nedelja, 14.februar.2010 - 08:11

Gregor Golobič je zatrdil, da je afera Ultra politični konstrukt stranke SDS

Gregor Golobič je na spletni strani stranke Zares predstavil SDS-ov politični konstrukt v povezavi s podjetjem Ultra. Gregor Golobič je v obširnem pojasnilu za javnost podal odgovor na očitke, ki jih je proti njemu podala predvsem stranka SDS, kar zadeva podjetje Ultra.

Če podamo nekaj najbolj zanimivih delov njegovega pojasnila javnosti. Pred tem poudarjamo, da sami nismo obravnavali afere Ultra prvenstveno zato, ker smo jo tudi sami dojemali predvsem kot politični konstrukt, zato je bil naš interes za obravnavo te afere zelo zmanjšan.

Gospod Golobič je podal nelektroriran magnetogramski zapis z 18.-e izredne seje Državnega zbora Republike Slovenije.

Gregor Golobič je povedal, da se SDS z Golobičem in Ultro ukvarja že dalj časa, vsaj 6 let, da pa sam ni imel možnosti predstaviti svoje mnenje in demantirati diskreditacij nasprotne politične opcije, tudi zato, ker pred šestimi leti sploh ni bil v politiki (Golobič se je za nekaj časa začasno umaknil iz politike), sedaj pa kot član vlade in minister meni, da ima priložnost priti do besede, ki jo bo izkoristil.

GREGOR GOLOBIČ JE POJASNIL VSE V ZVEZI S PODJETJEM ULTRA IN OPOZORIL NA POLITIČNI KONSTRUKT, KI NAJ BI GA PROTI NJEMU IZVRŠILA STRANKA SDS

Gregor Golobič

Afera Ultra se je zgodila po tem, ko so iz NLB pricurljale informacije o posebnem posojilu podjetju Ultra, katerega solastnik je bil tudi Gregor Golobič. Desnica je želela prikazati, da je posojilo načrtno preveč ugodno in da načrtno nima nobenih varovalk. To se je potem izkazalo kot neresnično.

Golobič je demantiral, da naj bi stranka Zares imela kaj proti Drašku Veselinoviću, nekdanjemu predsedniku uprave (ki je bil prisiljen odstopiti, ker je podpisal pogodbe o podaljšanju roka za vračilo managerskih kreditov nekaterim gospodarstvenikom v državi, ne da bi se pri tem posvetoval z ministrom za gospodarstvo, Matejem Lahovnikom).

Na Zares so rekli, da niso nasprotovali samemu Veselinoviću, ampak zgolj temu, da je bil imenovan brez javnega razpisa in da naj se tako naj ne bi dalo možnosti drugim kandidatom, da se potegujejo za to delovno mesto.

No. V precej nerodno zapisanem tekstu o posojilu Ultri je moč razbrati, da je stranka SDS dobila od NLB zaupne podatke o posojilih v podjetju Ultra, ki naj bi dokazovale, češ da naj bi bilo to posojilo skoraj popolnoma nezavarovano in zato škodljivo za državno banko, kar se je izkazalo za neresnično. V stranki SDS naj bi nekateri, predvsem gospodarski minister Vizjak, že slavili, češ da so dobili informacije, s katerimi lahko uničijo politično kariero gospoda Golobiča (čeprav je pa zanimivo, kdo je stranki SDS iz banke NLB sploh posredoval podatke o posojilih, ki s tičejo podjetja Ultra).

GREGOR GOLOBIČ JE POVEDAL, DA PRI POSOJILIH PODJETJU ULTRA S STRANI NLB NI BILO NOBENIH NEPRAVILNOSTI.

Logotip podjetja Ultra

Gregor Golobič je tudi povedal, da je v tistem času sledila vrsta anonimk, za katere Golobič sumi, da so jih spisali isti ljudje, katerih cilj je bila načrtna sprožitev policijskih postopkov. Pri tem naj bi sodelovali tudi nekateri novinarji RTV Slovenija (RTV Slovenija, sicer državni medij, je medij, ki slovi kot prodesni medij, naklonjen slovenski opoziciji), ki so vse anonimke skrbno predstavljali javnosti. Novinarji RTV Slovenija so se, ko so uvideli, da je zadeva postala preveč huda, Gregorju Golobiču na koncu opravičili, saj se tudi njim več ni zdelo prav, da se zadeve odvijajo v smeri senzacionalizma. Golobič celo sumi, da nekaterih člankov sploh niso napisali novinarji RTV Slovenija, ampak naj bi jih zanje napisal nekdo drug, najbrž iz vrst politike.

Na koncu je gospod Golobič rekel, da banka NLB na posojilih Ultre sploh ni nič tvegala, ampak da je celo zaslužila, kot pri vseh drugih normalnih posojilih, ki so tudi normalno zavarovana. Zaradi tega, ker s pojiliji podjetju Ultra ni bilo nič narobe, Gregor Golobič zavrača vsakršne obtožbe na njegov račun.

Pri vsej zgodbi ga je najbolj motilo, da ni imel priložnosti povedati svojega mnenja in se braniti pred očitki, to zameri tudi nekaterim medijem.

No, sedaj je to možnost izkoristil kar na spletni strani svoje stranke Zares v prispevku, ki ga je napisal 20.1.2010.

Prispevek, kjer Golobič podaja svoje pojasnilo, se nahaja na spodnji povezavi.

Zares: Golobič: Resnica je na moji strani



Značke prispevka: , , ,

Odgovorite