petek, 3.september.2010 - 00:52

Je bomba, namenjena Hildi Tovšak, posledica nedelovanja pravne države?

Hilda Tovšak je hvaležna svojemu sodelavcu, ki je opazil, da je predmet na vhodnih vratih upravne stavbe Vegrada ročna bomba, saj pravi, da sama bombe ne bi prepoznala in bi jo vzela v roke, ta bi se aktivirala in jo ubila. Meni, da ji je sodelavec rešil življenje.

Včeraj je bila pred vhodnimi vrati podjetja Vegrad najdena ročna bomba, ki je bila najverjetneje namenjena direktorici podjetja Vegrad, katero mnogi krivijo za vse težave. Bombo je zagledal sodelavec Tovšakove in opozoril policijo, ki je bombo deaktivirala. Hilda Tovšak je v solzah rekla, da ji je sodelavec najverjetneje rešil življenje, saj da sama ne bi prepoznala, da je predmet na vratih bomba, in bi ga vzela v roke, kar bi aktiviralo bombo in bi jo razneslo ter jo tako ubilo. Hilda Tovšak je solzavo potožila, da je to posledica medijske gonje zoper njo.

No, drugi niso takšnega mnenja in menijo, da je podtaknjena bomba posledica veliko nepravilnosti v podjetju Vegrad, za katere mnogi krivijo vodstvo s Hildo Tovšak na čelu. Vegrad ima tudi veliko upnikov, ki so pred kratkim izvedeli, da bi v primeru prisilne poravnave bili poplačani le 20 odstotno, tu je pa tudi stotnija delavcev, ki že več mesecev niso dobili plač. Morebitnih ljudi, ki bi lahko podtaknili bombo, je torej veliko. Nekateri so mnenja, da je podtaknjena bomba posledica nedelovanja pravne države in nadzornih inštitucij države, ki niso raziskovali nepravilnosti države, kar je v mnogih vzbudilo bes in so si rekli, da če je vodstvo Vegrada delovalo slabo proti njim, imajo tudi sami pravico vrniti mu na podoben način.

Že prej se je govorilo, da ima Hilda Tovšak okoli sebe varnostnike, kar je zanikala, okoli njene vile je po podatkih iz oddaje Preverjeno precej nadzornih kamer, morda jih bo sedaj še več, saj je mogoče, da bi ji kdo zaradi jeze lahko stregel po življenju tudi doma, ker je pa Tovšakova zagrizena katoličanka, je pa vprašanje, ali ji ne bi kdo sledil na pot do cerkve v Mislinji, kamor gre pogosto na mašo, kjer berilo bere kar njen mož. Več si oglejte v prispevku oddaje Preverjeno, kjer so povedali, da se te prokatoliške direktorice mnogi na smrt bojijo. V prispevku so povedali, da naj bi imel eden od tesnih sodelavcev Tovšakove v lastništvu več kot 140 stanovanj.

Prispevek oddaje Preverjeno o Hildi Tovšak in drugih direktorjih

Hildo Tovšak mnogi krivijo za svoje težave, zato jeza ljudi ne preseneča. Tudi nekdanja članica krščanskih demokratov, sedanja direktorica VURS-a Vida Čadonič Špelič je razočarana nad Tovšakovo in se še vedno zjoče, ko pomisli, kako je bila odrinjena z mesta glavne tajnice stranke SKD. Čadoničeva je rekla, da se Tovšakova za dosego svojih ciljev ne ustavi.

No, sedaj so se tudi državne inštitucije bolj zagnale, kar zadeva preiskovanje nepravilnosti v Vegradu. V Vegradu, katerega mimogrede v določenem delu prek holdinga Zvon dva lastniško obvladuje tudi vplivna slovenska katoliška cerkev, se že nekaj časa zadržujejo kriminalisti slovenske policije zaradi več nepravilnosti, Vegrad pa je začela preiskovati tudi agencija za trg vrednostnih papirjev.

Zaradi domnevnih nepravilnosti ATVP poleg Vegrada preiskuje tudi procerkveni katoliški holding Zvon dva zaradi suma usklajenega delovanja. Ta holding, katerega obvladuje slovenska katoliška cerkev, naj bi se izkazal za Tovšakovi prijaznega lastnika, kar je pokazalo jasne znake vpletenosti katoliške cerkve v Vegrad (zaradi česar je še toliko bolj zavržena pomoč Karitasa, s katero se ta hvali, da jo je ponujal za delavce Vegrada). No, slovenska katoliška cerkev je znana po dvoličnosti in dvojni morali.

Pri Vegradu se zapleta zgodba tudi glede izplačila delavcev. Vegrad ima namreč blokirane račune, zato se nekateri sprašujejo, kako so delavci dobili povrnjene plače. Hilda Tovšak je pred časom zanikala, da bi imela v Liechtensteinu, davčni oazi, odprte posebne račune, a nekateri mediji menijo, da so bili nekateri delavci (ne vsi) poplačani ravno iz posebnega računa v Liechtensteinu. Ko so poskušali vprašati odgovorne v Vegradu in sindikatu Vegrada glede računa v Liechtensteinu, so se vsi zavili v molk.

Državna Posebna družba za podjetniško svetovanje, ki je 29-odstotni lastnik Vegrada, ki meni, da je njen delež v Vegradu izgubljen denar, je zoper Vegrad na ministrstvo za gospodarstvo vložila več prijav zaradi prikrivanja podatkov v bilanci. Ministrstvo za gospodarstvo bo preučilo prijave in ustrezno ukrepalo zoper vodstvo podjetja Vegrad.

Očitno se zgodba s podjetjem Vegrad s postavljeno bombo, namenjeno Hildi Tovšak, še zdaleč ne bo končala, ampak se šele začenja, saj se bo v raziskovanje nepravilnosti v Vegradu, katerega obvladuje pretežno slovenska desnica in katoliška cerkev, vključila tudi država s svojimi inštitucijami, kar pričakuje več ljudi, sploh oškodovanci.

Sami poznamo informacije o nepravilnosti v več desnih podjetjih, zato v naslednjem paragrafu podajamo splošen komentar, kjer izražamo ogorčenje nad stopnjo nemorale v njih. (Opomba: Splošni komentar smo povečini odstranili). 

Državne inštitucije bodo morale resnično opraviti svoje delo v primeru takšnih nepravilnosti. Mislimo tudi, da bi Slovenija morala dobro raziskati tudi domnevno vplivanjsko podzemlje, tudi kroge blizu katoliški cerkvi.

Če smo iskreni, je precej smešno, da cerkev po eni strani pridiga o pohlepu direktorjev in podobno, zaradi česar trpijo delavci, po drugi strani pa prihaja do usklajenega delovanja  cerkvenega podjetja s posameznimi vodstvi podjetij, katere v svojih pridigah kritizirajo. Tu gre za dvoličnost.

Katoliška cerkev je že dalj časa na lestvici zaupanja v slovenske inštitucije in organizacije na samem dnu. S takšno dvoličnostjo se zaupanja seveda ne da doseči. Slovenska cerkev naj se nad tem zamisli.



Značke prispevka: ,

Komentarji

 

  1. Maja pravi:

    Grozen nivo napisanega, slabo in amatersko

  2. admin pravi:

    Ja, hvala lepa na tem komentarju, Maja.

    Lep pozdrav.

Odgovorite