sobota, 29.avgust.2015 - 12:37

Izjava slovenskega novinarja, da je potrebno postreliti vse begunce, ki se približajo slovenski meji na manj kot 500 metrov, odmeva po Sloveniji.

Predlog slovenskega novinarja, da se na slovensko mejo postavijo ostrostrelci in ustrelijo vsakega ilegalnega prebežnika, ki se slovenski meji približa na manj kot 500 metrov, odmeva po Sloveniji.

ostrostrelska_muha

2 tvita, ki sta razburila Slovenijo  

lejla_irgl_sebastjan_erlah

V Sloveniji je s približevanjem beguncev tudi njenemu teritoriju begunska problematika začela zanimati vse več ljudi.

Tako se je na svojem Twitter profilu pojavilo tudi mnenje sestre slovenske poslanke in predsednice parlamentarne komisije za človekove pravice Eve Irgl, Lejle Irgl, ki je na Twitterju zapisala, da bi morala biti vstopnica za begunce krstni list. Torej se je zavzela za to, da Slovenija sprejme le begunce, ki so krščanske veroizpovedi, ki bi svojo veroizpoved dokazali s krstnim listom.

Na to je slovenski novinar Sebastjan Erlah odgovoril, da ima še bolj radikalno idejo – da je potrebno vse begunce, ki se slovenski meji približajo na manj kot 500 metrov postreliti. Dodal je, da bo Bog že prepoznal, kdo so tisti njegovi, ki ga podpirajo.

No. Ta zadnji stavek nas je spomnil na eno karikaturo, ki kroži po internetu, katero smo poslovenili. Oglejte si jo spodaj.

Karikatura o gneči pred nebeškimi vrati zaradi ilegalnih prebežnikov.

karikatura_o_migrantih_poslovenjeno_DK

Ob konkretnem tvitu so nevladne organozacije zagnale vik in krik. Neka islamska stran je celo izpostavila tvita Lejle Irgl in Sebastjana Erlaha kot primer sovražnega govora.

Zaradi medijske gonje je Lejla Irgl celo (najbrž začasno) zaprla svoj Twitter profil, podana pa je bila tudi prijava zaradi širjenja sovražnega govora na policijo, ki bo raziskala celoten primer.

Lejla Irgl je začasno zaprla svoj Twitter profil.

lejla_irgl_je_zaprla_twitter_profil

Na tvit Sebastjana Erlaha se je oglasila tudi poslanka slovenskega parlamenta in predsednica komisije za človekove pravice v Državnem zboru Republike Slovenije, Eva Irgl, ki je povedala, da najostreje obsoja besede Sebastjana Erlaha, ker so zavržne in nesprejemljive. Obsodbo je podala kot človek in kot predsednika Komisije Državnega zbora Republike Slovenije za človekove pravice.

Sestra Lejle Irgl, Eva Irgl, poslanka v Državnem zboru Republike Slovenije, obsoja tvit Sebastjana Erlaha

odziv_eve_irgl_na_tvit_sebastjana_erlaha

Oglasilo se je tudi Združenje novinarjev in publicistov Slovenije, ki je napovedalo, da bo Sebastjanu Erlahu odvzelo nagrado, katero mu je podelilo zaradi novinarskih dosežkov.

Za konec še zanimivost. Eva Irgl, sestra Lejle Irgl, ima tipično krščansko oziroma biblijsko ime, medtem ko ima Lejla Irgl, čeprav je podala predlog o tem, da Slovenija sprejme samo begunce kristjane, dokaj muslimansko ime. Kot smo se pozanimali, se ime Lejla očitno pojavlja tako v Bibliji kot v Koranu, a vseeno zveni dokaj islamsko.

Bolj krščanska različica imena Lejla pa je, kot smo se prav tako pozanimali, Helga, bolj krščansko pa bi zvenela tudi različica Laela.

Lejla Irgl bi morda lahko premislila, da se preimenuje v Helga in tako postane Helga Irgl. Seveda, če si to želi.

Had Blog: Lejla Irgl, sestra Eve Irgl, na Twitterju / vstopnica v Slovenijo naj bo krstni list

Zurnal24.si: Begunci – Prva prijava sovražnega govora

Slovenske novice: Begunci – Islamski portal o slovenskem sovraštvu, izpostavili Irglovo in Erlaha

Slovenske novice: Erlah bo zaradi zapisov o migrantih ostal brez novinarske nagrade



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Kot smo v odgovoru na konkretno zadevo enkrat že rekli prek Twitterja, je verjetno Lejla Irgl, ko je podala svoj predlog, imela v mislih tudi podobne rešitve, ki so jih že sprejele oziroma o njih razmišljale nekatere članice EU, predvsem Češka in pa Slovaška, ki so se odločile sprejeti le begunce krščanske veroizpovedi. Tudi sami smo še pred tem, ko so te države to storile, podali predlog, da bi bilo najboljše, da Slovenija sprejme prvenstveno krščanske begunce, saj se bodo ti najbolj vključili v družbo.

    Več o tem si preberite v našem članku, tukaj.

  2. admin pravi:

    Slovenski novinar Sebastjan Erlah pravi, da je proti vsakršnemu nasilju

    Sebastjan Erlah je podal svojo verzijo zgodbe in pojasnil, kaj je mislil povedati s svojim tvitom. Pravi, da ne gre za noben poziv k poboju beguncev.

    Erlah.net: Proti vsakršnemu nasilju!

  3. admin pravi:

    Tudi Lejla Irgl je podala svojo verzijo zgodbe.

    Portal Plus na Publishwall: Odgovor Lejle Irgl: Od izjave Sebastjana Erlaha se v celoti distanciram!

  4. admin pravi:

    Bosanski muslimani odgovarjajo Lejli Irgl:

    “Zlata ne bi nikoli zamenjali za bron.”

    Bosanski muslimani odgovarjajo Lejli Irgl: Kdo bi zlato (islam) zamenjal za bron (krščanstvo)?

    Bosanski muslimani so zaradi izjave Sebastjana Erlaha na Twitterju podali grozilne objave na Facebook-u.

    Slovenskega novinarja Sebastjana Erlaha so zaradi objave na Twitterju na piko vzeli muslimani iz Bosne in Hercegovine, ki so se na svojem Facebook profilu Bošnjaci v komentarjih na bosenski članek o izjavi Sebastjana Erlaha, ostro lotili Sebastijana Erlaha.

    Marsikateri so mu celo grozili, da bi ga bilo potrebno ubiti in naj raje ne pride v Bosno in Hercegovino.

    Veliko komentarjev je šlo tudi čez Slovence.

    Dotaknili pa so se tudi Lejle Irgl, ki so ji svetovali, da naj si spremeni ime, saj govori čez muslimane, pa sama nosi muslimansko ime.

    Na njene besede, ki so jih bosanski muslimani interpretirali tako, da bi se morali muslimanski begunci, če bi želeli ostati v Sloveniji, pokristjaniti, je eden od komentatorjev povedal, da kdo bi želel zlato (islamska vera) zamenjati za bron (krščanska vera).

    Dosti muslimanov je sicer reklo tudi to, da bo itak kmalu večina Evrope muslimanska in tedaj se bo videlo, kdo je pravi gospodar Evrope, Alah in Alahovi privrženci, torej muslimani.

    Vse si lahko preberete na naslednji strani Facebook-a.

    Oglejte si objavo in predvsem komentarje. Nekateri so zelo zanimivi.

    Če podamo le enega.

    Hajte ljudi,šta vas to od slovenaca čudi,oni su bolesnici,sami svoji,nit šta znaju nit vjeruju,Subhanallah,a Allah je taj koji zna šta će njima poslati kao iskušenje!

    Facebook: Poznati slovenski novinar Sebastjan Erlah izjavio, da treba pobiti sve izbjeglice iz Sirije.

  5. admin pravi:

    Tudi na Portugalskem podoben primer: Profesor ekonomije bi z vojaškimi ladjami potopil ladje z begunci, v potopu preživele begunce pa postrelil.

    Primer tvita slovenskega novinarja Sebastjana Erlaha sicer ni edini primer v Evropi.

    Tudi na Portugalskem se je zgodil podoben primer.

    Na Portugalskem je tamkajšnji profesor Ekonomije na univerzi v Portu, Pedro Cosme Vieira, podal predlog za rešitev begunske krize z naslednjimi besedami: “Postreliti je potrebno vso to črno nesnago.”

    Na njegovem blogu so se pojavile tudi različne ideje študentov.

    Ena od idej je bila naslednja.

    Begunce, ki prihajajo v Evropo skozi Sredozemlje, bi morale vojaške ladje napasti in potopiti. V primeru, da bi po napadu še kakšen begunec na ladji preživel, pa bi ga bilo potrebno ustreliti.

    Tako si po mnenju profesorja in njegovih somišljenikov kmalu nihče iz Afrike več ne bi upal priti v Evropo.

    Deutsche Welle: Professor’s solution to refugee crisis: ‘Shoot all that black scum’

  6. admin pravi:

    Po profilu na Facebook-u sodeč je Sebastjan Erlah ponosni kristjan – katolik, ki je svojo versko pripadnost pokazal tudi na svojem Facebook profilu.

    Uvodna slika njegovega Facebook profila je namreč slika z njegove cerkvene poroke, kjer stoji skupaj z novopečeno soprogo v cerkvi in v rokah nosi razpelo.

    Sebastjan Erlah drži razpelo v katoliški cerkvi

  7. admin pravi:

    Sebastjan Erlah je že v preteklosti svetoval uporabo strelnega orožja

    Zadnji primer tvita o beguncih ni edini primer, pri katerem se Sebastjan Erlah spogleduje z orožjem. Z orožjem se je namreč spogledoval že v preteklosti.

    V času, ko je bil novinar slovenskega katoliškega Radia Ognjišče, je kot komentar na proteste v Mariboru, ki so odnesli tedanjega mariborskega župana Franca Kanglerja, podal naslednjo izjavo.

    Sebastjan Erlah, novinar Radia Ognjišče: “Protesti v MB so še en dokaz, da ima pri nas policija, kar se strelnega orožja tiče, premajhna pooblastila.”

    Zaradi te izjave je moral zapustiti katoliški Radio Ognjišče.

    Zaradi njegove izjave o mariborskih protestih so sicer nekateri državljani Republike Slovenije organizirali peticijo oziroma akcijo Brez nasilnih novinarjev, med katero so na uredništvo Radia Ognjišče podajali svoje mnenje o izjavi njihovega novinarja. Na Radiu Ognjišče so odgovorili, da je Sebastjan Erlah pri njih zaposlen le kot honorarni novinar in ne kot redni novinar in da je svojo izjavo podal kot državljan in ne kot zaposleni na Radiu Ognjišče.

    Več si preberite na spodnji povezavi.

    Facebook: Po mnenju Sebastjana Erlaha bi morala policija na mariborskih protestih uporabiti strelno orožje.
    Med.over.net: Novinar radia Ognjišče in njegove izjave
    Na poti sem: Brez nasilnih novinarjev

  8. admin pravi:

    Sebastjan Erlah je na Twitterju že 17. maja objavil zanimivo sliko, ki jo je pospremil z besedilom: “Moja sladka, ena in edina @strankaSDS čokolada!” Kaj konkretno pomenijo te besede in ta slika, ne vemo.

    Slovenska demokratska stranka je sprožila postopek za odvzem članstva Sebastjanu Erlahu.

    Razlog je odgovor na tvit Lejle Irgl, ki da je negativno vplival tudi na ugled stranke SDS, saj je Sebastjan Erlah njen član.

    Slovenske novice: Ostal bo brez nagrade, nočejo ga več niti v SDS

  9. admin pravi:

    Sebastjan Erlah se je že oglasil na izključitev iz stranke SDS na svoji spletni strani.

    V svojem odzivu je bil zelo kritičen do stranke SDS, predvsem do Občinskega odbora stranke SDS Tržič, katerega nadzorni svet ga je dejansko izključil iz stranke.

    Preberite si njegov odziv.

    Erlah.net: O izključitvi iz stranke SDS

    Sicer je Sebastjan Erlah tudi predsednik lokalnega odbora Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO), ki ga vodi Aleš Hojs, sicer član stranke NSI, ki pa ima velike afinitete do SDS-a, zaradi česar so ga v NSI že pozvali, da premisli o zapustitvi stranke NSI in se včlani v SDS, če mu je tako ljuba, saj da na dveh stolih hkrati ne more sedeti, sam pa pravi, da zaenkrat to ne bo storil, saj je njegova želja ponovno približati NSI SDS-u.

    Tudi VSO obravnava tvit Sebastjana Erlaha, zaradi česar bi ga utegnili izključiti tudi od tam.

    Očitno si je Sebastjan Erlah s svojim nesrečnim tvitom res nakopal velike nevšečnosti.

    Pozareport.si: Zloglasnega tviteraša Erlaha vrgli iz SDS. Podobno naj bi mu grozilo tudi znotraj VSO.

  10. admin pravi:

    Kot zanimivost. Sebastjan Erlah je diplomirani teolog in stalni sodelavec katoliškega časopisa Časnik. Kot že rečeno, je tudi dobitnik častnega priznanja Boruta Meška (Meškove nagrade) pri ZNP za posebne novinarske dosežke v letu 2013.

    Bil je tudi aktiven in ponosen član stranke SDS. Tako je sodeloval tudi na prireditvi 20.poletni tabor stranke SDS v Bovcu, ki so se v Sloveniji odvijale 25.7.2015 in je imel to čast, da stoji ob predsedniku stranke SDS v spremstvu svoje soproge. Na slovesnosti sta mu iz obraza vela ponos in navdušenje, sploh ob govoru Janeza Janše, ki je bil Sebastjanu Erlahu velik vzornik.

    Oglejte si dve sliki (Sebastjan Erlah ima na sliki modro majico in rjavo kapo):

    Slika 1: Sebastjan Erlah s soprogo stoji blizu prvaka stranke SDS, Janeza Janše.

    Slika 2: Sebastjan Erlah vneto ploska Janezu Janši

    Verjetno je ravno ta prepoznavnost Sebastjana Erlaha botrovala k temu, da so v stranki SDS bili prisiljeni ukrepati ob nesrečnem tvitu, ki ga je podal Sebastjan Erlah na Twitterju, ne glede na to, da je bil Sebastjan Erlah zvest član SDS-a, predvsem pa zvest pristaš Janeza Janše.

  11. admin pravi:

    Tvit Sebastjana Erlaha so včeraj povzeli tudi številni mediji na področju bivše SFRJ, torej na Balkanu, predvsem pa v Srbiji, na Hrvaškem in Bosni in Hercegovini.

    Sebastjan Erlah je sicer kot odgovor vsem kritikom podal pesem hrvaškega pevca Marka Perkovića Thompsona, ki je znan po velikem hrvaškem domoljubju.

    Če je sklepati po besedilu Thompsonove pesmi, Sebastjan Erlah pravi, da naj se nihče ne vtika v Slovenijo in v njegovo domoljubje do slovenske države. Seveda je pri razumevanju pesmi, katero je podal Sebastjan Erlah kot odgovor svojim kritikom, potrebno besedilo prirediti na Slovenijo in ne misliti na Hrvaško, o kateri je v pesmi govora.

    Odgovor Sebastjana Erlaha s pesmijo

    Marko Perković – Thompson: Neka nitko ne dira u moj mali dio svemira

  12. admin pravi:

    Sebastjan Erlah je napisal podoben tvit tudi v angleščini

    Če podamo še nekaj, kar smo spregledali.

    Sebastjan Erlah je poleg slovenskega tvita podal tudi tvit v angleščini, kjer je zapisal naslednje:

    Sebastjan Erlah: “Europe can easy solve immigrant crisis. With bullets!”

    Tvit najdete tukaj.

  13. admin pravi:

    Očitno Sebastjan Erlah pozna način, kako izzvati medije, da pišejo o njem. Tako so v časopisu Delo opozorili na njegovo objavo na Facebook-u, ki so jo napačno označili za tvit, kjer poziva k požigu prve slovenske džamije, ki bo zgrajena v Ljubljani, prvi dan po tem, ko se džamija izgradi.

    Sicer je zanimivo, da so na objavo opozorili člani Facebook skupine Slovenski partizani.

    Delo: Kako sovražen mora biti sovražni govor za tožilstvo?

    Facebook stran Slovenski partizani: Objava Sebastjana Erlaha o požigu džamije

    Naj še dodamo, da se omenjene objave Sebastjana Erlaha oziroma vseh, ki so omenjeni v zvezi s tem, na Faceobooku ali Twitterju ne da zaslediti (gre namreč za to, da je Sebastjan Erlah z objavo, kjer poziva k požigu džamije, na Facebook-u odgovoril na tvit Matevža Novaka (na Twitterju), ki je povedal, da bo naslednjič gorela islamska sveta knjiga Koran na Prešernovem trgu v Ljubljani). Verjetno so bile vse objave izbrisane, a so jih člani Facebook skupine Slovenski partizani očitno shranili in objavili na Facebook-u.

Odgovorite