nedelja, 22.januar.2012 - 16:53

Bo nova evropska poslanka Zofija Mazej Kukovič ostala brez starih poslanskih kolegov?

Zofija Mazej Kukovič je komaj prišla v Evropski parlament, pa se ji že obeta ločitev od starih evropskih poslancev SDS-a, vsaj od enega, če ne kar od obeh.

 

Opomba: Zofijo Mazej Kukovič smo temeljito predelali. Že precej pomlajeno smo še dodatno pomladili in tako poudarili njeno svežino.

V nekaterih kombinacijah o novi desnosredinski vladni koaliciji se pojavljata imeni obeh starih evropskih poslancev SDS-a, tako ime Romane Jordan Cizelj kot Milana Zvera.

Po določenih podatkih naj bi Romana Jordan Cizelj zasedla mesto ministrice za promet in infrastrukturo, čeprav nekateri to mesto pripisujejo tudi Andreju Širclju, zadnje čase pa tudi Gregorju Virantu.

Milana Zvera nekateri omenjajo kot novega ministra za izobraževanje in kulturo, čeprav pa ima SDS po novih informacijah bojda veliko večje načrte z njim. Milan Zver naj bi jeseni kandidiral za predsednika države. Jeseni bo namreč prišlo do predsedniških volitev, saj se končuje mandat aktualnega predsednika Danila Türka.

Seveda ni nujno, da bo Milan Zver izvoljen za predsednika, a če bi stara poslanca Evropskega parlamenta res bila nastavljena (ali izvoljena) na novi funkciji, bi Zofija Mazej Kukovič, ki je po sprejetju Lizbonske pogodbe komaj postala nova evropska poslanka, že ostala brez poslanskih kolegov, katere bi pa seveda nadomestili drugi.

Kot je razvidno iz njenih tweetov na njenem twitter profilu in njene spletne strani, pa je očitno, da je postala kar aktivna v Evropskem parlamentu.

Zofija Mazej Kukovič, ki je napisala tudi knjigo o sebi in svojem uspehu z naslovom Voz na strmini, ki si jo lahko preberete in ji celo prisluhnete tukaj, se lahko pohvali tudi z inovativno hčerjo Mihelo Hladin (ki je skoraj njen klon). O Miheli Hladin, ki ima svoje podjetje Greennovate, si več preberite tukaj.



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    KOT ZANIMIVOST: Gregor Virant je pred županskimi volitvami leta 2010 podprl župansko kandidatko Zofijo Mazej Kukovič, ki je bila tedaj protikandidatka Zoranu Jankoviću. Zoran Janković je zmagal s prepričljivo večino. V pogovoru, do katerega je prišlo v času pred lokalnimi volitvami 2010 v okviru predvolilne kampanje, je “novinarka” Zofija Mazej Kukovič izpraševala Gregorja Viranta kot nekdanjega ministra za javno upravo v Janševi vladi o mestu Ljubljana. Gregor Virant se je dotaknil tudi problematike neupravičenega bogatenja nekaterih ljudi, ki so izkoriščali insajderske informacije.

    Gregor Virant in Zofija Mazej Kukovič o mestu Ljubljana

Odgovorite