nedelja, 16.oktober.2011 - 21:19

Gregorja Viranta je podprl tudi Ivo Boscarol, lastnik superuspešnega podjetja Pipistrel

Bo Gregor Virant z Ivom Boscarolom na parlamentarnih volitvah poletel v nebo?

Boscarol je uspešni proizvajalec lahkih letal.

Vir: Pipistrel

Gregor Virant je s svojim vstopom v kampanjo za parlamentarne volitve v mnogih Slovencih oziroma slovenskih državljanih spet vsadil neko upanje, katerega so ob obstoječi politični nomenklaturi, ki se je utapljala v zdrahah in prepirih, mnogi izgubili. Virant očitno uspešno pobira simpatije nekaterih izjemno pomembnih oseb v slovenski državi, ki v njem vidijo človeka, ki je nepolitičen. Tudi ko je bil močno vpet v stranko SDS, je veljal kot razumni del te stranke (čeprav nikoli ni bil formalno včlanjen vanjo).

Gregorja Viranta je podprl tudi Ivo Boscarol, superuspešni manager, lastnik podjetja Pipistrel, ki je pred nedavnim na prestižnem tekmovanju ameriške vesoljske agencije NASA (Cafe / Nasa Green Flight Challenge) prejel prvo nagrado za energetsko varčno letalo Taurus G4.

Ivo Boscarol je podjetnik, ki rad zajadra tudi v politiko, čeprav pogosto s svojimi idejami precej vznejevolji slovensko javnost. Nas je recimo takrat, ko je podal zamisel, da bi morali ljudje brez otrok plačati poseben davek, češ da živijo bolje, ker ne rabijo plačevati še za otroke. Sami smo to njegovo idejo močno skritizirali, saj je globoko nepravična. To smo naredili še posebej v enem članku, kjer pa smo bili izrazito ostri. Članek je tukaj.

A kljub temu zna Boscarol povedati in predlagati tudi sprejemljive stvari. Vsekakor pa je dobro, da kaj pove, saj imajo tako ljudje tudi vpogled v mnenje nekega gospodarstvenika, ki ni le gospodarstvenik, ampak uspešni gospodarstvenik.

Podajamo intervju z Boscarolom, katerega so naredili v stranki NSI Ljudmile Novak.

NSI: Intervju z Ivom Boscarolom.

Boscarol je podprl pri volilni kampanji ravno Gregorja Viranta. Menimo, da bo dober magnet za Virantove volivce. Virant sicer vztrajno zagovarja stališče, da morajo Slovenci preseči delitve na leve in desne.

No. Boscarol se sooča z neposluhom države pri poslovanju Pipistrela za razliko od Italije, ki Boscarolu na pladnju daje vse (koncesijo) za čim lajše delo tega uspešnega gospodarstvenika. To je neumno s strani slovenske države. Zaradi tega Boscarol resno razmišlja, da bi šel iz Slovenije v sosednjo italijansko Gorico, kjer imajo zanj več posluha. Če Virant dobi dober rezultat, bi bilo prav, da Ivu Boscarolu omogoči dobre pogoje poslovanja tudi v Sloveniji.  

RTV Slovenija: Gregorja Viranta podprl Ivo Boscarol

Dnevnik: Gregor Virant s podporo Boscarola: “Dovolj nam je delitve na leve in desne”



Značke prispevka: ,

Odgovorite