torek, 18.januar.2011 - 03:25

Bizarno – Spletni nonsensi: Tri sovražne vesoljske ladje naj bi dosegle zemljo 21. decembra 2012

Po spletu krožijo raznorazne bizarne teorije sodnega dne. Nekatere prodrejo celo v medije. Te teorije temeljijo na določenih prerokbah, ki so se pojavile po svetu v davni preteklosti na različnih koncih sveta, ki so vse omenjale en dan.

 

Po svetovnem spletu krožijo precej nenavadne teorije o tem, da naj bi se zemlji približevale 3 vesoljske ladje, od katerih je ena dolga kar 240 kilometrov. Zemljo naj bi dosegle 21.12.2012.

Zanimivo je, da so mnogi ta dan razglasili za sodni dan.

Sami smo za ta dan slišali v okviru iskanja informacij za članek o strelskem pohodu v Arizoni. In sicer. Jared Lee Loughner, moteni 22-letnik, ki je povzročil tragedijo v mestu Tucson pri trgovini Safeway, naj bi bil po določenih informacijah privrženec teorije o sodnem dnevu, ki naj bi se zgodil 21.12.2012.

Ta teorija res obstaja in naj bi temeljila na neki prerokbi, ki izvira iz koledarja indijanskega ljudstva Maji.

Po tej teoriji naj bi res prišlo do sodnega dne 21. decembra 2012. Tudi nekatere druge prerokbe naj bi kot sodni dan omenjale ravno ta dan.

Zanimivo je, da sedaj nekateri napovedujejo, da bodo tri sovražne vesoljske ladje dosegle zemljo ravno ta dan.

Splet očitno premore vse, tudi precej bizarne fikcije, katerim je res zelo težko verjeti. Očitno nekateri v času razmaha računalništva zelo radi živijo v neki fikciji. Skozi medije takšen spletni balast delno pridobiva na vrednosti.

Ne smemo pozabiti, da so tudi pred letom 2000 mnogi opozarjali na konec sveta, še posebej zaradi tega, ker naj bi bili datumi v informacijskih sistemih nastavljeni na dve številki, ki kažeta letnico (recimo namesto 1998 je bil zapis  ’98), kar naj bi povzročilo hude probleme in celo nesreče. O tem so nastali celo hollywoodski filmi. Kot je znano, se ob prehodu v novo tisočletje ni zgodilo nič dramatičnega.

24ur.com: Kaj se približuje Zemlji?

Večer: Prihajajo Nezemljani?



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Ta članek, ki sicer sodi v skupino dodatnih člankov, kjer ne obravnavamo naše osnovne tematike (korupcija in boj proti njej), je naletel na veliko zanimanje bralcev in tudi medijev, odkar smo ga napisali. Verjetno tudi zato, ker smo v njem predstavili izjemno zanimiv dokumentarec, kjer so opisane teorije za sodni dan, ki naj bi se zgodil 21.12.2012.

    Preberite si najnovejše dogajanje v zvezi s sodnim dnevom v povezavi z majevskim koledarjem.

    Po najnovejših informacijah naj bi mehiška vlada razkrila informacije o posebnem dogovoru med Maji in Nezemljani. Informacije naj bi bile šokantne in naj bi povzročile paniko po svetu.

    Seveda je vse to tako bizarno, da je težko verjetno. Je pa res, da je zelo zanimivo in intrigantno. Tudi nas bolj kot ne iz radovednosti zanima, kaj neki bo razkrila mehiška vlada.

    Žurnal: Svetu bodo razkrili “šokantne” informacije

  2. admin pravi:

    Opomba: Nekaj časa, par ur, je bil članek od prvotnega članka vsebinsko nekoliko okrnjen. Razlog. Pri odstranitvi dveh videoprispevkov v članku in dodatnega teksta o Laughnerju (česar ni več v članku, tako kot smo želeli), smo pomotoma odstranili še končni tekst članka in povezavi na 2 članka. Sedaj smo to napako popravili in tekst ter dve povezavi vrnili nazaj. Sedaj je odstranjeno samo tisto, kar smo želeli odstraniti.

Odgovorite