torek, 14.april.2015 - 13:09

Vlak v Pivki zbil občana. Občan je hodil po tirih in se ni umaknil vlaku. Reševal ga je ljubitelj Rusije in zagovornik proruskih upornikov v Ukrajini.

Ponesrečenega v Pivki, katerega je zbil vlak, je pomagal reševati gasilec, ki je ljubitelj Rusije in se je pripravljen iti borit v Vzhodno Ukrajino (v Donbas) na stran tamkaj živečih Rusov, torej na stran proruskih upornikov.

robert_grzetic_grza_facebook

V povezavi z včerajšnjim dogodkom, ki se je zgodil pri pokopališču v Pivki, katere informacijo smo podali tudi sami, tukaj, so znane nove podrobnosti.

Kot je že od prej znano, je vlak včeraj pri pokopališču v Pivki zbil moškega, ki je hodil po tirih. Ko je strojevodja videl moškega, kako hodi po tirih, je z uporabo zvočnih signalov poskušal opozoriti hodečega, da se umakne s tirov, a se ta kljub piskom vlaka ni umaknil s tirov. Zato ga je vlak zbil. Po poročanju se sedaj v bolnišnici bori za svoje življenje.

Nesreča v Pivki se je zgodila pri pokopališču. Moški se ni umaknil vlaku, zato ga je ta zbil.

pokopalisce_pinterest

Po tej nesreči so se oglasili tudi nekateri prebivalci Pivke, ki so ga videli, kako se sprehaja po Pivki. Zbiti je bil star okoli 40 let. Nekateri so omenjali, da zbiti ni iz Pivke, ampak iz Postojne.

Sicer pa se je na internetu oglasil tudi Robert Gerzetič Grza, ki je ogorčen nad pasivnostjo ljudi, saj je od vseh ljudi, ki so bili ob nesreči tam, le on s še enim človekom priskočil na pomoč ponesrečencu, kateremu naj bi vlak med drugim zlomil tudi obe roki. Drugi ljudje pa so se delali, kot da se ni nič zgodilo, oziroma so se bali kakorkoli ukrepati.

Robert Gerzetič Grza je potrdil, da je zbiti dejansko hodil po tirih. Po nesreči je Robert Gerzetič Grza, ki je sicer gasilec, zbitemu nudil prvo pomoč in ga pomagal prenesti v reševalno vozilo. Ponesrečeni naj bil pri zavesti in se je pogovarjal z njim in z reševalci.

Ena od zanimivosti je tudi ta, da je Robert Gerzetič Grza ljubitelj orožja in vojskovanja, kar potrjuje njegov Facebook profil.

Robert Gerzetič Grza je tudi veliki ljubitelj Rusije in se je pripravljen celo boriti v Vzhodni Ukrajini na strani proruskih upornikov. V primeru, da se odloči za odhod na donbaško bojišče, bi šel najprej v Srbijo, od tam pa naprej na vzhod Ukrajine. Razlog, da še ni odšel tam, je njegova služba in kredit, ki ga mora odplačevati.

Robert Gerzetič Grza je kot večina Slovencev podpornik Rusije in bi se v primeru eskalacije vojne na vzhodu Ukrajine šel borit na stran proruskih upornikov.

 novoruska_zastava

Ta informacija je za nas, ki obravnavamo tematiko krize v Ukrajini, zelo zanimiva.

Sicer je znano, da je večina Slovencev v sporu med Rusi in Ukrajinci na strani Rusije, očitno pa so se nekateri tudi pripravljeni boriti na strani proruskih upornikov.

Čeprav je Slovenija del Evropske unije, pa je večina Slovencev bolj kot Bruslju privržena Moskvi. To ne preseneča. Celotna EU je namreč precej razdeljena glede vprašanja krize v Ukrajini. Čeprav EU navzven daje vtis enotnosti, kar zadeva ukrajinsko krizo, je ta vtis napačen, saj glavne države izvajajo pritiske na članice EU, ki so na strani Rusije, da te podprejo sankcije zoper Rusijo in sprejmejo stališča, ki so proti Rusiji. Če bi bile države EU bolj svobodne pri takšnih odločitvah, bi zagotovo prišlo do razdelitve držav EU v dva tabora, proruski in proukrajinski, Slovenija bi bila seveda v proruskem taboru, kar zadeva večino njenih prebivalcev.



Značke prispevka: ,

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Robert Gerzetič Grza se je kot ljubitelj orožja oglasil še v enem nesrečnem dogodku, nesrečnem samomoru.

    Oglasil se je v primeru umrlega 18-letnika iz Novega mesta, ki se je 26. oktobra 2014 ustrelil v zidanici v Podgori.


    Novomeščan Jan Šinigoj se je oktobra lani ustrelil v zidanici med igranjem ruske rulete

    V konkretnem primeru je šlo za samomor kot primer nesreče.

    Namreč. V zidanici v Podgori so imeli mladi zabavo, na kateri se je tudi dosti pilo. Jan Šinigoj je bil ljubitelj orožja, verjetno tudi drugi udeleženci, saj so imeli na zabavi tudi pištolo. Jan Šinigoj se je šel ruske rulete, ko je v boben pištole dal en naboj in zavrtel boben ter si nato cev pištole nastavil na na čelo. Preden je ustrelil, je rekel, tako smo to včasih delali pri vojakih. Očitno je imel to nesrečo, da je bil na vrsti ravno metek, ki je prestrelil njegovo lobanjo.

    Omenjeni dogodek je sprožil odziv Roberta Gerzetiča Grze na internetu, ko je komentator Boris Odreitz povedal naslednje:

    Boris Odreitz: Ja človek kateri ljubi orožje ni vreden besede človek. Sam si je izbral alkohol in orožje. Naj kar ostane tam kjer je

    Ker je Robert Gerzetič Gerza tudi ljubitelj orožja, se je takoj odzval na sovražno objavo in napisal naslednje:

    Robert Gerzetič Grza: Boris jst sm tudi ljubitelj orozja pa sm 30star pa se se nism ustrlu wasu najbuls obsojat ljudi a ozadja nepoznas ti bos govoril da tisti ki ljubi orozje ni vreden besede clovek hehe ti pa si en bk ja

    Več o ruski ruleti Jana Šinigoja si preberite v spodnjih člankih:

    Slovenske novice: Ruska ruleta usodna za 18-letnega Novomeščana?

    Slovenske novice: VIDEO: »Jan, upam, da si srečen tam, kjer si«

    Prijatelji Jana Šinigoja so Janu na YouTube-u pripravili tudi videoosmrtnico.

    Videoosmrtnica za Jana Šinigoja

Odgovorite