sreda, 18.januar.2012 - 21:50

Je Marko Voljč nadomestilo za Zorana Jankovića?

DURS, katerega sicer vodi partnerica pomembnega člana stranke SDS, naj bi spisal hudo kazensko ovadbo zoper Zorana Jankovića.

 

To, kar se dogaja v Sloveniji, je že popolnoma bizarno. 

Mediji so naplavili že vrsto novih informacij, ki so še dodatno zapletle stvari.

Če jih naštejemo.

Predsednik države Danilo Türk je predlagal kot mandatarja novo ime, Marka Voljča, ki je prišel kot strela z jasnega. Sicer sedaj nekateri na levici upajo, da bi se poskusilo s tretjim kandidatom, ker ni uspelo Zoranu Jankoviću. Nekateri očitno poskušajo oživiti idejo sredinskega trojčka. Novinarsko konferenco, kjer je Danilo Türk podal ta zaenkrat še neformalni predlog, si oglejte tukaj.

Po določenih informacijah naj bi levica tretjega človeka našla tudi zaradi tega, ker naj bi Davčna uprava Republike Slovenije spisala hudo kazensko ovadbo proti Zoranu Jankoviću. O kazenski ovadbi naj bi generalni državni tožilec Zvonko Fišer že obvestil Danila Türka in Milana Kučana. Mimogrede. Zoran Janković je že pred časom pozval inštitucije, med drugih tudi DURS, da temeljito preiščejo njegovo poslovanje. Sicer lahko mimogrede povemo, da je direktorica Dursa Mojca Centa Debeljak intimna partnerica SDS-ovega nekdanjega finančnega ministra v Janševi vladi, Andreja Širclja.

Vse bolj so glasne špekulacije, da naj bi bila ravno kazenska ovadba DURS-a zoper Jankovića razlog, da na levici iščejo tretjega človeka.

Čeprav ponavljamo. Možna je tudi varianta, da bo Voljč predlagan zato, ker bi se sredinski trojček želelo prepričati, da ne podpre Janeza Janše in ponovno oživi idejo o tretjem mandatarju, ker naj Janković ne bi imel dovolj podpore v parlamentu. 

Dodatno si na levici, sploh v Pozitivni Sloveniji, čedalje bolj želijo novih predčasnih volitev, ki bi politične karte ponovno premešale.

A postavlja se vprašanje, ali so predčasne volitve realne, saj se Desus in Lista Virant bojita, da bosta na volitvah doživeli slabši rezultat, morda celo izpad iz parlamenta, zato sta pripravljeni podpreti tudi Janšo, da obstaneta na političnem prizorišču. Pri podpori Janši pa Karl Erjavec doživlja hude pritiske s terena, saj v Desusu niso naklonjeni sodelovanju Desusa v vladi Janeza Janše.

V celotni zgodbi pa se spet omenja tudi Združene države Amerike.

Pozareport je namreč objavil informacijo, da naj bi ZDA že nekaj časa varnostno pokrivale Gregorja Viranta in vse poslance Liste Virant. Na Pozareportu niso seznanjeni, kaj naj bi to dejansko pomenilo, čeprav to verjetno pomeni, da ZDA pritiskajo na poslance Liste Virant, naj odrečejo podporo Zoranu Jankoviću. Po poročanju Pozareporta naj bi v diplomatskih krogih celo krožil vic, da je najbolj na udaru Ivan Vogrin, ki naj bi ga ZDA strpale tudi v Guantanamo, samo da mu preprečijo, da prestopi v Pozitivno Slovenijo Zorana Jankovića.

Diplomatski krogi: “ZDA naj bi že nekaj časa pokrivale Državljansko listo Gregorja Viranta. Pod nadzorom naj bi bil predvsem Ivan Vogrin, kateremu želijo preprečiti  prestop v Pozitivno Slovenijo”.

Skratka. Politični triler se nadaljuje.



Značke prispevka:

Komentarji

 

Odgovorite