četrtek, 2.februar.2012 - 19:21

Imena novih slovenskih ministrov so znana

Slovenske vladne stranke so danes dorekle imena vseh ministrov v Janševi vladi. Imena SLS, NSI in Desus so znana že od prej. V Listi Virant so uspeli pridobiti kandidata za ministra za pravosodje in javno upravo. Tudi v SDS so končno razkrili imena.

Nova slovenska vlada bo imela naslednje ministre.

Premier: Janez Janša

 

Minister za notranje zadeve: Vinko Gorenak

 

Minister za zunanje zadeve: Karl Erjavec

 

Minister za zdravje: Tomaž Gantar

 

Minister za delo: Andrej Vizjak

 

Minister za obrambo: Aleš Hojs

 

Ministrica brez listnice za Slovence v zamejstvu in po svetu: Ljudmila Novak

 

Minister za infrastrukturo in prostor: Zvonko Černač

  

Minister za finance: Janez Šušteršič

 

Minister za kmetijstvo in okolje: Franc Bogovič

 

Minister za gospodarstvo in tehnologijo: Radovan Žerjav

 

Minister za pravosodje in javno upravo: Senko Pličanič

  

Minister za izobraževanje in kulturo: Žiga Turk



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Upamo, da ne bo več prišlo do sprememb.

  2. admin pravi:

    Novi predsednik vlade Janez Janša je predstavil svojo novo ekipo ministrov. Imena so enaka zgoraj navedenim.

    Torej presenečenj ni bilo, čeprav jih niti ni moglo biti, saj so mediji prežali za vsako informacijo in uspeli ta imena izbrskati že prej.

    Po svoje je to tudi prav, da se takšne informacije izvejo že prej, saj se lahko tako tudi javnost bolj pripravi na novo vodstveno ekipo.

    Na tem mestu prav posebej poudarjamo, da so očitno mnogi dobili, kar so želeli. Tako tudi Gregor Virant, ki si je želel ostati predsednik državnega zbora, kot ga je izvolila ad hoc koalicija. Kot predsednik druge najmočnejše stranke v vladni koaliciji si je to mesto Lista Virant celo nekako glede na pretekle mandate zaslužila, a to leto so bile zadeve drugačne z vidika, da je Gregor Virant ob izvolitvi povedal, da je njegova funkcija zgolj začasna, prav tako pa naj bi Janša Erjavcu sprva ponujal to mesto, ki si ga je Erjavec tudi želel. Ti momenti bi torej lahko bili razlog za odstopanje od siceršnje prakse. A vendarle. Erjavec je zadovoljen tudi z zunanjim ministrstvom. Gregor Virant, v katerega ožjih osebnih krogih so tudi navijali za to, da ostane predsednik državnega zbora in je zato branil svoj položaj (Verjetno tudi Karl Erjavec več ni tako zelo zahteval tega položaja, ko je dobil primerno zamenjavo za položaj predsednika parlamenta in ko je videl, da si Virant želi ostati na položaju (čeprav je (Virant) tudi dober operativec in bi dobro funkcioniral v vladi)), pa je seveda tudi zadovoljen z izidom pogajanj.

    Lahko bi rekli, da so trenutno vsi relativno zadovoljni.

    Skratka. Gregor Virant ostaja predsednik parlamenta. Družbo mu bosta delala tudi Renata Brunskole iz Pozitivne Slovenije, ki je bila v parlamentu izvoljena za novo podpresednico, eno od mest podpredsednika namreč pripade največji opozicijski stranki, in Jakob Presečnik. Nekaj časa tudi Ljudmila Novak, ki pa bo šla nato za ministrico brez listnice za zamejske Slovence. Novakova bo dobila zamenjavo.

    RTV Slovenija: Janša predstavil ministrsko ekipo

Odgovorite