sreda, 7.april.2010 - 04:32

Ali bo tudi ob smrti Titovega slona Sony-ja Ljudmila Novak promovirala družinsko tradicijo?

Ljudmila Novak, političarka, ki je najbolj znana po izjavi, da je tudi sama jokala, ko je slišala za smrt priljubljenega maršala Josipa Broza Tita, je med drugim tudi fanatična zagovornica “družinskih” vrednot. Tako goreča zagovornica je, da se bori celo za odstranitev Družinskega zakonika iz obravnave, ker zakonik priznava pravice tudi drugačnim družinam in ne zgolj tisti, ki jo Ljudmila Novak smatra za edino možno in sprejemljivo. 

Ob smrti Titovega slona Sony-ja smo napisali članek, kjer smo izpostavili dejstvo, da je Ljudmila Novak bridko jokala za pokojnim predsednikom nekdanje skupne države SFRJ, sedaj pa je čisto sovražno nastrojena proti njem. 

A ravno Tito je tisti, ki ji lahko celo pomaga pri utrjevanju njenih “tradicionalnih” vrednot.  

Namreč. Titov slon Sony je imel tudi družico, slonico Lanko. Sony in Lanka sta skupaj preživela zavidljivih 40 let. Slonica Lanka je bila ob smrti njenega partnerja Sony-ja zelo nesrečna. Tako zelo je bila nesrečna, da so jo preselili iz dela Safari-ja, kjer sta živela skupaj s Sony-jem, da ji spomin na Sony-ja ne bi zadal prevelike bolečine. 

Ljudmila Novak bi se lahko marsikaj naučila iz zgodbe preminulega Titovega slona Sony-ja. Namesto, da bi se jezila na Tita, bi lahko bila hvaležna Titu, ker ji je podaril toliko čustvenih spoznanj – od bridkega jokanja ob njegovi smrti do bridke zgodbe ob smrti Titovega slona. 

 

Strnitev: Dossier korupcija 

Titov slon Sony in Titova slonica Lanka sicer nista imela potomcev. Ob smrti njenega partnerja je slonica Lanka izjemno potrta in žalostna. Skrbniki zato delajo vse, da ji olajšajo bolečino ob izgubi življenjskega sopotnika. 

Kot zanimivost lahko rečemo, da je bil slon Sony težak 5500 kg, približno 5,5 ton. 

Slona Sony-ja je Maršalu Titu podarila indijska predsednica Indira Gandhi. S slonico Lanko se je spoznal 3 leta kasneje, ko je prišla v Safari. 

Več o nesrečni slonici Lanki si preberite tukaj.



Značke prispevka: , ,

Odgovorite