Novice političnih strank v Republiki Sloveniji

Novice slovenskih političnih strank po izboru Dossier korupcija

***
Stranka Mira Cerarja
Socialni demokrati

Pred iztekom kampanje za evropske volitve je Socialne demokrate danes v Sloveniji obiskal vodilni kandidat evropskih socialistov in socialdemokratov ter aktualni komisar za delovna mesta in socialne pravice Nicolas Schmit.

Novica Nicolas Schmit in Matjaž Nemec: Socialna demokracija je edina realna alternativa neuspešni politiki konservativnih sil, ki so zadnjih dvajset let vodile EU je izvorno objavljena na SD.

Avtor: Miha Damiš
06.06.2024 - 13:54

Kandidatka za evropsko poslanko Lucija Karnelutti in ekipa Mladega foruma SD je danes na Prešernovem trgu v Ljubljani odigrala družabno igro »Domopolija«. Inovativna inštalacija je z vizualno in interaktivno uprizoritvijo osvetlila stanovanjsko krizo, s katero se soočajo mladi v Sloveniji in širše v Evropi.

Novica Lucija Karnelutti in Mladi forum SD z akcionizmom »Domopoli« je izvorno objavljena na SD.

Avtor: Miha Damiš
05.06.2024 - 17:02

Socialni demokrati so pozdravili priznanje samostojne in neodvisne države Palestine. »Slovenija tako, skupaj z drugimi podobno mislečimi državami, vodi zgodovinski proces priznanja in s tem poziva k premirju ter daje jasno podporo rešitvi dveh držav,« so izpostavili.

Novica SD: Pozdravljamo priznanje samostojne in neodvisne države Palestine je izvorno objavljena na SD.

Avtor: Miha Damiš
05.06.2024 - 10:45

Socialni demokrati so na današnji novinarski konferenci predstavili programski steber »Zelena Evropa, zelena Slovenija«, na kateri so predstavili svoje programske cilje na področju socialno pravičnega zelenega prehoda, energetske neodvisnosti in trajnostne mobilnosti.

Novica Aleksandra Vasiljević in dr. Aleksander Jevšek: Zagotovimo zeleni prehod, pravičen do ljudi je izvorno objavljena na SD.

Avtor: Miha Damiš
04.06.2024 - 14:50

Zdaj je čas za politiko močne Evrope. Takšne, ki se bo sposobna soočiti z vsemi izzivi trenutnega časa. Takšne, ki bo omogočila solidarno, demokratično, trajnostno in gospodarsko uspešno družbo. Samo takšna Evropa bo v današnjem prepletenem svetu omogočila močno Slovenijo. Zato namesto šibke in neučinkovite Evropske unije potrebujemo močno Evropo. Samo močna Evropa in z njo močna Slovenija je lahko solidarna, zelena, inovativna in varna.

Novica 9. junija obkroži SD za močno Evropo in močno Slovenijo je izvorno objavljena na SD.

Avtor: Miha Damiš
04.06.2024 - 07:29

Na 25. kongresu Mladega foruma SD, največjega političnega podmladka v Sloveniji, so delegatke in delegati izvolili novo vodstvo. Predsednik Mladega foruma SD je postal Miha Kovačič, generalni sekretar Žan Logar, podpredsednica Mia Lola Živković in podpredsednik Žak Gajšak. Za predsednika nadzornega odbora je bil izvoljen Gašper Ferme. Delegatke in delegati so potrdili tudi zavezo o spremembi Statuta Mladega foruma.

Novica Mladi forum Socialnih demokratov z novim vodstvom je izvorno objavljena na SD.

Avtor: Miha Damiš
04.06.2024 - 07:17

Slovenski globalni forum je v razpravah o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva povezal predstavnike podjetij, ministrstev, diplomacije in podpornih organizacij. »Želimo okrepiti možnosti slovenskih podjetij, da osvajajo nove priložnosti v svetu,« je ob tem povedal gospodarski minister Matjaž Han.

Novica Na Slovenskem globalnem forumu o internacionalizaciji gospodarstva je izvorno objavljena na SD.

Avtor: Miha Damiš
03.06.2024 - 13:56

Evropski poslanec S&D in podpredsednik SD Matjaža Nemca se je odzval na vložitev zahteve SDS za posvetovalni referendum o priznanju Palestine.

Novica Matjaž Nemec glede priznanja Palestine: Referendumska napoved SDS je napad na suverenost države in zloraba instituta demokracije je izvorno objavljena na SD.

Avtor: Miha Damiš
03.06.2024 - 12:26

V zaključku predvolilne kampanje za volitve v Evropski parlament, s potekom katere je vodilni kandidat evropskih socialistov Nicolas Schmit zadovoljen, se bodo socialisti in demokrati osredotočili na to, da ljudem sporočijo, da v nasprotju s skrajno desnico imajo ideje in projekte. Obenem je treba čim širšemu krogu volivcev sporočiti, naj ne podprejo strank, ki spodbujajo sovražno retoriko, je še dejal Schmit v intervjuju za Evropsko novinarsko središče (ENR).

Novica Nicolas Schmit: V nasprotju z desnico imamo ideje in projekte za prihodnost EU je izvorno objavljena na SD.

Avtor: Miha Damiš
30.05.2024 - 08:36

Socialni demokrati so na današnji novinarski konferenci predstavili tretji vsebinski steber strankinega programa »Močna Evropa, močna Slovenija«, kandidat in kandidatka Socialnih demokratov na evropskih volitvah Matevž Frangež in Lucija Karnelutti pa sta govorila o ukrepih Socialnih demokratov za več inovativnosti.

Novica Matevž Frangež in Lucija Karnelutti: Vlagajmo v raziskave, inovacije in nove tehnologije za razvoj gospodarstva je izvorno objavljena na SD.

Avtor: Miha Damiš
29.05.2024 - 12:02
Združena levica


Igralniška industrija je večplastni sektor, ki se prepleta s politiko na različne načine, od regulacije […]

The post Politična pokrajina igralniške industrije first appeared on zdruzena-levica.si.

16.02.2024 - 13:44

Svet igralnic je že dolgo povezan z zabavo, igrami na srečo in vznemirjenjem naključja. Poleg […]

The post Naložbene priložnosti v igralnicah first appeared on zdruzena-levica.si.

30.01.2024 - 07:31

Kako se Slovenija primerja z evropskimi sosedami Igralniška industrija je pomemben vir prihodka za mnoge […]

The post Davčni trendi v igralniškem sektorju first appeared on zdruzena-levica.si.

22.09.2023 - 12:07

Slovenska centralna banka, Banka Slovenije (BS), ima dolgo brado. Pred izbruhom krize ni ukrenila nič […]

The post Guverner Banke Slovenije Mora Odstopiti! first appeared on zdruzena-levica.si.

26.05.2023 - 11:35

Kazalo Uvod 1. Takojšnja ustavitev varčevalnih ukrepov 2. Reševanje podjetij, ustavitev privatizacije 3. Delavsko upravljanje […]

The post Pot v demokratični ekološki socializem Strategija Združene levice first appeared on zdruzena-levica.si.

02.10.2022 - 10:31

Ob boku treh političnih strank (IDS, TRS in DSD) kot enakopravni soustanovni partner v koaliciji […]

The post 4. skupina Združene levice: civilnodružbena gibanja in posamezniki first appeared on zdruzena-levica.si.

22.09.2022 - 10:22

Kandidati Združene levice 1. Kranj Mario Vladić (Jesenice) Darja Kürner (Radovljica I) Blaž Trček (Radovljica […]

The post Kandidatna lista first appeared on zdruzena-levica.si.

12.09.2022 - 10:26

Podpisniki in podpisnice peticije ostro nasprotujemo uveljavitvi kakršnega koli sporazuma, ki postavlja pravico korporacij do […]

The post PETICIJA ZA REFERENDUM O PROSTOTRGOVINSKIH SPORAZUMIH CETA IN TTIP first appeared on zdruzena-levica.si.

12.03.2022 - 10:37

Tovarišice, tovariši, Pred nami je ogromna naloga: če želimo spremeniti Slovenijo, moramo spremeniti Evropo. A […]

The post Luka Mesec na ustanovitvenem kongresu first appeared on zdruzena-levica.si.

12.02.2022 - 10:40
Pozitivna Slovenija
Liberalna demokracija Slovenije


Svet LDS, 16. maja 2024, se je seznanil z uvrstitvijo liberalnodemokratskih kandidatov na listo za Evropske volitve in soglasno sprejel sledečo izjavo za medije:   Stranka LDS podpira liberalno zeleno platformo, ki jo na volitvah v Evropski parlament zastopa Lista Zelenih Slovenije, z nosilcem Dr. Klemnom Grošljem, aktualnim poslancem v Evropskem parlamentu. Člani in simpatizerji LDS so […]
Avtor: lds2016
24.05.2024 - 13:31
Člani in simpatizerji LDS smo ljudje, ki želimo nadaljevati svetle tradicije svobodomiselnih prednikov, kakršni so bili Prešeren, Levstik, Cankar, Ivan Hribar, Kocbek, France Bučar, Janez Drnovšek. Ne želimo posnemati Valjhuna, Mahniča, Ušeničnika, Rožmana, Rupnika, Rodeta. Zavedamo se, da je današnji čas v marsičem prelomen, največji izziv je ogroženost Zemlje, potrebno je takojšnje ukrepanje na globalni […]
Avtor: lds2016
28.02.2022 - 14:18
LDS podpira avtonomijo RTV Slovenija in v celoti podpira izjavo Alternativne akademije.   Odkar je v Sloveniji na oblasti nelegitimna skrajna desničarska vlada s svojimi avtoritarnimi prijemi, smo priča stopnjevanju brutalnih pritiskov na neodvisnost javnih in tudi zasebnih medijev. V strokovnih družboslovnih krogih in neodvisnih združenjih civilne družbe smo že pred nastopom te vlade jasno in nedvoumno […]
Avtor: lds2016
23.02.2022 - 16:31
Alternativna akademija je dne, 14. 3. 2021 objavila izjavo s katero se LDS v celoti strinja.   Članstvo, prijateljice in prijatelje liberalne demokracije pozivamo, da se povsod zavzemamo za pravno državo, proti mešanju v sodstvo in druge neodvisne institucije in medije, kot to počne sedanja skrajno desničarska  avtoritarna oblast Janeza Janše.    Vodstvo LDS   Več […]
Avtor: lds2016
15.03.2021 - 09:05
Spoštovani članice in člani, prijateljice in prijatelji LDS! Zelo hitro se približuje Novo leto, leto zaznamovano s korona virusom! Naša stranka pa je še ujeta v finančno sanacijo, ki jo uspešno vodi generalna sekretarka in verjamemo, da bodo dolgovi do naslednjih državnozborskih volitev izbrisani, to bo omogočilo zagon stranke. V vodstvu stranke skrbno spremljamo politične […]
Avtor: lds2016
27.12.2020 - 15:57
Sporočilo za javnost Lberalne demokracije Slovenije ob izvolitvi Joe Bidna za predsednika ZDA. Američani so z izvolitvijo Joeja Bidna pokazali, da je Amerika liberalna trdnjava, Američani so rekli ne konservativizmu, ”trumpizmu” in desničarskemu primitivizmu. Liberalna demokracija je izkazala svojo moč nad neoliberalno, skrajno konservativno Ameriko. Zmagala je liberalna demokracija, temelječa na libertarnih vrednotah, po katerih se […]
Avtor: lds2016
09.11.2020 - 19:53
LDS v izhodiščih sprejetih na XV. Kongresu pred dvema letoma zapisala: ”Primerna izobrazba za vsakega državljana, ne glede na socialni in ekonomski status, po načelih enakih možnosti, omogoča gospodarsko rast in družbeno stabilnost. Vlaganja v odlično javno izobraževanje za vse in na vseh ravneh in podpora znanstveno-raziskovalnim ustanovam je pot v družbo vseživljenjskega izobraževanja, tudi […]
Avtor: lds2016
08.07.2019 - 18:06
LDS gre na evropske volitve! Politiki na oblasti, tako doma kot v precejšnjem številu drugih članic EU, so v zadnjih letih poskrbeli, da se je EU spremenila v neoliberalno družbo, ki jo obvladujejo multinacionalke in konservativne populistične politične sile. Vse manj je liberalne demokracije, ki skrbi za spoštovanje človeka in njegovega dostojanstva. Liberalna demokracija Slovenije […]
Avtor: lds2016
19.02.2019 - 22:40
V petek 28.12.2018 je Dnevnik (poročal o odločitvi Ustavnega sodišča (US) s katero so ustavni sodniki razveljavili zakonsko določbo po kateri so bili zdravniki koncesionarji dolžni presežke, ki so jih ustvarili s prihodki iz koncesij, vlagati v razvoj in kakovost zdravstvenih storitev. S to odločitvijo lahko koncesionarji dobiček, kot piše Dnevnik, ”porabijo za druge gospodarske […]
Avtor: lds2016
08.01.2019 - 07:03
Drage članice in člani, prijateljice in prijatelji! Iztekajoče leto LDS zaključuje z relativno skromnimi rezultati. Na jesenskih lokalnih volitvah je naša stranka dobila župana in nekaj občinskih svetnikov, kar pa je dobra spodbuda, da verjamemo v ponoven vzpon v letu 2019, ko se bomo preiskušali na majskih evropskih volitvah! V prvih mesecih 2019 bomo določili […]
Avtor: lds2016
29.12.2018 - 12:52

Druge stranke:

Komentarji

 

 1. admin pravi:

  Stranko SDS smo neprekiicno odstranili iz tega seznama političnih strank.

  Gre za drugo najmočnejšo stranko v parlamentu, a na žalost si takšna stranka ne zasluži sploh biti v parlamentu.

  Prav sramotno je, kako zanikrno stranko ima Slovenija na svojem političnem prizorišču. Sramota.

  Evropski ljudski stranki svetujemo, da to stranko odstrani iz svojih vrst, če želi ohraniti kredibilnost.

 2. admin pravi:

  V Sloveniji je ustanovljena nova stranka Solidarnost, ki je nastala na podlagi vstajniškega gibanja.

  Stranka ima največ možnosti za vstop v aktivno politiko in v parlament na naslednjih parlamentarnih volitvah, zato jo od danes promoviramo tudi na tej strani.

 3. admin pravi:

  Opomba: Na stran smo dodali novo stranko Alenke Bratušek, ki se imenuje Zavezništvo Alenke Bratušek.

 4. admin pravi:

  Dodali smo še društvo Verjamem Igorja Šoltesa in Iniciativo za demokratični socializem.

  Pričakujemo tudi dodatek stranke Mira Cerarja (omenja se možno ime stranke Modra Slovenija), a očitno za to stranko zaenkrat spletne strani sploh še ni.

 5. admin pravi:

  Danes so na brž spacali tudi spletno stran za stranko Mira Cerarja, katero smo dodal seznamu. Očitno je stran trenutno še v povojih, kar ne preseneča, saj bo ustanovni kongres stranke Mira Cerarja šele danes ob 17:00.

 6. admin pravi:

  Tehnična opomba Dossier korupcija: Dodani alternativni viri za stranki SMC in Pozitivna Slovenija.

 7. admin pravi:

  Iniciativo za demokratični socializem smo nadomestili z Združeno levico, predvolilno koalicijo strank, ki je že na evropskih volitvah delovala povezano.

 8. admin pravi:

  Dodan še en vir za stranko Mira Cerarja (očitno so prisluhnili našemu nasvetu glede RSS).

 9. admin pravi:

  Ker volilne ankete že vseskozi kažejo največjo podporo Stranki Mira Cerarja in ker je ravno ta stranka tudi najbolj iskana na tem portalu, smo se odločili, da jo postavimo na vrh te spletne strani.

  Kot kaže sedaj in že ves čas volilne kampanje, je še vedno daleč najbolj verjetno, da bo Miro Cerar postal novi predsednik vlade Republike Slovenije, zato je za prihodnji razvoj Slovenije najbolj pomembno preučiti program te politične stranke, ki je sicer nova, a ima na čelu zelo močnega kandidata.

 10. admin pravi:

  Opomba: Posodobili smo stran in odpravili vse napake na njej.

 11. admin pravi:

  Odstranjen del s tweeti politične desnice (Petra Janša in podobno).

  Še vedno so prisotni tweeti Nove Slovenije in SLS v zbirnem polju politični tweeti.

Odgovorite