petek, 22.oktober.2010 - 21:20

Nekdanja šefinja Pahorjevega kabineta zbežala iz Slovenije, da si odpočije od pritiskov

Nesrečna Simona Dimic je z možem odpotovala iz države takoj po odstopu. Zbežala je od medijskih pritiskov. Pahorju je napisala čustveno odstopno pismo.

 

Simona Dimic je okusila, kaj pomeni pritisk v Republiki Sloveniji. Sami zelo dobro razumemo njeno počutje. Simona Dimic je rekla, da več ne zdrži pritiskov, zato je odstopila s položaja vodje premierjevega kabineta in začasno odšla iz države.

No. Pri Simoni Dimic pritiska niso izvajali podtalni lobiji, ampak mediji, ki so se dokopali do podatkov o spornih gradnjah Simone Dimic in začela se je poplava, ki je odpljusknila Simono Dimic s položaja.

Zelo zanimivo je dejstvo, da je Simona Dimic odpotovala iz Slovenije takoj po tem, ko je podala odstopno izjavo Borutu Pahorju. Očitno se mora umakniti iz naporne situacije, zaradi česar je bil pobeg iz države edina rešitev. Z letalom naj bi odletela v Dubaj, od koder je tudi avto, katerega voznik naj bi domnevno pritiskal na novinarko RTV Slovenija, naj ne piše o Simoni Dimic.

No, Slovenija je dejansko okolje, ki je tako zanikrno, da je občasno potrebno zbežati od tu in se odmakniti drugam, kjer je pritiskov manj.

Simona Dimic se je opravičila Borutu Pahorju, kateremu je služila celo 12 let. Borut Pahor je njen odstop sprejel, a mu je hudo, saj je bila Simona Dimic njegova zvesta in zaupanja vredna služabnica, na katero se je lahko vedno zanesel.

Njena čustvena in srce parajoča odstopna izjava se nahaja tukaj.

Popolni povzetek besedila pa si lahko preberete tudi spodaj:

Spoštovani gospod predsednik,

Sporočam Ti, da sem se z današnjim dnem odločila odstopiti s položaja vodje Tvojega kabineta. Tega nisem storila zato, ker bi se čutila krivo za obsodbe, ki sem jih deležna s strani javnosti, temveč zato, ker mi neskončen obseg potrebe po njihovem zanikanju ali pojasnjevanju ne omogoča več tako intenzivnega in osredotočenega dela, kot ga potrebujem, v času, ko vodiš toliko sprememb na toliko področjih.

Dovoli, da Ti po tej poti izrečem zahvalo za Tvoje nesebično in iskreno zaupanje in se Ti zahvalim za vse kar si zame in za mojo družino storil v življenju.

Poleg tega Ti moram povedati, da kljub želji, da bi pojasnila javnosti vse kar jo je zanimalo, je stvar za mojo družino in starše dobila razsežnosti, ki so jih osebno zelo prizadele. Tega nisem sposobna in ne morem prenesti. Jih preveč spoštujem.

Opravičujem se Ti, da Ti odtegujem pomoč prav zdaj, ko jo najbolj potrebuješ. Toda tega pritiska, ne jaz ne ljudje, ki jih imam rada ne morejo več zdržati.

Problem je, da ne gre več za to kaj je res in kaj ne. Zato je zdaj prav, da se poslovim.

Vem, da si mi rekel naj se borim za svoj prav, če nisem storila nič narobe.

Nisem, toda ne morem več.

Z velikim spoštovanjem in hvaležnostjo do Tebe, spoštovani gospod predsednik, odstopam s položaja vodje Tvojega kabineta.

Mag. Simona Dimic



Značke prispevka: ,

Odgovorite