Novice političnih strank v Republiki Sloveniji

Novice slovenskih političnih strank po izboru Dossier korupcija

***




Stranka Mira Cerarja








Socialni demokrati

Starejši od 65 let pri vstopu v trgovino po sprejeti spremembi ne morejo opraviti nakupa živil, ne da bi pokazali osebni dokument. Kje je meja, čez katero, tudi v imenu učinkovitosti in operativnosti, ne smemo?

The post Dr. Andraž Teršek: O legitimiranju starejših nad 65 let: kje so razum, etika, omika in spodobnost? appeared first on SD.

Avtor: mf
10.04.2020 - 18:53

Milan Brglez v četrtem pogovoru Od doma do doma z Anito Ogulin, ki se v času aktualne zdravstvene krize ter omejevalnih ukrepov ob njej sooča z izjemno velikimi stiskami ljudi.

The post Pogovor Milana Brgleza s predsednico Zveze prijateljev mladina Ljubljana Moste-Polje Anito Ogulin appeared first on SD.

Avtor: Miha Damiš
10.04.2020 - 18:13

Soniboj Knežak je na vlado naslovil poslansko vprašanje glede zaskrbljenosti številnih o razmerah v domovih za upokojence v času epidemije.

The post Delimo zaskrbljenost z vsemi, ki opozarjajo na razmere v domovih za starejše v času epidemije appeared first on SD.

Avtor: Miha Damiš
10.04.2020 - 13:52

Bojana Muršič je na vlado naslovila poslansko vprašanje glede kršitev kolektivne pogodbe javnega sektorja.

The post Vlada z grobimi kršitvami kolektivne pogodbe javnega sektorja v posmeh tistim, ki v epidemiji požrtvovalno opravljajo svoje delo appeared first on SD.

Avtor: Miha Damiš
10.04.2020 - 12:05

Na vladni odlok se je odzvala Meira Hot, ki je odločitev vlade, da morajo upokojenci dokazovati svojo starost pred vstopom v trgovino, označila za povsem neživljenjsko, pokroviteljsko in predvsem pretirano ter nehumano.

The post Ukrep obvezne identifikacije starejših z osebno izkaznico je nepotreben appeared first on SD.

Avtor: Miha Damiš
10.04.2020 - 10:26

Marko Koprivc je na vlado naslovil poslansko pobudo za dodelitev enkratnega kriznega dodatka najbolj ogroženim družinam. Po njegovem mnenju bi bilo potrebno enkratni dodatek dodeliti vsem družinam, ki prejemajo otroški dodatek, a vsaj najmanj družinam do vključno tretjega razreda otroških dodatkov.

The post Enkratni krizni dodatek tudi za najranljivejše družine appeared first on SD.

Avtor: Miha Damiš
10.04.2020 - 08:49

Matjaž Nemec v pismu zunanjemu ministru dr. Anžetu Logarju protestiral zaradi strateškega zasuka od jedra najbolj povezanih in vladavini prava zavezanih evropskih držav k Višegrajski skupini na čelu z Madžarsko in Poljsko.

The post Protest zaradi zasuka od jedra EU k Višegrajskim državam appeared first on SD.

Avtor: Miha Damiš
10.04.2020 - 08:19

Kljub temu, da ima 83,24 % vseh gospodinjstev v Sloveniji dostop do interneta, je 700 slovenskih šolarjev v prvem tednu osamitve ostalo brez pouka na daljavo. Razlog za to je bila manjkajoča domača povezava do interneta in potrebna računalniška oprema.

The post Borka Jerman Blažič: Kakšno je zdravje interneta v času epidemije in kaj smo za to naredili v Sloveniji? appeared first on SD.

Avtor: mf
09.04.2020 - 19:52

Za strpnost med nami ni dovolj samo dobra volja, tudi uvid v zgodovinsko dediščino naše kolektivne zavesti nam je potreben in iskrena želja, da jo ozavestimo in spremenimo.

The post Sonja Lokar: Nesrečni, če voljno ne sprejemajo pokore in trpljenja appeared first on SD.

Avtor: mf
09.04.2020 - 19:36

Skupaj s partnerji v opoziciji smo vložili zahtevo za sklic nujne seje odborov za zunanje zadeve in kulturo, zaradi neprimerne depeše, ki jo je v odziv na opozorila Komisarke Sveta Evrope za človekove pravice, Svetu ministrov, v imenu slovenske vlade, posredovalo Ministrstvo za zunanje zadeve.

The post SD skupaj s partnerji vložila zahtevo za sklic nujne seje odborov za kulturo in zunanje zadeve appeared first on SD.

Avtor: Miha Damiš
09.04.2020 - 15:51








Pozitivna Slovenija








Liberalna demokracija Slovenije


LDS v izhodiščih sprejetih na XV. Kongresu pred dvema letoma zapisala: ”Primerna izobrazba za vsakega državljana, ne glede na socialni in ekonomski status, po načelih enakih možnosti, omogoča gospodarsko rast in družbeno stabilnost. Vlaganja v odlično javno izobraževanje za vse in na vseh ravneh in podpora znanstveno-raziskovalnim ustanovam je pot v družbo vseživljenjskega izobraževanja, tudi […]
Avtor: lds2016
08.07.2019 - 18:06
LDS gre na evropske volitve! Politiki na oblasti, tako doma kot v precejšnjem številu drugih članic EU, so v zadnjih letih poskrbeli, da se je EU spremenila v neoliberalno družbo, ki jo obvladujejo multinacionalke in konservativne populistične politične sile. Vse manj je liberalne demokracije, ki skrbi za spoštovanje človeka in njegovega dostojanstva. Liberalna demokracija Slovenije […]
Avtor: lds2016
19.02.2019 - 22:40
V petek 28.12.2018 je Dnevnik (poročal o odločitvi Ustavnega sodišča (US) s katero so ustavni sodniki razveljavili zakonsko določbo po kateri so bili zdravniki koncesionarji dolžni presežke, ki so jih ustvarili s prihodki iz koncesij, vlagati v razvoj in kakovost zdravstvenih storitev. S to odločitvijo lahko koncesionarji dobiček, kot piše Dnevnik, ”porabijo za druge gospodarske […]
Avtor: lds2016
08.01.2019 - 07:03
Drage članice in člani, prijateljice in prijatelji! Iztekajoče leto LDS zaključuje z relativno skromnimi rezultati. Na jesenskih lokalnih volitvah je naša stranka dobila župana in nekaj občinskih svetnikov, kar pa je dobra spodbuda, da verjamemo v ponoven vzpon v letu 2019, ko se bomo preiskušali na majskih evropskih volitvah! V prvih mesecih 2019 bomo določili […]
Avtor: lds2016
29.12.2018 - 12:52
Vsako leto imate možnost donacije v dobrodelne namene, ne da bi vas to kaj stalo. Donacija 0,5 % dohodnine Liberalni demokraciji Slovenije je za vas popolnoma brezplačna, saj bi sicer ta del pustili v državnem proračunu. Če ste v preteklih letih že izpolnili obrazec, lahko ostanete zvesti istim prejemnikom. Če smo mi med njimi, se […]
Avtor: lds2016
21.12.2018 - 13:53
Obsodba varnostne ogroženosti Slovenije LDS ostro obsoja in v celoti zavrača oceno Komisije DZ za nadzor varnostnih služb, ki jo vodi Matej Tonin, in sicer, da varnostno tveganje v Sloveniji predstavlja »velik delež prebivalcev, nerojenih v Sloveniji«! Ta ocena je v popolnem nasprotju z neizpodbitnimi načeli liberalne demokracije do spoštovanja temeljnih načel strpnosti v demokratični družbi! Alternativna akademija v izjavi objavljeni 15.12.2018 […]
Avtor: lds2016
17.12.2018 - 09:12
Dr. Luju Šproharju je potekel mandat, zato je Svet LDS imenoval Antona Anderliča za Predsedujočega stranki. Podpredsednika sta: mag. Marjan Šetinc in Jadranka Vouk-Železnik, predsednik Sveta LDS Zlatko Mir ter podpredsednica Rebeka Prosenc. Anton Anderlič je dolgoletni član LDS. Ob delu je končal srednjo strojno šolo. Politično kariero je začel v drugi polovici sedemdesetih let […]
Avtor: lds2016
16.11.2018 - 13:03
Sporočilo vodstva Liberalne demokracije Slovenije slovenski javnosti ob prodaji NLB in Abanke Ustavimo razprodajo Slovenije! Nobena oblast ni nad suverenostjo Slovenije in njenih državljanov. Nobena vlada jim ne more vzeti pravice zaščititi svojih finančnih institucij, družb, podjetij, ki so jih državljani vzpostavili v zadnjih sedemdesetih letih in so temelj težko pridobljene samostojnosti in suverenosti Republike […]
Avtor: lds2016
16.11.2018 - 12:52
Ekipa kandidatov za delovanje v Mestnem svetu MOL- EKIPA ZA NAPREDEK LJUBLJANE (ŠTEVILKA 1 – KANDIDATI ZA MESTNI SVET Ljubljana) Jadranka Vouk Železnik: živela v Velenju, Rimu in Ljubljani. Leta 1978 je zaključila diplomo na Fakulteti za sociologijo, politične vede in novinarstvo v Ljubljani, pred tem pa Srednjo ekonomsko šolo na Prešernovi. Med študijem eno leto […]
Avtor: lds2016
14.11.2018 - 15:54
  Kekec na Kolpi kot izraz fašizacije slovenske družbe!   V Alternativni akademiji znova opozarjamo na razraščajoči oblak ksenofobije, sovraštva in nestrpnosti, ki je postal gonilni motiv radikalizacije slovenske desne politike. Danes si ne znamo predstavljati, kaj bi tak korak pomenil, če bi po zmagi na volitvah Janez Janša sestavil vlado – najbrž popolno legitimacijo […]
Avtor: lds2016
26.10.2018 - 14:18

Druge stranke:

Komentarji11 komentarjev

 

 1. admin pravi:

  Stranko SDS smo neprekiicno odstranili iz tega seznama političnih strank.

  Gre za drugo najmočnejšo stranko v parlamentu, a na žalost si takšna stranka ne zasluži sploh biti v parlamentu.

  Prav sramotno je, kako zanikrno stranko ima Slovenija na svojem političnem prizorišču. Sramota.

  Evropski ljudski stranki svetujemo, da to stranko odstrani iz svojih vrst, če želi ohraniti kredibilnost.

 2. admin pravi:

  V Sloveniji je ustanovljena nova stranka Solidarnost, ki je nastala na podlagi vstajniškega gibanja.

  Stranka ima največ možnosti za vstop v aktivno politiko in v parlament na naslednjih parlamentarnih volitvah, zato jo od danes promoviramo tudi na tej strani.

 3. admin pravi:

  Opomba: Na stran smo dodali novo stranko Alenke Bratušek, ki se imenuje Zavezništvo Alenke Bratušek.

 4. admin pravi:

  Dodali smo še društvo Verjamem Igorja Šoltesa in Iniciativo za demokratični socializem.

  Pričakujemo tudi dodatek stranke Mira Cerarja (omenja se možno ime stranke Modra Slovenija), a očitno za to stranko zaenkrat spletne strani sploh še ni.

 5. admin pravi:

  Danes so na brž spacali tudi spletno stran za stranko Mira Cerarja, katero smo dodal seznamu. Očitno je stran trenutno še v povojih, kar ne preseneča, saj bo ustanovni kongres stranke Mira Cerarja šele danes ob 17:00.

 6. admin pravi:

  Tehnična opomba Dossier korupcija: Dodani alternativni viri za stranki SMC in Pozitivna Slovenija.

 7. admin pravi:

  Iniciativo za demokratični socializem smo nadomestili z Združeno levico, predvolilno koalicijo strank, ki je že na evropskih volitvah delovala povezano.

 8. admin pravi:

  Dodan še en vir za stranko Mira Cerarja (očitno so prisluhnili našemu nasvetu glede RSS).

 9. admin pravi:

  Ker volilne ankete že vseskozi kažejo največjo podporo Stranki Mira Cerarja in ker je ravno ta stranka tudi najbolj iskana na tem portalu, smo se odločili, da jo postavimo na vrh te spletne strani.

  Kot kaže sedaj in že ves čas volilne kampanje, je še vedno daleč najbolj verjetno, da bo Miro Cerar postal novi predsednik vlade Republike Slovenije, zato je za prihodnji razvoj Slovenije najbolj pomembno preučiti program te politične stranke, ki je sicer nova, a ima na čelu zelo močnega kandidata.

 10. admin pravi:

  Opomba: Posodobili smo stran in odpravili vse napake na njej.

 11. admin pravi:

  Odstranjen del s tweeti politične desnice (Petra Janša in podobno).

  Še vedno so prisotni tweeti Nove Slovenije in SLS v zbirnem polju politični tweeti.

Odgovorite