ponedeljek, 5.april.2010 - 06:58

Pritiski na Antona Štihca so bili še hujši. Ali posameznim ljudem v Sloveniji namerno uničujejo kariero?

Na Dossier korupcija smo že v prejšnjem članku podali komentar na zadnje prisluhe, ki so prišli v javnost in tudi podali vsebino večine teh prisluhov, ki jih je prva objavila komercialna televizija Kanal A v dnevnoinformativni oddaji Svet na Kanalu A (oddaji, katere glavnega urednika je vodstvo kljub dobri gledanosti odstranilo, domnevno zaradi tega, ker so se v oddaji dotaknili preveč vplivnih politikov, ki so nato izposlovali odstranitev odgovornega urednika, zaradi odstavitve urednika je iz protesta odstopil tudi vplivni voditelj Uroš Slak, ker ni  mogel sprejeti takšnega omejevanja svobode govora in svobode novinarstva v Sloveniji). V povezavi s primerom odstavitve Bojana Travna je potekala tudi razprava v oddaji Vroči stol na Info tv. Oglejte si jo tukaj.

Najbolje je, da si bralci preberejo članek Dossier korupcija, kjer smo podali nekaj prisluhov, a ne vseh:

Dossier korupcija: V afero Prijatelj in Jelinčičevo mrežo pogovorov se lovi vse več socialnih demokratov (SD)

Sami pa nismo podali vsega teksta, ta dodatek podajamo v tem članku.

Dodatek kaže na izrazito problematično delovanje v Sloveniji. Čeprav smo o takšnem obnašanju posameznih ljudi že zdavnaj pisali, ker je to neka splošna značilnost delovanja v Republiki Sloveniji, pa je konkreten primer pokazal tudi praktičen primer takšnega delovanja. Gre za delovanje, ko se ljudem, ki se jih zaznava kot problem, načrtno uničuje kariera in se prek vplivnih lobijev in skupin načrtno onemogoča te ljudi.

Če podamo še dva prisluha, ki jih prej nismo. Ta dva prisluha so v oddaji Svet na kanalu A predstavili ob pogovoru s predsednikom Komisije za preprečevanje korupcije, Dragom Kosom. Zelo zanimivo, celo pomenljivo je, da na 24ur.com niso izpostavili te tako pomembne in daljše novice v povezavi z afero Prijatelj. Sicer ima vsak medij pravico do lastne uredniške politike in izpostavitve ali neizpostavitve česar koli, vendar zanimivo je, zakaj so čisto ignorirali to pomembno novico, medtem ko so recimo v aferi bulmastifi, ki je dosti manj pomembna, omenjali še najmanjše in najmanj zanimive podrobnosti. To nas je presenetilo. Mogoče pa še bodo kaj naredili, mogoče pa na POP TV pripravljajo prispevek o tem in bodo potem povezali vse skupaj. To bodo naredili, ko ne bo več dela prostih dni. Se bo videlo. Komaj čakamo, saj je za nas to zelo zanimiva tematika in verjetno še za marsikoga.

Na Kanalu A so omenili še en izsek prisluha, in sicer del govora Andreja Horvata, Pahorjevega tesnega sodelavca in državnega sekretarja v Pahorjevem premierskem kabinetu, ki zelo jasno kaže na dejstvo, da se je na Antona Štihca vršil usklajeni pritisk, da sprejme projekt letalskega muzeja (ki sicer ni slab niti po našem mnenju, sami se spomnimo, da smo bili v našem komentarju, ki smo ga podali že pred precej časa, če ne že pred več kot letom dni, bili zelo naklonjeni temu projektu, pri katerem se pa še ni vedelo, kje bo bil stacioniran, poleg Murske Sobote v Prekmurju se je namreč omenjala še druga lokacija in sicer pri Ajdovščini na Primorskem, to smo pisali na Forumu Dossier korupcija, ampak to sedaj ni pomembno. Torej projekt ni slab, dogovarjanje poslov je pa pod vsakim nivojem, je mafijsko in pokvarjeno in sramotno tako za SNS, ki ima že itak zelo slab sloves, kot tudi za SD, ki je do sedaj imela boljši sloves).

Andrej Horvat je govoril naslednje: “No, glej zdej, dej naj ga še malo Miran, al pa nekak ga še pritisnite.”

Če smo iskreni, nam sedaj ne pade na pamet, kdo je ta Miran. Edina oseba, ki nam pade na pamet in nosi ime Miran, je Miran Györek, poslanec SNS-a, ki izvira iz tistih koncev. Če je temu res tako, potem upamo, da bo Državni zbor, ki je na določenih funkcijah nadomestil Zmaga Jelinčiča z Miranom Györkom, tudi Mirana Györka kot problematičnega izvzel iz določenih funkcij v Državnem zboru, v primeru, če je res on tisti Miran, ki naj bi pritiskal na murskosoboškega  župana Antona Štihca. Ne vemo sicer, če je to ta Miran, ali kakšen drug Miran. Na pamet nam res ne pade nobena druga oseba. Mirana Györka pa ne poznamo in ne vemo, če je sposoben tako pokvarjenega obnašanja, da bi načrtno izvajal pritiske na druge ljudi. Če je pa to počel, pa bi Državni zbor moral postopati enako kot v primeru Zmaga Jelinčiča.

 O katerem Miranu je govoril Andrej Horvat, ki naj tudi on izvaja pritiske na murskosoboškega župana Antona Štihca? Nam pade na pamet samo ena oseba. Poslanec SNS Miran Györek.

Zanimive so pa tudi besede Zmaga Jelinčiča, ki so pa dejansko pomenile grožnjo, da bo povzročil,  da bo Anton Štihec politično propadel in ga več nihče ne bo želel zaposliti po tem, ko ga on medijsko obdela.

Če podamo njegove besede med njegovim pogovorom z Andrejem Horvatom, ki so, kako nič nenavadnega, zopet nadvse vulgarne.

Zmago Jelinčič: “Tako da bo presran in reci mu, Zmago bo šel tja, ker ima poun ku.ac, če se bo tle zaje.aval in ga bom nabou, več kako ga bom, tako da ga bom nabou na vse medije, da tud, ne da tudi sam župan ne bo mogu bit tud vratar na županstvu, piz.a.”

Torej. Tu je šlo za grožnjo, ki jo je podal Jelinčič v povezavi s Štihcem, da bo imel Anton Štihec uničeno kariero do takšne mere, da ne bo mogel postati niti vratar pri županu, kaj šele, da bi bil župan.

Lahko se vprašamo, koliko ljudem so vplivni lobiji v Sloveniji uničili kariero samo zato, ker se z njimi niso strinjali. Verjamemo, da jih ni malo, ker je Slovenija država polna pokvarjenosti in kriminala, ki je institucionaliziran.

Te zadnje novice pa kažejo, kako je tudi SD vpletena v vse to. Lahko se vprašamo, ali se nesnaga lima na vsakokratno oblast in se nekateri, ki imajo zgolj lastne interese, pripopajo na trenutno vodilno stranko in na ta način uveljavljajo lastne interese.

Kot vemo, se veliko Slovencev zmrduje nad italijansko mafijo, ki da deluje v povezavi z italijansko politiko. Kakšne pretirane razlike v Sloveniji sami ne vidimo, razen v tem, da ni neke tipične mafijske združbe tipa Cosa Nostra, ampak so te združbe že vkomponirane v same politične stranke, to pa zaradi majhnosti Slovenije.

Pa še nekaj bomo rekli. Murska Sobota je eno večjih mest, je mestna občina, ne neka obskurna mini občina. Gre za precej pomembno občino in zato pomembnega človeka. Kako zanimivo je, da se tudi takšnega človeka tako enostavno napada, celo z grožnjami, da se ga bo politično uničilo.

Če se že tako pomembno osebo napada, kako se potem šele napada ljudi, ki so na nižjih položajih. Vprašajmo se, kakšna je politična kultura v Sloveniji.

Nas resnično zanima, kako bo reagiral gospod Pahor na takšno primitivno obnašanje njegovega svetovalca, neformalnega ministra za Pomurje.



Značke prispevka:

Komentarji

 

  1. Miran Gyoerek pravi:

    Spoštovani !
    Res sem Miran Gyoerek, ki je doma na tem koncu, nikakor pa nisem vpleten v nobeno “pritiskanje” na župana Štihca, še manj na nivoju Horvata ali Prijatelja,…je pa v DZ-ju še nekaj Miranov, tudi iz vrst SD-ja… recimo Miran Potrč…tudi s teh severovzhodnih koncev… pa še kakšni lokalci okrog MS… tudi z imenom Miran… in, da se ne spuščam na nivo “korupcijskih”, “grozilnih”..ipd. vsebin, bom raje tiho in si svoje mislil še naprej… predvsem pa pošteno odslužil svoj mandat… “sitno broji oktobarska klasa!! 🙂
    S spoštovanjem in lepimi poštenimi pozdravi
    Miran Gyoerek
    Poslanec DZ

Odgovorite