torek, 9.november.2010 - 06:00

Skrivnostna katoliška organizacija Opus Dei je za pol mio evrov kupila staro graščino Novi klošter v Polzeli

 Organizacija Opus Dei…

…je kupila stari dvorec v Polzeli, Novi klošter

 

Skrivnostna katoliška organizacija Opus Dei širši javnosti ni preveč znana, saj močno skrbi za svojo zasebnost. Organizacijo je leta 1928 ustanovil Josemaría Escrivá de Balaguer, španski duhovnik, katerega je papež Janez Pavel drugi povzdignil v svetnika, Opus Dei pa povzdignil v svojo osebno prelaturo.

Organizacijo Opus dei je ustanovil Sveti Jose Maria

 

Organizacija Opus Dei naj bi vernike spodbujala k trdnem upoštevanju katoliških naukov.

Sicer kritiki organizacije le tej očitajo politično delovanje (širjenje desničarstva po svetu), avtoritativnost, označujejo jo za kult, tudi zato, ker se morajo člani te organizacije redno telesno samokaznovati. Telesno se kaznujejo s posebnimi nazobčenimi pasovi iz kovine, ki si jih nadenejo na stegna. Bodice na pasovih se nato zažirajo v človeško meso samokaznovanca.

Člani organizacije Opus Dei se morajo redno telesno samokaznovati s posebnim pasom z bodicami, ki se zažirajo v živo človeško meso na stegnih samokaznovancev

 

Opus Dei pa je tudi organizacija, ki ima očitno precej denarja glede na svoje premoženje, ki ga ima v svetu in glede na investicije. 

Tako bo ta organizacija, ki je zelo skrivnostna tudi v Sloveniji in o kateri nima celovitih informacij niti slovenska oblast, kupila stari dvorec Novi Klošter v Polzeli, ki je bil prej samostan. Za nakup stare graščine, ki je potrebna temeljite prenove, so v Opusu Dei-ju odšteli 501.000 evrov, za obnovo pa bodo do leta 2015 odšteli še nadaljnjih 2 mio evrov.

Nakup je in obnovo bo v Sloveniji izvršil Zavod Tromostovje, to je slovensko podjetje v lasti organizacije Opus Dei. Nekaj osnovnih podatkov o zavodu si preberite tukaj.

Dvorec bo organizacija Opus Dei temeljito prenovila in v njem ustvarila konferenčno in duhovno središče.  

Več o organizaciji Opus Dei si preberite tudi na spletni strani organizacije, ki se nahaja tukaj.

Več o nakupu graščine Novi Klošter pa si preberite tukaj.



Značke prispevka: ,

Odgovorite