sobota, 31.december.2011 - 07:53

Zoranu Jankoviću, najverjetnejšemu mandatarju za sestavo nove vlade Republike Slovenije, so začeli groziti s smrtjo

 Zoranu Jankoviću so začeli groziti s smrtjo. Policija ga bo varovala na silvestrski večer, da bi preprečila morebiten atentat na najverjetnejšega mandatarja nove slovenske vlade.

 

Zmaga Zorana Jankovića je predvsem na desnici povzročila veliko negodovanja in zaskrbljenosti, kar so mnogi kazali s hudimi kritikami proti Zoranu Jankoviću.

Sedaj pa je nestrpnost do najverjetnejšega mandatarja dobila nove razsežnosti.

In sicer so Zoranu Jankoviću začeli groziti s smrtjo. S smrtjo ne grozijo le njemu, ampak tudi drugim članom družine Janković. Medijsko izpostavljena je sicer vsa družina Janković:

  • Zoran Janković
  • njegova soproga Mia
  • njegov sin Damjan
  • njegov mlajši sin Jure z ženo Vesno Dolenc Janković

Slovenska policija preiskuje, ali za grožnjami s smrtjo stoji nacionalistični del stranke SDS. Nacionalistični podporniki stranke SDS naj bi namreč pismo Tomaža Majerja razumeli kot “dokaz”, da je Zoran Janković zmagal s prevaro, zaradi česar bi lahko “vzeli pravico v svoje roke” in obranili slovenstvo pred “tujim prevzemom”. 

Z grožnjami s smrtjo naj bi bili soočeni tudi nekateri posamezniki, ki so javno izrazili nestrinjanje s pismom Tomaža Majerja, ki ga je stranka SDS objavila na svoji spletni strani, kjer je pisec pisma Pozitivno Slovenijo obtožil, da je zmagala zaradi glasov priseljencev, katere naj bi ustrahovali, da če na oblast pride Janez Janša, da bodo izgubili državljanstva in zaposlitev. Več o tem si preberite tukaj.

Zoran Janković se namerava udeležiti silvestrskega večera na ulicah Ljubljane (znano je namreč, da je Zoran Janković do izvolitve v slovenski parlament opravljal funkcijo župana glavnega mesta Slovenije, v katerem uživa velik ugled med svojimi številnimi podporniki). Policisti ocenjujejo, da je varnostno tveganje povečano, saj bi lahko nekdo izkoristil ulice polne ljudi za strelski obračun z najverjetnejšim mandatarjem za sestavo vlade.

Zato bo policija organizirala ščitenje Zorana Jankovića in njegove družine.

Več si preberite v časopisu Dnevnik.

Dnevnik: Zaradi groženj s smrtjo bo policija odslej varovala Jankovića



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Na silvestrov večer so Jankovića varovali trije policisti. Prvotno je bilo mišljeno, da naj bi mu nadeli pancirko, a donedavni župan (funkcija župana mu je avtomatično prenehala s potrditvijo poslanskega mandata) Janković se v “svoji” Ljubljani ni počutil ogroženega, zato jo je eden od policistov nosil v roki.

    Sicer je Janković zaradi groženj s smrtjo njemu in članom družine svoj čas poklical policijo, a meni, da je med svojimi Ljubljančani varen. Vseeno so ga policisti varovali. Janković je rekel, da so varnostniki prijazni fantje, zato ga varstvo ni motilo.

    Dnevnik: Varovali so ga trije: Zoran Janković neprebojnega jopiča ni potreboval
    24ur.com: Janković meni, da ne potrebuje varovanja

Odgovorite