četrtek, 25.marec.2010 - 04:56

Srečko Prijatelj brez poslanske plače, a ostaja poslanec. Odkrita še ena politična kupčija SNS-a?

Jelinčiču so mediji očitali še eno politično kupčijo, tokrat za denar, ta očitke zavrača

Aretacija Srečka Prijatelja, poslanca stranke SNS, ki je močno osramotil Državni zbor in se postavil ob bok nekaterim primitivnim poslancem, predvsem iz stranke SDS (Srečko Prijatelj je znan tudi po izjemno primitivnih, celo balkanskih žalitvah posameznih družbenih skupin  – to sicer ne preseneča, primitivizem je značilnost desničarskih in nacionalističnih politikov v slovenskem političnem prostoru, ravno iz te politične sfere prihajajo primitivizmi, pogojeni z odraščanjem v nerazvitem in prokatoliškem okolju, ki generira nazadnjaštvo, očitno pa tudi nekulturo in nemoralo ter prostaštvo), je zanj prinesla tudi politične posledice. In sicer Srečko Prijatelj v času pripora ne bo prejemal poslanske plače, bo pa ostal poslanec.

Kolegi poslanci iz njegove stranke SNS, ki slovi tudi kot stranka ljubiteljev orožja, so sicer podali predlog, da bi se moralo poskrbeti za pravice tega poslanca in se mu omogočiti, da koristi letni dopust (in tako prejema plačo iz tega naslova) v času, ko je v priporu.

Poleg tega pa več ni član parlamentarne komisije po zakonu o preprečevanju korupcije, ki se že sicer sooča z očitki o nemoralnosti, spet zaradi dveh strank SNS-a in SDS-a, kar se zelo ne spodobi za tovrstno komisijo, da so v njej prisotne osebe, ki nimajo niti osnovnih moralnih vrednost, ampak očitno so politični standardi v SDS-u in SNS-u, ki sta, roko na srce, zelo primitivni stranki glede na njihovo vedenje v posameznih primerih, zelo nizki oziroma jih sploh ni.

Zelo žalostno je, da so politični standardi tudi v najmočnejši opozicijski stranki totalno na dnu, kar kaže na nivo politične kulture v Sloveniji, ki je zaradi tovrstnih strank praktično ni in tudi zaradi tega je ugled Državnega zbora v Republiki Sloveniji zelo nizek.

Zanimivo je, da tudi v stranki SNS podpirajo dejstvo, da Srečko Prijatelj več ne bo član parlamentarne komisije po zakonu o preprečevanju korupcije, katere naloga je tudi nadzor Kosove komisije za preprečevanje korupcije.

Skratka. Dejstvo, da je bil poslanec SNS-a vpleten v kriminalna dejanja, zaradi katerih je sedaj priprt, je povzročilo tudi politične posledice.

Je pa afera Prijatelj na površje splavila še eno zgodbo, ki se tiče slovenskega parlamenta in stranke SNS. Na Dnevniku so podali očitke zoper predsednika stranke SDS, da je politično trgoval še v enem primeru.

Znano je, da naj bi prišlo do politične trgovine med SNS-om in SD-jevim ministrom Milanom Pogačnikom, kjer je ta za glasovanje o zakonu o kmetijskih zemljiščih in podpori pri interpelaciji zaradi afere bulmastifi, dal zagotovila, da se spelje projekt letalskega muzeja, kmetijsko ministrstvo bi poskrbelo za zemljišča, ki bi jih prepisalo na občino Muirska Sobota, ta pa bi jih nato dala za namen letalskega muzeja. V tem primeru je nastopal tudi Srečko Prijatelj, ki je naročil Jelinčiču, da bo je.al mater Milanu Pogačniku, če jim ta ne da zemljišč za letalski muzej v obliki piramide. No, omenjali so se tudi drugi sočni izrazi, ko je poslanec rekel, da ga (Milana Pogačnika) bodo podprli pri interpelaciji, če da zemljišča, če pa zemljišč ne da, pa naj ga kur.c gleda in da ga bo Jelinčič skurc.l, dodatno je bilo slišati tudi besede, da minister Pogačnik nekaj menca in da bodo v SNS-u pritisnili nanj. Ti dogovori so pokazali, da v Sloveniji prihaja do političnih kupčij v parlamentu.

No, v Dnevniku so odkrili še en domneven primer. In sicer primer podjetja Salonit Anhovo, kjer naj bi predsednik stranke SNS obljubil glas za zakon o azbestu, ki bi šel na roko Salonit Anhovu, če bo to podjetje dalo denar za letalski muzej. No, po glasovanju o zakonu je Salonit Anhovo za letalski muzej namenil 20.000 evrov.

Več o tem si preberite v Dnevnikovem članku.

Dnevnik: Zmago Jelinčič od glasu za sporni azbestni zakon do letalskega muzeja

Jelinčič je trgovanje sicer zanikal, a dejstvo je, da je Salonit Anhovo za projekt nakazal denar.



Značke prispevka: , ,

Odgovorite