niso plačevali dohodnine na pavšal za delo v volilnih enotah in pokrivanje stroškov, kar do zdaj ni bilo uzakonjeno! In tega očitno parlament kot izplačevalec dohodkov in naše zakonodajno telo ni vedel. Tudi na Fursu pravijo, da veljajo do zdaj splošna pravila o dohodnini.
30.09.2016 - 10:27
Tudi če upoštevamo zadnja znižanja cen, s katerimi se hvali UKCL, ugotovimo, da zaklopke še vedno preplačuje za 34 do 80 odstotkov
30.09.2016 - 09:18GOSPODARSTVO
SVET

Gergely Kovacs se je v politiko podal s parodijo.
30.09.2016 - 14:09
Papež Frančišek je prispel v Gruzijo, kjer začenja apostolsko potovanje, med katerim bo d o konca tedna obiskal še Azerbajdžan.
30.09.2016 - 12:35
Združeni narodi so sporočili, da je bilo v napadu brezpilotnega letala na vzhodu Afganistana ubitih 15 civilistov. Takšne napade v državi izvajajo le ZDA. Tarča naj bi bili borci IS-ja.
30.09.2016 - 11:40
Francoska vojaška letala rafale so začela operacije nad Irakom izvajati tudi z letalonosilke Charles de Gaulle. Letala naj bi napadla položaje t. i. Islamske države v Mosulu.
30.09.2016 - 10:36
Na pogrebu nekdanjega izraelskega politika Šimona Peresa v Jeruzalemu so se zbrali številni svetovni državniki. Pogrebna slovesnost poteka ob strogem varnostnem nadzoru.
30.09.2016 - 07:45ŠPORT

Britanski boksar Tyson Fury, ki je nedavno zaradi neustreznega zdravniškega spričevala odpovedal dvoboj z Ukrajincem Vladimirjem Kličkom, naj bi bil pozitiven na kokain.
30.09.2016 - 16:23
Začasni angleški selektor Gareth Southgate še ni objavil seznama nogometašev, ki bodo v kvalifikacijah za SP 2018 nastopili proti Malti in Sloveniji, je pa Waynu Rooneyju zagotovil, da ostaja kapetan.
30.09.2016 - 15:08
Japonska vlada je sprostila 1,3 milijarde evrov za začetek gradnje osrednjega olimpijskega stadiona, ki je glavna mora prirediteljev za poletne igre leta 2020.
30.09.2016 - 11:40
Dejan Mihevc je uspešno začel pot na klopi Krke. Tako kot lani s Tajfunom je 38-letni strokovnjak v sezono vstopil z osvojenim superpokalom. Novomeščani so bili z 81:78 boljši od Heliosa.
30.09.2016 - 09:30
Obračun v Mönchengladbacha se v sredo za Barcelono dolgo ni odvijal po željah, pri čemer je bil najbolj živčen Luis Suarez, ki je imel obilo dela s komentiranjem slovenskih sodnikov.
30.09.2016 - 09:29

ponedeljek, 26.september.2016 - 17:00

Boji v mestu Alep se morajo nadaljevati v vsej svoji veličini

Boji v mestu Alep se morajo nadaljevati v vsej svoji veličini

Vojna v Alepu se mora nadaljevati. Premirje ne koristi svojemu namenu. Rusija in sirski režim ne bi smela popustiti pritisku zahodnih držav, saj bi prehitro premirje imelo kontraproduktivne učinke na zagotovitev stabilnejšega miru v Siriji oziroma na področju Alepa. Položaj bojev v Alepu na dan 26.9.2016. Za povečavo kliknite na sliko. Na Dossier korupcija smo […]

torek, 2.avgust.2016 - 22:22

MARTIN GRUDEN – SLOVENSKI HEROJ: Slovenci obžalujejo smrt borca, ki se je na strani Kurdov boril proti islamski državi. Imajo ga za heroja.

MARTIN GRUDEN - SLOVENSKI HEROJ: Slovenci obžalujejo smrt borca, ki se je na strani Kurdov boril proti islamski državi. Imajo ga za heroja.

SLOVENIJA JE AKTIVNA V SIRSKI VOJNI. Martin Gruden je umrl 27.7.2016 v kraju Manbidž (Sirija) kot mučenik. SLOVENCI OBŽALUJEJO SMRT SVOJEGA BORCA PROTI ISLAMSKI DRŽAVI. MARTIN GRUDEN, KI SE JE V SIRIJI NA STRANI KURDOV BORIL PROTI ISLAMSKI DRŽAVI, UŽIVA SPOŠTOVANJE SODRŽAVLJANOV, KI ISLAMSKO DRŽAVO DOJEMAJO KOT ZLOČINSKO ORGANIZACIJO. Martina Grudna Slovenci in Kurdi dojemajo […]

sreda, 20.julij.2016 - 08:54

ZANIMIV VIDEOPOSNETEK: Sirski uporniki so obglavili 10-letnega dečka. Pod njim je nastala luža krvi.

ZANIMIV VIDEOPOSNETEK: Sirski uporniki so obglavili 10-letnega dečka. Pod njim je nastala luža krvi.

KRVAV VIDEOPOSNETEK EKSEKUCIJE 10-LETNEGA OTROKA NECENZURIRAN POSNETEK OBGLAVITVE 10-LETNEGA DEČKA S STRANI SIRSKIH UPORNIKOV, KI JIH PODPIRAJO ZDA Sirski uporniki so najprej pozirali z 10-letnim dečkom, ki je bil nadvse prestrašen. Nato pa so ga ubili. Sirski upornik začenja z rezanjem dečkove glave. Sirski upornik dvigne odrezano dečkovo glavo v zrak. Če si želite ogledati […]

nedelja, 17.julij.2016 - 23:45

Spiritualna sfera pravi: »V prihodnje bodo na udaru napadov predvsem policisti. Napadi nanje bodo vse pogostejši in vse bolj smrtonosni.«

Spiritualna sfera pravi: »V prihodnje bodo na udaru napadov predvsem policisti. Napadi nanje bodo vse pogostejši in vse bolj smrtonosni.«

SEZONA LOVA NA POLICISTE Spiritualna sfera: POLICISTI POSTAJAJO GLAVNA TARČA NAPADOV.  Policisti bodo v očeh vse več ljudi postali legitimna tarča napadov, zato bo vse več smrtonosnih napadov nanje. Naj povemo, da smo na Dossier korupcija že kar nekaj dni pred dogodkom, ko je 22-letni nemški državljan Bastian Ifrin ubil policista Damirja Golobiča, razmišljali o […]

ponedeljek, 9.maj.2016 - 12:52

Ob vztrajanju pri politiki odprtih vrat za begunce bi se moralo odpreti tajektne linije za prevoz beguncev iz Severne Afrike v Nemčijo.

Ob vztrajanju pri politiki odprtih vrat za begunce bi se moralo odpreti tajektne linije za prevoz beguncev iz Severne Afrike v Nemčijo.

BEGUNCE IZ SEVERNE AFRIKE SE MORA NEPOSREDNO PREPELJATI V NEMČIJO ALI V ŠVEDSKO, ČE SI TI DVE DRŽAVI ŠE ŽELITA BEGUNCEV. TRAJEKTNE LINIJE OD SEVERNE AFRIKE DO BALTIŠKEGA MORJA. Evropska unija pri reševanju begunske krize vse bolj izvaja diktaturo nad državami članicami EU, namesto da bi evropskim državam prepustila svobodno voljo, kar zadeva ukvarjanje z […]

nedelja, 8.maj.2016 - 16:25

BIOENERGETIK ZDENKO DOMANČIĆ: »Če bi povedal skrivnost človeških možganov, bi bil v nekaj dneh mrtev. Umorili bi me. Obstaja druga stran, o kateri moram biti tiho.«

BIOENERGETIK ZDENKO DOMANČIĆ: »Če bi povedal skrivnost človeških možganov, bi bil v nekaj dneh mrtev. Umorili bi me. Obstaja druga stran, o kateri moram biti tiho.«

ZNANI BIOENERGETIK ZDENKO DOMANČIĆ: »ČE BI POVEDAL SKRIVNOST DELOVANJA ČLOVEŠKIH MOŽGANOV, BI ME UBILI V NEKAJ DNEH.« »NIHČE NE POZNA DRUGE STRANI.« »SVETU VLADA 300 LJUDI. Eden od teh 300 ljudi živi na Hrvaškem.« Zdenko Domančić Bioenergetik Zdenko Domančič, 67-letni v hrvaški Istri živeči bioenergetik, katerega poznajo predvsem na Bledu, saj je Bled glavno mesto […]