petek, 14.januar.2011 - 21:46

Po izstopu iz Zaresa se Matej Lahovnik vse bolj pogovarja z Janezom Janšo. Bo postal SDS-ov svetovalec?

Matej Lahovnik vse bolj pada pod okrilje velikega vodje opozicije Janeza Janše in njegove stranke SDS, ki je kljub opozicijski vlogi že sedaj začela obvladovati večino države, sedaj pa si prizadeva, da skozi predčasne volitve svoj primat tudi formalizira. 

Matej Lahovnik je trenutno vroča roba na političnem tržišču. Zanj se, odkar je izstopil iz Zaresa, grebejo predvsem stranke desnice. Z njim naj bi imel redne pogovore celo mogočni Janez Janša. Nekdanji Lahovnikov strankarski šef Gregor Golobič nemočno gleda, kako mu drugi prevzemajo človeka, ki ima velik javnomnenjski kapital, in se tudi sam vse bolj približuje SDS-u in prek tega tudi Mateju Lahovniku. Slovensko politično prizorišče doživlja res dramatične trenutke.

Matej Lahovnik je po izstopu iz Zaresa spremenil politično barvo, postaja rumeno moder.

Sicer je Lahovnik že znan po precejšnjem političnem kameleonstvu. Najprej je bil LDS-ovec, ko je stranka LDS začela izgubljati oblast, se je preselil v odcepljeno stranko Zares, ki je pridobivala na moči skupaj z levico, ko so se začele krhati stvari v Zares, je odšel iz te stranke, sedaj pa se vse bolj nagiba k SDS-u, ki prav tako pridobiva na javnomnenjski podpori.

Očitno Lahovnika precej mikajo predvsem stranke, ki visoko kotirajo.

SDS z Janezom Janšo na čelu na krilih javnomnenjskih raziskav in ob čedalje bolj toneči podpori vladnim strankam napoveduje celo predčasne volitve in pa več kot 50 odstotno zastopanost stranke SDS v parlamentu.

Zanimivo pa je, da se tudi stranka Zares čedalje bolj približuje SDS-u, celo Gregor Golobič.

Ali se lahko celo zgodi, da bo postal Matej Lahovnik glavni vezni člen med Janezom Janšo in Gregorjem Golobičem, čeprav naj bi Lahovnik iz stranke Zares izstopil ravno zaradi Golobiča.

Ali se uresničujejo napovedi jasnovidcev, ki so v svojih videnjih videli, da bo letošnje leto leto predčasnih volitev? To ve le Bog, ki je pa na žalost tiho.

Naj tudi v tem članku opozorimo, da je Karl Erjavec rekel, da bo stranka Zares prej zapustila vlado kot Desus.

Lahko pa povemo, da se bo v primeru izstopa iz koalicije pokazalo, da je stranka Zares zares neresna stranka.  

Še nekaj o Lahovniku. Matej Lahovnik je v gospodarstvo uvedel doktrino nepomoči slovenskim podjetjem, zavoljo uveljavljanja ekonomske liberalne politike popolnega tržnega gospodarstva. Ko se je slovensko gospodarstvo začelo sesuvati, je odšel, priljubljenosti si je pa pri intelektualno očitno zelo podpovprečnem slovenskem življu pridobil s populizmi. Njegova vloga je za nas zelo negativna. On je naredil daleč največ škode za levico.

Najbolj žalostno je, da zaradi nesposobnosti vodenja na slovenski levici in popolne razglašenosti vlade na površje v Sloveniji plava nesnaga.  

Nekatere so očitno začeli rušiti osebki znotraj same vlade.

Predčasne volitve po našem mnenju niso dobra rešitev, saj bi pomenile popoln poraz levice.

Če se levica želi okrepiti, bo morala iti v politično vojno, tako kot se jo gre politična desnica. Opaziti je namreč, da se levica obnaša, kot da je vedno v defenzivi. Morda bo pa morala iti tudi v ofenzivo, če hoče vsaj nekoliko popraviti svoje ratinge.

Zurnal24: Bo šla Zares iz koalicije?



Značke prispevka: , , ,

Odgovorite