sobota, 2.julij.2011 - 18:28

Je nekdanji pravosodni minister Lovro Šturm soodgovoren za neukrepanje zoper množičnega posiljevalca in morilca Dragana Paravinjo?

Aleš Zalar meni, da je Lovro Šturm ščitil Dragana Paravinjo pred izročitvijo srbskim organom pregona in je zato posredno odgovoren za izginotje Antonije Bilič. Ta krivdo prelaga na Matevža Krivica.

Pravosodni minister Aleš Zalar je opozoril, da naj bi del odgovornosti za neukrepanje zoper Dragana Paravinjo, ki naj bi posilil in umoril Hrvatico Antonijo Bilič, pred tem posilil neko Srbkinjo, v Sloveniji pa naj bi bil morda odgovoren za izginotje še ene Slovenke, nosil nekdanji pravosodni minister Lovro Šturm, sicer pripadnik malteškega viteškega reda in poleg Franceta Cukjatija in Ljudmile Novak eden najbolj radikalnih katolikov med slovenskimi politiki.

Čeprav je Srbija z mednarodno tiralico iskala Paravinjo zaradi posilstva srbskega dekleta, Šturm izročitve ni podpisal, saj naj bi ga pravnik Matevž Krivic prepričal, da se Paravinja izogiba Srbiji, ker se boji, da bi mu tam škodovali. Slovenci, predvsem slovenska desnica, imajo do drugih jugoslovanskih republik precej podcenjevalno mnenje, zato ni mogoče izključiti dejstva, da Lovra Šturma, ki je že sicer ideološko zelo obremenjen politik s poudarjenim nacionalizmom, ni bilo težko prepričati, da so v Srbiji zapornikom kršene človekove pravice. Ne smemo pozabiti, da je Dragan Paravinja v Sloveniji zaprosil za azil pred srbskimi organi pregona, a očitno je, da je zaprosil za azil zgolj zato, da se reši kazenske odgovornosti za posilstvo dekleta v Srbiji. Lovro Šturm je Paravinjo, ki je, mimogrede povedano, po izgledu silno podoben slovenskemu teologu Štuhcu, ki je s Šturmom precej povezan na cerkveni bazi, zaščitil pred izročitvijo.

Dragan Paravinja je po izgledu močno podoben teologu Ivanu Štuhcu. Podobnost je seveda le slučajna in nič ne govori o Štuhcu. Je pa vprašanje, kako je to dejstvo vplivalo na Lovra Šturma.

Tudi slovenska sodnica je zaščitila Paravinjo in zanj predlagala le obvezno javljanje na policijo. Ne le to. Ker naj bi bil Paravinja marljiv delavec, je zanj varščino v višini 10.000 evrov plačal direktor belokranjskega podjetja West Transport. No, mimogrede povedano. Bela krajina ima kar zajetno število primerov, povezanih s serijskimi in krvoločnimi umori. Mnogi primer Dragana Paravinje zaradi podobnosti povezujejo recimo s primerom belokranjskega monstruma Silva Pluta.

Šele Aleš Zalar je sprožil ukrepe zoper Paravinjo. Ko jih je sprožil, je Paravinja, ki je dotlej 5 let brezskrbno živel v Sloveniji, pobegnil iz Slovenije in povzročil nov zločin na Hrvaškem.

Antonijo iščejo v hrvaški reki Krki, a je še niso našli.



Značke prispevka: ,

Odgovorite