sobota, 13.februar.2010 - 17:33

Nacionalni preiskovalni urad – slovenski FBI

Podrobnejše informacije o nacionalnem preiskovalnem uradu – “slovenskem FBI-ju”

V tem prispevku podajamo podrobne informacije o Nacionalnem preiskovalnem uradu, kot so jih predstavili na Ministrstvu za notranje zadeve Republike Slovenije in na slovenski policiji. Kot je znano, je bil nacionalni preiskovalni urad ustanovljen zato, da bi se lahko država bolj učinkovito bojevala zoper gospodarski kriminal in korupcijo. Do sedaj je bil ta boj namreč precej neuspešen.

NASLOV NACIONALNEGA PREISKOVALNEGA URADA

Nacionalni preiskovalni urad

Dimičeva ulica 16

1000 Ljubljana

Informacije iz spletne strani Ministrstva za notranje zadeve Republike Slovenije:

Predstavitev urada na spletni strani Ministrstva za notranje zadeve

Kako je nastajal NPU?

Pomen in vloga NPU

Pristojnosti NPU

Neodvisnost delovanja NPU

MOGOČNA STEKLENA STAVBA NACIONALNEGA PREISKOVALNEGA URADA NA DIMIČEVI 16 BLIZU MINISTRSTVA ZA OBRAMBO REPUBLIKE SLOVENIJE

Vir: Policija.si

K zgornjemu dodajamo tudi zanimivo dejstvo. NPU bo med drugim imel tudi posebno tiho sobo, sobo, v kateri je za varnost še posebej poskrbljeno. V sobi je vse prozorno, da kdo ne bi mogel skriti prisluškovalne naprave vanjo. Tako bo soba varna.

STEKLENA – TIHA SOBA

Vir: Policija.si

Na spodnjem naslovu slovenske policije si lahko ogledate nekaj utrinkov iz slovesnosti svečane otvoritve stavbe Nacionalnega preiskovalnega urada. Urad sta odprla premier Borut Pahor in notranja ministrica Katarina Kresal, ter seveda generalni direktor slovenske policije Janko Goršek.

Policija: Slovesnost ob odprtju novih prostorov Nacionalnega preiskovalnega urada in 60-letnici Revije za kriminalistiko in kriminologijo

Pri tem opozarjamo še na dodatno predstavitev urada s strani slovenske policije:

Predstavitev Nacionalnega preiskovalnega urada

Opomba: To novico smo objavili že na Forumu Dossier korupcija, sedaj jo objavljamo tudi tukaj, ker je pomembna. Še preostale prispevke na to temo si preberite na našem forumu Dossier korupcija.

Dossier korupcija: NPU – Slovenski FBI za korupcijo in gospodarski kriminal – ta povezava je do nadaljnjega neaktivnaZnačke prispevka: , , , , ,

Komentarji

 

 1. admin pravi:

  Odgovor Aleksandru Polšaku glede domnevnih nepravilnosti na NPU

  Aleksander Polšak nam je prek nekaj naših kontaktnih poti napisal sporočilo, kjer kritizira delo enega izmed kriminalistov na NPU (navedel je tudi ime) in zagrozil, da če ga bodo še vedno ignorirali, da bo domnevne nepravilnosti naznanil medijem.

  Aleksandru Polšaku odgovarjamo, da njegovega primera (sporočila) ne mislimo objavljati.

  Če želi stopiti v stik z NPU-jem in posredovati dokumentacijo, to lahko stori prek zgornjega naslova (ki je v članku).

  Sicer za preiskovanje domnevnih nepravilnosti policistov skrbi posebna skupina državnih tožilcev pri vrhovnem državnem tožilstvu.

  Čisto natančen naziv je sledeči:

  Oddelek za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili oziroma krajše Posebni oddelek.

  Gre za oddelek, ki deluje pri Specializiranem državnem tožilstvu Republike Slovenije (ki deluje v okviru Vrhovnega državnega tožilstva Republike Slovenije).

  Več si preberite tukaj.

  Kot smo že rekli. Sami se s tem ne bomo ukvarjali niti objavljali zgodb o zaposlenih na NPU. Mislimo, da bi bilo prav, da tudi sam ne daje vse v medije, preden se zadeve ne razčistijo po drugih, formalnih poteh.

  Upamo pa, da ne gre zgolj za nekoga, ki ni zadovoljen z delom NPU-ja.

Odgovorite