torek, 5.januar.2021 - 10:13

SAMOMOR PRETRESEL FILOZOFSKO FAKULTETO: Na Filozofski fakulteti v Ljubljani objokujejo smrt svoje sodelavke.

SRHLJIVO (PRED)BOŽIČNO ODKRITJE

V TENČICO SKRIVNOSTI ZAVITA SMRT 39-LETNE MOJCE CAJNKO, PA TUDI NJENO ODKRITJE 

Mojca Cajnko se ni tako kot v preteklosti nekaj dni po izginotju ponovno vrnila domov, tokrat so jo našli mrtvo.  Ob reki Savi. Policija tujo krivdo za njeno smrt izključuje.

Policija je sredi novembra podala obvestilo, da je pogrešana Mojca Cajnko, katero svojci pogrešajo že od 17. novembra .2020.

Novica o pogrešani 39-letnici Mojci Cajnko je sprožila mešane občutke. Predvsem zato, ker je bila Mojca Cajnko pogrešana že pred dvemi leti, ko je bila stara še 37 let. Takrat se je vrnila domov sama.

Regionalna obala:  37-LETNA MOJCA NI VEČ POGREŠANA: Sama se je vrnila domov

Ker je torej že v preteklosti izginila in se nato vrnila nazaj domov, so bili številni prepričani, da se bo to zgodilo tudi v tem primeru.

A dnevi, odkar je bila pogrešana, so se kar vrstili in vrstili.

Ko je bila njena slika na spletni strani Slovenske policije z naslovom Pogrešane osebe obešena tam še 11.12.2020, je vse postajalo vse bolj zlovešče in verjetnost, da bo Mojca Cajnko najdena živa, vse manj verjetna.

To smo opozorili tudi na našem Twitter profilu.

Tweet Dossier korupcija o tem, da je Mojca Cajnko še kar pogrešana, čeprav je minilo že slab mesec dni od njenega izginotja. 

Policija je še 11.12.2020 imela obešeno informacijo o izginotju Mojce Cajnko na svoji spletni strani Pogrešane osebe.

Policija kljub pozivom ni našla ničesar o pogrešani 39-letni Ljubljančanki.

Ker niso našli ničesar, s čemer bi lahko prišli na sled izginuli Mojci Cajnko, so slovenski policisti za pomoč zaprosili Detektivsko varnostno agencijo, ki je za informacije o pogrešani Mojci Cajnko ponudila visokih 1000 evrov nagrade.

V iskanje pogrešane Mojce Cajnko se je vključila tudi Detektivsko-varnostna agencija. 

Nato je kot strela z jasnega udarila vest, da so Mojco Cajnko našli mrtvo. Da je ona, so ugotovili na podlagi DNK analize.

Ko so to izvedeli, so se od Mojce Cajnko šokirani poslovili tudi na Filozofski fakulteti v Ljubljani, s katerimi je Mojca Cajnko nekaj let sodelovala.

Povedali so naslednje:

»Oddelek za primerjalno in splošno jezikoslovje sporoča žalostno vest, da nas je pred nedavnim zapustila dr. Mojca Cajnko, slovenska hetitologinja in klasična filologinja in nekajletna sodelavka Oddelka za primerjalno in splošno jezikoslovje ter Oddelka za klasično filologijo. V stroki se je bomo spominjali zlasti po njenih hetitoloških objavah, ki so pomembno pripomogle k boljšemu razumevanju sinhrone slovnice tega najstarejšega izpričanega indoevropskega jezika, in po njenem prispevku k prevodom Evripidove dramatike.«

Filozofska fakulteta: Poslovila se je dr. Mojca Cajnko, hetitologinja in klasična filologinja 

Policisti, ki so našli truplo pogrešane Mojce Cajnko, tujo krivdo za njeno smrt izključujejo. Njeno truplo so našli ob reki Savi.

Srhljivo božično odkritje trupla Mojce Cajnko je sicer zasenčil srhljivi božični pokol družine Lešenik, katerega je v Gerečji vasi pri Ptuju izvršil Silvo Drevenšek zaradi družinskih razprtij z odhajajočo partnerico Mojco Lešnik in njenima staršema Jožico in Brankom Lešnikom. Silvo jih je vse zaklal z nožem.

Božični pokol je v drugi plan postavil vse drugo, tako tudi tragično smrt Mojce Cajnko. Tako tudi razmišljanje o tem, kaj je Mojco Cajnko pognalo v smrt.

 



Odgovorite