nedelja, 16.januar.2011 - 15:02

V Ljubljani križi in težave z gradbinci, v Novem mestu razcvet gradnje trgovskih centrov

V Ljubljani se pri gradnjah in novogradnjah zatika.

Recimo. Čeprav bi nova urgenca ljubljanskega Univerzitetnega kliničnega centra morala biti že zgrajena, so stvari šle po zlu. Urgenco je gradil Vegrad, ki je šel v stečaj, posle je po stečaju Vegrada prevzel SCT, ki je pa tudi razglasil bankrot in se sooča s težavami. Zato je rok izgradnje nove urgence premaknjen do nadaljnjega – ne ve se, do kdaj. Več si preberite tukaj.

Za razliko od Ljubljane pa Novo mesto, katerega poleg Krke in Revoza gospodarsko in vplivanjsko čedalje bolj obvladuje novomeško gradbeno podjetje CGP belokranjskega mogotca Darija Južne, izgleda kot eno veliko gradbišče.

Gradijo se namreč trgovski centri.

V Novem mestu naj bi se zgradilo več novih trgovskih centrov.

Tako gradijo mega nakupovalno središče Qlandia, ki bo obsegalo 27000 m2 površin. Qlandia se gradi v Mačkovcu pri šopku rondojev, kar je z vidika prometne povezanosti super lokacija, saj je blizu odcepa za avtocesto. Glavno stavbo Qlandie gradi podjetje SGP Nova. V stavbi bo med drugim tudi megamarket Interspar. Zadeva bo podobna ljubljanskemu City Parku.

Hypo Leasing bo nakupovalni center Qlandia odprl tudi v Novem mestu

Nekaj fotografij prihodnje Qlandie v Novem mestu si oglejte spodaj:

Informativna tabla gradbišča Qlandia

Nekaj slik z gradbišča

   

Da so zadeve res že blizu koncu pričajo zaposlitveni oglasi. Recimo.

Poslovodja m/ž (Novo mesto) Tinkal d.o.o. Novo mesto 06.01.2011

V centru Qlandia v Novem mestu iščemo: Poslovodjo m/ž. Skrbeli boste za zadovoljstvo naših kupcev, pravilen potek dela in urejenost delovnega okolja. Poleg tega ne bo nič narobe, če boste urejeni, samoiniciativni, pripravljeni za timsko delo, kreativni, komunikativni, natančni ter imeli predvsem veselje do dela z ljudmi. Prednost bodo imeli kandidati z delovnimi izkušnjami pri podobnih delih.

Prodajalec m/ž (Novo mesto) Tinkal d.o.o. Novo mesto 06.01.2011

Za delovno mesto v centru Qlandia v Novem mestu iščemo: Prodajalca m/ž. Skrbeli boste za zadovoljstvo naših kupcev in ter urejenost delovnega okolja. Iščemo urejene, samoiniciativne kandidate, pripravljene za timsko delo, kreativne, komunikativne, natančne ter predvsem z veseljem do dela z ljudmi. Prednost bodo imeli kandidati z delovnimi izkušnjami pri podobnih delih. Krajši delovni čas.

Prodajalec in poslovodja m/ž (Novo mesto) Tinkal d.o.o. Novo mesto 06.01.2011

Potrebujemo sodelavce za delovno mesto prodajalca/ke in poslovodje/ke. Čakajo vas kreativno delo, novi izzivi, izobraževanje, veliko možnosti internega napredovanja. Zaposlili vas bomo za določen čas, z možnostjo zaposlitve za nedoločen čas. Od vas pričakujemo vsaj IV. stopnjo izobrazbe, pasivno znanje angleškega jezika, delo z računalnikom. Delovno mesto bo v Novem mestu v centru Qlandia.

V Novem mestu je imel namero graditi svoj trgovski center tudi E’Leclerc, ki je svoj čas Novomeščane spraševal, kje želijo, da bi se nahajal trgovski center. V igri je bilo več lokacij, lokacija pri Grabnu, v Mačkovcu ali v Bršljinu v opuščeni zgradbi razvpitega podjetja CGP.

E’Leclerc je svoj čas med Novomeščani opravljal anketo, v kateri je Novomeščane spraševal, na kateri lokaciji bi želeli videti trgovski center E’Leclerc.

Graditi želijo tudi drugi trgovski centri. Hofer je razmišljal o gradnji dveh centrov. Enega pri rondoju v Bršljinu (Velika Bučna vas), drugega pa v Žabji vasi nasproti podjetja Revoz. Zanima se tudi za lokacijo v Mačkovcu.

Tudi Hofer si želi trgovin v Novem mestu

Gradi se tudi na področju blizu Mercatorjevega supermarketa (bivša Era), a so gradbincem zagodle arheološke oziroma geološke najdbe.

Gradilo se bo tudi pri bivši Eri, kjer je sedaj Mercator

 

Gradbišče pri Eri – slike



Značke prispevka: ,

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Qlandia v Novem mestu bo imela čez 60 trgovin. Najbolj bo prepoznavna predvsem po Intersparu.

    K sreči bo otvoritev 10.3.2011.

    Nepokorni obrtniki bodo namreč 11.3.2011 po napovedih začeli dvigovati denar iz bankomatov, kar lahko povzročo precej težav trgovcem v novi Qlandiji, če bi se odločili okupirati tudi tamkajšnje bankomate.

Odgovorite