torek, 1.februar.2011 - 07:05

Rupar pričal na sodišču: Hilda Tovšak naj bi rekla: “Ne pozabi, da je Pogorevc v naši, desni politični opciji”

Pavel Rupar je rekel, da ga je Hilda Tovšak nagovarjala, da na sodišču ne govori resnice, da naj ne pozabi, da je Pogorevc v desni politični opciji in ga je zato potrebno zaščititi. A Rupar je rekel, da mu je dovolj raznih političnih igric, ker so ga že prevečkrat izigrali in prizadeli, in bo govoril samo resnico, kar je tudi storil.

Sojenje Borisu Popoviču zaradi razžalitve Marka Pogorevca je eno bolj zanimivih sojenj v Republiki Sloveniji.

Več o prejšnji obravnavi si preberite tukaj:

Dossier korupcija: Boris Popovič Pogorevcu: “Ste me objemali, govorili, kako me imate radi? Ste me poljubljali? Ste mi obljubljali sprejem pri papežu?”

Pričanje Pavla Ruparja se je začelo precej zanimivo. Rupar je proces označil najprej kot največjo kozlarijo, kar jih je videl. Pogorevcu in Popoviču je svetoval, naj takoj prenehata spor še pred njegovim pričanjem, sicer bo povedal vse po resnici.

Ker se to ni zgodilo, je povedal svojo zgodbo.

Rekel je, da je takrat, ko je Popovič začel napadati Peterleta, sklical sestanek med Pogorevcem in Popovičem, kjer je sodeloval tudi Lojze Peterle, da Pogorevc in Popovič zgladita spore.

Vsi so se pogovarjali in Ruparju se je zazdelo, da je vse skupaj rešeno, saj je Pogorevc objel Popoviča in mu rekel, da se morajo vsi imeti radi, saj so vsi za isto opcijo in so kolegi.

Zanimivo je tudi pričanje Ruparja, ko je rekel, da je Marko Pogorevc govoril Peterletu, katero funkcijo bi želel zasesti, ko postane Peterle predsednik (kar sicer ni postal). Pogorevc je po pričanju Ruparja podal več predlogov. Najraje bi si želel postati veleposlanik v Avstraliji, ali pa vsaj šef predsednikovega kabineta. Peterle naj bi se s predlogi Pogorevca strinjal.

Rupar je sicer potrdil, da naj bi Pogorevc Popoviču obljubljal podporo pri Papežu in organizacijo srečanja med Popovičem in papežem (takrat še Janezom Pavlom Drugim).

No, zanimivo je pa še nekaj. Hilda Tovšak naj bi Pavla Ruparja prepričevala, naj na sojenju ne pove vsega.

Hilda Tovšak naj bi mu rekla, naj ne pozabi, da so v isti politični opciji in naj zaščiti Marka Pogorevca. Rekla mu je, naj kaj na sodišču pozabi. No, Hildo Tovšak povezujejo z desno politično opcijo. Nekdanja direktorica propadlega Vegrada se je celo hvalila, da redno hodi na maše v mislinjsko cerkev, kjer versko berilo bere njen mož. Hilda Tovšak je nekdanja tajnica predhodnice Nove Slovenije, SKD. Do lanskih lokalnih volitev pa je bila občinska svetnica v mislinjskem občinskem svetu, kjer je zastopala stranko SLS. Marka Pogorevca pa tudi povezujejo s stranko Nova Slovenija.

Zaradi tega so odvetniki predlagali tudi zaslišanje Hilde Tovšak, a je sodišče njihov poziv zavrnilo. No. Če je res, da je Hilda Tovšak Ruparju svetovala, naj ne bo iskren na sodišču, potem od nje na sodišču ne bi bilo kaj dosti za pričakovati.

Dnevnik: Pivo in jägermaister nista rešila spora: Na sojenju koprskemu županu Borisu Popoviču



Značke prispevka:

Odgovorite