sobota, 13.marec.2010 - 22:27

Na dan, ko je prejel 323.000 evrov, naj bi imel Srečko Prijatelj pri sebi pištolo

Čeprav nekoliko pozno zaradi drugih obveznosti, pa vendarle podajamo nove informacije o aferi Prijatelj. Po šoku, ko je sodnik zavrnil pripor Srečku Prijatelju zaradi neprimerne utemeljitve s strani državne tožilke koprskega sodišča, je primer začel obravnavati vodja državnega tožilstva v Kopru in podal zahtevo za preiskavo zoper Srečka Prijatelja in pa ponoven predlog za pripor.

Pri tem je pravno pojasnil, da poslanec v primeru, da se preganja zaradi domnevnega kaznivega dejanja,  pri katerem je zagrožena zaporna kazen nad 5 let, ne more dobiti poslanske imunitete. Poslanec Prijatelj je med drugim osumljen kaznivega dejanja, za katerega je zagrožena kazen do 8 let zapora in kaznivega dejanja, za katerega je zagrožena kazen do 10 let zapora. Zatorej se poslanec SNS-a Srečko Prijatelj ne more sklicevati na poslansko imuniteto.

Policija je ob tem, ko je tožilstvo popravilo šokantno napako, izrazila zadovoljstvo in pozdravila dejstvo, da so poslanca stranke SNS vendarle priprli. Priprli so ga v koprskem zaporu in sicer za obdobje enega meseca, med drugim tudi zato, da bi zaščitili domnevno žrtev Marjana Mikuža.

Zanimiva je podrobnost, da so policisti pri Srečku Prijatelju, medtem ko je ta prejemal 323.000 evrov, našli pištolo.

 Srečko Prijatelj je imel v času prejema 323.000 evrov pri sebi pištolo

V aferi Prijatelj se je oglasil tudi predsednik Državnega zbora, Pavel Gantar, ki pričakuje odstop poslanca Srečka Prijatelja v primeru, da se zoper njega spiše obtožnica, kar pa se po vsej verjetnosti bo. Gantar je kritiziral tudi sicer izjemno nespametne besede Zmaga Jelinčiča, ki je v intervjuju za RTV Slovenija zatrdil, da je politično trgovanje v Državnem zboru čisto nekaj normalnega. Pavlu Gantarju se zdijo Jelinčičeve besede sramotne in nezaslišane.

Kot so zapisali na Delu, se lahko zoper osumljenca pripor podaljša po enem mesecu še za dva meseca s strani izvenobravnavnega senata, Vrhovno sodišče pa lahko priporni rok podaljša še za 3 mesece.

V tem času mora biti spisana in vložena obtožnica zoper storilca kaznivega dejanja.



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. admin pravi:

    Srečko Prijatelj je zatrdil, da na dan prejema 323.000 evrov ni imel pri sebi pištole.

    Siol: Prijatelj bo zaradi laži v medijih zahteval odškodnino

Odgovorite