ponedeljek, 16.avgust.2010 - 11:44

Kosovska mafija zlorablja pomanjkljivosti Slovenije za izvedbo nezakonitega priseljevanja v EU

Slovenija je zaradi slabe zakonodaje in slabega dela uradnih organov Republike Slovenije postala niša, skozi katero se v EU nezakonito priseljujejo predvsem Albanci. Kot nesposobni so se izkazali predvsem delavci Zavodov za zaposlovanje in Upravnih enot. Uradi zavoda za zaposlovanje so zaradi nesposobnega kadra, ki je zaposlen v njem, postali sodelavci mednarodnih mafijskih združb, ki se ukvarjajo z nezakonitim priseljevanjem ljudi v EU.

 

Kriminal kosovskih Albancev je potekal tako. 27-letni Mariborčan, ki je pridobil državljanstvo Slovenije, imel pa je tudi državljanstvo Kosova, očitno je bil Albanec s Kosova, je odpiral fiktivna podjetja, v katera naj bi zaposloval tujce, predvsem Albance. Na podlagi fiktivnih zaposlitev je pri delavcih Zavoda za zaposlovanje in upravnih enot izposloval pridobitev najprej delovnega dovoljenja, nato pa še dovoljenja za bivanje, torej bivalna dovoljenja. Tako so dobili vstopnico za prosto gibanje po vsej EU. Ko so prišli v Slovenijo, se niso zaposlili v fiktivnem podjetju, ampak šli takoj naprej na zahod EU, ki je bil njihov glavni cilj.

Gre za sofisticirano obliko nezakonitega priseljevanja, ki je možna tudi zaradi nesposobnega in neodgovornega dela predvsem zaposlenih na Zavodu za zaposlovanje Republike Slovenije.

Očitno je, da se zaradi neodgovorne slovenske države na področju Slovenije krepi kosovska mafija. Dobro bi bilo, da policija in drugi organi več pozornosti posvetijo tovrstni priseljenski populaciji, še posebej v primerih, da tovrstni osebki odpirajo nova podjetja.

Problem Slovenije je tudi zelo slab kader na zavodih za zaposlovanje, katerega cilj je čim prej odstraniti zaposlene iz svoje evidence in zato nekritično delijo dovoljenja ali zaposlujejo delavce, zaradi česar je potrebno dodatno izobraziti ta kader, da bi ta več pozornosti posvetil primerom fiktivnih podjetij, ki služijo kot kanali za nezakonito priseljevanje tujcev v EU.

Slovenija si ne sme dovoliti, da se na njenem področju razvijejo klike kosovske in albanske mafije. To bi bilo za varnost države zelo slabo.

RTV Slovenija: Mariborčan nezakonito preseljeval tujce



Značke prispevka: ,

Odgovorite