sreda, 27.maj.2015 - 21:20

Tit Turnšek: »Petra Sovdat, vi ne boste dočakali penzije, koza! Petra Sovdat: »Svaljkali ste se po udbaških firmah, sodeč po Niku Kavčiču.«

Pred slovenskim parlamentom je potekal besedni dvoboj med novinarko Petro Sovdat in predsednikom združenja zveze borcev NOB.

Dvoboj je posnel Vladimir Vodušek iz TOP TV.

petra_sovdat_in_tit_turnsek

Vadimir Vodušek iz TOP TV je posnel zanimiv kreg med znano novinarko Financ Petro Sovdat in Titom Turnškom.

Na začetku naj pohvalimo Petro Sovdat na izgubljenih kilogramih. Spomnimo se, ko smo ji v pogovoru na Twitterju enkrat dobronamerno svetovali, naj popazi na kilograme, pa se je kar nekoliko užalila, češ da njeni kilogrami nimajo nič z njenim opravljanjem dela. Od tega je minilo kar nekaj časa, skoraj leto dni, vidimo pa, da je očitno lepo shujšala.

Petra Sovdat je bila prej malce bolj korpulentna.

petra_sovdat

Vendar Titu Turnšku, predsedniku Zveze združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Republike Slovenije očitno tudi shujšana Petra Sovdat še ni dovolj suha, saj ji je kar nekoliko nesramno povedal, da ne bo dočakala penzije, ko mu je ta povedala, naj gre v penzijo.

Do spora je prišlo ne shodu nasprotnikov privatizacije pred državnim zborom (na Trgu republike), na katerem so nasprotniki izražali svoje odklonilno mnenje do privatizacije slovenskih podjetij.

Na shod so prišli tudi novinarji, tako tudi novinarka Financ Petra Sovdat. Petra Sovdat je sicer zagovornica privatizacije slovenskih podjetij, saj je mnenja, da privatniki bolje upravljajo s podjetji kot država, Tit Turnšek pa meni, da Slovenija ne bi smela razprodati premoženja.

Beseda je nanesla tudi na prodajo Telekoma Slovenije angleškemu skladu Cinven, katerega nekateri obtožujejo, da je dejansko obvod podjetja Deutsche Telekom, ki je nastopilo na razpisu za prodajo zgolj zato, da omogoči Deutsche Telekomu čim cenejši nakup Telekoma Slovenije. Seveda so to le obtožbe, ki niso nujno resnične.

Petra Sovdat in Tit Turnšek sta si izmenjala kar precej besed. Med kregom je Petra Sovdat Titu Turnšku celo rekla, da bi se lahko naučil bontona, on pa njej, da je nesramna.

Med kregom sta se celo medsebojno zmerjala, da se lažeta in čvekata neumnosti. Tit Turnšek je rekel Sovdatovi, da se laže, tako kot se tudi njen časopis Finance večkrat zlaže. Očitke o laganaju sta si podala v povezavi s privatizacijo Fructala srbskemu kupcu Nectar, ki naj bi vplival na slovenske pridelovalce breskev.

Tit Turnšek je Petri Sovdat očital, da nič ne ve in da dela po naročilu uredništva in da zato provocira, Petra Sovdat pa je Titu Turnšku rekla, da nima nobenih referenc v gospodarstvu in da se je svaljkal po državnih firmah. Ko je Tit Turnšek naštel, kje vse je bil direktor, pa je Petra Sovdat povedala, da so to same udbaške firme, sodeč po Niku Kavčiču. Tit Turnšek je povedal, da Niko Kavčič ni bil nič, torej da ni bil pomemben, nakar je Petra Sovdat rekla, da je lahko udrihati po človeku, ki je že mrtev in se ne more braniti.

Prepir je potekal v dveh rundah. Najprej sta se Petra Sovdat in Tit Turnšek skregala prvič, potem sta se razšla, nakar je po tem, ko je podal še nekaj izjav, Tit Turnšek pristopil k Petri Sovdat, da se ji opraviči in ji rekel, da mu ne zameri, potem pa je prišlo do druge runde besednega dvoboja.

Zadeva je kulminirala do te mere, da je Petra Sovdat »svetovala« Titu Turnšku, naj gre v penzijo (namesto, da govori neumnosti v javnosti), ta pa je njej rekel, da ona ne bo dočakala penzije. Sami smo to dojeli kot posredno kritiko na njeno telesno težo.

Po sporu je Petra Sovdat odšla na svojo stran, Tit Turnšek pa na svojo in ji pri tem namenil še besedo »koza«.

Celoten prepir si oglejte na videoposnetku TOP TV.

Prepir med Petro Sovdat in Titom Turnškom.



Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Tudi Petra Sovdat je v časopisu Finance podala svoje videnje celotnega besednega incidenta.

    Finance: Kako me je Tit Turnšek ‘skoraj na gobec’

Odgovorite