torek, 7.december.2010 - 13:40

Slovenski novinar in estradnik storil samomor. Imel je 35 let.

Malo po samomoru Matjaža Kitaka se je oglasila Tina Gaber, ki je rekla, da je presenečena nad samomorom, da je bil Kitak malo pred tem na zabavi in je bil nasmejan. Rekla je, da je verjetno želel, da se ga zapomni takšnega in dodala, da se ga tudi bo. Tina Gaber je sicer znana po druženju z ministrom za promet Patrickom Vlačičem.

V Sloveniji se je zgodil nov samomor. Slovenski novinar, estradnik in piarovec različnih zvezd, je pri 35-ih letih storil samomor v svojem stanovanju na poljedelski cesti v Ljubljani. Gre za novinarja Matjaža Kitaka.

Matjaž Kitak je iz Kopra. Pred dvema letoma pa se je preselil v Ljubljano. Bolehal naj bi za bipolarno (depresivno-manično) motnjo.

V življenju se je razočaral nad ljudmi in nad družbo in zato postal depresiven. Zanimivo je dejstvo, da je storil samomor samo dve leti po tem, ko se je iz Kopra preselil v Ljubljano. Očitno je bila Ljubljana in ljubljanska estradna scena, za katero je v enem izmed intervjujev že rekel, da je pokvarjena, zanj usodna z vidika socialnega življenja.

Matjaž Kitak je imel precej kontroverzno življenje. Poročanja medijev o njem so precej kontradiktorna. Če podamo nekaj člankov: O  njem si preberite tukaj, tukaj in tukaj.

O njegovem samomoru tukaj.

O odzivih estradnikov pa tukaj.

Še opomba. Zaradi kontradiktornosti v informacijah medijev, ki so po našem mnenju rezultat neodkritosti samomorilca, smo se odločili članek spremeniti in ga po novem napisati popolnoma objektivno (celo zelo suhoparno), čeprav imamo tudi subjektivno mnenje o vsem, ki pa smo ga nekoliko spremenili po pridobljenih novih informacijah. Primer je sicer s sociološkega vidika zelo zanimiv. Gre za tipičen samomor za slovensko družbo, ki je polna stigem, stigem, ki jih je v družbo prinesla predvsem katoliška cerkev, zaradi česar se nekateri ljudje počutijo v konkretni družbi utesnjene. To se je zgodilo z omenjenim storilcem samomora. Več kot to po novem ne bomo povedali. Toliko o tem primeru.



Značke prispevka:

Odgovorite