sreda, 10.marec.2010 - 22:32

Afera Prijatelj se razvija, odstop ministra Pogačnika

V javnost je prišla odredba, ki opisuje pogovore med Jelinčičem, Pogačnikom in Prijateljem, ki dokazujejo politično trgovino, s katero bi kmetijsko ministrstvo v zameno za ureditev zemljišč za letalski muzej dobilo od SNS glasove za sprejem zakonodaje o kmetijskih zemljiščih, ki bi olajšala prenos zemljišč z države na občine (s tem bi se sicer poenostavila tudi možnost zlorab). Pogovori so na momente zelo vulgarni, saj naj bi poslanec Državnega zbora iz stranke SNS Srečko Prijatelj rekel, da bo ministru Pogačniku je.al mater, če ta ne naredi vsega za to, da bi lahko SNS pridobila zemljišča za letalski muzej.

Minister za kmetijstvo je zaradi nove afere, suma korupcije odstopil, saj se sooča s pritiski že mesec in pol, že od afere bulmastifi.

Kmetijski minister Milan Pogačnik je nepreklicno odstopil

Ker je Jelinčič užalil ministrico Kresalovo, je ta napovedala,da ga bo tožila, če se ji ne opraviči za obtožbe, da ona stoji za aretacijami (no, to so bedarije, saj so poslanca Prijatelja ujeli s 323.000 evrov gotovine, pa tudi odredba veliko pove.

Na RTV Slovenija so podrobneje opisali tudi vlogo Roberta Časarja v aferi, vplivnega SDS-ovca, ki je vodil družbo Luka Koper v času vladavine desnih strank.

Na Financah so intervjuvali tudi SNS-ovega poslanca Mirana Györeka, ki je govoril o mešetarjih z zemljišči v Prekmurju, a se ni želel bolj natančno izraziti, ker se boji tožb. Kljub temu, da je strankarski kolega Srečka Prijatelja, bo dal Kresalovi prav, če se izkaže, da je bil Prijatelj vpleten v kazniva dejanja.

No, za konec pa še malo zabavnega pridiha.

Zavoljo zadnje afere, ki jo lahko imenujemo kar afera Prijatelj, ki je pokazala na izredno skorumpiranost slovenske politike, je postala popularna pesem Natalije Kolšek Hej, prijatelj, ki sicer nima ravno kompatibilnega besedila, glede na to, da je poslanec Prijatelj osumljen storitve hudih kaznivih dejanj.

Natalija Kolšek – Hej, prijatelj



Značke prispevka: ,

Odgovorite