torek, 23.julij.2013 - 15:53

Političarka Tamara Vonta v središču pozornosti zaradi svoje debelosti

Tamara Vonta ima zadnje čase resne težave s prekomerno težo. Priporočamo ji, da gre na dieto.

tamara_vonta_z_veliko_torbo

 

Je Tamara Vonta noseča? To so se vsi dolgo časa spraševali, ko so videli, kako po izgubi voditeljskega položaja v oddaji 24 ur na POP TV in čez nekaj let še po uspešni kandidaturi na volitvah v državni zbor ta nekdanja novinarka in sedanja političarka pridobiva na teži. A, ker o otroku ni bilo ne duha ne sluha, so se zato sprijaznili, da Vontova vendarle ni noseča, ampak je zgolj ena od tistih, ki zelo radi uživajo v hrani ali pa ena od tistih, ki radi jejo redilno hrano in se premalo gibljejo.

V zvezi s tem so se razpisali že mnogi Slovenci na slovenskem spletu, v forumih.

Marsikdo ji debelost očita kot njeno hibo in jo na ta račun precej zbadljivo ogovarja.

Na primer. Na enem od forumov je nekdo zapisal, da se je Tamara Vonta zredila zaradi velike zlobe, ki jo premore. Spet nekdo drug je zapisal, da so nekateri ob vstopu v politiko dobesedno dojeli, da so zraven korita. Nekateri so bili v očitkih še hujši in ji res žaljivo očitali, da je nemarna debelinka z mastnimi lasmi. Nekateri so ji celo očitali, da je predebela zato, ker ne seksa. Nekdo je celo rekel naslednje: »Ta se je pa poprašičila do nerazpoznavnosti, ampak samo v špeh, ne pa tudi v možgane. Prašiči so sicer izjemno inteligentni…«. Nekatere je začelo skrbeti še za zdravje Petre Kerčmar: »Sodeč po primeru Vonta in primeru Pirc-Musar lahko pričakujemo kmalu, da se bo Petra Kerčmar zredila kot pujsa.«

Po teh brutalnih komentarjih, ki jih morajo politiki znati stoično prenašati, se je Tamara Vonta dejansko začela bolj urejati, nekateri predpostavljajo, da si je celo omislila stilistko, ki skrbi za njen videz kljub njeni odvečni teži. Del njenega outfita je tudi njena ogromna torba, ki jo vedno nosi s seboj. Morda je torba rekvizit za preusmeritev pozornosti. Torej. Ogromna torba bi preusmerila pozornost ljudi z njenega malček predimenzioniranega telesa.

Tamara Vonta je tudi ponosna na svoje srbsko poreklo. Tako je Gregorju Virantu, ko je bil ta še predsednik državnega zbora, zabrusila, da naj pravilno izgovarja njeno ime, po srbsko. Nakar je poslancem v parlamentu povedala, da se strinja s trditvijo, da zrezek ni kisla juha (?!).

Spodaj je izsek magnetograma s seje slovenskega parlamenta.

 

PREDSEDNIK DR. GREGOR VIRANT: Tamara Vonta.

TAMARA VONTA (PS PS): Sicer nisem zelo občutljiva ampak sem Tamara, po srbsko.Tudi jaz bi želela obrazložiti svoj glas, predvsem z dodatki bi si privoščila nekaj podobnega kot vsi ostali kolegi ampak mislim, da se bom kar držala da rečem svoje poti.  Res je, strijam se, “šnicl” ni kisla “župa”, s tem se pa res strinjam.

Magnetogram seje državnega zbora se originalno nahaja tukaj.

Po tej opazki so Tamaro Vonta nekateri začeli klicati Tamara po srbsko.

Tamara Vonta se je slovenski javnosti predstavila tudi v božično novoletni poslanici, kjer je javnosti pokazala svojo postavo.

Tamara Vonta v božično-novoletni poslanici

 

Tamara Vonta je znana tudi po tem, da se je okusila kot pevka. Več si preberite tukaj.

Sicer Vonta ni edina političarka, ki so jo poznali zaradi odvečne teže. Takšna je bila tudi Maria Pozsonec, nekdanja dolgoletna poslanka, predstavnica madžarske narodnosti, ki so jo zbadali zaradi debelosti in dejstva, da si je na sejah parlamenta in delovnih teles slovenskega parlamenta znala privoščiti tudi okrepčujoč spanec. Sama tega ni nikoli priznala, ampak je na očitke odgovarjala, da ne spi, ampak bere knjige pod klopjo (?!).

Maria Pozsonec je dobila tudi svoj videospot

Ker je javna oseba, lahko Tamaro Vonto uporabimo kot dobro osrednjo osebo za preučevanje fenomena debelosti, fenomena modernega sveta, saj je bilo o njeni debelosti na internetu že veliko zapisanega.

Če podamo nekaj povezav do razprav, kjer so uporabniki spleta razpravljali o njeni telesni teži.

Med over net: Tamara Vonta

Med over net: Tamara Vonta v storyu

Med over net: Koliko kilogramov ima Tamara Vonta?

Med over net: Tamara Vonta s POPTV

Med over net: TAMARA VONTA, ali je res?

Reporter: Vonta kar v poslanskih klopeh po spletu kupovala stojalo za mikrofon

Reporter: Gorenak Vonti: Umirite se, da boste lažje živeli

Finance: Kdo si upa: Tamara Vonta

Alter: Tamara Vonta – pa kaj si ta ženska dela, vedno bolj debela je

Forum Dossier korupcija: Ali je Tamara Vonta shujšala?

 

Ali bo Tamara Vonta po tem, ko prebere vse to, začela razmišljati o shujševalni kuri, bo pokazal čas. Že v preteklosti je preizkusila številne diete, a ji niso pomagale.

Sicer pa. Tamara Vonta ni edina oseba, ki se sooča s prekomerno telesno težo, zato sočustvujemo z njo. Namreč. Ni tako enostavno shujšati, sploh če si starejši, ko kilogrami kar nočejo in nočejo zapustiti telesa ne glede na velik trud. Priporočamo ji, da se ponovno loti kakšnega dietnega programa. Obilico diet bo našla na spletni strani: http://www.mojrecept.net/hitradieta, kjer si lahko izračuna tudi Indeks telesne mase in ugotovi, koliko dejansko je predebela.

Tamari Vonta svetujemo še nekaj. Mnenja smo, da se Vonta daleč preveč zadržuje na Twitterju, bodisi prek mobitela, bodisi prek računalnika. Tamara Vonta bi morala del časa, ki ga nameni Twitterju, posvetiti čemu drugemu.

Ker je doma iz Krškega, se lahko udejstvuje kolesarjenja po prelepih posavskih cestah. Zavoljo njene postave in verjetno slabe kondicije bi lahko na začetku izbrala krajšo turo. Recimo Krško – Brežice.



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Spodaj si lahko ogledate, kako bi izgledala Tamara Vonta, če bi bila suha.

    Forum Dossier korupcija: Tamara Vonta je postala suha

  2. admin pravi:

    O Tamari Vonti so se razpisali še v nekaterih medijih. Na njeno odvečno težo so opozorili v članku na Planetu Siol s pomenljivim naslovom Bajsa, takoj shujšaj, kjer so opozorili, da je na internetu veliko zapisanega o teži Tamare Vonta. Tamaro Vonto so označili za vročo žemljo spletnih forumov.

    Planet Siol: Bajsa, takoj shujšaj!

    Prav tako pa opozarjamo na forum med.over net

    Med.over.net: Spremljam slo 3- tamara vonta

    Ena od bralk je odprla temo na forumu zaradi tega, ker je bila zgrožena nad podobo Tamare Vonta, ki je gostovala na tretjem programu RTV Slovenija. Spraševala se je, ali je Tamara Vonta noseča ali je pred kratkim rodila, ali se je samo zredila.

    Še en uporabnik foruma jo je opozoril, naj preveri, ali nima morda ekrana nastavljenega na razpotegnjeno sliko in da zato izgleda debela, medtem ko je ena od bralk povedala, da si jo je ogledala in da tam še ni tako debela, kot je že bila.

    Tamara Vonta je omenjena tudi v komentarjih na spletni strani svojega starega delovnega mesta (POP TV), kjer so nekateri komentatorji rekli, da je v obraz podobna tatici, ki so jo ujeli zaradi tega, ker je iz trgovine ukradla slaščice in sladke pijače v vrednosti 50 evrov. Tatica je štela 140 kilogramov.

    24ur.com: 140-kilogramsko tatico izdala nadzorna kamera

    Sicer je na 24 ur še več komentarjev na druge članke, kjer debelejše osebe ženskega spola primerjajo z nekdaj priljubljeno televizijsko voditeljico na POP TV. To je mogoče razumeti s tem, da dobijo vsi debelejši ljudje nekatere podobne črte obraza. Zanimivo je, zakaj so na 24ur.com pustili takšne komentarje, čeprav gre za njihovo nekdanjo novinarsko kolegico.

    Na spletni strani Ringaraja pa so se že leta 2005 spraševali, ali je Tamara Vonta noseča. Nekdo je povedal, da je bila Tamara Vonta v srednji šoli bolj vitka in da je trenutno dvakrat takšna kot je bila v srednji šoli.

    Ringaraja: tamara vonta

Odgovorite