ponedeljek, 27.april.2015 - 08:25

V NLB bi morali narediti čistko na delovnih mestih blizu upravnega odbora. Islamizacija Evropske unije ima vse večji zamah.

 V Evropi prihaja do nevarnega pojava islamizacije in to v najbolj absurdnih primerih človeškega življenja. Ta islamizacija se v Evropi dogaja tudi prek nekaterih podjetij. Težava je predvsem v slabih politikah Evropske unije, ki so pripeljale do tega, da se celo tradicionalni vzorci evropske kulture zamenjujejo z nekimi neumnimi in primitivnimi vzorci iz drugih kultur.

 Bo Evropa ob tako visoki stopnji islamizacije, kot jo je deležna zadnje čase, čez čas spremenila tudi svojo zastavo, da bi zadovoljila versko svobodo muslimanov?

islamska_EU_zastava_DK

Bi lahko zavoljo politične korektnosti tudi slovenska podjetja, recimo banka NLB, začela sprejemati odločitve, ki bi šle v korist zgolj ene od religij?

banka_nlb_logo

Slovenski državljani so že tolikokrat z megalomanskimi količinami denarja reševali slovenske banke, predvsem pa Novo ljubljansko banko, da bi morali imeti nekaj besede pri tem, kdo upravlja to banko.

Pri Novi Ljubljanski banki gre za banko, katero je slovenska politika označila kot strateško podjetje, v katerem bo ohranila zadosten delež, da bo še vedno imela nadzor nad njenim poslovanjem.

Ker je temu tako, bi po našem mnenju morala Slovenija imeti tudi nadzor nad tem, kdo je v banki zaposlen.

Kar zadeva NLB, sami trenutno vidimo problem v kadru Nove Ljubljanske banke, ki svetuje upravi banke.

Na Dossier korupcija močno sovražimo, če nas nekdo napade zaradi naših člankov in nam želi vsiljevati svoje poglede na stvari.

Tako nam je pred dnevi zatežil nek uporabnik Twitterja, ki se ni strinjal z našim člankom na temo svinjskega mesa v obrokih, pripravljenih za begunce, ki pribežijo v Evropsko unijo.

Članek se nahaja na naslednjem naslovu:

Dossier korupcija: EU bi morala muslimanskim beguncem za obroke pripravljati jedi s svinjskim mesom

Razprava z omenjenim kritikom našega članka na Twitterju pa je naslednja.

Pogovor o svinjini v obrokih za priseljence muslimanske veroizpovedi

razprava_svinjsko_meso_za_begunce_1razprava_svinjsko_meso_za_begunce_2

Več kot očitno je, da oseba, ki se je podala v razpravo z nami, ni dojela bistva članka. Najprej sploh nismo vedeli, kdo je ta oseba. Rekli smo si, verjetno je nekdo, ki ima očitno preveč časa in se zato spušča v brezpredmetne pogovore, a kasneje smo vendarle šli malo preverit osebo in ugotovili, da gre za svetovalca uprave Nove ljubljanske banke.

Na Dossier korupcija že nekaj dni obravnavamo problematiko, da nekateri želijo svoje nazadnjaške verske nauke vsiliti tudi preostali populaciji.

O tem smo recimo pisali v naslednjem članku:

Dossier korupcija: Ivica Todorić, pomnite, Slovenija ni islamska država!!!: V Mercatorju so se končno spametovali in ne ponujajo več le 100% govejih čevapčičev.

V članku smo se opredelili proti vsiljevanju vzorcev obnašanja, ki ne sodijo v evropski kulturni prostor, zavoljo neke politične korektnosti in verske svobode.

Ne le, da nekateri želijo zaradi verskih naukov prepovedati svinjino v obrokih, pripravljenih na javnih mestih, ampak želijo celo vplivati na normalne nakupne navade preostalih državljanov, namesto, da bi se sami prilagodili okolju, v katerem so.

V Evropi vlada neka popolnoma bolna miselnost, ki jo promovira predvsem Evropska unija, kjer se je očitno zaredilo veliko profesionalne nesnage, tako med evropskimi politiki kot med strokovnjaki, ki svoje nebuloze želijo vsiliti tudi drugim.

Evropska unija ima v svojih vrstah profesionalne analfabete, ki svoje neumnosti prek Evropskega parlamenta in Evropske komisije vsiljujejo tudi drugim državam.

Tako je v posameznih državah celo postalo politično nekorektno ponujati svinjino in jedi iz svinjskega mesa, češ da to žali verska čustva muslimanov.

Islamske organizacije za človekove pravice so se ponekod v Evropi tako močno izpridile, da so začele pritiskati na lokalne in državne oblasti celo v zadevah, ki so bile do pred nedavnim čisto normalne.

Stanje se je močno poslabšalo predvsem v Veliki Britaniji, poslabšuje pa se tudi na Nizozemskem. Ti dve državi iskreno povedano postajata čedalje manj zgledni za preostalo Evropo.

V teh dveh državah je prišlo do normalnim ljudem nepojmljivih prepovedi, ki temeljijo na politični korektnosti.

Vse se tičejo podobe svinje (prašiča) in konzumacije svinjskega mesa. V islamski religiji prašiča dojemajo kot nečisto žival, katere se ne sme konzumirati. Muslimani, ki so znani po svoji fundamentalnosti in nagnjenosti k primitivističnemu dojemanju lastne religije, so šli v svojih primitivnih pogledih še dlje. Ne le, da želijo prepovedati jesti svinjino, ampak so začeli na evropske oblasti in podjetja pritiskati tudi z namenom, da bi te prepovedale kakršno koli upodobitev prašiča.

Če podamo samo nekaj prepovedi, od katerih večina prihaja iz državnega skropucala imenovanega Velika Britanija, oziroma Združeno kraljestvo, torej iz države, ki od zgledne države vse bolj postaja sramota Evropske unije, ki bi jo bilo potrebno doživljati kot primer prodane države.

David Cameron je premier države, ki je postala sramota Evropske unije, države, ki se ni sposobna zavzeti za lastno kulturo in se je poceni prodala.

david_cameron_Wikipedia

Če podamo nekaj restrikcij iz Velike Britanije.

Ena največjih svetovnih založb Oxford University Press je podala prepoved omenjanja prašičev in izdelkov iz svinjskega mesa v pravljicah za otroke, saj naj bi to žalilo verska čustva muslimanov. Prepovedano je omenjati tudi besedo »klobasa«, če se s tem aludira na klobase iz svinjskega mesa.

Daily Mail: Oxford University Press bans sausages and pigs from children’s books in effort ‘to avoid offence’: Bizarre clampdown branded ‘nonsensical political correctness’

Times of Israel: UK politicians mock publisher over ban on pigs in books

Veriga lokalov s hitro prehrano se je po konstantnem napadanju s strani muslimanov, ki so se obregnili ob ponudbo jedi, odločila iz ponudbe odstraniti vse svinjsko meso in po novem začeti prodajati le halal hrano, torej meso, ki je pripravljeno po muslimanskih tradicionalnih običajih.

Daily Mail: Subway removes ham and bacon from nearly 200 stores and offers halal meat only after ‘strong demand’ from Muslims

Nekatere banke so prepovedale hranilnike za denar v obliki prašičkov. Pri tem je potrebno povedati, da je ravno oblika prašička evropska tradicionalna podoba za hranilnike, a očitno se je nekaterim bankam zdelo sporno ponujati otrokom hranilnike v prašičji podobi, ker bi lahko tako užalili verska čustva nekaterih muslimanov.

Theage.com: Piggy banks ‘offend UK Muslims’

ReligionNewsBlog: Banks fear piggy banks offend Muslims

Podobno so se odločili tudi v banki na Nizozemskem Fortis. V banki so se sicer izgovorili, da so hranilnik v obliki prašička ukinili, ker se je temu izdelku iztekla njegova življenjska doba. To je sicer priročen izgovor podjetij.

Free Republic: Netherlands: Fortis Bank Bans Piggy-Banks to Please Muslims

Zadeve so šle v Veliki Britaniji že tako daleč, da so neko družino, ki je prepevala pesem iz risanke Pujsa Pepa, vrgli ven iz avtobusa. Prepevanje pesmi je močno ujezilo eno od muslimanskih sopotnic v avtobusu, ki je družino obtožila rasizma in od voznika avtobusa zahtevala, naj vrže »rasistično« družino ven iz avtobusa. Ta se je postavil na stran muslimanke in rekel družini, naj gre ven iz avtobusa, da ne zadržuje prometa. Rasizem so muslimani utemeljevali s tem, da prepevanje pesmi iz risanke Pujsa Pepa nasprotuje prepovedi prašičev, kot to narekuje muslimanska religija.

Daily Mail: Couple singing Peppa Pig tune to toddler ‘forced off bus after complaints they were being racist’ because it goes against Muslim pork ban 

Zaradi nespametnih prepovedi v Veliki Britaniji so se oglasili tudi nekateri kritiki le teh, tudi med karikaturisti.

Karikatura, ki kritizira prepovedovanje prašičje podobe v javnosti

prasicek_caka_na_odstrel

V ZDA je ena od organizacij, katero vodi musliman, pod pretvezo skrbi za zdravje arabskih otrok v ZDA, natančneje za preprečevanje debelosti med muslimanskimi otroci v ZDA, izdala smernice o prepovedi omembe svinjine v knjigah. Kritiki takšne odločitve so rekli, da prepoved omembe svinjine nima nič z bojem proti debelosti med ameriškimi muslimani.

Frontpagmag: Ban Mention of Pork in Dearborn Schools to Prevent Muslim Obesity?

Primerov je še veliko. Za konec podajamo še primer, ki je naravnost grozljiv. Podali pa smo ga že v enem prejšnjih člankov. Muslimani niso le proti prašičem, ampak so v veliki meri tudi proti Židom. Tako je predvsem v Franciji mogoče opaziti veliko povečanje antisemitizma. Židje so v nekaterih četrtih Pariza, ki so postale pretežno muslimanske, tarče groženj in poniževanja že če nosijo na glavi svojo čepico kipah. Muslimani izvajajo praktično popoln rasizem nad Židi. Francoskega predsednika Francoisa Hollanda to seveda ne zanima, ker je preveč zaseden s tem, da soli pamet drugim državam, namesto da bi se zamislil nad stanjem v svoji lastni državi. Torej. Tudi v Franciji se atmosfera močno primitivizira.

V Franciji so še posebej na udaru prebivalci judovske veroizpovedi, ki jih muslimani naravnost sovražijo, zaradi česar so ti pogosto tarče nestrpnosti.

Če se vrnemo na slovenski primer. Oseba, ki nas je napadla prek Twitterja, je Mitja Učakar, ki se predstavlja kot svetovalec uprave banke NLB in tudi kot prostočasni (hobi) psiholog (karkoli bi že to pomenilo). Glede na to, da gre pri NLB za strateško državno banko, je po našem mnenju precej pomembno, kakšni so vplivi na to banko.

Glede na to, da je v Sloveniji uživanje svinjskega mesa najbolj normalna stvar, saj je Slovenija del evropskega kulturnega prostora, bi se morala uprava NLB kot strateška slovenska banka, zamisliti, kakšne svetovalce ima in z določenimi svetovalci opraviti pogovore, ali imajo ti zaradi svojih zgrešenih prepričanj kakršnekoli zadržke glede posameznih stvari.

Mitjo Učakarja bi bilo potrebno vprašati, ali ima zaradi nekega (po našem mnenju nezdravega) pogleda na človeško sobivanje, morda zadržke glede recimo hranilnikov v obliki prašiča in ali bi njegova miselnost lahko povzročila podajanje takšnih nasvetov upravi NLB, ki bi načrtno zatirale posamezne za slovensko kulturno območje normalne prakse zavoljo nekih religioznih restrikcij. Če bi bil njegov odgovor pritrdilen, bi ga sami na mestu uprave opozorili, da spremeni svoje mnenje, ali pa se poslovi z mesta svetovalca uprave NLB.

Že primeri iz Velike Britanije in Nizozemske kažejo, da lahko tudi v bankah pride do kontaminacije uprav teh bank z neko restriktivno miselnostjo prek recimo svetovalcev, ki niso sposobni širšega pogleda na kakšne stvari.

Ob takšnih svetovalcih kot jih ima trenutno NLB se lahko upravičeno bojimo tega, da bi se sprejemale totalne neumnosti zaradi neke kao politične korektnosti tudi v Sloveniji.

Mitji Učakarju svetujemo, da si prebere komentar na enega od člankov, ki govori o nesmiselnih prepovedih svinskega mesa. Komentar dokazuje to, da so tudi nekateri muslimani proti tovrstnim prepovedim. Mitja Učakar bi zato moral resno premisliti o pravilnosti svojega razmišljanja, kajti le to ni dobro in ni sprejemljivo (po našem mnenju) za nekoga, ki svetuje upravi največje slovenske banke, ki mora dajati pozitivne zglede prebivalstvu Slovenije.

Upamo, da bo Mitja Učakar uvidel, da je njegovo razmišljanje glede omenjene problematike napačno in da ga bo moral spremeniti.

mnenja_ljudi_na_temo_prepovedi_prasicev

Ravno zaradi vsega tega, kar se dogaja, se sami tudi zavzemamo za to, da se razbije mit o prašičih kot umazanih živalih med muslimani, ki pridejo v Evropo, saj ne le, da se muslimani v Evropi te totalne bedarije, ki ji jo narekuje njihova religija, držijo kot pijanec plota, ampak pod pretvezo verske svobode takšne neumnosti celo želijo vsiliti drugim.

Tako prihaja do popolnoma nepotrebne islamizacije Evrope, ki je, glede na to, kakšne neumne restrikcije se uvajajo, izrazito škodljiva.

Evropska unija je na žalost tako nespametna in neumna skupnost politikov, da je sposobna lastno kulturo podrediti totalnim neumnostim drugih kultur.

Dolgoročno to vodi v propad osnovne evropske ideje. Sami krivce za takšno slabo stanje vidimo tudi v nekaterih evropskih politikih. Eden od teh je nekdanja evropska komisarka Viviane Reding. Ta ženska je bila po našem mnenju ena najbolj škodljivih političark Evropske unije, ki na srečo več ni v Evropski komisiji. Ravno v času, ko je bila ona evropska komisarka, se je v EU zgodilo največ takšnih neumnosti. To pa zato, ker je EU spodbujala takšen nezdravi razvoj evropske družbe in človekovih pravic.

Sami bi na mestu EU naredili popolno revizijo delovanja Viviane Reding znotraj Evropske komisije in izničili vse slabe stvari, ki so bile narejene v EU zaradi te po našem mnenju izrazito problematične luksemburške političarke.

Dejstvo je, da Evropa v želji po izkazovanju neke visoke stopnje spoštovanja človekovih in verskih pravic dosega ravno nasprotne učinke, katerih posledica je ta, da se Evropejcem vsiljujejo totalne neumnosti iz kulturnega okolja priseljencev, namesto da bi se priseljenci prilagodili kulturnemu okolju Evrope.

Takšen nezdravi razvoj vodi v to, da bo v prihodnje zavoljo nekaterih primitivnih skupin čedalje manj pravic v Evropi, namesto da bi jih bilo več. In to je živa katastrofa.



Značke prispevka: ,

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Sicer se na internetu pojavljajo tudi informacije, da gre pri primeru prepovedi hranilnih prašičkov v nekaterih angleških medijih za novinarsko raco, katere cilj je preveriti islamofobijo v medijih.

    Ne ve se, kaj od tega je res.

    Morda so nekateri tudi zaradi želje ustaviti gonjo proti muslimanom načrtno začeli govoriti, da je zgodba o prepovedi novinarska raca, ko so ugotovili, kako neumno je izpadla ta nesmiselna prepoved. Torej.

    Novinarska raca je lahko ravno informacija o tem, da je informacija o prepovedi hranilnih prašičkov novinarska raca.

    Pri muslimanih, ki so znani po skrajnem primitivizmu v marsikaterem pogledu, namreč prepoved hranilnih prašičkov ne bi bila popolnoma nič nenavadna.

    Karkoli je že res, niti ni pomembno, saj je veliko drugih primerov, kjer pa so prepovedi resnične.

    V primeru banke Fortis na Nizozemskem pa gre zagotovo za resnično zgodbo o prepovedi hranilnih prašičkov, verjetno pa je tudi v zgodbi iz Velike Britanije veliko resnice in verjetno obstajajo tudi v Veliki Britaniji marsikateri muslimani, ki bi želeli doseči prepoved hranilnih prašičkov.

    Potrebno je vedeti, da nekateri pač preizkušajo, koliko si lahko privoščijo. Če ugotovijo, da so naredili neumnost, pa se potem začnejo izgovarjati, češ da niso resno mislili in podobno. Tudi v navideznih šalah je lahko kdaj veliko resnice.

  2. admin pravi:

    Srhljivo: Na Danskem so muslimanski otroci kamenjali prašiča do smrti v agrikulturnem muzeju.

    V enem od naravnih centrov z domačimi živalmi, ki je bil postavljen zato, da prebivalci, predvsem otroci lahko vidijo in se seznanijo z različnimi domačimi živalmi, so bili prisiljeni odstraniti domače prašiče iz ograd, saj so jih otroci muslimanske veroizpovedi konstantno maltretirali in vanje metali kamenje. Prašiče so odstranili po tem, ko so muslimanski otroci enega od prašičkov kamenjali do smrti.

    Prašiči so bili od vseh živali v agrikulturnem muzeju najbolj priljubljene živali za večino prebivalstva, razen očitno za muslimane.

    Islam versus Europe: Denmark: Muslim children stone pigs to death

    Ekstra Bladet: Indvandrerdrenge stenede grise på naturcenter

    To je še en dokaz, ki dokazuje, zakaj je potrebno muslimane načrtno prevzgojiti in zatreti mit o prašičih, ki jim ga narekuje njihova skrajno nazadnjaška religija.

    Očitno se v Evropi redi en izrazito primitiven živelj, ki je verjetno še hujši od muslimanov v kakšnih islamskih državah.

    Ob takšnih informacijah ne presenečajo dejstva, da so med muslimani, ki se borijo na področju Sirije in še nekaterih drugih držav, najbolj krvoločni predvsem borci, ki so bili vzgojeni v zahodnoevropskih državah.

  3. admin pravi:

    Iz Velike Britanije izhaja še ena totalno nora zgodba.

    Proizvajalec igrač je v igrači, ki predstavlja kmetijo, iz nabora živali izključil prašiča. Razlog naj bi bil v tem, da so se nekateri muslimani pritoževali nad prisotnostjo prašiča na kmetiji.

    Prašićka kot igračo so sicer odstranili, še vedno pa obstaja na farmi tudi zvok kruljenja prašiča.

    Zgodba je prišla na plano potem, ko je mati svojemu otroku kupila igračo. Otrok (deklica) je med igranjem pogrešal tudi prašiča, zato se je mama pozanimala pri proizvajalcu, zakaj ni prašiča na kmetiji. Proizvajalec igrač je povedal, da je prejel veliko pritožb strank, ki so bile proti temu, da se na kmetiji nahaja tudi prašič, zato so se iz verskih razlogov odločili umakniti prašiča iz kmetije.

    Več o tej bizarni zgodbi si preberite spodaj.

    The Atheist Conservative: Britain submits to Islam

  4. admin pravi:

    Ugotovili smo, da pri prikazu razprave Twitter ni podal čisto vseh tweetov iz razprave. Tako podajamo še nekatere manjkajoče tvite, da nam ne bi kdo očital, da smo kaj namerno izpustili, ker to ne drži, ampak so izpuščeni slučajno. Manjkajoče tvite smo podali poleg nekaterih že objavljenih, da jih lahko bralci pravilno umestijo v razpravo.

    Razprava o svinjskem mesu za begunce: Manjkajoči tviti

    Bistvo našega zagovarjanja testa, ki je omenjen v tem tvitu, je v tem, da se ugotovi stopnjo islamske fundamentalnosti beguncev, ravno s ciljem, da se preprečijo situacije, ki smo jih opisovali v tem članku (vključno z našimi dodatnimi komentarji pod člankom).

    Skratka. Potrebno je poskrbeti za zmernost islamske populacije v Evropi, ki mora sprejeti kulturne in tudi kulinarične vzorce, ki veljajo v Evropi.

  5. admin pravi:

    Zaradi pretirane submisivnosti trenutne nemške vlade muslimanom so nekateri Nemci nemško kanclerko Angelo Merkel poimenovali Mutti Multikulti (multikulturna mati).

    Angela Merkel kot Mutti Multikulti

    Sicer je tudi v Nemčiji prišlo do primerov prepovedi svinjine. In sicer je do prepovedi prišlo v porodnišnicah, kjer je veliko število muslimanskih porodov (Nemčija ima predele s povečano vsebnostjo Turkov, ki so muslimanske veroizpovedi), prav tako pa naj bi se prepoved svinjine implementirala pri zakonu o najemniških stanovanjih.

    Natančneje. Če je lastnik najemniškega stanovanja musliman, ima pravico vreči ven najemnika, če ta v stanovanju je svinjsko meso.

    Tako muslimani, če nimajo muslimanskih najemnikov, sprejmejo tudi nemuslimanske najemnike, ko pa naletijo na kakšnega muslimana, ki potrebuje stanovanje, lahko nemuslimanskega najemnika vržejo ven iz stanovanja na način, da sodnim oblastem povedo, da so ga videli jesti svinjino. Na ta način se muslimanski najemniki znebijo nemuslimanskih najemnikov in jih nadomestijo z muslimanskimi.

    To naj bi prek posebnih členov omogočala nova nemška zakonodaja, ki uveljavlja verske pravice muslimanov.

    Islam versus Europe: Germany: Muslims Impose Pork Bans in State Nurseries and in Rental Contracts

  6. admin pravi:

    Naj v množici negativnih informacij podamo še eno pozitivno, na katero smo naleteli danes.

    V Franciji je po napadu islamskih skrajnežev na uredništvo časopisa Charlie Hebdo župan mesta v francoski pokrajini Burgundija, podal prepoved na strežbo svinjskega mesa kot opcijo za muslimane v dneh, ko je predvidena v obrokih svinjina.

    Do napada na Charlie Hebdo je bila v šoli navada, da se v dneh, ko je na jedilniku svinjsko meso, muslimanom posebej omogoči jedilnik, ki ne vsebuje svinjine.

    Po napadu na francoski satirični časnik pa so to možnost prepovedali.

    Z vsemi intrigami namazani Muslimani so se začeli pritoževati, češ da šola v dneh krščanskega posta ob petkih na jedilnike ne daje mesa, ampak ribo in so to želeli izkoristiti sebi v prid.

    To je seveda neumna pripomba, saj je post le tu in tam, muslimani pa svoje primitivne restrikcije zahtevajo vedno, dodatno pa je Francija tradicionalno krščansko okolje in ne muslimansko.

    Muslimani v svojih pretkanih namenih niso uspeli, ker lokalne oblasti niso dolžne zagotoviti alternativnih jedilnikov.

    Moramo povedati, da smo bili kar veseli, ko smo danes naleteli na to novico.

    Vendar po našem mnenju je potrebno takšno razmišljanje podati na raven celotne države.

    Zato pa smo tudi za to, da se na ravni same EU odstranijo vse neumnosti, ki so bile v EU implementirane za časa komisarstva pošastno slabe luksemburške političarke Viviane Reding in njej podobnih škodljivih politikov Evropske unije, ki jih na žalost ni malo. Viviane Reding še zdaleč ni bila edina porazno slaba političarka v Evropski uniji, ampak je takšnih politikov v EU, ki so na svojih položajih delali pretežno samo nepopisno škodo, kar precej.

    Če podamo še članek.

    English rfi: French mayor’s ban on pork-free option sparks school meal row

    Problem EU je v tem, da je EU v celoti izpridila sistem človekovih pravic, ki je začel uničevati splošne svobode, namesto, da bi jih dajal. To je ena glavnih napak, ki so jih zadnja leta storili izrazito slabi politiki Evropske unije.

  7. admin pravi:

    Slovenija doslej zaradi pozitivne dediščine SFRJ, ki je promovirala striktno sekularnost, ni imela pretiranih težav z muslimani, kar zadeva njihovo zbirčnost pri uživanju mesa, a vprašanje je, kako bo v prihodnosti, saj se je Slovenija priključila Evropski uniji, kjer je prisotno zelo veliko političnih analfabetov, ki imajo popolnoma zanikrn pogled na te stvari. Potrebno je videti, ali se bo Slovenija uspela upreti neumnostim iz EU.

    Na tem mestu podajamo zanimive besede muslimanskega muftija Nedžada Grabusa, ki jih je ta podal v intervjuju za časopis Delo.

    Če citiramo besede iz članka:

    Slovenski mufti Nedžad Grabus: “Rad bi potolažil muslimanske starše, da tudi jaz kot mufti tega vprašanja nisem mogel urediti za svoje otroke.

    Po drugi strani imamo v islamski skupnosti notranji problem. To je strah, ki je močno razširjen med muslimanskimi starši. Zaradi strahu si problema prehrane v šoli niti ne upajo načeti. O njem ne govorijo, ker se bojijo stigmatizacije. Stigmatizacija muslimanov je večji problem kot to, kdaj bodo otroci jedli šolsko malico brez svinjskega mesa. Hkrati si ne gre zatiskati oči pred tem, da je precej muslimanskih staršev že popolnoma asimiliranih in niti ne pomislijo, da bi uživanje svinjskega mesa lahko bilo sporno. Del muslimanov pa to težavo ima in najbolje jo je reševati na osebni ravni. Zato pozivam odgovorne v vrtcih in šolah, naj razumejo, da gre za vprašanje vrednot.

    Novinar dela: “Ampak ali dejstvo, da so se nekateri muslimanski starši prisiljeni zatekati k lažnim zdravniškim potrdilom, da so njihovi otroci alergični na svinjino, da bi uveljavili svojo pravico, ne govori v prid temu, da bi bilo to vprašanje vendarle treba urediti sistemsko, ne pa na osebni ravni?”

    Slovenski mufti Nedžad Grabus: “Se strinjam, vendar se tisti, ki odločajo o sistemu, kratko malo ne zavedajo dovolj, da je to problem. Strah se ne razvije v letu ali dveh; gre za transgeneracijski strah, ki se je prenašal iz roda v rod in v katerem so ljudje živeli celo 20. stoletje. Delavci, ki so desetletja delali v Sloveniji, o tem sploh niso smeli govoriti. Zdaj sicer že četrt stoletja živimo v družbi, ki skuša ljudi spodbuditi, naj govorijo svobodno, vendar v tako kratkem času ne morete spremeniti miselnosti in navad; ne morete ljudi prepričati, da ni več vélikega brata, ki jih bo kaznoval, če nečesa ne bodo jedli. Prav zato je pluralna družba tako velik izziv.”

    Vir: Delo: Dr. Nedžad Grabus: Džamija bo stala okoli 35 milijonov evrov

    Skratka.

    V Sloveniji problem pretirane izbirčnosti muslimanov na srečo še ni izražen zaradi pozitivne dediščine SFRJ, ki ni dovoljevala, da bi se nekdo pritoževal nad prehrano. V primeru, da bi se nekateri preveč bunili glede prehrane v javnih ustanovah, bi bili deležni pogovora s pristojnimi.

    Takšna vpregnitev je bila v SFRJ kar dobra stvar, ker je omogočala večji red.

    Sami se ne strinjamo z besedami Nedžada Grabusa, da naj se o problemu svinjskega mesa v obrokih za šolarje ali delavce v menzah začne pogovarjati, kajti menimo, da je pravilno, da se te zadeve ohranije takšne, kot so bile doslej.

    Če pogledamo besede Nedžada Grabusa, ko je rekel, da se je večina muslimanov v Sloveniji že sprijaznila z uživanjem svinjskega mesa in da je samo en manjši delež muslimanov v Sloveniji takšnih, ki dela težave, to vendarle kaže na dejstvo, da je pristop, ki ni dopuščal problematiziranja uživanja svinjskega mesa, pripeljal do pozitivne asimilacije nekaterih (oziroma večine) muslimanov.

    A nekateri muslimani so še vedno ostali precej zadrti.

    V članku časopisa Delo je recimo opozorjeno na problem zdravnikov, ki pišejo muslimanom lažniva zdravniška potrdila o tem, da so njihovi otroci alergični na svinjsko meso, saj so šole samo v tem primeru dolžne tem otrokom zagotoviti drugačen obrok.

    Po našem mnenju gre tu za kriminalno ravnanje nekaterih slovenskih zdravnikov. Korupcija je velik problem med slovenskimi zdravniki, zato ne preseneča, da so nekateri zdravniki zavestno pisali zdravniška potrdila, ki ne odsevajo resnice v primeru alergij na svinjsko meso pri muslimanskih otrocih.

    Takšno laganje je po našem mnenju čista svinjarija, ki bi jo bilo potrebno v kali zatreti. Sami bi zdravnikom, ki tako zlorabljajo svoj položaj, odvzeli licenco za opravljanje zdravniškega poklica.

    Informacija o asimilaciji muslimanov, ki jo je podal Nedžad Grabus, kaže, da se vendarle da prevzgojiti tudi muslimane, da ti prenehajo problematizirati uživanje svinjine, samo potrebno je imeti trši pristop in ne upoštevati političnih neumnosti, ki prihajajo iz nespametne Evropske unije, ki s svojimi neumnimi določili uničuje samo sebe.

    Slovenija torej mora vztrajati pri tej svoji samostojni poti in se še vedno navezovati na pozitivno dediščino SFRJ, ki muslimanom ni dovoljevala, da se vmešavajo v politiko prehranjevanja v javnih ustanovah.

    Sicer so nekateri v Delovem članku omenjali, da bi se moralo prehranjevanje muslimanov urediti na sistemski ravni in ne le na osebni. Sami smo mnenja, da glede na situacijo, ki se dogaja po Evropi glede islamskih prepovedi prašičje podobe in prašičjega mesa, ne bi smelo priti do zakonske ureditve tega vprašanja na sistemski ravni, ker bi pretirano popuščanje muslimanom prineslo samo probleme.

    Sistemska rešitev tega vprašanja bi po našem mnenju bila primerlna le, če bi šla v smeri še večje sekularnosti. To pomeni, da bi se prepovedalo kakršen koli ugovor na jedilnike šolskih ustanov (ne glede na to, ali so javne ali zasebne). Ugovor bi se že lahko podalo, a se ga ne bi smelo upoštevati, v tem smislu smo govorili o prepovedi ugovora.

    Tako nekako je veljalo do sedaj. Vsekakor pa je popolnoma nesprejemljivo, da se uvajajo rešitve kot tiste na zahodu Evrope. Takšne rešitve bi povzročile nepotrebne probleme in povečale stroške zagotavljanja prehrane, kar je popolnoma nesprejemljivo, dodatno pa bi spodbudile muslimane k nadaljnjim zahtevam za prepovedi, kot je temu tako v zahodni Evropi.

    Dodatno je zelo nezdravo, da bi država skozi svoje šolske ustanove učila otroke, da je normalno, da se ne je svinjine. S tem bi samo primitivizirala celoten slovenski živelj s slabimi nauki, kar bi bilo seveda kontraproduktivno.

    Da pa ne bi kdo rekel, da smo naperjeni samo proti eni skupini, pa naj povemo, da enake omejitve veljajo za vegetarianstvo. Torej. Tudi vegetarianci ne bi smeli ugovarjati na jedilnike.

    Glede posebnosti pri jedilnikih bi pustili samo kakšne posebne verske praznike, recimo post pri kristjanih pred božičem in pred veliko nočjo in podobno, ampak samo to in nič drugega.

    Teh par dni se da prilagoditi, vse kar je več kot to, pa je nepotrebno preseravanje.

    Pri muslimanih pa je tega nepotrebnega preseravanja odločno preveč.

    Problem muslimanov je predvsem v tem, da oni hočejo posebno prehrano čisto vsak dan, to je pa čisto nesprejemljivo. Muslimani se pač morajo zavedati, da ne živijo v islamski državi.

    Predvsem šolski sistemi morajo po našem mnenju ostati sekularni, kajti sekularnost je potrebno otroke učiti že od malega.

    Slovenija mora že od malega učiti svoje državljane, da je zdravo jesti svinjino in da ni potrebe po kakršnem koli omejevanju pri uživanju katere koli vrste mesa. Raznolikost pri prehranjevanju je bila vedno pozitivna.

    Slovenija mora torej ljudi priučevati na evropski kulturni in kulinarični prostor, kjer ima tudi svinjina svoje mesto.

    Slovenija mora glede tega voditi svojo politiko in se ne zanašati na neke zglede v drugih državah. Države tipa Velika Britanija, Nizozemska ali Švedska so postale po domače povedano čisto sranje, postale so nekaj, po čemer se res nima smisla zgledovati. Mogoče so bile te države v preteklosti nosilke neke pozitivne miselnosti, sedaj pa niso več čisto nič vredne. Še več. Po teh državah bi se bilo naravnost neumno zgledovati. To mora imeti Slovenija v mislih, ko bo iskala zglede, kaj narediti v zvezi s tem vprašanjem, ki lahko pride kaj kmalu na dnevni red.

    Slovenija praktično sploh ne bi rabila iskati zgledov pri drugih, ampak pri sebi, sploh naj se zagleda nazaj v čas SFRJ, ki je te stvari imela zelo dobro urejene, pa ni nikomur nič manjkalo, kar zadeva prehrano v javnih ustanovah.

  8. admin pravi:

    (Ne)svoboda govora

    Potem, ko smo napisali nekaj člankov na temo prepovedi svinjskega mesa zaradi verskih razlogov, smo zaznali precejšnje povečanje pregledov strani s strani slovenskega notranjega ministrstva.

    Nad tem vsekakor nismo najbolj navdušeni, saj menimo, da ima v Sloveniji vsakdo pravico povedati lastno mnenje, pa četudi je to kritično.

    Če temu ni tako, potem živimo v nesvobodni državi, ki si ne zasluži naziva demokratična država.

  9. admin pravi:

    Tudi v osnovni šoli v Tenesse-ju (ZDA) so prepovedali svinjsko meso v šolskih obrokih, vendar tam je prišlo do upora nemuslimanskih staršev.

    Po pritisku nemuslimanskih staršev je šola prepoved svinjskega mesa umaknila in se začela opravičevati nemuslimanskim staršem ter se izgovarjati, češ da so svinjino umaknili zaradi alergije na svinjsko meso.

    Nemuslimanski starši so vodilnim v šoli dali jasno do znanja, da naj se ne sprenevedajo glede razlogov za prepoved svinjskega mesa in dodali, da bi samo neumen človek lahko mislil, da je razlog za prepoved kaj drugega kot verski (torej islamski odpor do svinjine).

    Radio Fox News: Why Did a Tennessee Grade School Ban Pork?

  10. admin pravi:

    Obstajajo dokazi, da je zgolj religija (ali kakšna drugačna ideologija) tista, ki ustvarja umeten odpor do posameznih stvari, ki so drugače čisto normalne.

    Tako je Koran ustvaril umeten odpor do prašičev.

    Spodnji primer, ki ga predstavljamo, pa kaže na to, da v primeru, da nimaš nobene nepotrebne religijske navlake, lahko ustvariš boljše življenje tako zase kot za vse okoli sebe, tudi za prašiče.

    To so storili na Bahamih, kjer prašiči živijo kot v raju.

    Spodnji videoprispevek bi moral muslimanom odpreti obzorja in jih poučiti o tem, da ne bi rabili svoje religije jemati tako resno. Tako bi olajšali življenje sebi in tudi drugim, ki morajo prav tako trpeti njihovo religijsko omejenost, ker jim jo muslimani tako agresivno in nadležno vsiljujejo.

    Dossier korupcija: Exuma na Bahamih – raj za prašiče, ki privablja turiste iz vseh koncev sveta

  11. admin pravi:

    Kot kontrast pozitivnemu primeru iz Exume na Bahamih podajamo še primer, ko so prašiči zaradi islamske religije doživeli pravi pekel v Egiptu.

    Dossier korupcija: Ali so muslimanske države pekel za prašiče? – primer Egipta

  12. admin pravi:

    Tudi v Avstraliji imajo težave z muslimani, ki preveč resno jemljejo nauk iz Korana, ki prepoveduje svinjino.

    Tako je nek uslužbenec lokala za hitro prehrano v avstralskem Sidneyu (gre za izpostavo KFC – Kentucky Fried Chicken) napadel stranko in ji grozil samo zato, ker je naročila k obroku še kos slanine.

    Dejstvo je, da se zaradi vse večjega števila muslimanov tudi v Avstraliji nekatera podjetja prilagajajo dejstvu, da muslimani ne jejo svinjskega mesa, zato so ponekod v Avstraliji odprti lokali, ki v ponudbi nimajo svinjskega mesa.

    Stranka, ki je prosila za slanino, se ni zavedala, da je v enem od takšnih lokalov KFC (saj obstajajo tudi lokali, ki imajo izdelke iz svinjine). Eden od uslužbencev je stranki sicer na lep način povedal, da v tem KFC-ju nimajo svinjine, saj je ta KFC muslimanom prijazen in zato v ponudbi ni svinjine, ampak halal hrana. Medtem ko je drugi uslužbenec ponorel, saj se ni mogel sprijazniti, da je stranka pri njem naročila kos slanine. Močno pa ga je ujezilo tudi dejstvo, da ga je stranka snemala z mobitelom (v tem delu je bila njegova jeza sicer upravičena – uslužbenec je namreč stranki vseskozi govoril, naj ga ne snema). Tu je šlo torej za neko mešanico čustev. Po eni strani za odpor do nemuslimanske stranke, ki je naročila svinjino in za razburjenje, ker ga je ta stranka snemala z mobitelom.

    Po ogledu inkriminirajočega videoposnetka so delavca v lokalu hitre prehrane suspendirali z dela zaradi grdega ravnanja s strankami.

    Videpoposnetek incidenta, katerega razlog je muslimanski odpor do svinjine, si lahko ogledate spodaj.

    Musliman napade stranko zaradi kosa slanine

    Takšno obnašanje muslimanskega uslužbenca v lokalu hitre prehrane je sprožilo zanimive odzive na You Tube-u.

    Ena od komentatork na You Tube-u je povedala, da želi narediti skulpturo preroka Mohameda iz slanine. Ta komentar je postal najbolj priljubljen komentar na videoposnetek z omenjenim incidentom.

    Ewa Aulin želi narediti skulpturo preroka Mohameda iz svinjskega mesa, natančneje iz slanine

    Kdo ve, morda bo to po karikaturah preroka Mohameda s strani satiričnega časopisa Charlie Hebdo spodbudilo še kakšnega nadebudnega umetnika, da preizkusi čustva muslimanov. Ali se svetu torej obeta ponovna umetniška instalacija – karikatura preroka Mohameda, narejena iz slanine?

    Granato iz slanine, kot simboličen prikaz boja proti islamskemu fundamentalizmu, so že naredili, ali se obeta tudi satirična upodobitev preroka Mohameda v obliki skulpture, obložene s slanino?

    Iskreno povedano. Tudi sami bi bili zelo zadovoljni, če bi se kakšen umetnik odločil (opogumil) upodobiti preroka Mohameda s skulpturo iz slanine, saj bi bilo zanimivo videti reakcije muslimanov, obenem bi pa EU dokazala to, kar je govorila neposredno po napadu na uredništvo časopisa Charlie Hebdo, da se ni prestrašila islamskega fundamentalizma.

    Namreč. Sedanje informacije kažejo ravno to, da se je prestrašila.

    Ne verjamemo namreč, da je karikaturist, ki je upodabljal preroka Mohameda, opustil njegovo upodabljanje zaradi naveličanosti, kot je povedal medijem. Verjetno je bil to zapozneli odgovor na napad na uredništvo časopisa Charlie Hebdo. Očitno so skrajneži le uspeli v svojem namenu in zasadili strah med ljudi, čeprav Evropa govori drugače. Ampak Evropa je že itak znana po sprenevedanju.

  13. admin pravi:

    V Veliki Britaniji se je zgodil zanimiv dogodek, ko je podjetje zavrnilo iskalca zaposlitve, ker je svetovalki za delo ponudil sendvič s slanino, ne vedoč, da gre za muslimanko, ki sovraži svinjsko meso.

    Clive Hunt, kandidat za službo v podjetju NHT.,je izgubil priložnost za službo po tem, ko ga je njegova svetovalka za delo v zaposlovalni agenciji Reed obtožila rasizma.

    Primer je absurden.

    Clive Hunt je imel že vse pripravljeno za to, da začne osemmesečno delo v podjetju NHT. Imel je samo še za opraviti papirologijo pri njegovi zaposlovalni agenciji, v kateri je delala Sharika Sacranie.

    Po sestanku z njo mu je svetovalka rekla, da se bo z njim in drugimi pogodbeniki dobila na zajtrku. Clive ji je, ne zavedajoč se, da je Sharika muslimanka, odvrnil, dobro, prinesel bom sendviče s slanino (ti sendviči so v Veliki Britaniji običajna izbira jedi za zajtrk).

    Kasneje je direktor Sharikinega podjetja poklical Cliva in mu rekel, da ga ne bodo zaposlili zato, ker je dal rasistične pripombe svetovalki za zaposlitev (s tem, ko se je ponudil, da bo kupil sendviče s slanino).

    To je še eden v nizu primerov, od katerih jih večina prihaja iz državnega skropucala, Velike Britanije, ki kaže na problematiko islamizacije Evrope.

    Gre za sramotno posledico napačne politike Evropske unije.

    Manchester Evening News: ‘Get the bacon sarnies out’ remark cost Heywood IT contractor dream job

  14. admin pravi:

    V Vermontu (ZDA) je dovoljeno, da imajo majhna lokalna podjetja v cestnem prometu (recimo na krožiščih) objavljene reklamne table za promocijo svojega poslovanja.

    Tako je imelo promocijsko tablo tudi podjetje, natančneje bistro, ki med drugim ponuja tudi jedi s slanino. Tako so sami postavili znak, kjer promovirajo svoj izdelek, slanino.

    Znak, ki promovira podjetje oziroma bistro Sneakers

    Po postavitvi znaka se je oglasila pri mestnih oblasteh muslimanka, ki jo je na znaku motila beseda bacon (slanina). Zato je bilo podjetje prisiljeno odstraniti znak, da ne bi žalilo verska čustva muslimanov.

    New York Daily News: Vermont diner takes down bacon sign after it offends Muslim residents

  15. admin pravi:

    Ob takšnih neumnostih, ki jih zganjajo muslimani in kar je še bolj neumno, ki jih nato sprejemajo tudi nekatere oblasti in podjetja, se sprašujemo, ali se lahko zgodi, da bo kdo prepovedal tudi igralca Kevina Bacon-a.

    Utemeljitev Hollywoda za odstranitev igralca bi lahko bila v tem, da ima Kevin Bacon priimek, ki bi lahko užalil muslimane. Zato bi ga bodisi zavrnili kot igralca v njihovem filmu, bodisi mu svetovali, naj spremeni priimek. To je sicer povedano v šali.

    Kevin Bacon se sicer tudi rad pošali glede svojega priimka.

    Poglejte si spodnji videoposnetek.

    Bo zaradi muslimanov v prihodnosti prepovedan tudi igralec Kevin Bacon

    No. Šalo na stran. Glede na to, da obstajajo osebe, ki se pišejo Bacon, se lahko vprašamo ali obstaja možnost, da bi nekoga celo diskriminirali pri iskanju zaposlitve ali kako drugače samo na podlagi njegovega priimka. Tudi to bi se lahko zgodilo, v kolikor bi se v odločitve vpletli kakšni zadrti muslimani.

Odgovorite