nedelja, 5.september.2010 - 16:22

Na Hrvaškem mirni protesti proti romskemu nasilju in kriminalu

Nicolas Sarkozy je v Evropsko unijo uvedel novo doktrino proti Romom, ki se bo verjetno v Evropi prijela. To pa zato, ker so težave z Romi povsod podobne. Italijani so že izrazili podporo novi francoski doktrini, v drugih državah pa je enako, četudi morda navzvzen tega ne povedo. Namreč. Romska problematika je skoraj povsod podobna. Gre za problematiko neciviliziranosti in nasilnosti romske populacije.

Na Hrvaškem so ljudje ogorčeni zaradi kriminala in nasilja, katerega počnejo priseljeni Romi. Meščani mesta Zemunik so se zaradi tega odločili za mirne proteste proti Romom. Natančneje.

Meščani Romom zamerijo naslednje.

Romi so se nelegalno vselili v hiše izgnanih Srbov, ki so bili izgnani v času vojne. Četudi hiše niso njihova lastnina, se nočejo izseliti iz njih.

V naselje Romi nosijo stare hladilnike in stare gume ter jih zažigajo, zato je zrak v okolici močno onesnažen, zdravju nevarne saje pa se nabirajo tudi na vrtovih okoliških prebivalcev.

Romi naj bi prihajali v konflikte s policijo in gasilci, ko pridejo ti gasit gume in stare hladilnike, katere zažigajo Romi.

Romi na področje nosijo smeti, tako so naredili že celo nelegalno deponijo odpadnega materiala, ki zaudarja.

Meščani naj bi zaradi odpadkov čutili posledice zastrupitve in so zato že večkrat bruhali.

Romi naj bi bili agresivni do drugih prebivalcev. Ena od prebivalk je zaradi konstantnega terorja, katerega so nad njo izvajali Romi, končala v bolnišnici zaradi živčnega zloma.

Drugi prebivalci, vsaj tisti, ki si to lahko privoščijo, občasno zbežijo iz naselja drugam, da si psihično opomorejo zaradi tortur, ki jih nad njimi izvajajo Romi.

Romi naj bi bili agresivni tudi do lastnikov tamkajšnjih hiš, v katere so se nelegalno vselili. Romi ne dovolijo med vojno izgnanim Srbom, ki so dejanski lastniki hiš, prihoda nazaj, ampak jih agresivno odganjajo. Gre za hudo kriminalno dejanje nespoštovanja privatne lastnine.

Romi naj bi tudi kradli. Njihovi psi naj bi pobijali živino okoliških prebivalcev.

Hrvaška država molči in ne počne ničesar, dasiravno gre za skupino, ki se je tam priselila nelegalno in nezakonito.

Sami Hrvaški predlagamo, da se zgleduje po novi evropski doktrini, katero je v Evropsko unijo uvedel francoski predsednik Nicolas Sarkozy, katero pa podpira več ljudi, še nekako najbolj uradna italijanska politika.  

Ker gre za nelegalno priseljene Rome, ki so se še dodatno vselili v hiše privatnih lastnikov, obstajajo pravni pogoji za njihov izgon.

Zgodba z Romi, kot je opisana tukaj, se dogaja praktično povsod, tudi v Sloveniji, recimo na Dolenjskem, kjer državna in lokalna oblast tudi kažeta popolno nesposobnost soočiti se z romskim nasiljem in kriminalom, ki je zato v porastu.

Lahko bi rekli, da je povsod ista zgodba, kar je naravnost žalostno.

Na žalost tudi sami poznamo vse slabosti Romov (in sicer poznamo problematiko dolenjskih Romov) in vemo, kako izjemno problematična skupina ljudi so, in je zato naše mnenje do njih zelo odklonilno. Sami smo sicer za človekove pravice, vseskozi, razen v določenih primerih, med katere sodijo tudi Romi. Agresije, kriminala in pokvarjenosti namreč ne toleriramo. Pri Romih je tega tako veliko, da takšnim ljudem sami ne moremo priznavati človekovih pravic, če jih ti zlorabijo v izrazito slabe namene.

Sami smo mnenja, da bo doktrina Nicolasa Sarozyja do Romov v prihodnosti kar uspešna ne glede na trenutno nasprotovanje skrajnolevičarskih skupin, po svoje je tudi prav tako.

To populacijo je namreč potrebno civilizirati, podobno kot kakšne klerikalne primitivce, recimo pristaše primitivne stranke NSI ali kakšne radikalne cerkvene dostojanstvenike tipa Anton Stres, ki so popolnoma nekompatibilni z modernim svetom. Če do te civiliziranosti ne pride, so ponavadi posledice za družbo slabe. Primer iz Hrvaške je tipičen primer, je pa čisto enak kot povsod drugod. Povsod se dogajajo iste stvari, to pa zato, ker se v določenih populacijah ohranja primitivizem in živalskost, kar krni ciliviziranost pri teh populacijah. Ni odveč pripomniti niti tega, da so Romi po veroizpovedi katoliki, kar ima tudi svoje slabe lastnosti, recimo njihovo pretirano nataliteto, kar rapidno slabša stanje tam, kjer se takšna populacija začne preveč hitro množiti.

Besede, ki smo jih zapisali, na prvi pogled izgledajo zelo ostro, vendar so to dejstva, na žalost nelepa dejstva, ki se jih je potrebno zavedati, da bi se lahko zadeve spremenilo.

Več o problemih Hrvatov z Romi si preberite v spodnjem članku:

Slobodna Dalmacija: Mještani odlučili protjerati Rome iz Zemunika Gornjeg: Guše nas smećem, agresivni su, njihovi psi dave nam perad



Odgovorite