sobota, 27.februar.2010 - 04:53

Ali posebna tožilska skupina za preiskovanje nepravilnosti policistov razpada?

Branka Zobec Hrastar

Ob aferi bulmastifi, ki je zasenčila vse drugo dogajanje v Sloveniji, se dogajajo tudi drugačne neprijetne stvari. Ena izmed njih je očitno zelo slabo stanje v posebni skupini za preiskovanje nepravilnosti slovenskih policistov.

Ta tožilska skupina naj bi začela razpadati. 

Že nekaj časa jo želi zapustiti vodja oddelka Branka Zobec Hrastar. Branka Zobec Hrastar ni le vodja oddelka za preiskovanje nepravilnosti policistov (ki obsega tudi 8 tožilskih preiskovalcev (tožilski policisti, ki preiskujejo nepravilnosti policistov), ampak tudi članica posebnega oddelka tožilstva za pregon organiziranega kriminala in pa vodja primera preiskave afere Patria.

Branka Zobec Hrastar je želela odstopiti tudi od reševanja primera Patria, a ji to ni uspelo, ker tega preprosto ne more narediti, medtem ko se je odločila, da bo odstopila kot vodja tožilcev za preiskovanje nepravilnosti policistov. 

Branka Zobec Hrastar naj bi odstopila iz protesta. Po navedbah časopisa Dnevnik ni želela sodelovati pri zlorabi preiskovalcev (karkoli to že pomeni – kakšne zlorabe, zlorabe za kaj). 

Stanje je še dosti hujše. 

Namreč veliko tožilskih preiskovalcev, tožilskih policistov išče možnosti za prezaposlitev. To lahko pomeni, da bo posebna skupina za preiskovanje nepravilnosti v slovenski policiji klavrno razpadla zaradi tega, ker nihče ne bo želel sodelovati v tej skupini. 

Ali bo razpadla, ali pa bo postala nefunkcionalna, kot je nefunkcionalne skoraj več kot pol javne uprave v zbirkoratizirani Republiki Sloveniji (stanje je še posebej problematično od vstopa države v EU, EU je namreč znana kot skupnost držav, kjer je birokracija razbohotena nad vsako normalno mero). Branko Zobec Hrastar bo nadomestila Dragica Kotnik. 

Dnevnik: Odstopila Branka Zobec Hrastar, šefinja tožilske Barbarine pretorijanske garde



Značke prispevka: , ,

Odgovorite