O Wiki Dossier korupcija

Na Dossier korupcija smo ponovno oživeli našo rubriko Wiki Dossier korupcija, ki smo jo javnosti predstavili na začetku leta 2007 (januarja 2007). Gre za projekt, ki smo ga imeli na platformi Wikipedia, ki pa smo ga zaradi tehničnih težav (izjemen spam) pred časom zaprli. Sedaj smo projekt ponovno oživili na novi platformi. Ime smo ohranili.

Zadeve so trenutno precej zastarele, saj se nanašajo na čas do leta 2007. Bomo pa sproti podajali nove informacije in ustrezno preurejali stran. Stran bo zato nekaj časa v “delovni obliki”. Čez čas pa bo ob novih posodobitvah dobila svojo končno podobo in dodatno vsebino.

Spodaj podajamo tekst iz januarja 2007, ki smo ga ustrezno posodobili.

Na Dossier korupcija smo se odločili ustvariti nov projekt, ki ga imamo v mislih že kar nekaj časa, a ga do sedaj zaradi pomanjkanja časa nismo začeli. Gre za projekt grajenja teoretične informacijske baze o korupciji, predvsem kar zadeva Slovenijo. S tem, ko smo rekli teoretične, smo jasno dali vedeti, da na tem mestu ne bodo posamezni primeri korupcije. V ta namen imamo rubriko Dossier korupcija Novice in pa Forume Dossier korupcija.

Kar zadeva projekt smo kar nekaj časa razmišljali, kako naj ga implementiramo, skozi katero orodje, potem smo pa čisto po naključju med brskanjem prišli do ideje, da bi lahko bazo podatkov implementirali na način povezovanja dokumentov skozi ključne besede v tekstu (ki jih spremenimo v linke in nato ti linki vodijo na nove tekste). Ko smo dobili to idejo, smo se takoj spomnili na Wikipedio, internetno enciklopedijo in sii rekli, da bomo uporabili prav to kot naše orodje za ustvarjanje baze podatkov. V ta namen smo instalirali ustrezno orodje na strežnik (skript za Wikimedio) in vzpostavili projekt Wiki Dossier korupcija.

Sistem smo preizkusili in lahko povemo, da smo zaenkrat zelo zadovoljni.

Naša želja oziroma cilj je postati najbogatejši vir informacij o korupciji (mešanica med bazo podatkov in portalom), ki bo zajemal predvsem teoretične podatke o korupciji, ki bodo zanimivi vsem, ki bodo potrebovali te podatke, ali pa tistim, ki bodo pisali tekste ali publikacije na temo korupcija. Tega projekta se bomo lotili z vso vnemo.

Upamo, da se bo naš projekt prijel in da bomo čez čas res postali največja zbirka teoretičnih informacij o korupciji, vsaj za področje Slovenije. Bistvo Wiki Dossier korupcije je, da se bodo informacije vseskozi nadgrajevale, tako da bo ta vir informacij z dnevom v dan bogatejši in obsežnejši.

Bralce ponovno opozarjamo, da gre pri Wiki Dossier korupcija predvsem za zbirko teoretičnih informacij. Za vse druge informacije pa naj kliknejo na stran https://www.dossierkorupcija.com.


Opozarjamo, da gre za tekst iz leta 2007. Sedaj je Wiki Dossier korupcija na novi platformi in ne več na platformi Wikimedia. Dodatno je potrebno posodobiti vsebino, sploh v nekaterih delih (recimo pri zakonodaji, ki se je v tem času precej spremenila).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.